X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Zielono mi:-))))) Ekspertka

Wysłany: 28 września 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszulator wrote:
    Nie mam jak Was nadrobić. 26.09 o 9:22 na świat przyszła nasza Magdalenka. 3120g i 58cm. Było cc.Zdecydowanie polecam porod naturalny.

Gratulacje kochana ❤

so22pqr.png
  • Zielono mi:-))))) Ekspertka

Wysłany: 28 września 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Kaszulator gratulacje!!!
    Ale fajnie, kolejna mamuśka na forum :-D Która będzie następna, no która? ???

Moi kochanie...Ty będziesz następna a zaraz za Tobą Ja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 09:38

MOI lubi tę wiadomość

so22pqr.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tylko u mnie cala ciaze zero plamien a jak juz w srode mialam rozowawy o 9 to o 16 wody odeszly :)

• ao12. Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszulator gratulacje, wypoczywajcie.

Sylwia1985 w końcu masz swoją kuchnię, możesz sobie zaszaleć teraz ;) Ja polecam Ci stronkę www.mojewypieki.com wszystkie ciasta się udają, jeszcze nie miałam zakalca z tych przepisów, i wszystko jest pyszne :)
    Już się zastanawiam co upiec po porodzie, bo ta dieta mnie dobija...ale czego się nie robi dla maleństwa, żeby go na dzień dobry nie kłuli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 10:12

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • mad8 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omg dziewczyny, zostawić was na chwilę to od razu zaczynacie rodzić:).
    Gratulacje dla kolejnych mamuś.
    A i mam do was takie pytanie: przygotowywałyście plany porodu do szpitala? przydały wam się?

Kakabaka lubi tę wiadomość

relg3e5eyc9mcvbi.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mad8 ja przygotowalam plan porodu ale polozna mowila ze bedziemy go wypelniac na miejscu jak juz bede w szpitalu

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie robiłam planu porodu, co ma być to będzie i wierzę, że w szpitalu najlepiej wiedzą co robić :-)

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • mad8 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja też nie zrobiłam i nie wiem czy jest sens.
    Koleżanka mówiła, ze jej i tak dali w szpitalu ankietę do wypełnienia, która była właśnie czymś w formie planu porodu.
    W ogóle to tak naprawdę wielu rzeczy nie jestem pewna (w sensie co bym chciała a czego nie w trakcie porodu) bo to będzie dla mnie nowe doświadczenie.

relg3e5eyc9mcvbi.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja planu porodu tez nie robiłam, moje znajome, które rodziły w tym szpitalu co ja bede rodziła tez nie miały

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszulator

kochana gratuluję super że masz już Małgosię dobrze, że zrobili Ci cc a nie kazali do skutku rodzić dziecka pośladkowo :)

• mama86 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziś i ja ;-)
    Nie ma to jak dobre wieści z samego rana :-D Kaszulator gratulacje ;-) Ciekawe kto będzie jutro ;-)

Ja muffiny robię tak:
    35 dag mąki
    1\2szkl. cukru
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1\2 lyzeczki sody oczyszczonej
    Cukier waniliowy
    1\2szkl. oleju
    Jajko
    Szklanka mleka

Połączyć przesiana make, proszek do pieczenia, sodę, cukier i cukier waniliowy. Oddzielnie wymieszać olej, mleko i jajko. Mokre składniki wlać do suchych składników, niedbale wymieszać widelcem.
    W formę do muffinek włożyć papilotki, napełnić je ciastem do 2\3 wysokości. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 st., piec mniej więcej 20 min.

Ja dodaje zawsze kakao (wtedy dodaje trochę mniej maki, żeby ciasto nie było za geste), pokrojoną gorzka czekoladę i olejek rumowy. Czytalam kiedys, ze największym sekretem udanych angielskich muffinek jest to ze nie należy ich wyrabiać mikserem tylko właśnie byle jak wymieszać widelcem a wtedy są mieciutkie i puszyste. I to prawda,ja mieszam tylko chwile tak ze są grudy tzn. nie widać juz suchego ciasta ale wymieszane do końca nie jest. I zawsze się udają z tego przepisu i są przepyszne a nie gumowe i twarde jak te gotowe z kartonika ;-) Jak jestem u kogoś i mam zjesc te z kartonika to mi przez gardło nie chcą przejść bo juz tak się przyzwyczailam do tych z tego przepisu ;-)

Ja piekę w trochę mniejszej temp. niż w przepisie bo mój piekarnik jakiś taki mocniejszy jest. A przepis mam z gazety ;-)

Można oczywiście dodać np. jakieś owoce i posypać z wierzchu brązowym cukrem ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 10:50

DeLaCruz, sylwia1985 lubią tę wiadomość

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do planu porodu to ja mam napisany, a czy się przyda to zobaczymy. Polozna na sr zachwalala ze to ułatwia współpracę, ale jak jest naprawdę to się przekonam na własnej skórze bo tak jak piszecie pierwszy raz mam rodzic i nie wiem co dla mnie i dla dziecka będzie najlepsze. Licze na położne i lekarzy w szpitalu bo lepiej się znają.

Pisalam go w kreatorze na stronie rodzicpoludzku.pl i powiem szczerze ze niektóre sformułowania są dla mnie nie jasne bo się po prostu na tym nie znam :-P A przy zapisie do szpitala podobno tyle zgod trzeba podpisać, ze pewnie niektóre punkty z mojego planu i tak będą się powielać, wiec pewnie na lewatywe będę zgadzała się dwa razy :O
    Jak juz napisałam to go wezme do szpitala i mam nadzieje ze się przyda :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 10:58

Anoolka lubi tę wiadomość

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    O 1.50 wybił nam miesiąc :) kurcze ale leci czas,a nawet jeszcze niema terminu porodu który miał być.
    Jejku już miesiąc, a ja mam wrażenie jakby dopiero z dwa tygodnie minęły :)

Kaszulator gratulacje :) Z tego co pamiętam to nie była planowana cc?

Aaaaa już pamiętam dzidzia była ułożona pośladkowo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 11:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:

Anoolka jak mozesz to juz bys skasowala fotki z forum co? Bo w sumie nie pomyslalam ze to kazdy wejsc tu moze :P ze 2 str temu sa :)
    Już skasowane :)

Scęście lubi tę wiadomość

• paaolka Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszulator wrote:
    Nie mam jak Was nadrobić. 26.09 o 9:22 na świat przyszła nasza Magdalenka. 3120g i 58cm. Było cc.Zdecydowanie polecam porod naturalny.

Ooo no to super że masz już córcię przy sobie :) Gratulacje :) czyli jednak do końca siedziała pośladkowo? Długa dziewczynka z niej :)
    A rodziłaś tam na Starynkiewicza tak?

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje wszystkim świeżo upieczonym mamusiom :D Oj, dziewczynki, jak tak dalej pójdzie to połowa będzie wrześniowa ;)

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe która teraz będzie następna.. :) MOI trzymam kciuki za Ciebie najmocniej, bo to najwyższa pora żeby maleństwo się ewakuowało już z brzuszka... :)

Ja jadę dziś z mężem do kina.. :) On ma imieniny, a poza tym stwierdziliśmy że jak mały już się urodzi to nie wiadomo kiedy teraz będziemy mogli gdzies wyskoczyć we dwójkę, wiec chcemy jeszcze wykorzystać ten czas ;) choć powiem Wam że śniło mi się, że wody mi odeszły podczas seansu...hahaha, "nieźle" by było... ;)

Anoolka, ao12., MOI, Kakabaka lubią tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    choć powiem Wam że śniło mi się, że wody mi odeszły podczas seansu...hahaha, "nieźle" by było... ;)
    Krzyś by miał darmowe kino do końca życia ;)

paaolka, ao12., MOI lubią tę wiadomość

• pestka Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)

Kaszulator ogromne gratulacje!!:)
    A czemu bardziej polecasz naturalny? Jak znajdziesz chwilkę to pokaż swoją pociechę :D

A ja po imprezie jeszcze w łożku:P tak mi przyjemnie i ciepło...i taka piękna pogoda, że poszłabym na spacer, ale jak wstałam od razu bóle na @....więc odpoczywam dalej ;)
    My też dziś do kina na 16, bo własnie nie wiadomo kiedy następnym razem:) Zarezerwowałam 8 biletów ze znajomymi, będzie fajnie:D

Ja jutro do szpitala na KTG, zobaczymy co wyjdzie bo jeszcze nie miałam. No i ciekawe jak moje ciśnienie. Troche się boję, że będa mnie chcieli zatrzymać, a z drugiej strony to przecież lepiej, bo będę pod stałą opieką...eh:/

DeLaCruz, paaolka lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dopiero wstałam ;) Ostatnio taki mam twardy sen, że tylko o 3.00 na siku wstaję i ciągnę dalej do południa. Chyba zbieram siły na poród ;) Jutro wizyta - zobaczymy, co się tam pozmieniało, a we wtorek KTG.

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
‹‹ 773 774 775 776 777 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ