Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKajaoli wrote:Acha, to ja mam chyba jakas skoncentrowana dawke witaminy K bo mam podawac tylko raz w tygodniu.
Podawanie w kropelkach polecam bo bardzo praktyczne.
Aniqa, probowalas moze pic herbatki koperkowe? Podobno to bardzo pomaga na wzdecia i kolki. Mam kilka takich herbatek z Polski ale jeszcze nie pilam.
Z kolei we Francji polecaja pic herbatki na bazie fenkulu.
Jak cos bedzie sie dzialo to wyprobuje obydwie.
A Hania usmiecha sie nieswiadomie? Bo ten nasz maly brzdac sle nam najczesciej usmiechy jak jest przebrany i nakarmiony. Nawet udalo nam sie uwiecznic to jego zadowolenie na zdjeciu. Jak bede miala chwilke zeby otworzyc komputer to wstawie kilka zdjec
herbatki piłam ale niedawały chyba efektu, ale piłam tylko kilka dni chyba znów zaczne, mam tez herbatki dla Hani ale położna mówiła ze jak ja pije to zeby jej nie dawac i na odwrót.
tak, Hania usmiecha sie, a najczęsciej przez sen albo jak mówie cos do niej tak po dziecinnemu blisko buzi, albo smyram ja nosem po policzkach.
co do witamin do dobrze ze masz skoncentrowana dawke bo ja znów w akcie desperacji zaczynam podejrzewać te witaminy o wzdecia u małej, bo to jest takie oleiste i napewno jest tego wiecej niz jedna kropla , może jej żoładeczek nie toleruje substancji oleistych, juz sama niewiem, kiedys tak mi zasugerowała położna, i tak zauważyłam że jak jej podaje od razu wit d i k to potem jakos czesciej boli ja brzuszek a jak podaje jedna rano a druga wieczór to jakos mniej,ale może to przypadek.
ale czekam aż te kapsułki twist off mi sie skonczą i kupie krople, bo łatwiej podawac a tak to troche zawsze mi sie rozleje i trudno ukrecic ten łepek kapsułce, skaranie Boskie z tym.
a moje maleństwo pręzy mi sie cały czas, biedaczysko małe.
-
Już po badaniu, szyjka 1cm, rozwarcie na pół palca., już mnie straszą indukcja, jak do 8 rano nie zacznę rodzić. Aniqa, ile czasu upłynęło od odejścia wód aż zaczęłaś rodzić?
Aniqa, Kakabaka, sylwia1985 lubią tę wiadomość
💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
nick nieaktualnyDeLaCruz wrote:Już po badaniu, szyjka 1cm, rozwarcie na pół palca., już mnie straszą indukcja, jak do 8 rano nie zacznę rodzić. Aniqa, ile czasu upłynęło od odejścia wód aż zaczęłaś rodzić?
-
nick nieaktualnyDeLaCruz wrote:Już po badaniu, szyjka 1cm, rozwarcie na pół palca., już mnie straszą indukcja, jak do 8 rano nie zacznę rodzić. Aniqa, ile czasu upłynęło od odejścia wód aż zaczęłaś rodzić?
Powodzenia!!!!!!!! dasz rade !!!
a masz znieczulenie czy nie??Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 10:11
-
DeLaCruz wrote:Dzięki Aniqa
ja na żywca. Dziewczyna z mojej sali przy 1cm rozwarcia ma takie bóle jakby już rodziła.. A mnie łapie co kilka minut nieregularny skurcz jak na miesiączkę tylko silniejszy
Trzymaj się mocno i powodzenia
-
nick nieaktualnyDeLaCruz wrote:Dzięki Aniqa
ja na żywca. Dziewczyna z mojej sali przy 1cm rozwarcia ma takie bóle jakby już rodziła.. A mnie łapie co kilka minut nieregularny skurcz jak na miesiączkę tylko silniejszy
a z tym krzykiem, to jak mnie zaprowadziły na ten blok porodowy to koło mnie rodziła dziewczyna co krzyczała niesamowicie az uszy zatykało, wtedy aż sie modliłam zeby mnie tak nie bolało. pierwsze skurcze to sa delikatne, dopiero przy wiekszym rozwarciu robią sie silniejsze i dłuzsze -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Aniqa jaka fajna ta twoja Hania
Aniołeczek normalnie
DeLaCruz, co chwile tu zagladam żeby być na bierzącoNigdy nie wiadomo kiedy nas złapie
A ja fryzjera mam na przyszły wtorek dopiero, mam nadzieje ze zdarze
Dziewczyny dzisiaj u mnie w kuchni akcja fasolka po bretońskuTroche dziś na obiad a reszta w weki na połóg
poczwarkah, ao12. lubią tę wiadomość
-
ja tez od wczoraj mam sluz zabarwiony na brunatno i jest go bardzo duzo + bole brzucha ale pewnie to jeszcze falszywy alarm
Aniqa slodka ta Wasza corunia
ps. ja dzisiaj mam zamiar robic knedle z bulka tarta i maselkiemWiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 10:56
Strokrotka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny
Delacruz szybkiego porodu
Aniqa Hania jest przesłodka
Ja jutro mam się stawić do szpitala na 9.30 rano. Strasznie nerwowa się zrobiłam aż biegunki dostałam. Jeśli chodzi o malowanie paznokci to u mnie przed szpitalem zabronione, tak samo jest z goleniem. Mam dziś do lekarza i mam nadzieję że nie będzie mnie badał tylko da zwolnienie bo jak tu się rozebrać taka nieogolonaNa stronie mojego szpitala jest informacja że przez golenie maszynką może wdać się infekcja podczas porodu i dlatego jest zakaz, tylko jak tu się w takim stanie komukolwiek pokazać ehh...
Któraś z Was napisała że warto coś zabrać do czytania i chyba tak zrobię bo jutro tylko badania a lepiej będzie jak się czymś zajmę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 11:10
-
nick nieaktualnysylwia1985 wrote:ja tez od wczoraj mam sluz zabarwiony na brunatno i jest go bardzo duzo + bole brzucha ale pewnie to jeszcze falszywy alarm
Aniqa slodka ta Wasza corunia
ps. ja dzisiaj mam zamiar robic knedle z bulka tarta i maselkiem -
Gratulacje i super, że już w domku jesteście!!! dużo zdrówka dla Was!
Kasiula09 wrote:Witam się w ciąży donoszonej
ja też, ja też!!!! Idziemy równo
DeLaCruz trzymamy kciuki i powodzenia!!!!
Kakabaka zdjęcia z sesji przepiękne!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 16:25
Kasiula09, Kakabaka lubią tę wiadomość