X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 wrote:
    Ja mam zamiar od jutra pić :-) a te z was które piją to gdzie kupowalyscie? W zielaskim czy w aptece ?

Ja mam tą herbatę ale jeszcze nie pije...Kupowałam w aptece...ale w zielarskim też powinna być

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• ao12. Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piję herbatkę od wczoraj :)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie głupie pytanie:
    Jakie kostmetyki i artykuły higieniczne kupowałyście dla siebie i dziecka?

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piję od tygodnia, mąż kupił w zielarskim

km5svcqg6fuae1xg.png
  • anka_a Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam w zielarskim. była w opakowaniu łyżeczka i zaparzam 2 łyżeczki (tak jest w przepisie).
    Paaolka zdjęcia super!!!

paaolka lubi tę wiadomość

• Strokrotka Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie pije tej herbatki z liści. Pije tylko herbatkę zwykla z sokiem malinowym wlasnej roboty, ale to na przeziębienie. Paulina co do kosmetykow to jest mega wielki wybor. Ja dla malego kuoilam balneum do kapieli, linomag do ciała jakby bula potrzeba i do pupki. Mam tez sudocrem

paulina.b.1991 lubi tę wiadomość

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poleciałam przede wszystkim serią Babydream - żel do kąpieli, lotion i kremik do pupy przeciw odparzeniom. Jak już coś się odparzy to Linomag z tlenkiem cynku (koleżanka kosmetyczka mi tłumaczyła, że codziennie lepiej cynku nie dawać, bo wysusza - ja się nie znam ;)). Chusteczek mokrych nie będę używać, będę przemywać płatkami bawełnianymi z wodą przy zmianie pieluszki. Octenisept do pępka - nie będę psikać, ale maczać w nim taki zwykły patyczek do uszu i przemywać dokładnie tą szczelinkę między wysuszonym fragmentem pępka a skórą brzuszka. A właśnie, patyczków do uszu tych dziecięcych nie będę używać do czyszczenia małżowin - laryngolodzy nie zalecają, zdziera się wtedy za bardzo nabłonek, co może prowadzić do zapalenia ucha zewnętrznego.

ao12., Anoolka, paulina.b.1991, Kasiula09, Nelly, Strokrotka, anka_a, lubek, pestka, K4lina lubią tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.kalendarzswiat.pl/fazy_ksiezyca/2014

Podobno dużo dzieci rodzi się w czasie nowiu i pełni ;-)

Vilenka, anka_a lubią tę wiadomość

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    A właśnie, patyczków do uszu tych dziecięcych nie będę używać do czyszczenia małżowin - laryngolodzy nie zalecają, zdziera się wtedy za bardzo nabłonek, co może prowadzić do zapalenia ucha zewnętrznego.
    Dzięki za cenne informacje, mamy szczęście, że Cię tutaj mamy :)

pestka lubi tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja herbatki jeszcze nie pije ale myśle w najbliższym czasie zakupić i zacząć pić.

Paaolka świetne zdjęcia :)

Z kosmetyków mam płyn do kąpieli z hipp i oliwke, do codziennej pielęgnacji linomag, na odparzenia dostałam krem z nivea i mam tez krem do buzi na każdą pogodę.

paulina.b.1991, paaolka lubią tę wiadomość

age.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z patyczkami właśnie dziś czytałam że nie można wkładać do uszu tylko zwilżonymi wodą wacikami przetrzeć

age.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale słodkie zdjęcia <3

Może i ja wybiorę się do fryzjera, kolor mam naturalny więc może podetnę tylko końcówki ;)

Herbatkę kupie sobie jutro ;) jeszcze nie wiem gdzie bo zarówno aptekę jak i zielarski mam zaraz obok.

paaolka lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja musze pomarudzic na plym do kąpieli i wlosow z linomagu, wcale sie niepieni przez co zle sie myje nim, do tyłka ten z tlenkiem cynku jest dobry, teraz chwilowo uzywam sudokremu bo cos mi sie zaczeła mała odparzac.

DeLaCruz, Nelly lubią tę wiadomość

• paradise Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa tego kremu z tlenkiem cynku używasz przy każdej zmianie pieluszki?

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Aniqa tego kremu z tlenkiem cynku używasz przy każdej zmianie pieluszki?
    Tak, używałam przy każdej, cienką warstwe, ale od paru dni stosuje sudokrem(mała próbka była w paczkach ze szpitala) bo mała mi sie odparza albo ma uczulenie na cos, popojawiało jej sie kilka takich czerwonych krostek na dupce. Ale po kazdej zmianie pieluchy cos nakladam do smarowania, chociaz jak zaloze pieluche to zaraz krem sie wyciera w pieluche i nic nie zostaje.

• paradise Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    theagnes87 wrote:
    Słyszałyście że już listopadówka ponoć się rozpakowuje z bliźniakami?

Już urodziła ;)

K4lina lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 wrote:
    Ja mam zamiar od jutra pić :-) a te z was które piją to gdzie kupowalyscie? W zielaskim czy w aptece ?

Ja w zielarskim, za 3,50zł.

• paradise Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Tak, używałam przy każdej, cienką warstwe, ale od paru dni stosuje sudokrem(mała próbka była w paczkach ze szpitala) bo mała mi sie odparza albo ma uczulenie na cos, popojawiało jej sie kilka takich czerwonych krostek na dupce. Ale po kazdej zmianie pieluchy cos nakladam do smarowania, chociaz jak zaloze pieluche to zaraz krem sie wyciera w pieluche i nic nie zostaje.

Chyba też zainwestuję w ten kremik. Właśnie położna na warsztatach mówiła, żeby nakładać kremu naprawdę bardzo mało bo to co ma wchłonąć w skórę to się wchłonie a reszta wytrze się w pieluchę a taka pielucha później jest mniej chłonna.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieluchy to idą jak woda, Hani przewaznie dobrze robi sie kupke lub siku w co dopiero wymienioną pieluche,ehh pielucha pełna, wymieniam na nową,czasami jeszcze nie dopne a tu kupka.

Ale za to uwielbia sie kąpać, trzeba ją polewac woda i siedziała by w wodzie caly czas, a najwiekszy placz jest przy wyjmowaniu z wody i wycieraniu.

ao12., paradise, paulina.b.1991, anka_a, Kasiula09, DeLaCruz, Nelly, pestka, Monica, Anoolka lubią tę wiadomość

• ao12. Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Ale za to uwielbia sie kąpać, trzeba ją polewac woda i siedziała by w wodzie caly czas, a najwiekszy placz jest przy wyjmowaniu z wody i wycieraniu.
    Mój chrześniak też uwielbia się kąpać, teraz ma 2 latka i nadal tak mu zostało, zawsze marudzi jak się kończy kąpiel :)

Aniqa lubi tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
‹‹ 732 733 734 735 736 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ