X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Smutas,musisz odpuszczac mleko bo inaczej dostaniesz zapalenia piersi, a to jest duży ból, może chociaz uda ci sie po troche,
    Mój z lovi reczny super dał rade.

A co do butelki z aventu to Hania kompletnie nie umie z niej pic, trudno jej ją chwycić, ten smoczek niejest dla niej kształtu sutka i odrzuca go od razu, za to butelka z lovi co mialam dolanczona do laktatora idealna! Ma taki wydluzony ksztalt i lepiej jej ssac. Dobrze ze nie kupilam kompletu butelek z aventu.

Ja mam 1 butelkę z Aventu, zobaczymy jak da radę. Dobrze Aniqa że piszesz o takich rzeczach. Laktatora jeszcze nie mam, wezmę pod uwagę Lovi, chociaż moja bratowa miała,i nie była zadowolona, myśli że miała uszkodzony i dlatego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Ja mam 1 butelkę z Aventu, zobaczymy jak da radę. Dobrze Aniqa że piszesz o takich rzeczach. Laktatora jeszcze nie mam, wezmę pod uwagę Lovi, chociaż moja bratowa miała,i nie była zadowolona, myśli że miała uszkodzony i dlatego.
    Ja od poczatku nastawiałam sie na tani laktator,ale w końcu dostałam ten z lovi w prezencie i używałam go tylko w nawale (3 doba) i w czwartek jak chciałam odpuscic mleko do kosciola na chrzest. Tak to siedzi nieużywany, A butelki z aventu chciałam miec bo w koncu to "avent" :) ale u mnie sie niesprawdziła.

• moni28 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniga czy ten laktator jest ręczny czy elektryczny

Aniqa wrote:
    Ja od poczatku nastawiałam sie na tani laktator,ale w końcu dostałam ten z lovi w prezencie i używałam go tylko w nawale (3 doba) i w czwartek jak chciałam odpuscic mleko do kosciola na chrzest. Tak to siedzi nieużywany, A butelki z aventu chciałam miec bo w koncu to "avent" :) ale u mnie sie niesprawdziła.

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Na polsacie jest reportaż o jakiejś drace w szpitalu Malarkiewicza

Jaka draka? W piątek mam tam wrócić ...ktoś z Was oglądał o co chodzi?

7a4aio4pfp2702id.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie w dwupaku. Jutro rano wizyta u gin - ciekawe co powie.
    Podrzuccie liste rozpakowanych bo nie mam jak nadrobic tego co pisalyscie.

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • anka_a Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za miłe słowa :)

Ja po porodzie SN też mówiłam nigdy więcej ale teraz nie wyobrażam sobie innego porodu. Na szczęście czas powoduje, że się zapomina o bólu a pamięta tylko te przyjemne chwile :D

Ja mam butelki z Aventu i mam nadzieję, że będą pasowały młodemu.

lubek, Kajaoli lubią tę wiadomość

• ao12. Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka_a wrote:
    Zieloni mi też mnie tak zaczęło boleć.

Humor mi się poprawił bo dostałam zdjęcia z sesji :D

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b092de0833f1d170.html
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/af422215080eb178.html
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f68a855dc65e4f66.html

więcej zdjęć wrzucę na stronę fb ;)

Cudne zdjęcia :) Ale fajna pamiątka :D

anka_a lubi tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Scescie,tak ja pisalam że dada wystarcza mi na 3 do 4 dni, w paczce jest 28, wiec mam po 9 na 3 dni (dzien +noc).to niejest duzo dla mnie.
    ah no to faktycznie na jedno nam wychodzi :) bo ja mowilam o pampersach 43 szt ze mam na 7 dni, a ty masz troche ponad polowe wiec i polowe czasu :) myslalam ze wiecej ejst pieluszek w paczce :)
    no kazdy inaczej widzisz, bo ja po domu chodze w tej sportowej bluzeczce, a na wyjscia bede zakladac normalnie swoje biustonosze sprzed ciazy bo ja mam miekkie tyle co na drucie wiec albo podnosze miseczke albo opuszczam, zalezy jak zlapie :P
    no ja ogolnie bardzo malo krwawie, praktycznie przez caly dzien to mi spadalo z rana po nocy i na nnoc lecialo, a w dzien suchy podklad.

• Kaszulator Ekspertka

Wysłany: 1 października 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo wrote:
    No niestety... Tylko nie rzucajcie na mnie gromów, ale podzielę się pewnymi przemyśleniami... Od jakiegoś czasu zbieram opinie o CC i o SN. I niby cesarka to takie zło... Ale żadna po CC nie pisała "nigdy więcej". Natomiast po SN wiele dziewczyn nie chce już tego wyczynu powtórzyć. Zastanawiam się czy jednak nie zdecydować się na cesarkę...
    Smutas... najważniejsze, że już po wszystkim i masz dziecko po drugiej stronie brzucha :)

Ja jestem po SN trzy lata temu i teraz po CC. I zdecydowanie wolałabym drugi raz SN. Nie jest to kwestia tego, że tamten poród był jakiś czas temu, a ten na świeżo i więcej pamiętam. Po SN nie miałam żadnej traumy, nic, a teraz jak myślę o cesarce to mam łzy w oczach. No i zdecydowanie szybciej doszłam do siebie po SN. Nie ma porównania jak się czułam wtedy, a jak teraz.

DeLaCruz lubi tę wiadomość

atdc82c3zv5r778l.png
    relg3e5echnxgpnz.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam dzis na sr wrocilam niedawno i takie mnie nagle skurcze zlapaly ze masakra myslalam ze nie dojde z lazienki do pokoju teraz ustaly

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    Bylam dzis na sr wrocilam niedawno i takie mnie nagle skurcze zlapaly ze masakra myslalam ze nie dojde z lazienki do pokoju teraz ustaly
    Może zaczyna sie coś dziać.

• Scęście Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:
    Co do tych pań w piżamach na IP to sama się zastanawiałam, kto i dlaczego im kazał je założyć - ja po przyjęciu do szpitala w zwykłym ubraniu poszłam na oddział i dopiero tu się przebrałam.
    ja u siebie tez musialam na ip przebrac sie w pizame i kapcie i na wozku mnie zawieziono...

• Strokrotka Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od poniedziałku wieczór umieram na ból spojenia lonowego :( rano nie ma tragedii.ake popołudniu i wieczorem szok. Rycze juz jak dziecko :(

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strokrotka wrote:
    Ja od poniedziałku wieczór umieram na ból spojenia lonowego :( rano nie ma tragedii.ake popołudniu i wieczorem szok. Rycze juz jak dziecko :(

łojjj...Stokrotka współczuję Ci, nie wiem nawet co to za ból, ale wierzę , że musi Ci bardzo dokuczać... Pewnie maluszek ustawia się już do porodu i tak napiera głowką mocno na to spojenie...
    Oby już lada dzień zjawił się na świecie ;)

A ja nadal zakatarzona, kichająca i łzawiąca...a na dodatek coś mnie mdli..
    Odliczam czas jutro do 14, będę u swojego ginka, może cos tez poradzi na to, ale najwazniejsze ze małego zobacze na usg ;) ciekawa jestem jakiego koloska już mam.. ;)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 19:26

paaolka, Kasiula09, misiulka2000, Zielono mi:-))))), Strokrotka, lubek, Nelly, MOI, ao12., Vilenka, ania.g, anka_a, caterinka, xpatiiix3, Kakabaka, Kaszulator, mama86, sylwia1985, Monica, mad8, renatkach, agatas, Kajaoli lubią tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz jaki Franuś jest cudny :) Słodziak niesamowity <3
    Jeszcze raz gratuluje!

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie jednak falszywy alarm.
    Stokrotka wspolczuje mnie tez kiedys mala tak napierala ze ciezko chodzic ale moze u Ciebie juz cos bedzie sie dzialo.
    Delacruz Franus przeslodki jeszcze raz gratuluje :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 20:00

age.png
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wsparcie.

Szczerze mówiąc to nie wiem czy chce zeby cos sie zazeło dziać, bo narazie to mnie tak boli, ze nie wyobrazam sobie jeszcze rodzić :/

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1201b371ea5c.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/626f309732e4.jpg

No przesłodziak!!! :D Jeszcze raz gratki!

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki śliczny chłopczyk!!! :-D

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
‹‹ 794 795 796 797 798 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ