X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Sylwia, jak dla mnie o wiele ładniej Ci w tym ciemniejszy blondzie.
    Też tak pomyślałam ;)

sylwia1985 lubi tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam nadzieje ze do piatku nie urodze bo kupilam sobie bon na gruponie za 79 zl farbowanie+ strzyzenie+ ampulka nawilzajaca+ modelowanie i umowilam sie wlasnie na piatek 3 pazdziernika - troszke sie upieksze przed porodem :)
    Ide do tego samego salonu gdzie zrobili mi wlasnie ten ciemny blondzik

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 19:51

Anoolka, ania.g, ao12., MOI lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    mam nadzieje ze do piatku nie urodze bo kupilam sobie bon na gruponie za 79 zl farbowanie+ strzyzenie+ ampulka nawilzajaca+ modelowanie i umowilam sie wlasnie na piatek 3 pazdziernika - troszke sie upieksze przed porodem :)
    Ide do tego samego salonu gdzie zrobili mi wlasnie ten ciemny blondzik
    A ja się jutro chcę dostać na pedicure. Tym razem już nie będę malować.

Matka fantastycznej 4 :)
  • paradise Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dopiero teraz zorientowałam się, że zaczynam dzisiaj 38 tydzień ;) zostało równe 3 tygodnie do terminu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 10:18

ao12., MOI, agatas, Nelly, pestka, anka_a, lubek, paaolka, sylwia1985, Monica, Kakabaka, Anoolka lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • agatas Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszulator i tofirus, bardzo Wam gratuluję! Czekamy na zdjęcia Waszych bąbelków :)

Razem z mężem i szwagrem wykorzystaliśmy dzisiejszą ładną pogodę i pojechaliśmy na naszą działeczkę, żeby co nieco jesiennych porządków porobić. Miałam tylko koordynować prace, ale jakoś mnie wzięło do pracy, a teraz zdycham i ledwo się ruszam.

Sylwia, jak koteczka je, to chyba nie jest aż tak źle. Jak będziesz u weterynarza, to pewnie sprawdzi, czy nic jej się nie stało.

My mamy kotkę ze schroniska, o której Wam pisałam w maju. Wzięliśmy ją po tym jak odeszła ta kotka z mojego zdjęcia. Dzisiaj nie wyobrażamy sobie, żeby miało jej nie być. Jest wspaniałym towarzyszem i na pewno będzie genialnym przyjacielem dla Zosi :)

A to ona
    r01313.jpg

MOI, pestka, anka_a, poczwarkah, paaolka, Kajaoli, Monica, Kakabaka, Anoolka lubią tę wiadomość

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • anka_a Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi kciuki będą jutro zaciśnięte! Za pozostałe jutrzejsze wizyty oczywiście też ;)
    Sylwia zdecydowanie w ciemnym blondzie lepiej wyglądasz! Kociak fajowy!

Właśnie też muszę iść na pedicure bo sama nie dam już rady :(
    Ciuszków mam już tyle, że Lidla będę omijała szerokim łukiem ;) hahahaha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 16:24

MOI, ao12., pestka, Anoolka lubią tę wiadomość

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI bedziemy trzymac kciuki abh malenstwo szybko chcialo poznac mamusie i tatusia :-)

Sylwia w tym obecnym kolorku o wiele lepiej :-)

My dzis pospacerowalismy sobie troszke poki cieplo, zdjec nie robilismy bo nie bylo gdzie ale w domku troche M mi porobil. Po spacerze cos czulam jakbym miala skurcze po bokach brzucha ale raz na jakis czas. Dzis stanelam na wage i sie lekko przerazilam bo plus 17 kg jeszcze mi brakuje 3 zeby dogonic meza, ale mam nadzieje ze po porodzie to zrzuce.

MOI, DeLaCruz lubią tę wiadomość

age.png
  • Zielono mi:-))))) Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Wykorzystałam ten piękny słoneczny dzień na spacer w parku i wizytę u rodziców. A najważniejsze, że spędziłam go z meżem (nie pamiętam kiedy ostatnio tak było). Być może to ostatni dzień tylko we dwoje, a już na pewno poza murami szpitala. Jutro o 8.00 mam się stawić w szpitalu i kto wie, co się wydarzy...
    Trzymajcie kciuki, żeby nie sprawdził się najczarniejszy scenariusz czyli np. kroplowka, masaż szyjki, przebijanie pęcherza na siłę, a porodu brak ;)

Moi kochana...trzymam kciuki i myślami jestem z Toba

MOI lubi tę wiadomość

so22pqr.png
  • Nelly Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise, nie dość, że nasze ciąże są dokładnie w tym samym wieku, to obie jesteśmy gryzoniowe :-) Ja miałam najpierw kilka chomików (jednego po drugim, bo to samotniki), a potem stadko szczurków (te z kolei są stadne), niestety uczulam się na zwierzęta, które mam (nabawiłam się astmy), więc musiałam pogodzić się z myślą, że zwierzaków żadnych mieć nie mogę. Ale sentyment pozostał :-)

paradise lubi tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka_a wrote:
    Moi kciuki będą jutro zaciśnięte! Za pozostałe jutrzejsze wizyty oczywiście też ;)
    Sylwia zdecydowanie w ciemnym blondzie lepiej wyglądasz! Kociak fajowy!

Ja mam psa gangrenę czyli teriera- westa. Jestem ciekawa jak zareaguje na kolejnego małego człowieczka.
    Właśnie też muszę iść na pedicure bo sama nie dam już rady :(
    Ciuszków mam już tyle, że Lidla będę omijała szerokim łukiem ;) hahahaha

A ja dzisiaj sama pomalowalam sobie paznokcie u stóp 8-) było ciężko ale dałam rade B-) Mam nadzieje ze to juz ostatni raz przed porodem ;-)
    Tez w tym tygodniu wybieram się do fryzjera. Dziewuchy normalnie robimy się na bóstwo ;-)

Agatas śliczna ta twoja kotka :-) My naszą dostaliśmy od znajomych jak była juz trochę wieksza i niestety nie dało już się jej do końca wychować. Potrafi upierdzielić ot tak sobie (zwlaszczamojego meza). Ale ja juz nauczyłam sie nie wchodzić jej w drogę, jak chce to sama do mnie przychodzi ;-) A marzył mi sie zawsze kot typu przytulasek a tej mojej Szmaciurze daleko do tego ;-)

A propo kotów. Moja mama ma kota długowłosego, w maju kotka okocila się i miała 5 kociąt :-) Kotki przeslodkie, w sierpniu zostały wszystkie wydane. A tydzień temu znowu sie okociła i miała aż 10 kociąt!!! Nie wiedzialam ze kot moze tyle ich mieć. Dwójka z nich nie dala rady przy porodzie i zostało jej 8. Rodzice moi nie mieli serca żeby się ich pozbyć (niektórzy tak robia) i cala półdługowłosa ósemka będzie do wydania ;-) Uwielbiam takie małe kociaki ;-)

MOI, anka_a, paaolka, Anoolka lubią tę wiadomość

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • MOI Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję wam kochane za wsparcie :*
    Oczywiście będę was informować na bieżąco! Być może nasze forum będzie dla mnie jedyną rozrywką w oczekiwaniu na poród ;)

Zielono mi:-))))), pestka, DeLaCruz, Nelly, Kasiula09, Kakabaka, Anoolka, lubek lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Dziękuję wam kochane za wsparcie :*
    Oczywiście będę was informować na bieżąco! Być może nasze forum będzie dla mnie jedyną rozrywką w oczekiwaniu na poród ;)
    Powodzenia Moi :)

MOI lubi tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • anka_a Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama86 podziwiam i chylę czoła!!! Mi wystarczyło wczoraj golenie i stopą powiedziałam nie... Obawiam się, że jak zacznę się wyginać to tak zostanę przez moje bolące biodra ;)

Mam do Was pytanie... czy siedzicie jak faceci (tak szeroko rozstawione nogi jakby w miechu było tuzin jaj)? Ja w sukience nie daję racy ze złączonymi nogami :/

Kakabaka, Anoolka lubią tę wiadomość

• poczwarkah Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama86 - dwa mioty w jednym roku, wow, niezła ta kotka. Ale jeśli nie jest rasowa to chyba jednak powinna zostać wysterylizowana, na świecie już i tak dość kociąt do wzięcia.
    Podziwiam za malowanie paznokci! Ja ledwo ledwo obcięłam ostatnio! :)

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ledwo obcinam paznokcie u stóp :-)
    Ale za to siedze normalnie, moge zakładać nogę na noge i w tych sprawach brzuchol mi nie przeszkadza :-)

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mogę zakładać nogę na nogę ale wygodniej mi w rozkroku właśnie :P

iabql8x.png
    x8msush.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:
    paradise, nie dość, że nasze ciąże są dokładnie w tym samym wieku, to obie jesteśmy gryzoniowe :-) Ja miałam najpierw kilka chomików (jednego po drugim, bo to samotniki), a potem stadko szczurków (te z kolei są stadne), niestety uczulam się na zwierzęta, które mam (nabawiłam się astmy), więc musiałam pogodzić się z myślą, że zwierzaków żadnych mieć nie mogę. Ale sentyment pozostał :-)

Dokładnie, tak jak Ty lubię gryzonie ;) Ja mimo tego, że nie jestem uczulona jakiś czas temu zdecydowałam, że KONIEC! Za bardzo przywiązuję się do zwierząt a chomiki niestety krótko żyją :( Arbuz też już ma swoje lata, ostatnio strasznie się rozleniwił nawet nie chcę myśleć, że z nim też będę musiała się pożegnać.

Malowanie paznokci u stóp? Ledwo co ostatnio je obcięłam :P

Nelly lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne te Wasze zwierzaki :) ja mam w domu dwa kotki - kociczke czarną uratowaną z ulicy i rudego kocurka, ktory jest z nami od 5tyg zycia, ale niezly wredniak z niego...one sie kochają, razem bawią, liżą sobie futerko, ale zastanawiam sie jak przyjmą nowego domownika...szczegolnie rudy, ktory lubi na zlosc nasikac albo zrzucac z polek przedmioty rozne, patrzac nam w oczy..heh..

To moja czarnulka:
    997952_20140801_171256(1).jpg

A rudy to w ogole jest agent... ;) 997931_IMG_2809458082212.jpeg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 22:26

anka_a, MOI, Kajaoli, paradise, sylwia1985, Monica, Kasiula09, Kakabaka, Anoolka, agatas lubią tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też pracowicie dzisiaj, zainspirowalyscie mnie z zapasami na polog i zrobiłam 120 pierogów z mięsem i ruskich, a ze juz obralam 2,5kg ziemniaków to jeszcze cały stos placków ziemniaczanych :D. A żeby zrobić miejsce w zamrazarce, to wczoraj zupę rybna z wywarem z pancerzy krewetek, bo miałam 1kg zamrozonych całych. Wiec się czuje spełniona kulinarnie, wczoraj jeszcze sprzątanie łącznie z myciem okien i nawet mi przeszła ochota na seks;P.
    Moje porodowe pobolewania tez zniknęły, nie czuje, żeby to było blisko, pije maliny, lykam wiesiołka.
    Paznokcie u stóp tez maluje bez problemu, chociaż dzisiaj właśnie zmyję i juz tak zostawię - lepiej w szpitalu. I nawet do golenia się umiem tak 'poskladac', że widzę tyle, co przed ciążą ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 22:19

MOI, Nelly, Anoolka, agatas, Scęście lubią tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, no mama niezły wyczyn. Ja mam już dosyć gimnastyki przy pedicure. Zawsze robię sama ale teraz odpuszczam. A nie będę malować bo w Zośce jest przykazane aby paznokcie były bez lakieru.
    Lubek,podziwiam. Ja nie mam zapasów ani weny na to.

Matka fantastycznej 4 :)
‹‹ 775 776 777 778 779 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ