Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Moze wam sie przydadza takie informacje
jesli chodzi o zuzycie aptecznych rzeczy w szpitalu to wam powiem ze na 2 ciaze mi tego zostalo jeszczea ja mialam przeciez przedluzony pobyt bo normalnie sie lezy dwie doby a ja lezalam 6, wiec gdybym wyszla normalnie to ja nie wiem chyba bym to sprzedac poszla haha
podkladów na lozko zuzylam 2 w tym 1 lezal caly czas na przewijaku Kuby, a wiec zuzylam 1 pod soba, co prawda najpierw lezalam na szpitalnych 2, czyli no 3 zuzylam tak jakby, wiec jedna paczka 5 to moim zdaniem i na moje krwawienie bylo swiat i ludzie. gacie jednorazowe to kompletna porazka! nie nadaja sie do ncizego za to te wielorazowe z baby one sa super! naprawde idealne byly dla mnie, naciagaja sie do pepka, jak bandaz takie fajne sa elastyczne, super trzymaly podklady poporodowe. a wlasnie co do nich to zuzylam 11 sztuk swoich, i ze 3-4 szpitalne na pocztaku gdy po cc mi swoje zakladali i wymieniali w tych pierwszych 12h czyli te 20 sztuk to spoko loko, zostalo mi wiec 9 a w domu ich nei uzywam, tylko mam zwykla wkladke zalozona bo mi leci jak w 5 dzien okresu a mam ejszcze kupione 18szt podpasek 30cm bella wiec ja nie wiem co ja bede z tym robic ;/ octenisept moge powiedziec ze mi sie nie przydal. nie kaza mi psikac na pepuszek, kaza zeby sam odpadl i tylko potem go myc woda i osuszac. wiec psikam go tylko na moja rane po cc ale to raczej 250ml mi sie nei przyda, mialam w domu 50ml po operacji meza i nawet tego nei zuzyjestanikow do karmienia nie zdarzylam kupic i bardzo dobrze bo bym wydala kase niepotrzebnie, wgl nie czulam ze mi ich brakuje i nadal nei czuje, w szpitalu lezalam w takiej sportowej bluzeczce krotkiej i teraz po domu tez w niej chodze, a wychdozac ze spzitala normalnie mialam swoj biustonosz, tyle ze ja uzywam takich bez push upu tylko drut a ten material to miekki wiec po prostu unioslam do gory cala miseczke jak po powrocie do domu migiem musialam malego nakarmic. koszula rozpinana z przodu czy to na guziki czy tam wiazana czy ta wysuwana bardzo pomocne, jednak nie trzeba bylo podwijac calej kiecy
na te 6,5 dnia zuzylam 39 pampersow a wiec paczka 43szt jedynek starczy na 7 dni, na tydzien przynajmniej na moje dzieciatko bo bylam w szoku jak Aniqa chyba Ty pisalas ze masz na 3-4 dni paczke dada, ale nie wiem ile tam sztuk jest. i nie to ze nie zmieniam malemu pieluszki, zmieniam czesto. i zawsze jak karmie to kupka, przewijam go, to sie rozbudza i chce cycocha i dokarmiam ejszcze do "odlociku"i znow kupa, albo chociaz jeden baczek z kleksem i od razu zmieniam nie zostawiam na "dokoncz sobie synku i dopiero ci zmienie" mialam sytuacje ze w ciagu 1h zmienilam 4 razy pampka
a chusteczek nawilzanych zuzylam cala paczke 56 sztuk i kilka z kolejnej, srednio 2 na zmiane pieluszki
a wkladki laktacyjne mam z nuka, sa ok ale jak w szpitalu dostalam 2szt z canpola to byly lepsze, nie chdozi mi o rozmiar "material" chlonnosc czy cos tylko z tylu te z nuka maja kleju doslownie 1cmx2xm, a te z cnapola mialy przez cala szerokosc pasek 2cm kleju, wiec lepiej trzymaly sie stanika innych nie mialam to wam nie powiem
jak jeszcze cos mi sie przypomni to dam znac, moze ktorejs te info beda pomocne, moze dodadza cos te co juz urodzilyWiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 23:47
Monica, ao12., MOI, Zielono mi:-))))), Bergo, Nelly, ania.g, Kakabaka, ataga4, Aniqa, anka_a, sylwia1985, paradise lubią tę wiadomość
-
Witam dziewczyny i z zazdrością serdecznie gratuluję już rozpakowanym Mamusiom:) ja wczoraj miałam badania GBS na szczęście ujemny ale bolało później jak cholera a myślałam że picie glukozy będzie najgorsze:).
Strasznie się boję bo mój mąż jutro musi wrócić do pracy na dwa tygodnie i obawiam się że nie zdąży wrócićDruga sprawa to położna mi powiedziała że dziecko będzie duże i chyba jednak będzie cc. Już miesiąc temu ważył 3100g. Ostatecznie ustalimy to we wtorek. Pocieszyła mnie też nieoficjalnie że za niewielką opłatą załatwi mi opiekę i pomoc jeśli nie będzie miała dyżuru załatwi mi jakąś koleżankę ...troszkę się uspokoiłam tym.
Sylwia nie daj sobie w kaszę dmuchaćmoja teściowa po 9 miesiącach jak ciąże kończę dzwoni do mnie i daje instrukcje jak rodzić zamykać oczy bo wytrzeszcz bo coś tam no taka mądra że wszystkie rozumy pozjadała. Ba nagle ma pretensje że się izoluję od nich czyt. teściów. Dzwonią codziennie z pretensjami ale dla mnie to troszkę za późno:)nie jestem mściwa ale pamiętliwa i owszem:) Nie martw się ale myślę że od początku należy jakieś granice ustalić jak dziewczyny piszą moi chcieli rządzić i mną i mężem przez co ciągle darliśmy koty a teraz jeszcze najlepszy tekst teściowej cyt.jakoś się tam wychowa to dziecko:)przemilczę zwłaszcza słowo jakoś
pozdrawiam wszystkie turlające się Mamuśki dobranoc spokojnej nocki.
Nelly, sylwia1985 lubią tę wiadomość
-
Monica wrote:Witam dziewczyny i z zazdrością serdecznie gratuluję już rozpakowanym Mamusiom:) ja wczoraj miałam badania GBS na szczęście ujemny ale bolało później jak cholera a myślałam że picie glukozy będzie najgorsze:).
Ale jak to tak szybko wynik???
Mi powiedzieli ze czeka isę na wynik od 3 do 7 dni...w zalezności czy coś wyhodują...A pobieranie nic mnie nie bolało, nawet nie poczułam... -
theagnes87 wrote:Ale jak to tak szybko wynik???
Mi powiedzieli ze czeka isę na wynik od 3 d:-)o 7 dni...w zalezności czy coś wyhodują...A pobieranie nic mnie nie bolało, nawet nie poczułam...
Ja też wynik ujemny miałam już na drugi dzień, a w razie gdyby był dodatni to wydluzyloby się to o jakieś 3 dni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 23:10
-
Scescie ale się nadrukowalaś
Lubie takie praktyczne rady
Ja dziś jestem padnięta, miałam akcje jakiej się nie spodziewałam. Siedzę sobie i oglądam tv aż tu nagle niesamowity huk zabitego szkła! Lecę do łazienki a mój małżonek pod prysznicem ze zbita boczna szyba od kabiny. Sam nie wie jak to zrobił ale na moje musiała być nadpeknieta ze trzasła. I pękła nie tak jak szyba w samochodzie na kwadraciki tylko na małe ostre kawalki. Jakaś chińszczyznaBoże całe szczęście ze nic się nie stalo mojemu małżonowi. Tak więc trzeba było cała łazienkę ze szkła wysprzątać i zdemontować cała kabinę. Oczywiście to mój mąż robił i się przy tym trochę pozacinał. A jutro czeka nas szukanie kabiny i montaż, bo jak tu żyć bez prysznica
Cały czas myślę o tym, że dobrze ze się nic nie stało. Bo jeszcze tego by brakowało.
No nic padam, dobranoc dziewuszki -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyScescie,tak ja pisalam że dada wystarcza mi na 3 do 4 dni, w paczce jest 28, wiec mam po 9 na 3 dni (dzien +noc).to niejest duzo dla mnie.
Staniki do karmienia ja az dokupowałam bo dla mnie mega koniecznosc,a nosisz je dzien i noc bo mleko sie leje.
Podpasek poporodowych poszło mi dużo bo 1 op poszło w ciągu kilkunastu min na wody płodowe, potem też zmieniałam czesto dla własnego komfortu.
Kurcze,to u nas zalecają psikac oktaniseptem ale ja mam małe opakowanie itego az za dosc mam.
Niemartw sie ze ci pozostawały rzeczy, dasz komuś albo moze uda sie odsprzedac. -
nick nieaktualnyMy konczymy karmienie nocne nr 2,i od dzis daje hanie znow do jej lóźeczka, wiec kukam co chwile czy jest okryta itp. Eh
Scescie dzieki za opis, wiemy przynajmniej co trzeba miec w innych szpitalach, a u nas to nawet podkładu nie dadzą, wszystko trzeba miec. -
Uparciuszku mój kochany
Jakie masz na dzisiaj plany?
Czy zamierzasz mi wyjść z brzuszka
By Ci śpiewać już do uszka?
Zielono mi:-))))), anka_a, renatkach, MartaR.., sylwia1985, Nelly, ao12., poczwarkah, paaolka, Strokrotka, lubek, Kasiula09, Monica, Agusia ;), Kakabaka lubią tę wiadomość
-
Franuś przyszedł na świat 30.09 o 13.20 przez cc. 3600g i 56cm. Wykapany tata
najukochanszy bobasek, potem wkleję zdjęcie. Całusy dla forumowych cioteczek :-*
MOI, Aniqa, anka_a, Zielono mi:-))))), renatkach, MartaR.., sylwia1985, Nelly, Kaszulator, Vilenka, paradise, ao12., poczwarkah, ataga4, paaolka, ania.g, Strokrotka, lubek, agatas, Kajaoli, Kasiula09, Monica, Magdzialenka, nadzieja!!!, misiulka2000, Kakabaka, mama86 lubią tę wiadomość
💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
nick nieaktualnyDeLaCruz superowo! Gratulacje!
Dziewczyny dzis pazdziernik i powinien zaczac sie wysyp mamusiek:)
A ja mozna powiedziec ze sie wyspałam, Hania od 4 niespała,teraz gdy mamy isc na "pik" to odsypia,ale zjem sniadanie spokojnie.
MOI trzyma cie do konca ta ciazaKakabaka lubi tę wiadomość
-
DeLaCruz superowo
gratulacje i duzo zdrowka dla was
Ja mialam jakies koszmary dzisiaj odnosnie porodu i wogole sie nie wyspalam- im blizej tym sie bardziej denerwuje i jeszcze kazdy pyta czy juz nie urodziilas? wkurzajace brrr !!!!!!!!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 09:25
-
Witam się i ja dziś w dzień terminu mojego maluszka od wczoraj lekkie skórcze i biegunka ale nic poza tym
Gratulacje Dla DeLaCruz tul mamuśka swoją pociechę
Dziś imieniny Julii wiec te małe Julki niech dziś wychodząMOI, Nelly, ao12., anka_a, Kajaoli, Monica, Kakabaka lubią tę wiadomość