X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    delacruz na gardlo to naprawde ta szalwia pomaga, sprobuj, a na katar to nie wiem :( sama sie z nim morduje..

Na razie czosnek daje radę ;) Jak nie przejdzie to spróbuję.

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • mad8 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Joaśka gratulacje.
    Nie mogę uwierzyć, że już się rozpakowujemy.
    Ja po wizycie. Musiałam pójść do innej lekarki bo moja w szpitalu leży chora. Gbs na szczęście ujemny. Na ktg jeden marny skurcz więc pewnie jeszcze trochę pochodzę z brzuszkiem. Brzuszek nadal wysoko. Tylko głupia zapomniałam powiedzieć lekarce o bólu spojenia łonowego. Ponoć to normalne, ale chciałam się upewnić.

DeLaCruz, anka_a lubią tę wiadomość

relg3e5eyc9mcvbi.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 00:22

DeLaCruz, sylwia1985, Nelly, Strokrotka, Anoolka, Kasiula09, ao12., anka_a, lubek, pestka, Monica lubią tę wiadomość

• DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się właśnie dowiedziałam, że zaczynam jeszcze przed porodem staż na neonatologii :D Z takimi maluszkami, chyba się będę ciągle rozklejać ;)

ataga4, paulina.b.1991, Nelly, Strokrotka, Anoolka, Kaszulator, Kasiula09, ao12., poczwarkah, anka_a, lubek, pestka, Scęście, Monica, Eva0507 lubią tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuchnia prawie skonczona - jeszcze zostalo nam do podlaczenia gaz,zlew ale gosciu ma przyjsc w czwartek i to zrobic i musimy wyniesc lodowke z dolu od tesciow bo to nasza, przeniesc pralke do kuchni z lazienki i mam nadzieje ze w weekend przyjedzie mama i pomoze mi wszystko posprzatac no i wchodzimy :) ale sie ciesze ze nikt nie bedzie mi juz do gara zagladal- mam taka nadzieje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 14:44

mitaka, Anoolka, ao12., anka_a lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co z tą pogodą?
    W Łodzi burza z gradem. :-(

U mojego M w pracy pewnie dziś będą kontrole alkomatem po wczorajszym meczu siatkarzy :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 14:54

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    kuchnia prawie skonczona - jeszcze zostalo nam do podlaczenia gaz,zlew ale gosciu ma przyjsc w czwartek i to zrobic i musimy wyniesc lodowke z dolu od tesciow bo to nasza, przeniesc pralke do kuchni z lazienki i mam nadzieje ze w weekend przyjedzie mama i pomoze mi wszystko posprzatac no i wchodzimy :) ale sie ciesze ze nikt nie bedzie mi juz do gara zagladal- mam taka nadzieje :)

Nie ma to jak gotowanie we własnej kuchni :)

sylwia1985 lubi tę wiadomość

• paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, właśnie polecalo mi parę kropel (chyba) siary z lewego sutka. :O Jestem w szoku.

Edit:
    Z prawego też. O.o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 15:11

Anoolka, K4lina, Monica lubią tę wiadomość

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To która następna? ;)

U mnie dzisiaj na ktg znowu skurcze tylko tym razem dłuuuższe tyle, że ja ich wcale nie czułam więc olewka ;)Zastanawia mnie zasadność tego badania.... no dobra serduszka można posłuchać :)

paulina.b.1991, caterinka, pestka lubią tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    U mnie dzisiaj na ktg znowu skurcze tylko tym razem dłuuuższe tyle, że ja ich wcale nie czułam więc olewka ;)Zastanawia mnie zasadność tego badania.... no dobra serduszka można posłuchać :)
    Wczoraj na obchodzie lekarz to wyjaśniał mojej koleżance z pokoju: macica się przygotowuje do porodu i ćwiczy, co jest zupełnie normalne. Poza tym wystarczy, że dziecko się ruszy i odbije od ściany macicy i na KTG wygląda tak samo jak skurcz. Dopóki skurcze nie są bolesne i regularne, nie ma się czym przejmować.

lubek lubi tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:
    Wczoraj na obchodzie lekarz to wyjaśniał mojej koleżance z pokoju: macica się przygotowuje do porodu i ćwiczy, co jest zupełnie normalne. Poza tym wystarczy, że dziecko się ruszy i odbije od ściany macicy i na KTG wygląda tak samo jak skurcz. Dopóki skurcze nie są bolesne i regularne, nie ma się czym przejmować.

O no właśnie w końcu jakiś mądry lekarz się wypowiedział, czyli to pic na wodę, a ja muszę jeździć w te i na zad.

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, ktore mialy wizyty to dobrze ze z maluszkami wszystko w porzadku teraz pozostaje czekac az maluchy zechca wychodzic :-)

Sylwia super ze remont dobiega konca w koncu nie ma to jak gotowac na swoim :-)

A ja sie pochwale wczoraj narobilyscie ochoty na ciasto drozdzowe wiec dzis zrobilam z marmolada i jak na pierwszy raz wyszlo calkiem niezle :-)

Anoolka, ao12., sylwia1985, pestka lubią tę wiadomość

age.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio DeLaCruz polecała kapsułki wiesiołka doustnie i dopochwowo i któraś (nie pamiętam która) się zastanawiała, czy wkładać całe czy przebijać. Moja położna powiedziała, żeby przebijać grubą igłą, bo producent nie przewidział stosowania dopochwowego i zewnętrzna warstwa jest za gruba. Ja dziś zaczynam, bo indukcja tuż tuż

ao12. lubi tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:
    Moja położna powiedziała, żeby przebijać grubą igłą, bo producent nie przewidział stosowania dopochwowego i zewnętrzna warstwa jest za gruba. Ja dziś zaczynam, bo indukcja tuż tuż
    Dzięki kochana za info :)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałyście że już listopadówka ponoć się rozpakowuje z bliźniakami?

K4lina lubi tę wiadomość

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo to szybko, ale z bliźniakami to podobno normalne.

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez chyba zaczne lykac wiesiolka ale zastanawiam sie ile tabletek - czy jedna dziennie wystarczy ? wy ile macie zamiar? kupilam sobie witamine E w plynie ( 9 zł buteleczka) i w aptece babka mowila zeby smarowac codziennie krocze to sie uelastyczni- bede probowac dzisiaj po kapieli wsmaruje i tak codziennie az do porodu- ciekawe czy to cos da ale warto sprobowac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 16:52

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow to szybko ale z blizniakami to inaczej, ale widzialam tez ze jakas dziewczyna jest w szpitalu albo byla i ze moze urodzic w kazdej chwili to jej drugie dziecko.

a ja sobie wychodowalam paciorkowca buuuuu

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula najważniejsze że miałaś zrobione badanie i przy porodzie dadzą antybiotyk. Gorsza sytuacja jest jak lekarz nie zleci badania a paciorkowiec sobie jest :P

Kasiula09, Nelly lubią tę wiadomość

• Nelly Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    ja tez chyba zaczne lykac wiesiolka ale zastanawiam sie ile tabletek - czy jedna dziennie wystarczy ? wy ile macie zamiar?
    To chyba za mało, moja położna mówiła 3 x 2 kapsułki, u mnie na szkole rodzenia mówili 3 x 3 kapsułki

km5svcqg6fuae1xg.png
‹‹ 730 731 732 733 734 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ