X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Mąż mi nie pozwala kupić dywanika za 150 zł do pokoju małego bo mówi, że przesadzam, a ja go muszę mieć!!!! I co mam zrobić? Przez neta nie chce zamawiać bo wtedy będzie kosztował 200 coś, a sama nie mam możliwości pojechać kupić (to by było - no po fakcie, kupiłam i już:P) bo on mnie do lekarza w tym tygodniu wozi. A JA MUSZĘ MIEĆ TEN DYWAAAAAAAAAAAN!!!!!!!! :P

haha a jaki jaki? bo tez chciałam kupic jakiś fajny, żółty.. :)
    A dzisiaj zamówiłam takie cottonballe:
    http://www.cottonballlights.pl/onze-favorieten/spring-flowers.html
    Oczywiscie tez po cichu :D
    paulina.b.1991 wrote:
    Na ostatnim USG Adaś był ułożony podłużnie miednicowo a było to 14.08.2014r. Czy jest możliwość by się obrócił od tamtej pory?

Moja córka obróciła sie w dół jakos po 36tc. Pamietam, ze jak byłam na USG w 36tc to lekarz powiedział, ze jest poprzecznie ułozona i ze bedzie CC, a na porodówce okazało sie, ze juz była główka w dół. Ale cwiczyłam... :) Na czworaka na dywanie kleczałam i byjałam biodrami - tak czytałam wtedy w necie

DeLaCruz lubi tę wiadomość

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja biore 3 koszule + cienki szlafrok. Moze dadza mi jakas szpitalna ale wole miec wiecej swoich

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 19:14

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strokrotka wrote:
    Moja córka obróciła sie w dół jakos po 36tc. Pamietam, ze jak byłam na USG w 36tc to lekarz powiedział, ze jest poprzecznie ułozona i ze bedzie CC, a na porodówce okazało sie, ze juz była główka w dół. Ale cwiczyłam... :) Na czworaka na dywanie kleczałam i byjałam biodrami - tak czytałam wtedy w necie

Hmmmm.. musze spróbować. Na nastepnej wizycie u gin moze sie dowiem czegos mowego

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzialenka wrote:
    Kurka nie mam starej koszuli. Nie cierpię ich i nie posiadam dlatego ;/ MOże jakiś koszulek męża?
    Jasne, że może, cokolwiek, czego nie będzie Ci szkoda wyrzucić jak się zabrudzi krwią

km5svcqg6fuae1xg.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mnie też boli głowa cały dzień i o dziwo ciśnienie idealne cukier tez także ten ból to pewnie z pogody...

A teraz Wam powiem ze jutro mam badania moczu i jeżeli wyjdzie dobrze to lekarz powiedział ze idę do domu czyli nie urodze tak szybko sama nie wiem czy się cieszyć czy nie ,szczerze to już mam trochę dość już nawet niech robią cesarke cokolwiek a tu nic :-)

7a4aio4pfp2702id.png
  • Kaszulator Ekspertka

Wysłany: 23 września 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za kciuki:-)u mnie bez zmian, skurcze nieregularne. Poród naturalny posladkowy tylko w kolejnej ciąży, w pierwszej gwarantowane cc.Paaolka-tak odeslali mnie z Piaseczna, nie mieli miejsc, nic nie załatwili, bo jedyna lekarka robiła cc i nie miała czasu dzwonić, położna mówiła ze z takim zapisem ktg szybko szukać na własną rękę.

atdc82c3zv5r778l.png
    relg3e5echnxgpnz.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina.b.1991 wrote:
    Na ostatnim USG Adaś był ułożony podłużnie miednicowo a było to 14.08.2014r. Czy jest możliwość by się obrócił od tamtej pory?
    Teoretycznie tak - mojej koleżance dziecko obróciło się dzień przed porodem, ale na tym etapie ciąży pewnie byś to czuła, moja w sierpniu kilka razy się przekręcała - najpierw leżała miednicowo, potem główkowo, potem znowu miednicowo, a na końcu się jednak zdecydowała na ułożenie główkowe - i za każdym razem czułam jak mi cały brzuch nieprzyjemnie falował, a wnętrzności się boleśnie przesuwały.
    Strokrotka wrote:
    Dokładnie, ja też robiłam te ćwiczenia jak mnie kopała po pęcherzu i po paru dniach się przekręcała i kopała w górze brzucha.

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta z jedenj strony dobrze ale z drugiej juz by mogli rozwiazac i by bylo po sprawie.. a nie tak latac meidzy domem a szpitalem :P

Paulina jak od sierpnia nie mialas usg to ja mysle ze bardzo prawdopodobne ze dziecie sie okrecilo ejszcze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta by mogli Ci dać trochę oksytocynki a nie tak będą Cię ganiać co chwilę ;)
    Rozumiem że leżysz u Malarkiewicza?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:

Paulina jak od sierpnia nie mialas usg to ja mysle ze bardzo prawdopodobne ze dziecie sie okrecilo ejszcze :)
    Ja też myślę że spokojnie się przekręcił dzieciaczek :)

paulina.b.1991 lubi tę wiadomość

Wysłany: 23 września 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda ze moja gin nie ma USG u siebie :-( Bym wiedziala co i jak

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa o której kąpiecie Hanie? I po kąpieli długo Wam śpi?

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)

Wysłany: 23 września 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na TVN reportaz o tej 8 mies dziewczynce zgwalconej

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam od ginki - jedna wielka katastrofa :( Najpierw przeorałam sobie piczkę maszynką do golenia i krew się lała strumieniem, potem u ginki okazało się, że jest mega kolejka i długo czekaliśmy mimo, że byliśmy umówieni na konkretną godzinę, a na końcu ginka powiedziała, że nic się nie dzieje i nie zapowiada porodu. Nawet główka wcale nie jest tak nisko :( W dodatku dzidzia ma 3680 g i wygląda jak chomik - takie ma pulchne policzki :O :O :O
    Jeśli nie urodzę do poniedziałku, mam się stawić w szpitalu. Jeśli będą podstawy, to dostanę kroplówkę, a jak nie, to po prostu położą mnie na patologii żeby monitorować dzidzię. A tak bardzo nie chcę!!!! Chcę zacząć rodzić w domu, a nie leżeć i kwiczeć w szpitalu :(
    Buuuuuu :( :( :(

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Marta by mogli Ci dać trochę oksytocynki a nie tak będą Cię ganiać co chwilę ;)
    Rozumiem że leżysz u Malarkiewicza?

Tak Malarkiewicz i rodzic po ludzku kurcze :-/

7a4aio4pfp2702id.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi to musisz męża w nocy pomęczyć, ale tak porządnie ;)

• MOI Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Moi to musisz męża w nocy pomęczyć, ale tak porządnie ;)
    Odpada -mąż nie zainteresowany :( Dla niego to krępujące, bo w końcu ktoś tam mieszka :/ Totalnie bez sensu, ale co zrobić... zostaje mi kręcenie sutków i mycie okien...

Anoolka lubi tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no co ten maz :P dziwny z neigo chlop :P a tak serio to ja mowilam ostatnio do swojego ze moglby sie do men idobrac to o ndo mnie ze "juz nie mozna" :P

MOI lubi tę wiadomość

• poczwarkah Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwalę się nowym zakupem :) Mój fotel do karmienia :)
    A Wy gdzie planujecie karmić? Wyznaczyłyście sobie jakieś miejsce, czy gdzie wyjdzie :)
    29957820140923_163409_tn.jpg

Strokrotka, Smutas, Kasiula09, lubek, anka_a, ania.g lubią tę wiadomość

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojemu nie przeszkadza, że mała mieszka w brzuszku, nawet sobie żartuje,że czasem trzeba dziecko ukołysać, żeby lepiej spało :D

MOI, paulina.b.1991, pestka, anka_a, Scęście lubią tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
‹‹ 740 741 742 743 744 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ