X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Monica Ekspertka

Wysłany: 23 września 2014, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny Poczwarkah fotelik świetny. Mam do Was pytanie bo jeszcze tydzień do wizyty czy boli Was brzuch jak na okres??nie wiem czy się martwić?wczoraj w nocy pobolewało tak że obudziłam się ale ustąpiło. Teraz też mam taki ból jak na okres troszkę przechodzi na krzyż. Mały był bardzo aktywny dziś ale na razie cisza no i napina mi się brzuch twardnieje i puszcza.

Pytam ponieważ oprócz tego nie mam żadnych innych dolegliwości pod postacią wod, czopa i innych takich.Przepraszam ze przynudzam pozdrawiam

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Właśnie wróciłam od ginki - jedna wielka katastrofa :( Najpierw przeorałam sobie piczkę maszynką do golenia i krew się lała strumieniem, potem u ginki okazało się, że jest mega kolejka i długo czekaliśmy mimo, że byliśmy umówieni na konkretną godzinę, a na końcu ginka powiedziała, że nic się nie dzieje i nie zapowiada porodu. Nawet główka wcale nie jest tak nisko :( W dodatku dzidzia ma 3680 g i wygląda jak chomik - takie ma pulchne policzki :O :O :O
    Jeśli nie urodzę do poniedziałku, mam się stawić w szpitalu. Jeśli będą podstawy, to dostanę kroplówkę, a jak nie, to po prostu położą mnie na patologii żeby monitorować dzidzię. A tak bardzo nie chcę!!!! Chcę zacząć rodzić w domu, a nie leżeć i kwiczeć w szpitalu :(
    Buuuuuu :( :( :(
    MOI DUZO SERDUCHOWANIA I MOZE COS SIE ZACZNIE :)

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj raz na jakis czas da sie namowic na serduchowanie - nie chodzi tu o dziecko a o to ze jest biedaczysko zmeczony wiec zostaje weekend na serduchowanie choc nie za czesto ale to ja z reguly nie mam ochoty chociaz bedziemy musiec sie bardziej postarac od 37tc czyli od jutra zeby porod byl latwiejszy tak mi polozna mowila- duuuzzzooo serduchowania :)
    Moja kolezanka byla tydzien przed terminem i w nocy zrobila sobie maraton z mezem a nad ranem odeszly jej wody i urodzila bardzo szybko bez nacinania krocza a w szpitalu jej powiedzieli ze to dzieki serduchowaniu

ps. fajny fotel . Ja bede karmila albo na lozku albo na fotelu mam taki delikatnie bujany i wygodny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 07:40

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny co bierzecie na przeziebienie? mnie znowu boli glowa i mam katar. Do nosa mam wode morska bo w ciazy mozna ja uzywac, wzielam wczoraj paracetamol bo tez mozna go brac w ciazy. Poza tym pije herbatki z sokiem malinowym i cytryna. Gardlo na szczescie juz nie drapie. Chyba na noc zrobie sobie inhalacje . Wy jak sie ratujecie? chyba musze kupic sobie rutokal C do rozpuszczania bo na poczatku ciazy jak bylam przeziebiona to lekarz mi to zapisal

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia1985 ja na gardło biorę prenalen gardło i psikam tantum verde. A spróbuj pić mleko z miodem i masłem (jeszcze powinien być czosnek, bo to naturalny antybiotyk, ale niestety ja nie daje rady tego wypic z czochem )

Monica ja mam codziennie takie bóle brzucha, czesto przechodzą na krzyż. Już pare razy myslalam, ze sie zaczeło - ale nie...

Nów - a żadna nie rodzi jednak? :)

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na gardlo moj tez mi kupil prenalen ale ten katar najgorszy i bolaca glowa :(

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    na gardlo moj tez mi kupil prenalen ale ten katar najgorszy i bolaca glowa :(

z katarem i ja sie męczę :( A na ból głowy to tak jak brałaś - paracetamol

sylwia1985 lubi tę wiadomość

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko zeby nic sie nie zaczelo bo nie mialabym sily rodzic w tym stanie :(
    a brzuch boli juz coraz czesciej - juz kilka razy dziennie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 08:26

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :)
    Na DD TVN właśnie o cesarkach na życzenie jest...

sylwia1985, anka_a lubią tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na katar jest też dobry prenalen katar

sylwia1985 wrote:
    dziewczyny co bierzecie na przeziebienie? mnie znowu boli glowa i mam katar. Do nosa mam wode morska bo w ciazy mozna ja uzywac, wzielam wczoraj paracetamol bo tez mozna go brac w ciazy. Poza tym pije herbatki z sokiem malinowym i cytryna. Gardlo na szczescie juz nie drapie. Chyba na noc zrobie sobie inhalacje . Wy jak sie ratujecie? chyba musze kupic sobie rutokal C do rozpuszczania bo na poczatku ciazy jak bylam przeziebiona to lekarz mi to zapisal

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania Wendzikowska jakoś nie przemawia za mną
    paaolka wrote:

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:
    Ania Wendzikowska jakoś nie przemawia za mną

Ja tez za nią nie przepadam, ale ta położna dobrze mówiła. Cesarka to jednak jest operacja i w jakiś sposób odbija się na organizmie matki i często dziecka.

DeLaCruz lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    ogladalam :)

paaolka lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paoolka zgadzam się z Tobą w 100 procentach;]

paaolka lubi tę wiadomość

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moglam to tesciowce pokazac bo ona ciagle napiera na cesarke na zyczenie ale chyba nie zdaje sobie sprawy z tego ze to przeciez operacja. Jesli dziecku bedzie cos zagrazalo to i tak ja zrobia ale zawsze warto probowac rodzic naturalnie- takie jest moje zdanie

Strokrotka, paaolka, Nelly, anka_a, ao12., DeLaCruz lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śniadanko zaliczone;] więc podnośzę dupsko do góry i biorę się za jakąś robotę, bo gto chyba od tego nic nie robienia boli mnie wszystko.

Jutro wiz, u ginka może w końcu powie że wszystko gotowe do porodu;], a nie że nic się nie dzieję;'[

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    moglam to tesciowce pokazac bo ona ciagle napiera na cesarke na zyczenie ale chyba nie zdaje sobie sprawy z tego ze to przeciez operacja. Jesli dziecku bedzie cos zagrazalo to i tak ja zrobia ale zawsze warto probowac rodzic naturalnie- takie jest moje zdanie

jak bym słyszała moją mamę ostatnio mi mówi żebym poprosiła ginkę o CC i tez do niej nie dociera ze jest to poważna operacja itd

sylwia1985 lubi tę wiadomość

age.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    bedziemy chcieli stosowac Bobomigi i sadze, ze to sprawi, ze przejscie z pieluchy na nocnik bedzie latwe i naturalne. Troche sobie nie wyobrazam wysadzania noworodka, ktory jeszcze nie siedzi.. Bobomigi akurat w okolicy 6tego miesiaca, wtedy tez powinien byc powoli sklonny do siedzenia, wiec mi sie to ladnie sklada w czasie ;) do tego wielorazowki i jakos sie nie obawiam o trudy odpieluchowywania :)
    Ja też chcę spróbować z bobomigami, chętnie bym poszła na jakieś warsztaty, żeby uczyć dziecko prawidłowych znaków - może się przydadzą w przyszłości w komunikacji z niesłyszącymi.

Niemowląt oczywiście się nie sadza na nocniku, tylko podtrzymuje w pozycji zgodnej z grawitacją. I oczywiście nic na siłę, nie stosuje się kar za ubrudzenie pieluszki, po prostu daje się maluchowi szansę załatwienia zgłaszanych przez niego potrzeb fizjologicznych w bardziej naturalnej pozycji. Autorka pisze, że już kilkumiesięczne dzieci potrafią czekać 5, 10 czy nawet 15 minut na wysadzenie, co świadczy o tym, że jest to dla nich bardziej komfortowe niż robienie pod siebie. Ja w każdym razie zamierzam spróbować.

km5svcqg6fuae1xg.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

poczwarkah, świetna miejscówka do karmienia ;) Też bym zdecydowała się na tego typu fotel ale niestety mamy za mało miejsca. Mam dwa inne fotele i myślę, że jakoś damy radę ;)

Monica wydaję mi się, że tego typu bóle to norma na tym etapie ciąży. Ja od jakiegoś czasu również je odczuwam.

U mnie na przeziębienie najlepiej działa DUŻO WODY i DUŻO SPANIA, ewentualnie gorące mleko z miodem, po dwóch/trzech dniach jestem zazwyczaj zdrowa.

Co do cesarki, mam podobne zdanie. Mi nawet do głowy nie przyszło, żeby błagać lekarza o skierowanie skoro niema takiej potrzeby. Zarówno poród SN jak i CC mają swoje plusy i minusy ale jeśli mogę urodzić siłami natury to poco kłaść się pod nóż? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 10:02

Anoolka lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Poczwarkah, jak bym tylko miała miejsce na taki fotel...jest super.
    U mnie bez zmian, coraz mniej energii do czegokolwiek i częste skurcze ale nic się nie dzieje. 2 października jestem umówiona w Zośce z anestezjologiem. To raczej wizyta dla niego bo ja doskonale wiem co mnie czeka.

Matka fantastycznej 4 :)
‹‹ 742 743 744 745 746 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ