X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • pestka Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny:)
    ja ostatnio w ogóle tych twardnień nie czuję...jedynie boli mnie krocze i ciężko mi się chodzi...brzuszek nie wiem czy mi się obniżył...mam nadal zgagę i czasami ciężko mi się oddycha, ale nie wiem w sumie czy przy pośladkowym ułożeniu obniżenie jest tak odczuwalne?

mecz był super! wpadli znajomi do nas na gry najpierw, dostałam Jengę, bo we wtorek mam urodzinki :D a potem poszliśmy coś zjeść i na mecz- powiem Wam super przyjemnie tak wyjść dla odmiany, pospacerować i obejrzeć mecz na mieście. Się odprężyliśmy :)

joaśka gratulację! Ty widzę masz termin jak ja na 4.10. :) no....coraz bardziej zaczynam sie bać. Alez bym się śmiała, jakby mały się wykluł w moje urodziny :D ale mam nadzieję, że do tego października poczeka...;)

Jutro idę na ostatnie badania krwi..jak miło, potem już tylko szpital;)

Czy wasze dzieciaczki też sobie ukochany prawą stronę brzucha? Franek tak się układa, że prawa strona jest na maxa wypchnięta i główke pod żebra mi pcha..normalanie siedzę, jakbym miała kij w tyłku bo inaczej niewygodnie:P
    się rozpisałam...;)

Aaa! i woda z dziubkiem! koniecznie! ponoć jest to bardzo pomocne, i zawsze ktoś może Cię łatwiej napoić;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 01:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joaśka Gratuluję :) napisz jaka waga, długość, czy SN czy CC i w którym tygodniu się urodziła :)

3i49tv7325tdkkap.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 03:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    Czy wasze dzieciaczki też sobie ukochany prawą stronę brzucha? Franek tak się układa, że prawa strona jest na maxa wypchnięta i główke pod żebra mi pcha..normalanie siedzę, jakbym miała kij w tyłku bo inaczej niewygodnie:P
    Ja mam podobnie, tyle że moja córka od wielu tygodni przesiaduje po lewej stronie brzucha, niezależnie czy była ułożona główkowo czy miednicowo. Jak leżę na brzuchu czasami lewa połowa jest 5 cm wyższa od prawej, wygląda to dziwnie, ale cóż - tak ma :-)

pestka lubi tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 03:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamiast cukierków do porodu nam położna polecała lizaki - żeby w skurczu łatwiej było wyjąć i nie połknąć

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 05:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skonczylo sie CC 3220, 52cm. Jest boska! !! Trzymam kciuki za rozpalowanie mamus :)

paulina.b.1991, Nelly, Strokrotka, lubek, sylwia1985, anka_a, ania.g, pestka, K4lina, renatkach lubią tę wiadomość

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny zaraz obchod ciekawe czy wypisza do domu na dalsze czekanie rozkręcenia porodu czy jeszcze każą leżeć wczoraj siostra do mnie przyjechała na wieczór to się jej popłakałam jak ją zobaczyłam mam dość takiego leżenia tęsknię za mężem za synkiem i nie ma nawet się do kogo odezwać pogadać mogła by już Polcia wyjść to bym miała zajęcie a tak siedzę i oglądam tv jak wyjdę to tv nie włączę przez rok...to sobie przymarudziłam :-) ale i tak czasami trzeba

Pozdrawiam

7a4aio4pfp2702id.png
  • Monica Ekspertka

Wysłany: 22 września 2014, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K4lina wrote:
    przepraszam, ale nie wierze w to co czytam...w dzisiejszych czasach nie masz jako pacjentka nic do powiedzenia?? to jest niezgodne z prawami człowieka :)

Nie kochana w tej kwestii akurat nie masz bo oni uważają że robią to dla dobra Ciebie i dziecka słyszałam nawet że ostatnio z tego właśnie szpitala mąż zabrał żonę z porodówki jak stała w koszuli etc. do innego szpitala. No cóż może i są przepisy ale czy wszyscy je przestrzegają nie sądzę. Myślę że pacjentki a nawet ja boją się odezwać bo później możesz być jeszcze gorzej potraktowana.Pozdrawiam:)

Nelly lubi tę wiadomość

• Monica Ekspertka

Wysłany: 22 września 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=Aniqa

I mam maly problem, hania dostala taką śliczną opaseczke z kwiatuszkiem na chrzest,i jak ja tylko zaloze to beczy i ja sciaga, a tak ładnie w niej wygląda,ale coz niechce to jej niebęde zakładac.[/QUOTE]

Bo Hania wie że i bez opaseczki jest śliczna:)mam koleżankę której córeczka ma prawie 2 latka nie ma opcji założenia jej spineczki, gumki czy własnie opaseczek choć włoski wpadają do oczu bo wyrywa razem z włosami złośnica mała:)

• Monica Ekspertka

Wysłany: 22 września 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I z ranka ostatni post dziewczyny ile macie pieluszek tak ogólnie zabezpieczacie się na po porodzie w domku bo ja mam jedną paczuszkę do szpitala pampers ale tu wszsytkie kolezanki mówią ze powinnam zakupić już więcej Dady wychodzi taniej??co o tym sadzicie ja czekam na materac do lozeczka ktory ma byc za 3 tygodnie:(jakby mały się urodził teraz to wózek musi wystarczyc.

• MOI Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monica ja mam 1 paczkę Dada do szpitala i jedną Pampers żeby była w domu kiedy skończą się te pierwsze.
    Kurcze strasznie długo musisz czekać na ten materacyk :O

Monica lubi tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ma jedna paczkę pampersow jedynek, ale zastanawiam się właśnie czy nie dokupic jeszcze jedna do domu bo u mnie w rossmanie maja promocje na wrzesień wszystko minus 10 % Plus jeszcze z karta rossne będzie jeszcze taniej :-)

Ja dziewczyny z tymi twardnieniami brzucha to miałam je juz od 16 tyg. Potem w drugim trym się uspokoiło ale teraz od jakiegoś miesiąca mam znowu i częściej sa w nocy :-)

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joaśka moje gratulacje oczywiście czekamy na fotki :)

Moja mała ułożona jest tak że nóżki ma po prawej stronie i czesto jak leże na prawej stronie to czuje małe stópki jak kopie mnie w bok chyba nie lubi jak tak leże. A w okolicach pępka ostro sie wypina :)

Co do pieluch mam jedną paczkę do szpitala z dady i jedną paczkę pampersów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 09:09

Joaśka lubi tę wiadomość

age.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od dziś do środy jest promocja w biedronce na pieluszki Dada za 49,99 od rozmiaru 2 jak dobrze patrze i chyba sie opłaca :)
    http://www.biedronka.pl/pl/product,id,425,name,pieluszki-dada-premium-mega-paka

Anoolka, Nelly lubią tę wiadomość

age.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja narazie mam 1 paczke Dada do szpitala. I prawie "za rogiem" Biedronke i bardzo blisko Rossmana. :p
    Ja chce już październik - następna wizyta dopiero 2 października ... Yhhh...
    U Was też Maleństwa się rozleniwiły?

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale dzisiaj leniwy dzień, pochmurny i śpiący.
    Ciacho piekę przez 45 min. w 180 c

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    Joaśka moje gratulacje oczywiście czekamy na fotki :)

Moja mała ułożona jest tak że nóżki ma po prawej stronie i czesto jak leże na prawej stronie to czuje małe stópki jak kopie mnie w bok chyba nie lubi jak tak leże. A w okolicach pępka ostro sie wypina :)

Co do pieluch mam jedną paczkę do szpitala z dady i jedną paczkę pampersów.

Nie lubi, jeśli masz położenie główkowe podłużne, czyli kręgosłup po lewej stronie, wtedy jak się przekręcasz na prawą, to grawitacja popycha mała do dołu, na prawe zebra, bo kręgosłup jest najcięższy, dlatego zalecają leżenie na lewym boku :) ja sobie to tak wyobrażam na podstawie jakiegoś artykułu, który czytałam.

Kasiula09 lubi tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tez dzis szaro buro i ponuro :(

Joaska gratki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 09:57

Joaśka lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WItam sie :)
    Ja mam 2 paczki Pampersów 1 (43szt) i jedną paczkę Pampersów 2 (108szt), były w dobrej cenie, potem pewnie przerzuce sie na Dady. Do szpitala biore 21 szt, choc polozna powiedziała zeby wzaic pare szt, bo zawsze maz moze dowiezc, a po co wielie toboły tachać.
    Mój Synek tez leży pleckami po prawej stronie, wiec czesto wypina dupkę i wtedy brzuch mam kwadratowy. A rano jak wstaję to tez jakbym miała kij w tyłku, bo mały w nocy chyba się trochę wyprostowuje i ja potem nie mogę usiąść :D A po lewej stronie brzucha czuję małe rączki które gmerają mamusie :) Generalnie takie ruchy maleństwa są przeżyciem nie do opisania, nieporównywalne z niczym innym :) Ja tam lubię jak kopie i się wygina :)

MOI, Kasiula09, ao12., anka_a, Nelly, pestka lubią tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wczoraj spakowalam 10 pampersow - jak cos do maz dowiezie - nie chce mi sie brac tego wszystkiego bo obladowana bym byla jak swiety mikolaj

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    - Renatkach no to super ten twoj szpital :) te sale, ta kwota dla tatusia, ze moze zostac itd... warto skorzystac :)

- ooo a ja kupilam na allegro i z przesylka mnie 40zl wyniosl :(
    mad8 wrote:
    A w biedronce były ochraniacze nieprzemakalne na materac za 19,99zł.

- Kajaoli to super ze juz jestescie w domku! :) w domku najlepiej :)

- Marta jak 10 dni do porodu to moze juz cie zostawia :P i wyjdziesz z boabsem :)

- mnie przy pepku tez czasem boli jak siniak, ale nie codziennie, a pocic sie nie poce tyle ze mi ciagle cieplo i wcale sie nakrywac nie msuze a ogolnie to zmarzluch jestem :)

- DeLaCruz a jak poszedl egzamin? :)

- gratuuuuulacje ogromne Joaśka! idealne "rozmiary" jak na dziewuszke :):) a czemu skonczylo sie cc? jak sie po nim czujesz, rana mocno boli?

- pieluszki kupilam narazie 2 paczki pampersow jedynek (43szt) jedna do spzitala i jedna do domu. bo chce zobaczyc czy moze nie lepiej od razu brac dwójki, a rossmana topaza i biedronke mam 150m od domu wiec maz poleci w kazdej chwil ibo i po co dom zawalac teraz sterta pieluch.

Joaśka lubi tę wiadomość

‹‹ 728 729 730 731 732 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ