Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
DeLaCruz slodziak maly
bylismy jednak wczoraj na tych warsztatach dostalismy dwie kawy dla kobiet w ciazy mama coffe, smoczus, mini buteleczki z kosmetykami johnson baby ( oliwka i mleczko) i 4 wkladki laktacyjne. Do tego dietetyczne wafelki + woda mineralna
ciezko mi juz bylo wysiedziec bo trwaly prawie 4 godzinki
dzisiaj znowu boli mnie brzuch ale wydaje mi sie ze tak juz poprostu bedzie do koncapaaolka, anka_a, poczwarkah lubią tę wiadomość
-
Ale zazdroszcze! Mi 1/3 brzusia zostala
ja nigdy nie slyszalam o tym tormentiolu ale chyba kupie dla siebie bo mi po porodzie jakues liszaje na lini włosów i w brwiachwyszly i szczypie i czerwone takie
Aniqa wrote:Scescie, tormentiol to taka masc na zmiany skorne,istnieje od lat. Ja ja uzywalam na rozne pryszcze itp.ale jakos zapomnialam o niej.zawiera duzo cynku.
Ja po porodzie odrazu praktycznie wróciłam do swojej wagi. Przed porodem 63,a teraz 52, wyjsciowa 50,brzuch plaski od razu jakbym w ciazy niebyla. -
Hej My też się meldujemy w dwupaku... Dziś na 10wizyta u Pani dr.zobaczmy co powie szpital czy dom , wczoraj byłam u połoznej zbadała mówi ze szyjka miękka skróciła się i ja czułam ze skrócona bo badanie było bardzo płytkie mówi ze troszkę oksy i zacznie się ładnie rozwierac... A ciśnienie pomimo tabletek wysokie w górnej granicy albo ciut przekracza .
Mąż to się śmieje ze 5miesięcy się staraliśmy o dzidzie a teraz nie chce wyjść
Pozdrawiam i miłego dnia życzęanka_a lubi tę wiadomość
-
No i chyba sobie zaszkodzilam bo mi wczoraj napuchlo nad blizna po sprzataniu. Chyba sie nadwyrezylam latajac z odkurzaczem i mopem.. maz nakrzyczal ze nuenormalna jestem i on by to zrobil po powrocie. Synkiem sie zajac to ja akurat najmniej czasu trace. Jest aniolkiem bo spi, miauczy gdy sie wybudza, dostaje cyca lub dwa
robi przy tym kupe i odlatuje. Przewijam na spiocha i mam 3-4h wolnego. Wiec w jednej przerwie sprzatanie i drugiej gotowanie w kolejnej forum i non stop fb. Gorzej by bylo gdyby jak u aniqa mial jakies bole brzuszka to by juz tyle czasu n i e bylo a on tylko spi :p
Nelly wrote:Scęście, podziwiam Twoją kondycję; ledwo wstałaś po cesarce, a i synkiem zdążysz się zająć i forum nadrobić i tyle wpisów skomentować, normalnie szacun!Nelly, MOI, anka_a, Kakabaka lubią tę wiadomość
-
hej hej
o tym termontiolu czy jak to sie tam pisze pisaly dziewczyny na wrzesniowkach ze jest bardzo dobry.
Nelly omecza sie w tym szpitalu ale mysle ze juz niedlugo.
Aniqa pozazdroscic ze tak szybko wrocilas do figury sprzed ciazy
Moi, MartaR cos te dzieciaczki wasze uparte ale trzeba sobie tlumaczyc ze im dobrze w brzuszkach i dlatego zwlekajaMartaR.., MOI, anka_a, Nelly lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMOI,MartaR a myslalam ze jak wejde to przeczytam o waszym rozpakowaniu, eh dzieciny uparte.
Nelly ty to jestes silna, tyle czasu, kurcze juz nawet niewiem ile dni masz te skurcze a potem mijają. I niemogą ci dopomóc.
Tormentiolem mama smarowala mi tylek jak robilam w pieluchy, masc historia, zawsze u nas w domu,a ja akurat o niej zapomniałam.
Scescie ja tydzien po porodzie bylam tak slaba ze masakra, pozazdroscic szybkiej formy poporodowej.Nelly lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyScescie i inne dziewczyny jak czytam o waszych spokojnych i spiacych dzieciach czytam to mi tak zal. Hanusie mecza gaziki,nie az tak jak inne dzieci ale jednak. A ja juz tylu sposobow probuje ze szok.a teraz w nocy jest troche postepu bo budzi sie nie co 1.5 godz a ok 2,czasem nawet 3.
Ktoras z was doradzala mi termofor z pestek wisni, wczoraj przyszedl mi i od razu nagrzalam, hania go lubi miec na brzuszku,nawet robi sie spokojniejsza,ale gaziki dalej ma. Testuje go dopiero od wczoraj, za kilka dni napisze czy pomaga.anka_a, Zielono mi:-))))), Kajaoli, Nelly lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry kobietki.
DeLaCruz fajniutki twój synek.
Nelly biedna, okropnie cię męczą, dzielna jesteś, że to wszystko wytrzymujesz.
Stokrotka ja mam taki ból spojenia od prawie miesiąca. Najgorsze są zmiany pozycji, wstawanie. Staram się trzymać nogi razem, wtedy mniej to odczuwam.Nelly lubi tę wiadomość
-
Aniqa wrote:Tormentiolem mama smarowala mi tylek jak robilam w pieluchy, masc historia, zawsze u nas w domu,a ja akurat o niej zapomniałam.
Aniqa z ciekawości zajrzałam do ulotki i jest tam napisane, żeby nie stosować u noworodków i niemowląt. I teraz nie wiem czy mam tą samą maść czy coś innego (nazwa ta sama).
Doczytałam właśnie w necie, że zawiera toksyczny kwas borowy, który kumuluje się w organizmie.
Podobny skład tylko bez tego kwasu ma maść Tormentalum.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 09:03
-
Bergo wrote:No niestety... Tylko nie rzucajcie na mnie gromów, ale podzielę się pewnymi przemyśleniami... Od jakiegoś czasu zbieram opinie o CC i o SN. I niby cesarka to takie zło... Ale żadna po CC nie pisała "nigdy więcej". Natomiast po SN wiele dziewczyn nie chce już tego wyczynu powtórzyć. Zastanawiam się czy jednak nie zdecydować się na cesarkę...
Smutas... najważniejsze, że już po wszystkim i masz dziecko po drugiej stronie brzucha
Uważam że nikt nie ma prawa rzucać na Ciebie gromów bo każda kobieta powinna mieć wybór jak chce rodzić. No i dlatego chociaż bardzo się boję ogólnie porodu będę miała cc i czuję ulgę psychiczną no i mój mężulek został ze mną to już w ogóle jestem szczęśliwa:)tylko że w moim przypadku to dziecko zapowiada się duże. -
Monica wrote:Uważam że nikt nie ma prawa rzucać na Ciebie gromów bo każda kobieta powinna mieć wybór jak chce rodzić. No i dlatego chociaż bardzo się boję ogólnie porodu będę miała cc i czuję ulgę psychiczną no i mój mężulek został ze mną to już w ogóle jestem szczęśliwa:)tylko że w moim przypadku to dziecko zapowiada się duże.
Monica,jak dużego będziesz miała dzieciaczka? -
Helo dziewczyny, ja tez jeszcze nie rozpakowana. Od wczoraj zaczął się u mnie 39 tydzień
Trochę wczoraj miałam latania z tym prysznicem co wam pisalam i tylko modlę się żeby się nic na razie nie zaczęło dziać bo nawet nie będę miała się jak wykąpaćBiegalismy wczoraj po sklepach i wieczorem z emocji nie mogłam zasnąć, Gabrysia mnie normalnie waliła od środka i miałam kłucie w szyjce. Juz myslalam ze się cos dzieje
Codziennie obserwuje czy mi czop nie odchodzi i na razie nic nie widzęRozmawiała z koleżanką i mówiła ze ona nawet nie wie kiedy jej odszedl .
Ale jak cos to będziecie raczej na bieżąco bo umnie w szpitalu jest wi-fi
Dzisiaj mam pierwsze KTG a potem od razu dentysta, ciekawe co tam wyjdzieNajezdze się dziś autobusami bo samochód mam u mechaniora
Byli wczoraj u mnie rodzice i mama przywiozła mi fajny różowy spiworek do wozka. Taki z rączkami, kapturkiem ale bez nóżek, taki z całym dołem. Cieszę się bo nie miałam takiego a na zimę do wózka się przyda
Miłego dnia wszystkim mamusiom i przyszłym mamusiomWiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 09:40
ao12., Kajaoli, anka_a lubią tę wiadomość
-
Hej
Aniqa, dla mnie sudocrem to jakaś pomyłka. Kiepsko się rozprowadza i tak jak piszesz nie wiele pomaga. Dla mnie nr 1 to linomag maść. Cena normalna i dobrze działa.
Dziś mam wizytę w Zośce u anestezjologa. Zamierzam przy okazji odwiedzić izbę przyjęć bo od rana boli mnie dół brzucha jakbym mięśnie ponaciągała.Matka fantastycznej 4