Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Delacruz gratulacje!!
Wkroczyłyśmy w październik, wreszcie!!! Chyba większość z Nas czekała na ten miesiąc od stycznia, modląc się żeby dotrwać w dwupaku:)
Ja od dziś wg belly donoszona, ale póki co nadal ciszaanka_a, Nelly, Kajaoli, Kakabaka, Scęście lubią tę wiadomość
-
theagnes87 wrote:Monica wrote:Witam dziewczyny i z zazdrością serdecznie gratuluję już rozpakowanym Mamusiom:) ja wczoraj miałam badania GBS na szczęście ujemny ale bolało później jak cholera a myślałam że picie glukozy będzie najgorsze:).
Ale jak to tak szybko wynik???
Mi powiedzieli ze czeka isę na wynik od 3 do 7 dni...w zalezności czy coś wyhodują...A pobieranie nic mnie nie bolało, nawet nie poczułam...
Hej badanie nie bolało ale potem jakby mi żyletki wsadzali takie miałam wrażenie. Wiesz co ja też czytałam i myślałam że będę czekała kilka dni na wynik ale pobrała wymaz za 20 min wróciłam i dała mi coś takiego jak test ciążowy negatywny wpisała w kartę ciąży i tyle:) -
DeLaCruz - gratuluję syneczka!
Sylwia - Ty to masz dziewczyno anielską cierpliość. Teściowie Cię wkurzają, a Ty im jeszcze racuszki nosisz?
Zrobiłam wczoraj badania krwi i moczu bo mnie zaniepokoiło, że nagle spuchłam kilka dni temu, a tu wyniki po prostu idealne. No wiadomo, że jak to u cieżanej, trochę niższy hematokryt i parę ciałek ketonowych w moczu, ale poza tym ideał. Więc podtrzymuję swoją wersję że u mnie ciąża się nie rozwija, u mnie się ona cofa!!!
Przewinął się przez chwilę temat karmienia piersią. Dziewczyny, ja dalej obstaję przy swoim i twierdzę, że podczas karmienia trzeba i można odżywiać się dokładnie tak jak w ciąży, czyli po prostu zdrowo.
A żeby nie być gołosłownym to pozwólcie że powołam się na fundację rodzić po ludzku: http://www.gdzierodzic.info/artykul/72anka_a, ao12., Nelly, lubek, Kajaoli lubią tę wiadomość
-
DeLaCruz gratulacje!! Czekamy za zdjęcie
A ja nie wiem co się dzieje w nocy...tzn czy to sen czy jawa? Wydaje mi się że odczuwam dość bolesne skurcze b-h, krótkie i nieregularne, i nie wiem czy mi się to czasem nie śni dlatego, bo już chcę urodzić...Strokrotka lubi tę wiadomość
-
Jestem tego samego zdania Poczwarkah!!! Poprzednio naczytałam się o diecie kobiety karmiącej piersią i jadłam gotowanego kurczaka, rybę bez przypraw (fuj). Każdy posiłek to był horror i więcej stresu i płaczu, że mi to nie smakuje... Teraz wiem, że trzeba do tego podejść ze zdrowym rozsądkiem i obserwować dziecko. Tak też będę robiła teraz
Wiele się dowiedziałam z grypy na fb o karmieniu piersią.
poczwarkah, lubek, Scęście lubią tę wiadomość
-
Gratulacje przeogromne DeLaCruz!!!
Jak fajnie ze masz juz Franusia w ramionach
jak bedziesz miala chwile opiszesz nam jak ta akcja u Ciebie przebiegala? No i zdjecia Franka tez jestem mega ciekawa..
A ja leze w łozku z zawalonym gardlem, zapchanym nosem i totalnie bez sily..kuruje sie domwymi sposobami, ale niewiele tp od wczoraj pomaga..ech, tak na koniec zamiast zbierac sily na poród, totalnie mnie rozlozylo...
-
Witam
Gratulacje dla DeLaCruz
Anka, ale hardcorowa noc i pies do tego...
A ja rano biegunka ale na razie jednorazowo. Ale ok półtorej godziny temu jak mnie ból w krzyżu złapał to nie mogłam oddechu złapać. Pewnie nic to nie znaczy tylko mój organizm sobie trenuje.Matka fantastycznej 4 -
mi juz tak opadl brzuch ze jak siedze to czuje jak opiera sie o uda . Zauwazylam to ostatnio w niedziele w kosciele ze jest juz bardzo nisko i musialam od spodu go trzymac bo bylo tak niewygodnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 10:19
-
Witam
przepraszam ze wchodze wam w watek bo bede marcowa mamusia 2015
ale mam tylko 1 do was pytanie odnosnie wozka: czy potrzebna jest regulacja zaglowka w gondoli?????????
W niektorych firmach zaczynaja to wycofywac by dziecko tylko lezalo w gondoli a mam jeszcze opcje kupienia wozka z ta regulacja ale musialabym kupic go jak najszybciej bo zaraz wyprzedaja te starsze modele a;e z dugiej strony mam jeszcze duzo czasu na kupno wozka dlatego prosze was o wasze opinie na temat tego zaglowka -
To jest całkowicie zbędne a nawet niebezpieczne. Jeśli dziecko jest gotowe siadać, to należy zmienić na spacerówkę. Spacerówka ma pasy i jest przystosowana do takiej pozycji przewożenia dziecka. Z gondoli siedzące dziecko może wypaść. Gondola jest przeznaczona dla maluszków, które nie siadają jeszcze, więc ta regulacja jest niepotrzebna.slodka100 wrote:Witam
przepraszam ze wchodze wam w watek bo bede marcowa mamusia 2015
ale mam tylko 1 do was pytanie odnosnie wozka: czy potrzebna jest regulacja zaglowka w gondoli?????????
W niektorych firmach zaczynaja to wycofywac by dziecko tylko lezalo w gondoli a mam jeszcze opcje kupienia wozka z ta regulacja ale musialabym kupic go jak najszybciej bo zaraz wyprzedaja te starsze modele a;e z dugiej strony mam jeszcze duzo czasu na kupno wozka dlatego prosze was o wasze opinie na temat tego zaglowkaKajaoli lubi tę wiadomość