Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Aniqa wrote:Kajaoli ty pewnie na nocnych karmieniach, ile razy karmisz w nocy ?
Charlie budzi sie co 3-4 godziny.
Tej nocy jadl dokladnie co 4 godziny: 23h50, 3h50 i teraz o 7h50.
A jak tam Hania?
MOI, Bergo lubią tę wiadomość
-
Witam sie z wami w ten juz prawie jesienny poranek. U nas piekna pogoda, caly czas mamy niebieskie niebo i 24 stopnie w dzien. Tylko rano i wieczorem mozna poczuc zimny powiew powietrza ale jesien zapowiada sie zloto
Caterinka gratuluje z calego sercaczekamy na jakies fotki
DeLaCruz, jak ci sie nudzi to pisz tutaj do nas i zdawaj nam sprawozdanie
Aniqa, mam pytanie, czy pediatra poradzil ci podawanie jakis witamin Hani? Bo Charlie ma codziennie aplikowane 4 kropelki witaminy D i raz w tygodniu 1 dawke witaminy K.
Mam mu je podawac dopoki go bede karmic piersia.
Ciekawa jestem czy tak samo podaje sie wszedzie.
Acha i zapomnialam wam napisac, ze u nas nie robi sie zadnych szczepien dopoki dziecko nie skonczy miesiaca.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 08:28
-
Witam się w ciąży donoszonej
Paolka ten rudy kot jest nieziemski a to zdjęcie super
Delacruz trzymam mocno kciuki oby poszło wszystko szybko i sprawnie
Caterinka gratulacje i czekamy na relacje i fotki
Kajaoli u mnie na SR babka mówiła że jak się karmi piersią to powinno się podawać dziecku codziennie witaminę K i D można osobno w kapsułkach a można kupić w jednym gdzie juz te dwie witaminy są. A jak się karmi mm to już witaminy K się nie podaje tylko D.paaolka, Nelly, lubek, anka_a lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKajaoli Hania budzi sie co 1.5 godz po jedzeniu trudno mi ja uspic,czasem nawet 1 godz mi to zajmuje albo wcale niespi bo mecza ją gaziki, np dzis to masakra, przy puszczeniu najmniejszego bączka płacz i prężenia.
Witaminy tez mamy d i k po jednej kapsułce dziennie, wolałabym krople bo te kapsułki sa wkurzające w wyciskaniu,czekam az sie skoncza i kupie krople.
Hanie szczepili w szpitalu a teraz ma 3 nastepne szczepienia miedzy 4 a 6 tyg zycia. -
Acha, to ja mam chyba jakas skoncentrowana dawke witaminy K bo mam podawac tylko raz w tygodniu.
Podawanie w kropelkach polecam bo bardzo praktyczne.
Aniqa, probowalas moze pic herbatki koperkowe? Podobno to bardzo pomaga na wzdecia i kolki. Mam kilka takich herbatek z Polski ale jeszcze nie pilam.
Z kolei we Francji polecaja pic herbatki na bazie fenkulu.
Jak cos bedzie sie dzialo to wyprobuje obydwie.
Jesli chodzi o nocne karmienie to rzeczywiscie co godzine poltorej moze byc meczace. Od poczatku bylam nastawiona na bardzo czeste karmienie ale okazalo sie, ze Charlie woli inaczej - a i tak chodze snieta w dzien
A Hania usmiecha sie nieswiadomie? Bo ten nasz maly brzdac sle nam najczesciej usmiechy jak jest przebrany i nakarmiony. Nawet udalo nam sie uwiecznic to jego zadowolenie na zdjeciu. Jak bede miala chwilke zeby otworzyc komputer to wstawie kilka zdjec
-
Acha, rozmawialam ostatnio z pediatra i powiedzial, ze gdyby Charliego meczyly kolki albo wzdecia to zeby od razu z nim isc do osteopaty, tylko takiego ktory ma zwyczaj zajmowac sie kobietami w ciazy i niemowlakami.
My juz bylismy na pierwszej wizycie w piatek bo mimo, ze nasz synek nie ma problemow z tranzytem to trzeba bylo sprawdzic czy wszysko w porzadku z jego ukadem kostnym gdyz byl zablokowany przez wiele godzin w mojej miednicy. -
Dzieki Sylwia, czuje sie bardzo dobrze. Rana po cc bardzo szybko sie goi i mi nie przeszkadza. Jedyne co mi przeszkadza to brak kondycji, ktora niestety podupadla jak bylam w ciazy w osatnich miesiacach. Wiec teraz planuje dlugie spacerki z malym a po kilku tygodniach bede wracac powoli do sportu.
Planowalam za trzy miesiace rozpoczac na nowo jogging ale wczoraj wyczytalam na francuskich stronach, ze po cc mozna biegac dopiero po roku, macie moze informacje na ten temat?
Podobno w moim przypadku mozna plywac, uprawiac joge albo gimnastyke.
Myslalam tez o Aquabiking
A ty Sylwia jak sie czujesz? Masz jakies symptomy zblizajacej sie akcji?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 09:26
-
nick nieaktualnyHej Słoneczka !
Caterinka gratuluję !
DelaCruz kciuki zaciskam
MOI za Ciebie również
u mnie chyba odchodzi czop albo plamię po badaniu pt które było koszmarnie bolesne i do tego miałam dwa razy ktg bo na pierwszym ktg tętno małego było za wysokie
zbieram się za chwilę do pracy muszę zająć czymś głowę bo strasznie się stresuje porodem -
Caterinka gratuluję.
DeLaCruz trzymam kciuki.
Ja dziwnie zestresowana i niespokojna jestem. Boję się, że sobie nie poradzę. A mąż do mnie dziś, że jak Wojtek już się urodzi to zrobimy sobie córeczkę. Hmmm się chłopak rozpędził.anka_a lubi tę wiadomość