X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly, trzymaj się. Jeszcze trochę.
    Paradise, masz talent i cierpliwość.

paradise, Nelly lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    o kurcze ale mnie brzuch boli i plamie
    moze sie zaczyna!

- MartaR i Moi wy to serio do listopada ponosicie hi hi hi :)

- Aniqa a stosujesz cos na te gaziki? jakis espumisan espumax? mozna u niemowlat bo mi w szpitalu mowili i ulotke o tym dostalam, moze cos takiego by jej pomoglo? no moj Kuba tfu tfu aniol... spi minimum 3h, max doszedl do 4,5.... tylk ojak wstal po 4,5 to oba cycki wydoil z mleka :)

- to moni czekamy na info :)

- mama86 tylko nie urodz tam w tych autobusach! nie nalataj sie za mocno! 39 tc to juz piekny wynik :) ja dzis byl zaczynala wlasnie 39 tez :) extra szpital z wi fi :D ja tylko raz podebralam komus, widocnzie ktos kto byl w odwiedzinach jakos mi udostepnil bo probowalam w inne dni i nic :P

- paradise super zabaweczka!! podziwiam za checi wgl.. mi by sie nie chcialo za takie cuda wgl zabierac! masz talent kochaniutka :)

- Nelly biedaczko.. namordujesz sie strasznie.. wynagrodzi ci wszystko ten maly cud ktory niedlugo bedziesz tulila w swoich ramionach ale to co teraz przechodzisz to twoje :(

Kajaoli, MOI, paradise, Nelly lubią tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zaraz lece sie szykowac bo o 14 mezu ma byc z pracy by popilnowac malego a ja ruszam zalatwiac sprawy na miescie :) musze skoczyc do kadr by zalatwic macierzynski, do pzu by wyplacic ubezpieczenie za narodziny malego i do wlascicieli mieszkania oplacic czynsz za pazdziernik i rachunki :) mam nadzieje ze tatus da sobie rade ale juz mi sie plakac chce ze musze wyjsc bez malego na 2h! :) ale pierwszy spacerek planujemy dopiero w niedziele... teraz tylko wietrze pomeiszczenie chwilke jak maly jest w drugim. on jednak wczesniaczek i nie chce go na gleboka wode rzucac jak donsozonego babla, bo jednak powinien jeszcze 2 tyg byc w brzuszku ;)

• ao12. Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    A ja zaraz lece sie szykowac bo o 14 mezu ma byc z pracy by popilnowac malego a ja ruszam zalatwiac sprawy na miescie :) musze skoczyc do kadr by zalatwic macierzynski, do pzu by wyplacic ubezpieczenie za narodziny malego i do wlascicieli mieszkania oplacic czynsz za pazdziernik i rachunki :) mam nadzieje ze tatus da sobie rade ale juz mi sie plakac chce ze musze wyjsc bez malego na 2h! :) ale pierwszy spacerek planujemy dopiero w niedziele... teraz tylko wietrze pomeiszczenie chwilke jak maly jest w drugim. on jednak wczesniaczek i nie chce go na gleboka wode rzucac jak donsozonego babla, bo jednak powinien jeszcze 2 tyg byc w brzuszku ;)
    Skąd masz tyle energii? Podziwiam :)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:
    Dziewczyny, dzięki za wsparcie :-)

Rano po wstaniu z łóżka wypadł mi "balonik", czyli wczorajsze skurcze coś dały :-) Po badaniu lekarka była zadowolona, orzekła, że szyjka skróciła się do 1,5 cm, a 2 palce przechodzą swobodnie, wg USG przepływy ok i ilość płynu owodniowego w normie. Czyli w chwili obecnej nie ma powodu do niepokoju. Mimo to nie zgodzili się zrobić mi dnia przerwy przed oksytocyną (chciałam poczekać na moją położną), postraszyli, że przy cholestazie często zdarza się nagłe samoistne obumarcie płodu i oni za choćby dzień zwłoki odpowiedzialności nie wezmą. Bałam się podpisać odmowę, więc już leżę pod KTG z uruchomioną oksytocyną. Czeka mnie znów ciężki dzień...

Nelly kochana, wiem co przezywasz. Trzymaj sie mocno i mysl o nagrodzie. A mowili juz cos o ewentualnej cc? Czy wolisz wlasnymi silami?

Nelly lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    Skąd masz tyle energii? Podziwiam :)
    jak trzeba to trzeba :D w koncu to o piniędze chodzi hi hi hi :D :D :D z pzu mi 1800 daja a na drodze nie lezy :P a jakos boje sie meza wyslac hehe :)

ao12. lubi tę wiadomość

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Nie pisałam Wam ale jakiś czas temu postanowiłam znaleźć sobie jakieś zajęcie w domu i kupiłam sobie szydełko i włóczki. Musiałam wszystkiego uczyć się od początku bo nigdy w życiu nie miałam w ręce szydełka ani innego podobnego sprzętu. Wczoraj skończyłam robić pierwszą maskotkę i na razie wygląda to tak :P

1016471_kaczka.jpg

No bardzo ladnie ci to wyszlo :):):) Musze przyznac, ze mialas super pomysl na wykorzystanie wolnego czasu :)

paradise lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas, maluszek jest sliczny :):):) tylko musisz zmniejszyc foto ;)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj mezus dzwonil i nie przyjedzie dzisiaj na noc i jutro tez - wroci dopiero w sobote- mam nadzieje ze mnie nie wezmie cos przez te 2 dni bo bym sie chyba zalamala . Ostatnio chodze jakas taka przybita i w zlym humorze:(

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:

Scescie, a co mowili o spacerach w szpitalu? Bo Charlie tez sie urodzil wczesniej (3 tygodnie) i kazali od razu z nim wychodzic na dwor. Tylko ze u nas 24 stopnie wiec raczej male ryzyko przeziebienia.

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    moj mezus dzwonil i nie przyjedzie dzisiaj na noc i jutro tez - wroci dopiero w sobote- mam nadzieje ze mnie nie wezmie cos przez te 2 dni bo bym sie chyba zalamala . Ostatnio chodze jakas taka przybita i w zlym humorze:(

Sylwia, ale masz w razie czego jakis plan b? Bo gdybys jednak zaczela dzis rodzic to twoj maz zwolni sie z pracy czy ktos inny zawiezie cie do szpitala?

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 10:54

sylwia1985, Kasiula09, ao12., MOI, agatas, ataga4, paradise, Monica, Zielono mi:-))))), misiulka2000, MartaR.., poczwarkah, Kajaoli, lubek, Kakabaka, anka_a lubią tę wiadomość

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Sylwia, ale masz w razie czego jakis plan b? Bo gdybys jednak zaczela dzis rodzic to twoj maz zwolni sie z pracy czy ktos inny zawiezie cie do szpitala?
    albo tesc mnie odwiezie ale wole nie bo panika bedzie albo poprostu taxi

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 10:54

Kasiula09, MOI, sylwia1985, ao12., Monica, Zielono mi:-))))), paradise, agatas, misiulka2000, MartaR.., Nelly, Kajaoli, paaolka, Kakabaka, Aniqa, anka_a lubią tę wiadomość

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 10:55

MOI, Kasiula09, Zielono mi:-))))), ao12., Monica, paradise, agatas, paaolka, MartaR.., Nelly, nadzieja!!!, Kajaoli, lubek, Kakabaka, Aniqa, anka_a lubią tę wiadomość

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas wrote:
    30thpj4.jpg
    ale slodziak jestem. Ja tez juz chce miec swojego Nikusia :)

Smutas lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Zielono mi:-))))) Ekspertka

Wysłany: 2 października 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas wrote:
    2ealcpf.jpg

Przystojniaczek słodziutki ❤

Smutas lubi tę wiadomość

so22pqr.png
  • Vilenka Przyjaciółka

Wysłany: 2 października 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które urodziły, jaki rozmiar ubranek są odpowiednie dla waszych brzdąców? 56, 62? :)

7u22flw1a3vjzwk7.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 00:32

• paradise Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze raz dziękuje dziewczyny! zmotywowałyście mnie do dalszego dziargania :P

Smutas masz cudownego synka :) Ale Wam dziewczyny zazdroszczę, że macie już dzieciaczki przy sobie. Ja nie mogę się doczekać, ostatnio jakoś mi się dłuży.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
‹‹ 798 799 800 801 802 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ