X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Monica Ekspertka

Wysłany: 23 września 2014, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny Poczwarkah fotelik świetny. Mam do Was pytanie bo jeszcze tydzień do wizyty czy boli Was brzuch jak na okres??nie wiem czy się martwić?wczoraj w nocy pobolewało tak że obudziłam się ale ustąpiło. Teraz też mam taki ból jak na okres troszkę przechodzi na krzyż. Mały był bardzo aktywny dziś ale na razie cisza no i napina mi się brzuch twardnieje i puszcza.

Pytam ponieważ oprócz tego nie mam żadnych innych dolegliwości pod postacią wod, czopa i innych takich.Przepraszam ze przynudzam pozdrawiam

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Właśnie wróciłam od ginki - jedna wielka katastrofa :( Najpierw przeorałam sobie piczkę maszynką do golenia i krew się lała strumieniem, potem u ginki okazało się, że jest mega kolejka i długo czekaliśmy mimo, że byliśmy umówieni na konkretną godzinę, a na końcu ginka powiedziała, że nic się nie dzieje i nie zapowiada porodu. Nawet główka wcale nie jest tak nisko :( W dodatku dzidzia ma 3680 g i wygląda jak chomik - takie ma pulchne policzki :O :O :O
    Jeśli nie urodzę do poniedziałku, mam się stawić w szpitalu. Jeśli będą podstawy, to dostanę kroplówkę, a jak nie, to po prostu położą mnie na patologii żeby monitorować dzidzię. A tak bardzo nie chcę!!!! Chcę zacząć rodzić w domu, a nie leżeć i kwiczeć w szpitalu :(
    Buuuuuu :( :( :(
    MOI DUZO SERDUCHOWANIA I MOZE COS SIE ZACZNIE :)

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj raz na jakis czas da sie namowic na serduchowanie - nie chodzi tu o dziecko a o to ze jest biedaczysko zmeczony wiec zostaje weekend na serduchowanie choc nie za czesto ale to ja z reguly nie mam ochoty chociaz bedziemy musiec sie bardziej postarac od 37tc czyli od jutra zeby porod byl latwiejszy tak mi polozna mowila- duuuzzzooo serduchowania :)
    Moja kolezanka byla tydzien przed terminem i w nocy zrobila sobie maraton z mezem a nad ranem odeszly jej wody i urodzila bardzo szybko bez nacinania krocza a w szpitalu jej powiedzieli ze to dzieki serduchowaniu

ps. fajny fotel . Ja bede karmila albo na lozku albo na fotelu mam taki delikatnie bujany i wygodny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 07:40

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny co bierzecie na przeziebienie? mnie znowu boli glowa i mam katar. Do nosa mam wode morska bo w ciazy mozna ja uzywac, wzielam wczoraj paracetamol bo tez mozna go brac w ciazy. Poza tym pije herbatki z sokiem malinowym i cytryna. Gardlo na szczescie juz nie drapie. Chyba na noc zrobie sobie inhalacje . Wy jak sie ratujecie? chyba musze kupic sobie rutokal C do rozpuszczania bo na poczatku ciazy jak bylam przeziebiona to lekarz mi to zapisal

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia1985 ja na gardło biorę prenalen gardło i psikam tantum verde. A spróbuj pić mleko z miodem i masłem (jeszcze powinien być czosnek, bo to naturalny antybiotyk, ale niestety ja nie daje rady tego wypic z czochem )

Monica ja mam codziennie takie bóle brzucha, czesto przechodzą na krzyż. Już pare razy myslalam, ze sie zaczeło - ale nie...

Nów - a żadna nie rodzi jednak? :)

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na gardlo moj tez mi kupil prenalen ale ten katar najgorszy i bolaca glowa :(

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    na gardlo moj tez mi kupil prenalen ale ten katar najgorszy i bolaca glowa :(

z katarem i ja sie męczę :( A na ból głowy to tak jak brałaś - paracetamol

sylwia1985 lubi tę wiadomość

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko zeby nic sie nie zaczelo bo nie mialabym sily rodzic w tym stanie :(
    a brzuch boli juz coraz czesciej - juz kilka razy dziennie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 08:26

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :)
    Na DD TVN właśnie o cesarkach na życzenie jest...

sylwia1985, anka_a lubią tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na katar jest też dobry prenalen katar

sylwia1985 wrote:
    dziewczyny co bierzecie na przeziebienie? mnie znowu boli glowa i mam katar. Do nosa mam wode morska bo w ciazy mozna ja uzywac, wzielam wczoraj paracetamol bo tez mozna go brac w ciazy. Poza tym pije herbatki z sokiem malinowym i cytryna. Gardlo na szczescie juz nie drapie. Chyba na noc zrobie sobie inhalacje . Wy jak sie ratujecie? chyba musze kupic sobie rutokal C do rozpuszczania bo na poczatku ciazy jak bylam przeziebiona to lekarz mi to zapisal

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania Wendzikowska jakoś nie przemawia za mną
    paaolka wrote:

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:
    Ania Wendzikowska jakoś nie przemawia za mną

Ja tez za nią nie przepadam, ale ta położna dobrze mówiła. Cesarka to jednak jest operacja i w jakiś sposób odbija się na organizmie matki i często dziecka.

DeLaCruz lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    ogladalam :)

paaolka lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paoolka zgadzam się z Tobą w 100 procentach;]

paaolka lubi tę wiadomość

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moglam to tesciowce pokazac bo ona ciagle napiera na cesarke na zyczenie ale chyba nie zdaje sobie sprawy z tego ze to przeciez operacja. Jesli dziecku bedzie cos zagrazalo to i tak ja zrobia ale zawsze warto probowac rodzic naturalnie- takie jest moje zdanie

Strokrotka, paaolka, Nelly, anka_a, ao12., DeLaCruz lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śniadanko zaliczone;] więc podnośzę dupsko do góry i biorę się za jakąś robotę, bo gto chyba od tego nic nie robienia boli mnie wszystko.

Jutro wiz, u ginka może w końcu powie że wszystko gotowe do porodu;], a nie że nic się nie dzieję;'[

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    moglam to tesciowce pokazac bo ona ciagle napiera na cesarke na zyczenie ale chyba nie zdaje sobie sprawy z tego ze to przeciez operacja. Jesli dziecku bedzie cos zagrazalo to i tak ja zrobia ale zawsze warto probowac rodzic naturalnie- takie jest moje zdanie

jak bym słyszała moją mamę ostatnio mi mówi żebym poprosiła ginkę o CC i tez do niej nie dociera ze jest to poważna operacja itd

sylwia1985 lubi tę wiadomość

age.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    bedziemy chcieli stosowac Bobomigi i sadze, ze to sprawi, ze przejscie z pieluchy na nocnik bedzie latwe i naturalne. Troche sobie nie wyobrazam wysadzania noworodka, ktory jeszcze nie siedzi.. Bobomigi akurat w okolicy 6tego miesiaca, wtedy tez powinien byc powoli sklonny do siedzenia, wiec mi sie to ladnie sklada w czasie ;) do tego wielorazowki i jakos sie nie obawiam o trudy odpieluchowywania :)
    Ja też chcę spróbować z bobomigami, chętnie bym poszła na jakieś warsztaty, żeby uczyć dziecko prawidłowych znaków - może się przydadzą w przyszłości w komunikacji z niesłyszącymi.

Niemowląt oczywiście się nie sadza na nocniku, tylko podtrzymuje w pozycji zgodnej z grawitacją. I oczywiście nic na siłę, nie stosuje się kar za ubrudzenie pieluszki, po prostu daje się maluchowi szansę załatwienia zgłaszanych przez niego potrzeb fizjologicznych w bardziej naturalnej pozycji. Autorka pisze, że już kilkumiesięczne dzieci potrafią czekać 5, 10 czy nawet 15 minut na wysadzenie, co świadczy o tym, że jest to dla nich bardziej komfortowe niż robienie pod siebie. Ja w każdym razie zamierzam spróbować.

km5svcqg6fuae1xg.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

poczwarkah, świetna miejscówka do karmienia ;) Też bym zdecydowała się na tego typu fotel ale niestety mamy za mało miejsca. Mam dwa inne fotele i myślę, że jakoś damy radę ;)

Monica wydaję mi się, że tego typu bóle to norma na tym etapie ciąży. Ja od jakiegoś czasu również je odczuwam.

U mnie na przeziębienie najlepiej działa DUŻO WODY i DUŻO SPANIA, ewentualnie gorące mleko z miodem, po dwóch/trzech dniach jestem zazwyczaj zdrowa.

Co do cesarki, mam podobne zdanie. Mi nawet do głowy nie przyszło, żeby błagać lekarza o skierowanie skoro niema takiej potrzeby. Zarówno poród SN jak i CC mają swoje plusy i minusy ale jeśli mogę urodzić siłami natury to poco kłaść się pod nóż? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 10:02

Anoolka lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Poczwarkah, jak bym tylko miała miejsce na taki fotel...jest super.
    U mnie bez zmian, coraz mniej energii do czegokolwiek i częste skurcze ale nic się nie dzieje. 2 października jestem umówiona w Zośce z anestezjologiem. To raczej wizyta dla niego bo ja doskonale wiem co mnie czeka.

Matka fantastycznej 4 :)
‹‹ 742 743 744 745 746 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ