X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Sylwia, jak dla mnie o wiele ładniej Ci w tym ciemniejszy blondzie.
    Też tak pomyślałam ;)

sylwia1985 lubi tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam nadzieje ze do piatku nie urodze bo kupilam sobie bon na gruponie za 79 zl farbowanie+ strzyzenie+ ampulka nawilzajaca+ modelowanie i umowilam sie wlasnie na piatek 3 pazdziernika - troszke sie upieksze przed porodem :)
    Ide do tego samego salonu gdzie zrobili mi wlasnie ten ciemny blondzik

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 19:51

Anoolka, ania.g, ao12., MOI lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    mam nadzieje ze do piatku nie urodze bo kupilam sobie bon na gruponie za 79 zl farbowanie+ strzyzenie+ ampulka nawilzajaca+ modelowanie i umowilam sie wlasnie na piatek 3 pazdziernika - troszke sie upieksze przed porodem :)
    Ide do tego samego salonu gdzie zrobili mi wlasnie ten ciemny blondzik
    A ja się jutro chcę dostać na pedicure. Tym razem już nie będę malować.

Matka fantastycznej 4 :)
  • paradise Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dopiero teraz zorientowałam się, że zaczynam dzisiaj 38 tydzień ;) zostało równe 3 tygodnie do terminu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 10:18

ao12., MOI, agatas, Nelly, pestka, anka_a, lubek, paaolka, sylwia1985, Monica, Kakabaka, Anoolka lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • agatas Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszulator i tofirus, bardzo Wam gratuluję! Czekamy na zdjęcia Waszych bąbelków :)

Razem z mężem i szwagrem wykorzystaliśmy dzisiejszą ładną pogodę i pojechaliśmy na naszą działeczkę, żeby co nieco jesiennych porządków porobić. Miałam tylko koordynować prace, ale jakoś mnie wzięło do pracy, a teraz zdycham i ledwo się ruszam.

Sylwia, jak koteczka je, to chyba nie jest aż tak źle. Jak będziesz u weterynarza, to pewnie sprawdzi, czy nic jej się nie stało.

My mamy kotkę ze schroniska, o której Wam pisałam w maju. Wzięliśmy ją po tym jak odeszła ta kotka z mojego zdjęcia. Dzisiaj nie wyobrażamy sobie, żeby miało jej nie być. Jest wspaniałym towarzyszem i na pewno będzie genialnym przyjacielem dla Zosi :)

A to ona
    r01313.jpg

MOI, pestka, anka_a, poczwarkah, paaolka, Kajaoli, Monica, Kakabaka, Anoolka lubią tę wiadomość

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • anka_a Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi kciuki będą jutro zaciśnięte! Za pozostałe jutrzejsze wizyty oczywiście też ;)
    Sylwia zdecydowanie w ciemnym blondzie lepiej wyglądasz! Kociak fajowy!

Właśnie też muszę iść na pedicure bo sama nie dam już rady :(
    Ciuszków mam już tyle, że Lidla będę omijała szerokim łukiem ;) hahahaha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 16:24

MOI, ao12., pestka, Anoolka lubią tę wiadomość

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI bedziemy trzymac kciuki abh malenstwo szybko chcialo poznac mamusie i tatusia :-)

Sylwia w tym obecnym kolorku o wiele lepiej :-)

My dzis pospacerowalismy sobie troszke poki cieplo, zdjec nie robilismy bo nie bylo gdzie ale w domku troche M mi porobil. Po spacerze cos czulam jakbym miala skurcze po bokach brzucha ale raz na jakis czas. Dzis stanelam na wage i sie lekko przerazilam bo plus 17 kg jeszcze mi brakuje 3 zeby dogonic meza, ale mam nadzieje ze po porodzie to zrzuce.

MOI, DeLaCruz lubią tę wiadomość

age.png
  • Zielono mi:-))))) Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Wykorzystałam ten piękny słoneczny dzień na spacer w parku i wizytę u rodziców. A najważniejsze, że spędziłam go z meżem (nie pamiętam kiedy ostatnio tak było). Być może to ostatni dzień tylko we dwoje, a już na pewno poza murami szpitala. Jutro o 8.00 mam się stawić w szpitalu i kto wie, co się wydarzy...
    Trzymajcie kciuki, żeby nie sprawdził się najczarniejszy scenariusz czyli np. kroplowka, masaż szyjki, przebijanie pęcherza na siłę, a porodu brak ;)

Moi kochana...trzymam kciuki i myślami jestem z Toba

MOI lubi tę wiadomość

so22pqr.png
  • Nelly Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise, nie dość, że nasze ciąże są dokładnie w tym samym wieku, to obie jesteśmy gryzoniowe :-) Ja miałam najpierw kilka chomików (jednego po drugim, bo to samotniki), a potem stadko szczurków (te z kolei są stadne), niestety uczulam się na zwierzęta, które mam (nabawiłam się astmy), więc musiałam pogodzić się z myślą, że zwierzaków żadnych mieć nie mogę. Ale sentyment pozostał :-)

paradise lubi tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka_a wrote:
    Moi kciuki będą jutro zaciśnięte! Za pozostałe jutrzejsze wizyty oczywiście też ;)
    Sylwia zdecydowanie w ciemnym blondzie lepiej wyglądasz! Kociak fajowy!

Ja mam psa gangrenę czyli teriera- westa. Jestem ciekawa jak zareaguje na kolejnego małego człowieczka.
    Właśnie też muszę iść na pedicure bo sama nie dam już rady :(
    Ciuszków mam już tyle, że Lidla będę omijała szerokim łukiem ;) hahahaha

A ja dzisiaj sama pomalowalam sobie paznokcie u stóp 8-) było ciężko ale dałam rade B-) Mam nadzieje ze to juz ostatni raz przed porodem ;-)
    Tez w tym tygodniu wybieram się do fryzjera. Dziewuchy normalnie robimy się na bóstwo ;-)

Agatas śliczna ta twoja kotka :-) My naszą dostaliśmy od znajomych jak była juz trochę wieksza i niestety nie dało już się jej do końca wychować. Potrafi upierdzielić ot tak sobie (zwlaszczamojego meza). Ale ja juz nauczyłam sie nie wchodzić jej w drogę, jak chce to sama do mnie przychodzi ;-) A marzył mi sie zawsze kot typu przytulasek a tej mojej Szmaciurze daleko do tego ;-)

A propo kotów. Moja mama ma kota długowłosego, w maju kotka okocila się i miała 5 kociąt :-) Kotki przeslodkie, w sierpniu zostały wszystkie wydane. A tydzień temu znowu sie okociła i miała aż 10 kociąt!!! Nie wiedzialam ze kot moze tyle ich mieć. Dwójka z nich nie dala rady przy porodzie i zostało jej 8. Rodzice moi nie mieli serca żeby się ich pozbyć (niektórzy tak robia) i cala półdługowłosa ósemka będzie do wydania ;-) Uwielbiam takie małe kociaki ;-)

MOI, anka_a, paaolka, Anoolka lubią tę wiadomość

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • MOI Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję wam kochane za wsparcie :*
    Oczywiście będę was informować na bieżąco! Być może nasze forum będzie dla mnie jedyną rozrywką w oczekiwaniu na poród ;)

Zielono mi:-))))), pestka, DeLaCruz, Nelly, Kasiula09, Kakabaka, Anoolka, lubek lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Dziękuję wam kochane za wsparcie :*
    Oczywiście będę was informować na bieżąco! Być może nasze forum będzie dla mnie jedyną rozrywką w oczekiwaniu na poród ;)
    Powodzenia Moi :)

MOI lubi tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • anka_a Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama86 podziwiam i chylę czoła!!! Mi wystarczyło wczoraj golenie i stopą powiedziałam nie... Obawiam się, że jak zacznę się wyginać to tak zostanę przez moje bolące biodra ;)

Mam do Was pytanie... czy siedzicie jak faceci (tak szeroko rozstawione nogi jakby w miechu było tuzin jaj)? Ja w sukience nie daję racy ze złączonymi nogami :/

Kakabaka, Anoolka lubią tę wiadomość

• poczwarkah Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama86 - dwa mioty w jednym roku, wow, niezła ta kotka. Ale jeśli nie jest rasowa to chyba jednak powinna zostać wysterylizowana, na świecie już i tak dość kociąt do wzięcia.
    Podziwiam za malowanie paznokci! Ja ledwo ledwo obcięłam ostatnio! :)

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ledwo obcinam paznokcie u stóp :-)
    Ale za to siedze normalnie, moge zakładać nogę na noge i w tych sprawach brzuchol mi nie przeszkadza :-)

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mogę zakładać nogę na nogę ale wygodniej mi w rozkroku właśnie :P

iabql8x.png
    x8msush.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:
    paradise, nie dość, że nasze ciąże są dokładnie w tym samym wieku, to obie jesteśmy gryzoniowe :-) Ja miałam najpierw kilka chomików (jednego po drugim, bo to samotniki), a potem stadko szczurków (te z kolei są stadne), niestety uczulam się na zwierzęta, które mam (nabawiłam się astmy), więc musiałam pogodzić się z myślą, że zwierzaków żadnych mieć nie mogę. Ale sentyment pozostał :-)

Dokładnie, tak jak Ty lubię gryzonie ;) Ja mimo tego, że nie jestem uczulona jakiś czas temu zdecydowałam, że KONIEC! Za bardzo przywiązuję się do zwierząt a chomiki niestety krótko żyją :( Arbuz też już ma swoje lata, ostatnio strasznie się rozleniwił nawet nie chcę myśleć, że z nim też będę musiała się pożegnać.

Malowanie paznokci u stóp? Ledwo co ostatnio je obcięłam :P

Nelly lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne te Wasze zwierzaki :) ja mam w domu dwa kotki - kociczke czarną uratowaną z ulicy i rudego kocurka, ktory jest z nami od 5tyg zycia, ale niezly wredniak z niego...one sie kochają, razem bawią, liżą sobie futerko, ale zastanawiam sie jak przyjmą nowego domownika...szczegolnie rudy, ktory lubi na zlosc nasikac albo zrzucac z polek przedmioty rozne, patrzac nam w oczy..heh..

To moja czarnulka:
    997952_20140801_171256(1).jpg

A rudy to w ogole jest agent... ;) 997931_IMG_2809458082212.jpeg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 22:26

anka_a, MOI, Kajaoli, paradise, sylwia1985, Monica, Kasiula09, Kakabaka, Anoolka, agatas lubią tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też pracowicie dzisiaj, zainspirowalyscie mnie z zapasami na polog i zrobiłam 120 pierogów z mięsem i ruskich, a ze juz obralam 2,5kg ziemniaków to jeszcze cały stos placków ziemniaczanych :D. A żeby zrobić miejsce w zamrazarce, to wczoraj zupę rybna z wywarem z pancerzy krewetek, bo miałam 1kg zamrozonych całych. Wiec się czuje spełniona kulinarnie, wczoraj jeszcze sprzątanie łącznie z myciem okien i nawet mi przeszła ochota na seks;P.
    Moje porodowe pobolewania tez zniknęły, nie czuje, żeby to było blisko, pije maliny, lykam wiesiołka.
    Paznokcie u stóp tez maluje bez problemu, chociaż dzisiaj właśnie zmyję i juz tak zostawię - lepiej w szpitalu. I nawet do golenia się umiem tak 'poskladac', że widzę tyle, co przed ciążą ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 22:19

MOI, Nelly, Anoolka, agatas, Scęście lubią tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, no mama niezły wyczyn. Ja mam już dosyć gimnastyki przy pedicure. Zawsze robię sama ale teraz odpuszczam. A nie będę malować bo w Zośce jest przykazane aby paznokcie były bez lakieru.
    Lubek,podziwiam. Ja nie mam zapasów ani weny na to.

Matka fantastycznej 4 :)
‹‹ 775 776 777 778 779 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ