Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja nie pije tej herbatki z liści. Pije tylko herbatkę zwykla z sokiem malinowym wlasnej roboty, ale to na przeziębienie. Paulina co do kosmetykow to jest mega wielki wybor. Ja dla malego kuoilam balneum do kapieli, linomag do ciała jakby bula potrzeba i do pupki. Mam tez sudocrem
paulina.b.1991 lubi tę wiadomość
-
Ja poleciałam przede wszystkim serią Babydream - żel do kąpieli, lotion i kremik do pupy przeciw odparzeniom. Jak już coś się odparzy to Linomag z tlenkiem cynku (koleżanka kosmetyczka mi tłumaczyła, że codziennie lepiej cynku nie dawać, bo wysusza - ja się nie znam
). Chusteczek mokrych nie będę używać, będę przemywać płatkami bawełnianymi z wodą przy zmianie pieluszki. Octenisept do pępka - nie będę psikać, ale maczać w nim taki zwykły patyczek do uszu i przemywać dokładnie tą szczelinkę między wysuszonym fragmentem pępka a skórą brzuszka. A właśnie, patyczków do uszu tych dziecięcych nie będę używać do czyszczenia małżowin - laryngolodzy nie zalecają, zdziera się wtedy za bardzo nabłonek, co może prowadzić do zapalenia ucha zewnętrznego.
ao12., Anoolka, paulina.b.1991, Kasiula09, Nelly, Strokrotka, anka_a, lubek, pestka, K4lina lubią tę wiadomość
💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
DeLaCruz wrote:A właśnie, patyczków do uszu tych dziecięcych nie będę używać do czyszczenia małżowin - laryngolodzy nie zalecają, zdziera się wtedy za bardzo nabłonek, co może prowadzić do zapalenia ucha zewnętrznego.
pestka lubi tę wiadomość
-
Ja herbatki jeszcze nie pije ale myśle w najbliższym czasie zakupić i zacząć pić.
Paaolka świetne zdjęcia
Z kosmetyków mam płyn do kąpieli z hipp i oliwke, do codziennej pielęgnacji linomag, na odparzenia dostałam krem z nivea i mam tez krem do buzi na każdą pogodę.paulina.b.1991, paaolka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny a ja musze pomarudzic na plym do kąpieli i wlosow z linomagu, wcale sie niepieni przez co zle sie myje nim, do tyłka ten z tlenkiem cynku jest dobry, teraz chwilowo uzywam sudokremu bo cos mi sie zaczeła mała odparzac.
DeLaCruz, Nelly lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyparadise wrote:Aniqa tego kremu z tlenkiem cynku używasz przy każdej zmianie pieluszki?
-
Aniqa wrote:Tak, używałam przy każdej, cienką warstwe, ale od paru dni stosuje sudokrem(mała próbka była w paczkach ze szpitala) bo mała mi sie odparza albo ma uczulenie na cos, popojawiało jej sie kilka takich czerwonych krostek na dupce. Ale po kazdej zmianie pieluchy cos nakladam do smarowania, chociaz jak zaloze pieluche to zaraz krem sie wyciera w pieluche i nic nie zostaje.
Chyba też zainwestuję w ten kremik. Właśnie położna na warsztatach mówiła, żeby nakładać kremu naprawdę bardzo mało bo to co ma wchłonąć w skórę to się wchłonie a reszta wytrze się w pieluchę a taka pielucha później jest mniej chłonna.
-
nick nieaktualnyPieluchy to idą jak woda, Hani przewaznie dobrze robi sie kupke lub siku w co dopiero wymienioną pieluche,ehh pielucha pełna, wymieniam na nową,czasami jeszcze nie dopne a tu kupka.
Ale za to uwielbia sie kąpać, trzeba ją polewac woda i siedziała by w wodzie caly czas, a najwiekszy placz jest przy wyjmowaniu z wody i wycieraniu.ao12., paradise, paulina.b.1991, anka_a, Kasiula09, DeLaCruz, Nelly, pestka, Monica, Anoolka lubią tę wiadomość
-
Aniqa wrote:Ale za to uwielbia sie kąpać, trzeba ją polewac woda i siedziała by w wodzie caly czas, a najwiekszy placz jest przy wyjmowaniu z wody i wycieraniu.
Aniqa lubi tę wiadomość