X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • paradise Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Co do łóżeczka to aż wstyd sie przyznac bo tyle tu sie rozpisywałam o nim,o rożku i materacyku,ale Hania śpi z nami,a lózeczko z całym ekwipunkiem jest nieużywane.
    Zaczeło sie od tego że wydawało mi sie że jej tam zimno i wstawałam ją okrywac albo patrzec czy sie nie rozkopuje,do tego pokwikiwała co chwile, wierciła,i wydawała inne odgłosy i musiałam wstawac patrzec co jej jest,albo podnosic głowe i patrzec czy ok, meczyło mnie to,a teraz mam ją obok i napewno jej ciepło, a ona śpi spokojniej.

Skoro Tobie i Hani tak lepiej to nie ma się czego wstydzić ;)

Nelly lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, melduję sie z oddziału patologii i w dwupaku! Nic nie zapowiada porodu! Moja ginka powiedziała, że zamurowane, szyjka zamknięta i twarda!!! :-( Główka też wysoko... Badanie było bolesne i trochę po nim plamilam, ktg wykazało tylko podwyższone tętno, a skurczy brak. Jak na złość nic mnie dziś ten brzuch nie boli ggggrrrr!!!
    Dzidzia ma już 3800 g więc albo niech się szybko decyduje albo niech nie wychodzi wcale, bo jak dobije do 4000 to wolę cesarke...

Scęście lubi tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Może zaraz coś ruszy, bo długo jakoś to idzie. Ale jest pewne że dziś napewno urodzisz :)

No mam nadzieję, bo skurczy regularnych nie czuję..

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My przyzwyczailismy Charliego od razu do lozeczka i udalo sie. Teraz nawet jak nie spi to potrafi sobie lezec grzecznie sam i rozgladac sie na boki przez dluzszy czas a ja spokojnie sobie funkcjonuje w domu. Jak zaczyna troche poplakiwac to znaczy, ze trzeba mu zmienic pieluszke albo nakarmic.
    A ja albo Tata co jakis czas wyjmujemy go z lozeczka jak nie spi i przytulamy sobie, ogladamy z nim telewizje albo rozmawiamy - i mamy frajde :)
    Boje sie z nim zasnac w lozku, wydaje mi sie taki malenki i delikatny i obawiam sie czy go nie przygniote jak zasne.

Aniqa lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łóżeczko od soboty stoi rozłożone pościel wyprana i dziś będzie prasowana. Mam dziś przypływ energii sprzątam całą chatkę. A po odejsciu czopa brązowego odchodzi dalej czop żółty. Na razie nic się nie zzapowiada na to aby Julia chciała nas zaszczycić swoją obecnością. A więc nie pozostaje nam nic innego jak tylko oczekiwać oznak porodu:-)

Anoolka lubi tę wiadomość

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś kompletnie bez energii...ledwo się snuje po mieszkaniu... Po śniadaniu zasnelam na 3 godziny, wstalam, przekasilam coś i zeszlam do sklepu bo nie miałam wszystkiego do obiadu, mąż za godzinę kończy pracę a ja w proszku ze wszystkim, a takie ambitne miałam plany na dziś: prasowanie i umycie okna :-) Na zewnatrz taka pogoda ze najchętniej przesiedzialabym na laweczce w słońcu:-) Może jutro się uda :-)

• theagnes87 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLacruz trzymam kciuki, aby poród był lekki i szybki.
    U mnie oprócz kłujących bóli, nic nie zapowiada isę na poród...czop wogóle mi nie odchodzi tak jak wam...a szkoda, bo bym już wiedziała że coś się dzieje, dziś idę na ostatnie usg...zobaczymy ile mała waży ;)

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• Kakabaka Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasze miejsce do spania Jędrusia wygląda tak:
    1000198_IMG_20140830_125045.jpg
    1000199_IMG_20140830_130050.jpg
    Łóżeczko jest przystawne i ma ściąganą jedną ściankę, także niby będzie spał z nami ale u siebie :) Pościel mamy przykrytą kocem, żeby się nie zakurzyła :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 14:07

Nelly, anka_a, sylwia1985, Vilenka, paradise, pestka, agatas, ao12., poczwarkah, Kajaoli, ania.g, lubek, Anoolka lubią tę wiadomość

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka, piękne! Mnie się marzy dostawka, ale nie mamy z boku miejsca :-(

Kakabaka lubi tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wlasnie po obiadku :) ale ich narobilam - moj sobie przynajmniej poje. U mnie dzis piekna pogoda i mozna by wyjsc na spacerek z maluszkiem no ale jeszcze nie ma zamiaru wychodzic z brzucha :)

kakabaka ale tron :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 14:34

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmmm tak sobie pomyslalam ze jutro na dzien chlopaka zrobie wlasnie muffinki

Zielono mi:-))))) lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI trzymaj sie dzielnie mam nadzieje ze niedlugo zobaczysz swoje malenstwo :-)
    Delacruz trzymam kciuki zeby akcja sie rozpoczela na dobre :-)
    Theagnes u mnie tez zero objawow i odcbodzacego czopa.
    Kakabaka super lozeczko :-)

age.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co z Mitaką? Pisała bodajże w piątek że odchodzi jej czop. Może już tuli swojego maluszka ze sie nie odzywa?

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • Vilenka Przyjaciółka

Wysłany: 29 września 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny orientujecie się jaki może być minimalny poziom płytek krwi, żeby można było skorzystać ze znieczulenia podczas porodu? bo niestety zaczynają mi spadać.. 127 tys..?

7u22flw1a3vjzwk7.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yhh... Myślałam że ominą mnie rozstępy. Niestety nie ma tak dobrze - sa na lewym udzie, na szczęście małe ale są.
    Dziś mój M ma imieniny i urodziny (i to 30) :p
    Nic nie zapowiada zbliżającego się porodu a termin za 13 DNI :p

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka fajna ta twoja dostawka ;-) Nie będziesz musiała wstawać w nocy. Ja kupilam lozeczko ze zdejmowanym całym bokiem właśnie z taka myślą ze jak będę musiała często wstawać w nocy to zdejmę bok i tez dostawie do naszego łóżka. Z tym ze u nas będzie się to równało z przestawieniem dużej szafy ;-) Kolezanka tak zrobiła i mi poleciła ten sposób na "nie wstawanie" w nocy :-D

A co do dnia chłopaka to tez całkiem zapomniałam. Jak chodzilam jeszcze do pracy to zawsze pamietalam. W szkole organizuje się takie dni i wtedy z kalendarzem byłam za pan brat B-)

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, ja też dziś zasnęłam na 3 godziny po śniadaniu, nie wiem co się ze mną dzieje. I też wróżę sobie termin na 10 października. Dlatego że wczoraj jak się wzięłam za prasowanie koszul mężowi to pobiłam swój absolutny rekord i nie wiem jak i kiedy wyprasowałam 12. Więc uznałam to za omen, że się urodzi za 12 dni :)

MOI, ao12., Kasiula09 lubią tę wiadomość

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wlasnie zalozylam karuzelke do lozeczka i zawiazalam ochroniacz . Wyjelam poszwe na kolderke i poduszke i jutro mam zamiar wyprac wszystko jesli pogoda pozwoli bo jednak smierdzi nowoscia a mialam jej nie prac wogole ale chyba bede musiala. Wy pralyscie?

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    ja wlasnie zalozylam karuzelke do lozeczka i zawiazalam ochroniacz . Wyjelam poszwe na kolderke i poduszke i jutro mam zamiar wyprac wszystko jesli pogoda pozwoli bo jednak smierdzi nowoscia a mialam jej nie prac wogole ale chyba bede musiala. Wy pralyscie?

Tak, ja prałam pościel i rożek też )

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:

tak ja pralam

age.png
‹‹ 780 781 782 783 784 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ