X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina.b.1991 wrote:
    Kaszulator trzymaj się. W razie czego informuj co i jak jak będziesz w stanie. Powodzonka.

Ja się boję sn pośladkowego.
    u mnie w szpitalu nie bylo by mowy o sn gdyby ulozenie bylo inne niz glowkowe...

misiulka2000 lubi tę wiadomość

• mama86 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    po prostu chyba dzowni i mowi ze chce okolicznosciowy a potem najwyzej jakos cos uzupelni.. bo to np jak z pogrzebem, ktos umeira i nie musisz isc do pracy tylko dzownsiz czemu a potem donosisz akt zgonu i o , wiec tu pewnei tak samo, akt urodzenia potem zaniesie i udokumentuja te 2 dni.
    Tez tak myślę ze telefonicznie to zalatwić , nie da sie tego do konca zaplanować, bo jak znaczne rodzic w nocy to nie ma mowy żeby małżon miał iść na drugi dzień do pracy ;-)

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    albo nawet zaczniesz rodzic w piatek w nocy, sobote (jesli np pracuje sie pon-pt) to wiadom oze urzad zamkniety a nadal 2 dn irpzysluguja i dopiero pon wt mozna cos zalatwiac...
    u mnie to glownie wlasnie kojarzy mi sie okolicznosciowy z powodu smierci, jak w pracy ktos dzowni i mowi ze wlasnie umarl mu ktos i jak m uprzysluguje za ta osobe okolicznosciowy to wlasnie po prostu telefonicznie informuje, w liste wstawiamy okolicznosciowy a pozniej jak wraca do pracy to przynosi co trzeba. no i zaleznie od okolicznosci niesie odpowiedni dokument, jak ja bralam slub to mama niosla moj akt malzenstwa, jak zmar dziadek to niosla akt zgonu wiec tutaj hcyba akt urodzenia tylko i ewentualnie na miejscu jakis wniosek w kadrach pewnie ejst jakis druk.

• Nelly Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszulator, trzymaj się dzielnie, jesteśmy z Tobą!

Ja mam wózek malinowy - po bratanicy.

Czy eko-mamy (myślę szczególnie o Lubek i Kajaoli) czytały książkę Kingi Cherek "Pożegnanie z pieluszkami czyli jak łatwo i przyjemnie nauczyć dziecko korzystania z toalety"? Autorka twierdzi, że już niemowlęta mową ciała sygnalizują swoje potrzeby fizjologiczne, ale ponieważ są one zazwyczaj ignorowane, uczą się nie zwracać na nie uwagi i załatwiać się w pieluszkę. A po 2-3 latach, kiedy rodzice zaczynają sadzać dzieci na nocnik, muszą się na nowo uczyć rozpoznawać te potrzeby i są skonsternowane, bo to, co dotąd było pożądane, nagle już nie jest. A wcale nie musi tak być, jeśli od małego będzie się reagowało na te sygnały, choćby przez część dnia. Ciekawe, myślę, że warto spróbować.

km5svcqg6fuae1xg.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny boli was dzisiaj glowa? bo mnie masakra jakas dzisiaj i caly czas kicham a na dodatek jest mi zimno brrr - mam nadzieje ze nie zlapie mnie jakies chorobsko :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 16:34

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    u mnie w szpitalu nie bylo by mowy o sn gdyby ulozenie bylo inne niz glowkowe...

Hmmm... muszę się zorientować w dwóch najbliższych szpitalach jak to jest.
    sylwia1985 wrote:
    dziewczyny boli was dzisiaj glowa? bo mnie masakra jakas dzisiaj i caly czas kicham - mam nadzieje ze nie zlapie mnie jakies chorobsko :(

Mnie od 3 dni coś trzyma.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 16:35

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:
    Czy eko-mamy (myślę szczególnie o Lubek i Kajaoli) czytały książkę Kingi Cherek "Pożegnanie z pieluszkami czyli jak łatwo i przyjemnie nauczyć dziecko korzystania z toalety"? Autorka twierdzi, że już niemowlęta mową ciała sygnalizują swoje potrzeby fizjologiczne, ale ponieważ są one zazwyczaj ignorowane, uczą się nie zwracać na nie uwagi i załatwiać się w pieluszkę. A po 2-3 latach, kiedy rodzice zaczynają sadzać dzieci na nocnik, muszą się na nowo uczyć rozpoznawać te potrzeby i są skonsternowane, bo to, co dotąd było pożądane, nagle już nie jest. A wcale nie musi tak być, jeśli od małego będzie się reagowało na te sygnały, choćby przez część dnia. Ciekawe, myślę, że warto spróbować.
    moj chrzesniak, ktory wlasnie skonczyl roczek wczoraj, od 2 m-cy jest sadzany na nocnik. mama jego widzi ze sie prezy itd wiec mu go podstawia, ale tylko do robienia kupki bo siusiu narazie ciezko. no i on siedzi ona go zabawia i on faktycznie tam robi. i sam wstaje jak skonczy i patrzy ze ejst. no to brawo brawo chwalenie i zakladanie czystej pieluszki. od 2 miesiecy juz tak rob, i moze maly nie wie ze ma zawolac ze chce, ale jak ebdzie coraz starszy to ona tlumaczyc bedzie ze dlatego sadzam cie bo chcesz kupke wiec wolaj mamusie itd itd i potem na siusiu. napewno jest blizej rozstania sie z pieluszka niz mamy ktore nie probuja tego sposobu ;)

Nelly, pestka, DeLaCruz lubią tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    dziewczyny boli was dzisiaj glowa? bo mnie masakra jakas dzisiaj i caly czas kicham a na dodatek jest mi zimno brrr - mam nadzieje ze nie zlapie mnie jakies chorobsko :(
    ja juz pisalam ze siedze z katarem :(
    urzadzilam sie w ten week na sobotnim grillu i neidzielnych urodzinach.... glowa troche boli ale chociaz nie mam goraczki i juz gilek zwiezly a wczoraj to woda z nosa.. gardlo przeszlo po szalwi.

• ao12. Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszulator trzymaj się dzielnie :)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 15:09

• Smutas Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkich łapie przeziębienie, Kaszulator mam nadzieje że wszystko jakoś szybko się rozwiaże, albo do domku albo poród.
    Najgorsza opcja to trafić do szpitala a portem leżeć pare dni i czekac na poród. Nie brałam nawet tej opcji pod uwagę. Nawet pizamy nie mam na takie leżenie.

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Zielono mi:-))))) Ekspertka

Wysłany: 23 września 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina.b.1991 wrote:
    http://www.kalendarzswiat.pl/fazy_ksiezyca/2014

Podobno dużo dzieci rodzi się w czasie nowiu i pełni ;-)

Hehe coś w tym musi być :-) Sprawdziłam właśnie daty w których urodziły moje koleżanki teraz i w 2 przypadkach jest to pełnia a w 1 nów....Ja mam termin na 7.10 a 8.10 jest pełnia :-) Więc pewnie nie urodzę wcześniej a tak proszę Julcie żeby już wyszła,bo dranciula kopie mocno wieczorami,przeciąga się że czasami aż zaboli :-)

Na szczęście nie jest mi ciężko,bo przytyło mi się zaledwie 9kg. a teraz to nawet 1kg.już ubyło...ale ostatnio potworny skurcz łydki mnie złapał w nocy,że aż wstać nie mogłam:-(

Co do Naszego samopoczucia kochane to też dzisiaj jakaś taka "jakbym na kacu była" głowa boli, krzyże bolą, nawet mięśnie jakoś tak dziwnie bolą.....ten pierwszy dzień jesieni taki jesienny jakiego nie lubi nikt (pochmurny,zimny)

so22pqr.png

Wysłany: 23 września 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszulator wrote:
    A ja znów w szpitalu...ok.22 zaczęłam czuć bóle krzyżowe takie jak w zaawansowanej fazie pierwszego porodu.Pojechalismy do najbliższego szpitala i powiedzieli ze nie ma miejsc.Ze względu na położenie posladkowe wyblagalam badanie i ktg.Wyszly regularne skurcze co 6 minut.No i co powiedzieli, ze sami mamy szukać szpitala i to szybko.Przyjeli mnie na Starynkiewicza,na izbie znowu ktg i regularne skurcze.Wzieli mnie na porodowke i leżałam pod ktg cały czas.Wychodzily regularne skurcze, ale ok.7 zaczęły wygasac.Odeslali mnie na patologie.

Trzymaj się kochana...będzie dobrze :-)

so22pqr.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszulator trzymaj się dzielnie, może jednak się zlitują i nie będą męczyć, znowu mi się nasuwa - 21 wiek :/

Współczuję wszystkim chorym i zakatarzonym - wygrzewajcie się dziewczynki i leczcie jakoś żeby dzidziusiów nie zarazić.

Jutro chyba pogoda ma się poprawić to może i biorytmy nam wzrosną ;)

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaszulator trzymaj sie dzielnie i informuj na biezaco.

Dzis chyba taki jest dzien bo i mi nic sie nie chce robic, mnie na szczescie glowa nie boli.

Anoolka to juz za tydzien bedziesz miala Filipka przy sobie ale fajnie.
    W ogole tak patrze na liste i niektore juz niedlugo maja termin a u mnie jeszcze tyle czasu, chyba ze cos sie wczesniej zacznie

Anoolka lubi tę wiadomość

age.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to jutro nów to któraś urodzi ;) a kolejny wysyp przy pełni 8 października ;) Będziemy wyć do księżyca na porodówkach? :P

Zielono mi:-))))), Kasiula09, pestka, ao12., paulina.b.1991, Anoolka, paaolka, anka_a lubią tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png

Wysłany: 23 września 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    O to jutro nów to któraś urodzi ;) a kolejny wysyp przy pełni 8 października ;) Będziemy wyć do księżyca na porodówkach? :P

Ja bym mogła już jutro...ale nic się nie zapowiada no chyba ,że ból głowy to ten ból przepowiadający ,że to już :-) Obyśmy tylko nie wyły od wschodu do zachodu :-)

Strokrotka, ao12., Anoolka, anka_a lubią tę wiadomość

so22pqr.png
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszkulator niech Cie tam nie męczą już!!! Trzymam kciuki!

Anooolka juz niedługo :)

Jak mamy sie licytować to w ten nów bardzo chętnie powyję na porodówce :-)
    Czekam az odejdą wody, albo skurcze regularne złapią a tu nic... Boli brzuch i krzyż co chwilę ale nic sie nie rozkreca..

Ból gardła mi przeszedł (ssałam m.in. prenalen na gardło) dzisiaj doszedł jakis kaszel, ale nie postepuje na szczescie.

Anoolka lubi tę wiadomość

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałyście dzisiejszą poradę na belly? Od teraz nic nie pije :P

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png

Wysłany: 23 września 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Widziałyście dzisiejszą poradę na belly? Od teraz nic nie pije :P

Ja mam cosik o dotykaniu brzucha....nic o piciu ;-) A jaką Ty masz poradę? Myślałam,że wszystkie mamy takie same... A może to od tygodnia i dnia ciąży zależy!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 17:54

so22pqr.png
‹‹ 738 739 740 741 742 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ