X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie siedzialam i was nadrabialam bo odsoboty rana nie zagladalam.. w sobote po poludniu mielismy urodzinowego grilla kolegi, takiego zamykajacego sezon wiec objadlam sie boczusiu i karkowki ze ho ho :)
    a wczoraj mialam pierwsze urodziny swojego drugiego chrzesniaczka i o 14 byl obiad, posiedzialam az do 20! bylo super i tez mnostwo jedzonka a najlepsze byly ciasta, babeczki i rurki z kremem mniam <3
    tylko neistety, duzo osob w pokoju, wiec okno otwarte bo zaduch, do tego balkon bo palacy wychdozili co chwila, i neistety wstalam rano z wodnistym katarem :( dobrze ze gardlo nei boli, bo w piatek pobolewalo i cala sobote plukalam szalwia zapobiegawczo i moze mi to pomoglo bo gardlo super, tylko ten katar ze od rana juz zuzylam ponad paczke chusteczek :(

• anka_a Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam dzisiaj w Drogerii Dayli i są tam kosmetyki dla dzieci z Nivea w promocji. Kupiłam krem na każdą pogodę za 10zł (taniej nie widziałam).

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pampersow to dady new born starcza mi na 3-4 dni. Do szpitala mialam paczke,potem maz dokupil jeszcze jedną ale ja bylam tam dluzej niz 3 dni. Teraz tez mi tak starcza paczka na 3- 4 dni.

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa ale ten czas szybko leci- Twoja Hania ma juz 3 tygodnie

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Aniqa ale ten czas szybko leci- Twoja Hania ma juz 3 tygodnie
    Wlasnie tez patrze na ten suwak jak ten czas leci, w czwartek chrzciny,a w nd już msc będzie. Teraz czekają nas kontrole, badania krwi i szczepienia wiec nastepny tydzien bedzie dla hani ciezki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny współczuję Wam tych szpitalnych diet.
    A na jaką blachę te ciasto?
    Joaśka gratuluję córeczki :)

Wczoraj zrobiłam straszną głupotę i obejrzałam z mężem "poród Kossakowskiego". Tak jak do tej pory chciał ze mną rodzić tak teraz powiedział że on na to wszystko nie będzie patrzył. Po raz pierwszy widziałam że się czegoś wystraszył :(

Joaśka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Co do pampersow to dady new born starcza mi na 3-4 dni. Do szpitala mialam paczke,potem maz dokupil jeszcze jedną ale ja bylam tam dluzej niz 3 dni. Teraz tez mi tak starcza paczka na 3- 4 dni.
    Aniqa a jaka jest ich cena i ile ich jest?
    Słyszałam też że pampersy babydream są świetne i z tego co widziałam niewiele kosztują.

• ania.g Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joaśka, gratuacje :)
    Ja mam spadek formy psychicznej i fizycznej. Prawa dłoń zdrętwiała, ledwo nią operuję. Za chwilę nie dam rady dzieci do szkoły wozić a nie mam mnie kto wyręczyć. Jestem zmęczona a wszyscy oczekują że będę cały czas na wysokich obrotach do końca.

Joaśka lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście, egzamin jako tako. To pierwsze podejście, raczej na rozeznanie. Dam znać jak za parę dni będą wyniki ;)

Scęście lubi tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie też przeziębienie dopadło :( Katar i ból gardła, dzisiaj zostaję w łóżeczku :) Mam nadzieję, że do porodu przejdzie, bo jak ja będę oddychać bez nosa?!

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie tez od wczoraj drapie w gardle i wzielam tymianek i podbial- ale nie wiem czy to nie od zgagi

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Joaśka :)
    Ja też już spakowana jestem do szpitala w mały plecak :) ponieważ mam dla siebie wziąć tylko kosmetyki, koszule na czas porodu i po, klapki, szlafrok, ubranie na wyjście ze szpitala, gatki bawełniane i biustonosz do karmienia, telefon i aparat; dla maluszka ubranko na wyjście ze szpitala, skarpetki i czapeczka, kocyk i fotelik maxi cosi
    Resztę zapewnia szpital :)
    Narobiłyście mi smaka na drożdżówkę, a ja na tej cholernej diecie :( ale zrobię, najwyżej mąż weźmie trochę do pracy, żeby mnie nie kusiło ;)

Joaśka lubi tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję świeżo upieczonej mamusi :)

ao12 fajnie, że większość rzeczy zapewnia szpital. Ja do szpitala pojadę z 2 torbami.

Pampersów na razie mam 1 paczkę Dada.

U mnie też dzisiaj fatalna pogoda, pada od samego rana. Byłam dzisiaj na konsultacji w sprawie znieczulenia do porodu i dostałam pisemne pozwolenie ;)

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Gratuluję świeżo upieczonej mamusi :)

ao12 fajnie, że większość rzeczy zapewnia szpital. Ja do szpitala pojadę z 2 torbami.

Pampersów na razie mam 1 paczkę Dada.

U mnie też dzisiaj fatalna pogoda, pada od samego rana. Byłam dzisiaj na konsultacji w sprawie znieczulenia do porodu i dostałam pisemne pozwolenie ;)

A to przed porodem jak się chce mieć znieczulenie to trzeba mieć jakieś specjalne zezwolenie?
    Myślałam, że jak lekarz pozwala na znieczulenie w trakcie porodu to przychodzi anestezjolog i albo wyraża zgodę albo nie...

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• Zielono mi:-))))) Ekspertka

Wysłany: 22 września 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla świeżo upieczonej mamusi :-)

Kochane w Biedronce od dziś do środy są pieluchy DADA w mega promocji w takich pudełkach (domkach) Za 50zł.jest 156szt pieluch(szt.po 32gr.wychodzi) od 3 do 6 kg :-) Co prawda nie ma "new bornów" czyli od 2-5 ale zaraz dzidzie nam wyrosną z tych i potrzebować będziemy większych :-)

Przesyłam linka:

http://www.biedronka.pl/pl/product,id,425,name,pieluszki-dada-premium-mega-paka-rozne-rodzaje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 11:58

paradise, anka_a, Nelly, Joaśka lubią tę wiadomość

so22pqr.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    theagnes87 wrote:
    A to przed porodem jak się chce mieć znieczulenie to trzeba mieć jakieś specjalne zezwolenie?
    Myślałam, że jak lekarz pozwala na znieczulenie w trakcie porodu to przychodzi anestezjolog i albo wyraża zgodę albo nie...

W szpitalu w którym chcę rodzić wymagane są wcześniejsze konsultacje z anestezjologiem ale zazwyczaj w szpitalach chyba nie ma takich wymogów.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widziałam te dady juz wczoraj w biedronce ☺ a od czwartku w netto tez maja ubrania dla bobasow i poduszki do karmienia rogale

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g na tym etapie to faktycznie juz za duzo na twoich barkach :( i nawet nei masz jak biedna odpoczac i sie do porodu przygotowac..

delacruz na gardlo to naprawde ta szalwia pomaga, sprobuj, a na katar to nie wiem :( sama sie z nim morduje..

co do pieluch z rossmana to tez slyszalam ze sa bardzo dobre i szkoda za inne przeplacac.. a swoja droga paczka pampersow na 4 dni o moj boze :(

• Kaszulator Ekspertka

Wysłany: 22 września 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do mnie przyjechała młodsza siostra i mam towarzystwo i pomoc w opiece nad Piotrkiem. Od razu lepiej się czuję, nie tylko fizycznie, ale psychicznie, bo nie martwię się tak o organizację opieki nad synkiem.

Pestka, mi przy położeniu pośladkowym brzuch się obniżył i to znacząco, ale i tak mam zgagę i ciężko mi się oddycha. Ciebie też tak maluch okłada nogami po pęcherzu i okolicach?

atdc82c3zv5r778l.png
    relg3e5echnxgpnz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się zaraz zacznie 39 tydzień i dalej brzuch wysoko :/ Zgaga co chwilę jak cholera.

‹‹ 729 730 731 732 733 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ