X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki ;)
    wody o 23 mi odeszły, lekkie skurcze po godzinie sie zaczęły, po kilku godzinach podali oksytocyne, bóle owszem były..... ale brak rozwarcia i po kolejnych godzinach męki decyzja o CC. Rana bardzo ładnie się goi, praktycznie smigałam juz na nastepny dzień. Postawiła mnie na nogi super połozna! Trzeba wstać po 8 godzinach i próbować sie przejśc, wykąpać.
    Dziewczyny powodzenia i trzymam kciuki za wszystkie aby szybko poszło! :)

Anoolka, MOI, sylwia1985, Kasiula09, Strokrotka, paulina.b.1991, ao12., pestka, paaolka, caterinka, anka_a lubią tę wiadomość

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joaśka a jak później jest z opieką nad dzieckiem? Trochę się boję że ciężko będzie po cc :(

Joaśka lubi tę wiadomość

• MOI Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka -przepiękny opis!!! Poród nie należał do łatwych, ale tak jak sama mówisz, czego się nie zniesie dla tych kilkudziesięciu centymetrów szczęścia :)

Strokrotka, Nelly, pestka, anka_a lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny, ja po wizycie u ginka i wszystko szczelnie zamknięte. Więc nie wiem nadal kiedy ja urodzę. Moje maleństwo waży 2600, a ja przytyła 15kg. Jutro mam podjechac na KTG ze wzgledu na słabsze ruchy malucha.

Kupiłam dzisiaj te liscie malin i właśnie piję, niezbyt to dobre. Zaraz ide wieszać firanki bo to może od tego siedzenia nic sie nie rozwiera.

Ja niestety na przeziebienie miałam antybiotyk OSPEN, bardzo bezpieczny, juz chyba jestem zdrowa za o mój mąż sie rozchorował czyli nawet nie możemy serduszkować na przyspieszenie porodu.

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Monica Ekspertka

Wysłany: 24 września 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka_a wrote:
    Jestem ciekawa jak Wędzikowska zareaguje jak znieczulenie zacznie puszczać. Posiadanie dzieci uzależniać od cc to dla mnie fanaberie rozkapryszonego dziecka a nie dojrzałej kobiety. Ech jakoś nie trawie tej babki... :/

Tez działa na mnie jak płachta na byka ale raczej nie pozwolą na to aby cierpiała celebrytka bo gdyby to było takie straszne mówię o cc na życzenie celebrytek to by nie rodzily w ten sposób a z tego co się chwalą w tv lub portalach to ogromna większość miała właśnie cc cóż kasa robi swoje.

Mój gin młody człowiek opowiadał mi jak to jest wspaniale rodzić naturalnie kiedy zapytałam jak jego zona rodziła zaczął się śmiać i mówi miala 2 cc:)niby próbowała naturalnie ze znieczuleniem, ale już dla mnie czy innej pacjentki znieczulenia nie mają bo nie jestem zoną lekarza:(przykre.
    Moim zdaniem żyjemy w takich czasach że powinno być znieczulenie zagwarantowane u mnie takiego nie ma no i długo trzymają maluchy że często rodzą się bardzo niedotlenione nawet moj gin pochwalił się że mają dużo spraw sądowych.

Mam astme jak wspomniałam ale to nie powód do cc. Więc jestem na etapie szukania szpitala w innym mieście albo dam w łapę za cc na życzenie i szczerze wcale nie czułabym się gorsza od Mamuś rodzących naturalnie wkurzają mnie kobiety na forach np., które wyzywają te po cc na życzenie od tchórzy i innych bo czy maja prawo wyzywać i oceniać?bądź uważać taką kobietę za gorszą? niech rodzi jak chce co mnie to interesuję oby wszystkie porody były szczęśliwe a dzieci zdrowe reszta się nie liczy tak naprawdę:).
    Przepraszam że tak się rozpisałam, ale ja osobiście uważam że to zachwalanie porodu sn jest naciagane ps. poznalam kolezanke w szpitalu ktora rodzila 2 lata temu sn ponagniatali ją bo dziecko sie cofalo skutkiem czego do tej pory robi w pieluchy mam pozrywane nerwy.Rehabilitację zaczęła krótko po porodzie mówiła mi że jakieś postępy są ale nigdy już nie będzie w pełni sprawna. Opowiadała jak to stała przy męzu i poprostu oddała bezwiednie mocz nic nie czując:(.Przykre. Potem po przyjemności wyciskania dziecka miała to vacum mały urodził się z uszkodzoną głowką. Wiem że to pojedyńcze przypadki ale nikt mi nie powie że poród sn jest najlepszy:( dla matki i dziecka a cc to egoizm.Takie jest moje zdanie. Mam nadzieję że wszystkie damy radę dotrwać do szczęśliwego rozwiązania i urodzimy zdrowe dzieci niezależnie którą stroną:)Nie miałam zamiaru nikogo straszyć.Pozdrawiam

Anoolka, caterinka, anka_a lubią tę wiadomość

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka piękny opis porodu ale dla takiego maleństwa warto się troszkę pomęczyć :)

mama86 torba porządna :)

Strokrotka lubi tę wiadomość

age.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczwarkah wrote:
    Mamusie rodzące w Zośce - daleko mieszkacie od szpitala? Ja mam 15 min. piechotką (mieszkam na Żytniej, ale na drugim końcu niż szpial). Może jakiś wspólny spacer jak już dzieciaczki będą na świecie?
    lubek wrote:
    ja daleko :) na Bemowie, wiec 'z buta' nie dam rady, ale mam kolezanke 3min od Zoski i pewnie i tak sie bede w zwiazku z tym pojawiac z wozkiem w okolicach :)

Ja też daleko - Ursynów, ale kto wie, może będziemy odwiedzać te same parki?

lubek lubi tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, polecam obejrzeć ten filmik (koniecznie z dźwiękiem):
    https://www.youtube.com/watch?v=lM2-8se6pp8&app=desktop

Ryczę po nim jak bóbr :)

Nelly, Kasiula09, sylwia1985 lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama86, fajnie wygląda Twoja torba. Ciekawa jestem, jak mój mąż spakuje torbę dla mnie ;-)

Zapomniałam się pochwalić: wczoraj miałam USG i malutka waży już 2800 g - wielkoludem nie będzie, ale ma przynajmniej bezpieczną wagę. Najważniejsze, że przepływy prawidłowe i wszystko inne też w normie :-)

DeLaCruz, Kasiula09, ao12., lubek lubią tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dużo spraw na głowie - mnóstwo papierologii w związku z pracą, u męża tak samo.
    Wszystkim dziewczynom życzę dobrych wyników, zwłaszcza tym, co w szpitalu :-)
    wczoraj byłam na ktg - jeszcze nie rodzę ;-) zapisały się ładne skurcze przepowiadajace, dla mnie zupełnie nieodczuwalne. Macica ładnie ćwiczy :-) Mały, na początku się nieźle wykręcił, ale potem poszedł spać i trzeba było go budzić, żeby się jakieś akceleracje jeszcze zapisały. W poniedziałek wizyta, a we wtorek następne ktg - powinnam dociągnąć :-

Co do porodu sn i cc. Ja uważam, że powinny decydować wskazania medyczne. Sama chciałabym uniknąć cc, bo wiem, że powikłania potem, jeśli już wystąpią to są o wiele gorsze niż przy sn. Będę rodzić bez zzo, bo w moim szpitalu nie ma i akurat nic nie zmienia fakt, że oboje z mężem jesteśmy lekarzami. Zresztą i tak bym chciała spróbować bez, a zzo tylko w ostateczności. Rozumiem natomiast, że są kobiety, którym że względu na strach przed bólem ciężko podejść do porodu sn. Uważam, że wtedy powinien to ocenić psychiatra i ewentualnie zakwalifikowac do cc.

Anoolka, Nelly, ao12., lubek, anka_a lubią tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas wrote:
    Witam dziewczyny, ja po wizycie u ginka i wszystko szczelnie zamknięte. Więc nie wiem nadal kiedy ja urodzę. Moje maleństwo waży 2600, a ja przytyła 15kg. Jutro mam podjechac na KTG ze wzgledu na słabsze ruchy malucha.

U mnie Smutas to samo. Ja tez po wizycie, Franczesko wazy 3300g około, wszystko szczelnie zamknięte i uwaga...nasz bączek sie obrócił!Juz nie jest pośladkowo! A jeszcze 2 tyg temu był :D Więc, pomimo braku miejsca, jak to lekarka powiedziała" wykonał skok na bangi na pępowinie" i proszę :D

Więc już zaleceń do CC nie mam. W pon mam iść na KTG. Powiem Wam, że już się nastawiłam na CC, że małego zobaczę w przyszłym tyg. Bo ponoć w terminie by mi zrobili CC, a tak będe sie kulać...no ale cóż;) Mały postanowił, że jeszcze nie chce się eksmitować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 13:55

DeLaCruz, Nelly, Anoolka, ao12., paaolka, MOI, lubek, paulina.b.1991 lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to my dzisiaj :D Chyba jednak trochę opadł brzuchol ;)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/99625bb37f7b.jpg

Strokrotka, Nelly, pestka, Kasiula09, Anoolka, ao12., Vilenka, paaolka, lubek, caterinka, Aniqa, anka_a lubią tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    U mnie Smutas to samo. Ja tez po wizycie, Franczesko wazy 3300g około, wszystko szczelnie zamknięte i uwaga...nasz bączek sie obrócił!Juz nie jest pośladkowo! A jeszcze 2 tyg temu był :D Więc, pomimo braku miejsca, jak to lekarka powiedziała" wykonał skok na bangi na pępowinie" i proszę :D

Więc już zaleceń do CC nie mam. W pon mam iść na KTG. Powiem Wam, że już się nastawiłam na CC, że małego zobaczę w przyszłym tyg. Bo ponoć w terminie by mi zrobili CC, a tak będe sie kulać...no ale cóż;) Mały postanowił, że jeszcze nie chce się eksmitować :)

SUPER! :D Dzielny Franio, słucha się Mamusi :)

pestka lubi tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też szczelnie pozamykana więc kulamy się dalej razem ;) Następne ktg w piątek. Czy tylko ja mam to ktg co 2 dni czy mi się wydaje?

pestka lubi tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiec wiadomość z ostatniej chwili wyniki moczu nie bardzo dobre dostałam właśnie antybiotyk i zostaje w szpitalu a już się spakowałam przebrałam a tu taka rewelacja a miałam takie plany jak wyjdę to co ja zrobię :-) wiec leżę sobie dalej ...

7a4aio4pfp2702id.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah i co do CC na życzenie...Różni ludzie, różne lęki. Ja jakoś o porodzie nie myślę i sie go nie boję(pewnie jeszcze;P). Ale jeżeli ktoś ma paniczny strach i lekarz stwierdzi, że może faktycznie byłoby tej kobiecie lepiej z CC to czemu nie? Nie mnie osądzać. Każdy powinien sądzić wedle siebie. Niech rodzą jak chcą.
    Nie mówię o wskazaniach medycznych oczywiście;)

No nic, ja idę na drzemkę, wstawanie rano nie dla mnie;)

Anoolka, lubek lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super brzuszek! :)

DeLaCruz lubi tę wiadomość

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Ja też szczelnie pozamykana więc kulamy się dalej razem ;) Następne ktg w piątek. Czy tylko ja mam to ktg co 2 dni czy mi się wydaje?
    Ja nie miałam jeszcze KTG, pierwsze mam w pon. Ale to chyba fajnie, że tak Cię monitorują, nie? ;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hah i wiecie co zaobserwowałam? Że teraz Franulo ma czkawkę na wysokości pępka...a wczesniej jak był pośladkowo to miałam ją na dole...cwaniak :D daje mi znaki, że się obrócił;)

ao12., DeLaCruz, Nelly lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 15:10

DeLaCruz lubi tę wiadomość

‹‹ 744 745 746 747 748 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ