Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ciekawe jak tam Anoolka czy już tuli Filipka.
Aniqa i ja się dołączam do życzeń wszystkiego dobrego i dużo cierpliowści i wytrwałości.
Paaolka kuruj się może jutro lekarz poradzi coś na to przeziębienie.
Zielono mi mnie nie boli ale wczoraj wieczorem miałam takie bóle miesiączkowe.paaolka lubi tę wiadomość
-
moni28 wrote:Dziewczynki jak to jest ze zwolnieniem do terminu porodu?
Mam zwolnienie do 03.10 i lekarz ponoć już dalej nie wystawia i trzeba brać urlop macierzyński. Czy u Was też tak jest?
A właśnie też miałam poruszyć ten temat...mam zwolnienie do 7.10 tak jak wypada mi termin z miesiączki i też powiedział mi,że tylko do tej daty mozna wystawić L4 ciążowe. Czytałam teraz trochę na ten temat to ponoć urlop macierzyński wtedy trzeba brać. Bez sensu te przepisy.
Moni co do tego "bólu" jajnika to może coś się nam rozkręcą JuleczkiWiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 12:52
-
Dziewczyny, jestem w szoku. Niechcący podsluchalam dziś rozmowę w sklepie
Dziewczyna urodziła w miniony piątek 26.09 synka, a dziś już smigala po sklepie na zakupach. Mało tego, powiedziała że już w niedzielę przyszła do tego sklepu, ale zapomniała że jest czynny tylko do 16 więc pocałowała klamke. A figura! Nic po niej nie widać żeby jeszcze parę dni temu była w ciąży,brzuch plasciutki!
ania.g, poczwarkah, MOI, Bergo, Kakabaka, Kajaoli lubią tę wiadomość
-
moni28 wrote:Dziewczynki jak to jest ze zwolnieniem do terminu porodu?
Mam zwolnienie do 03.10 i lekarz ponoć już dalej nie wystawia i trzeba brać urlop macierzyński. Czy u Was też tak jest?
Własnie i ja nie wiem jak to jest ale pewnie juz trzeba bedzie brać macierzyński mimo że jak bedzie już po terminie porodu. -
anka_a wrote:Jestem tego samego zdania Poczwarkah!!! Poprzednio naczytałam się o diecie kobiety karmiącej piersią i jadłam gotowanego kurczaka, rybę bez przypraw (fuj). Każdy posiłek to był horror i więcej stresu i płaczu, że mi to nie smakuje... Teraz wiem, że trzeba do tego podejść ze zdrowym rozsądkiem i obserwować dziecko. Tak też będę robiła teraz
Wiele się dowiedziałam z grypy na fb o karmieniu piersią.
A smażone też będziecie jadly? -
sylwia1985 wrote:mam dzis mega zly humor i na dodatek maz mnie wkurza na kazdym kroku( ma dzisiaj wolne i chory lezy w lozku) i jestem od przynies, wynies,pozamiataj- masakra - zalamka totalna
O Sylwia współczuje facet chory jest chyba gorszy jak dziecko -
loveyou88 wrote:ale na macierzyński można iść przecież do 6 tyg przed porodem:)
Ja słyszałam o 2 tygodniach.....Ale sęk w tym że dlaczego mam sobie marnować URLOP MACIERZYŃSKI jak jeszcze nie ma maleństwa z nami.....od tego jest L4. Dupne te przepisy...anka_a, Bergo lubią tę wiadomość
-
loveyou88 wrote:ale na macierzyński można iść przecież do 6 tyg przed porodem:)
ale po co iść przed porodem i go wykorzystywać jak można w tym czasie być normalnie na zwolnieniu. Ja wole już od dnia porodu iść na macierzyński i być dłużej z dzieckiem w domu
Bergo lubi tę wiadomość