X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak racja nie pomyslalam o najwazniejszym o bezpieczenstwie dzidziusia, dziekuje za odp ;)
    zycze szybkiego i pomyslnego rozwiazania ;)

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka86 wrote:
    dziewczyny przepraszam że tak na koniec do was się wtrące ale mam pytanie czy któraś ma GBS dodatni ?
    Ja też mam dodatni. Przy porodzie podadzą Ci pewnie dożylnie antybiotyk, żeby bakteria nie zaszkodziła dziecku przechodzącemu przez kanał rodny. Mnie ampicylinę podali już dzisiaj, ponieważ w celu skrócenia szyjki włożyli mi do macicy "balonik" (cewnik Foleya)

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Zielono mi:-))))) Ekspertka

Wysłany: 1 października 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Uparciuszku mój kochany
    Jakie masz na dzisiaj plany?
    Czy zamierzasz mi wyjść z brzuszka
    By Ci śpiewać już do uszka?

:-(

Hehe zajefajny wierszyk....już go czytam Julci :-)

Moi jak tam sytuacja u Ciebie? Misiaa chyba rodzi (JULKĘ) napisała w notatkach ,że pojawiły się skurcze i jak jej nie będzie tzn,że się rozpakowuje....może to dobry znak dla naszych pociech :-)

Ja po wczorajszej wizycie u gina w sumie to wiem tyle co nic...Z dzidzią wszystko w porządeczku,przepływy super,łożysko funkcjonuje,Julka waży 3100 :-) Szyjka rozpulchniona...Jeżeli do 9 paź.nie urodzę to mam się wstawić w szpitalu z rańca (mój gin ma wtedy dyżur) i będziemy działać żeby Julka opuściła już mój brzuszek...ale mam nadzieję,że urodzi się do pełni która jest 8 października hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 10:52

MOI, lubek lubią tę wiadomość

so22pqr.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka86 wrote:
    ja też wczoraj dowiedziałam się że mam :( i strasznie sie tym martwie co twój dr mówił ?
    Moi w szpitalu mówią, że to nic takiego, trzeba tylko podać przy porodzie antybiotyk. Zdaje się, że 1/3 ludzi jest nosicielami i dla dorosłych to jest całkowicie niegroźne, tylko dla noworodka, ale jemu wystarczy antybiotyk.

nutka86 lubi tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • nutka86 Znajoma

Wysłany: 1 października 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:
    Ja też mam dodatni. Przy porodzie podadzą Ci pewnie dożylnie antybiotyk, żeby bakteria nie zaszkodziła dziecku przechodzącemu przez kanał rodny. Mnie ampicylinę podali już dzisiaj, ponieważ w celu skrócenia szyjki włożyli mi do macicy "balonik" (cewnik Foleya)
    no ja wczoraj byłam na wizycie i mam 3cm rozwarcia dziś zaczął mi czop odchodzić trosze dołem brzuch pobolewa ale nie za bardzo,boję się żeby małej nie zarazić bo tyle się o tym oczytałam ;/

an1cR150g410020MDAxOTA2MWJ8NjQ2NjA5NGJsYXxqZXN0ZW0gdyBjaSYjMjYxOyYjMzgwO3kgOi0p.gif

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po pobraniu krwi, było darcie ale nie z bólu ale z naciskania na paluszek jak wyciskała krew. Wynik po południu.teraz oczywiscie cycus z mleczkiem na uspokojenie :)

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa jeszcze chwilke i bedziesz mogla wreszcie pobaraszkowac z mezusiem :)

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Vilenka Przyjaciółka

Wysłany: 1 października 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka86 wrote:
    no ja wczoraj byłam na wizycie i mam 3cm rozwarcia dziś zaczął mi czop odchodzić trosze dołem brzuch pobolewa ale nie za bardzo,boję się żeby małej nie zarazić bo tyle się o tym oczytałam ;/
    Zagrożenie jest dopiero jak sączą Ci się wody, albo odejdą. W sensie kiedy pęcherz płodowy jest już przebity. Tak to nie ma się co martwić. Tak mi sie wydaje.

7u22flw1a3vjzwk7.png
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się martwiłam, ale nie ma czym Podają antybiotyk i jest ok.
    nutka86 wrote:
    ja też wczoraj dowiedziałam się że mam :( i strasznie sie tym martwie co twój dr mówił ?

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Aniqa jeszcze chwilke i bedziesz mogla wreszcie pobaraszkowac z mezusiem :)
    Sylwia a Ty możesz teraz baraszkować zanim Nikuś się urodzi ;)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielonomi u mnie spokój :-P
    W nocy chwytaly mnie skurcze ale przeszły, a były dość bolesne i miałam nadzieję że to to... Lekarz mnie dzis nie badał, więc nie wiem jak z szyjka, czy chociaż robi się miękka. W poniedziałek znów będzie moja ginka i wtedy to już na pewno decyzja czy oxo czy cesarka :O

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz Gratulacje !!! :):) Mam nadzieje, ze nam tu opowiesz jak to wszystko sie odbylo :)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delacruz gratulacje :) Czekamy na fotki i opis porodu :)

Anka to noc pełna wrażeń.

Nutka też mam dodatni ale nie ma co sie martwić przy porodzie podadza antybiotyk i bedzie ok. Bardzo dużo kobiet go ma wiec nie jestes sama.

nutka86 lubi tę wiadomość

age.png

Wysłany: 1 października 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Zielonomi u mnie spokój :-P
    W nocy chwytaly mnie skurcze ale przeszły, a były dość bolesne i miałam nadzieję że to to... Lekarz mnie dzis nie badał, więc nie wiem jak z szyjka, czy chociaż robi się miękka. W poniedziałek znów będzie moja ginka i wtedy to już na pewno decyzja czy oxo czy cesarka :O

Nie,no niech sobie nie żartuje ta Twoja dzidzia...

Mój gin powiedział mi ,że jak wcześniej napisałam nie urodzę do 9 to mam się wstawić na 7 do szpitala i od razu będę miała podaną kroplówę z oxy....a potem dodał,że bardzo często taka indukcja kończy się cesarką. To teraz tak myślę nie mogą od razu cesarki robić, tylko tak męczyć??? Skurcze przy indukcji są dużo silniejsze i bolesne ale ponoć krócej się rodzi...hmmm zobaczymy

so22pqr.png
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paaolka zdrówka Kochana! Tez Cie rozłożyło na koniec...

DeLaCruz gratulacje!!! :D Jak dojdziesz troche do siebie to pochwal sie Franiem :)

MOI wierszyk cudny :) Obu podziałał :D

anka_a ale miałaś cudowną nockę - współczuję :/

Aniqa wszystkiego najlepszego dla Ciebie i Hani z okazji ukonczonego 1. miesiąca życia poza Twoim brzuszkiem :-)

Sylwia a moze u Ciebie się juz cos zaczyna co? Brzuch nisko, plamienia..

paaolka, MOI lubią tę wiadomość

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paradise, Stokrotka dziękuję! :* jutro idę do swojego lekarza, to zobaczymy czy cos mi poradzi jeszcze na to choróbsko...póki co wygrzewam się;)

Anka_a współczuję takiej nocy pełnej wrażeń...córcia biedna, ale psiak że Ci jeszcze takich "przyjemności" dołożył...:/

Aniqa właśnie tez miałam pisać że życze Wam samych radości, Tobie i Hani z okazji miesięcznicy :D

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly, mam pytanie. Leżysz na patologi w Zośce. Czy może słyszałaś coś o terrorze laktacyjnym w tym szpitalu. Pytam bo jak rodziłam pierwsze dziecko to był i już ma stresa że znowu jakaś pielęgniara będzie ze mnie po cc na siłę próbowała pokarm wydusić.

Nelly lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)

Wysłany: 1 października 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane mam pytanko....Czy was też tak pobolewa tak jakby jajnik (w takim miejscu jak jest jajnik)? Mam takie pikanie jak przed okresem czy jak jest owulacja...i tylko po prawej stronie.

so22pqr.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:

Aniqa właśnie tez miałam pisać że życze Wam samych radości, Tobie i Hani z okazji miesięcznicy :D

Ale ten miesiąc szybciutko zleciał :) również dołączam się do życzeń, uśmiechów na buźkach i samych przyjemności!

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zauważyłam u siebie dzisiaj podobny ból jajnika prawego

Zielono mi:-))))) wrote:
    Kochane mam pytanko....Czy was też tak pobolewa tak jakby jajnik (w takim miejscu jak jest jajnik)? Mam takie pikanie jak przed okresem czy jak jest owulacja...i tylko po prawej stronie.

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
‹‹ 791 792 793 794 795 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ