Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
agatas wrote:Dziewczyny,
myślałam, że padnę...Zadzwonili przed chwilą moi dziadkowie, że były u nich dwie panie z zusu na kontroli. Zostawiły pismo, że mam wyjaśnić, czemu mnie nie ma w domu...
K**wa 3 kontrola od maja. Oni chyba już całkiem na głowę upadli.
Oczywiście od razu zadzwoniłam do tych babek z zusu, że jestem cały czas w domu, ale pod innym adresem (tamten jest zameldowania, a teraz wynajmuję mieszkanie i jestem pod innym - zresztą jakiś czas temu pismo w tej sprawie do nich składałam). Jutro muszę im zawieść pisemne oświadczenie i jestem pewna, że kontrolę ponowią... To teraz będę się bała nawet do sklepu po chleb wyjść
Już mogliby dać mi spokój, a nie jeszcze na koniec stresować
Powinni przychodzić na kontrolę pod adres który podałaś na zwolenieniu, nie rozumiem czemu przychodza na zameldowania. Ja też jestem gdzie indziej zameldowana, ale podaję adres swojego mieszkania lekarzowi do zwolnienia i wsio.
Ale trzecia kontrola w ciąży to rzeczywiście trochę przegięcie... A od kiedy jesteś na zwolnieniu? -
Paradise, piękna maskotka! Skoro sprawia Ci to przyjemność, dziergaj dalej, póki masz czas i ochotę. Że też sama nie wpadłam na pomysł, żeby mojej coś zrobić - uwielbiam szydełko, zrobiłam już sporo bluzeczek, serwetek, świątecznych maskotek i innych gadżetów, ale jakoś nie pomyślałam o tym w kontekście swojego malucha...
Kajaoli wrote:Nelly kochana, wiem co przezywasz. Trzymaj sie mocno i mysl o nagrodzie. A mowili juz cos o ewentualnej cc? Czy wolisz wlasnymi silami?paradise lubi tę wiadomość
-
Vilenka wrote:Dziewczyny które urodziły, jaki rozmiar ubranek są odpowiednie dla waszych brzdąców? 56, 62?
Czarlie urodzil sie ze wzrostem 49cm i od poczatku ubieram go w ciuszki 56. Ale z tego co widze, to 56 we Francji jest takie jak 50 w Niemczech albo w Polsce wiec moze przygotuj sobie kilka ciuszkow z kazdego rozmiaru?
-
MartaR.. wrote:Ja jestem juz po wizycie i rozwarcie postąpiło od wczoraj dziś już mam 2cm jutro mam się stawić do lekarza na wywołanie porodu także może jak dobrze pójdzie jutro zobaczę Polcie
Marta, powodzeniatrzymam kciuki zeby szybko poszlo
MartaR.. lubi tę wiadomość
-
ania.g wrote:Hej
Aniqa, dla mnie sudocrem to jakaś pomyłka. Kiepsko się rozprowadza i tak jak piszesz nie wiele pomaga. Dla mnie nr 1 to linomag maść. Cena normalna i dobrze działa.
Dziś mam wizytę w Zośce u anestezjologa. Zamierzam przy okazji odwiedzić izbę przyjęć bo od rana boli mnie dół brzucha jakbym mięśnie ponaciągała.
O, możliwe, że się widziałaśmy! Byłam dzisiaj na ktg o 9, potem czekałam na wizytę u położnej do 11 gdzieś
ania.g lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, ją na szybko chciałam sie pochwalić że wczoraj o 6:20 rano na świat przyszedł Franciszek! 3400g i 56 cm, poród sn;) ja jeszcze w szpitalu ale jutro wychodzę to zdam relacje i zalacze fote niedługo:)
ah no i calusy dla forumowych ciotek:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 16:09
Kajaoli, nadzieja!!!, ataga4, lubek, tofirus, ao12., paaolka, misiulka2000, Magdzialenka, Kasiula09, poczwarkah, Vilenka, sylwia1985, MartaR.., agatas, Aniqa, Zielono mi:-))))), Strokrotka, Kakabaka, paradise, MOI, renatkach, anka_a, Smutas lubią tę wiadomość
-
pestka wrote:Hej dziewczyny, ją na szybko chciałam sie pochwalić że wczoraj o 6:20 rano na świat przyszedł Franciszek! 3400g i 56 cm, poród sn;) ja jeszcze w szpitalu ale jutro wychodzę to zdam relacje i zalacze fote niedługo:)
ah no i calusy dla forumowych ciotek:)Dużo zdrówka dla Was, wypoczywajcie
-
ja również gratuluje rozpakowanym Mamusiom:) Ja dziś byłam też w zośce na 12 na wizyte kwalifikacyjną do domu narodzin i obok rodziła jakaś Pani i tak krzyczała jakby ją ze skóry pbdzierali;( o matko, prawie się popłakałam i mąż widziałam strach w oczach;)
Ja też mam mdłości i ból okresowy:) -
Pestka gratulacje!
Czyli mamy drugiego Franusia już
Ale super! Czekamy na relacje i fotki maluszka
MartaR, Moni, czekamy tez na Wasze maleńswta
A no i oczywiście na Julcię MOI
Smutas cudny jest twój syneki fotogeniczny
Paradise utalentowana kobieto dziergaj kolejne zabawki bo dobrze Ci to wychodzi
Scęście ja Ciebie tez podziwiam że masz tyle energiiale pamiętam że Ty byłas przerażona przejściem na zwolnienie, bo bałaś się nicnierobienia
wiec chyba masz to w naturze że nie usiedzisz w miejscu
ale oszczędzaj się jeszcze trochę, połóg to połóg
Agatas współczuje tej kontroli z ZUSu..w ogóle to jakies nienormalne jest żeby na końcówce ciąży jeszcze kontrolowali ciężarne, to chyba jasne, ze zwykle już w ostatnim miesiącu się nie pracuje, bo ciężko już w ogóle jest z takim brzuszkiem...Ja na szczęście nie miałam żadnej kontroli, a od marca na zwolnieniu siedziałam.
Co do mdłości to ja też mam ostatnio od 2 dni..a przez całą ciąże nie miałam w ogóle...i zastanawiałam się czy to normalne, ale skoro tez macie to jestem spokojniejsza
MartaR.., Strokrotka, paradise, MOI lubią tę wiadomość
-
A ja byłam dziś u swojego lekarza i miałam usg, synek waży 3105g, lezy głowką w dól i jest ona ponoc juz bardzo nisko...ale szyjki mi nie sprawdzil normalnie, tylko po usg stwierdzil ze 2cm ma na pewno jeszcze i ze nic sie nie rozwiera...Jak wczesniej nie urodze to 17go mam dzwonic umawiac sie na ktg na 18go. Ale mam nadzieje ze nie bede musiala az tyle czekac
dostałam tez skierowanie na powtórzenie kilku badań i chyba skocze już jutro, żeby w razie czego w poniedziałek mieć już aktualne wyniki.
Ciekawa jestem jak wiarygodny jest ten pomiar z usg, bo wg ginka Mały może do terminu wazyc kolo 3,5kg. I mogłoby tak zostaćlubek, Strokrotka, paradise, Kajaoli, ataga4 lubią tę wiadomość
-
Hello, ja juz po KTG i nic ciekawego się nie dowiedziałam, pytalam się doktorka czy widać tam jakieś skurcze czy cos co powie nam ze poród się zbliża. To on mi na to, ze KTG nie służy do rejestrowania skurczy i ze rejestruje tylko te wyczuwalne prze ze mnie. W końcu nie wiem ja myslalam ze KTG rejestruje skurcze takie których ja nie czuje a które juz się pojawiają
Sylwia, fajny ten bujaczek, ja mam podobny, mam nadzieje ze Gabi będzie chciała w nim leżećUłatwi nam to życie, gdy będę chciała cos w kuchni zrobić będę mogła ją ze sobą zabrać
Nelly trzymamy za ciebie kciuki, zobaczysz wszystko będzie dobrze
Paradise fajne te maskotki. Ja tez robię na szydelku ale trochę dłużej nic ty bo od dzieckaKiedyś za czasów licealnych robilam szaliki, torebki, rękawiczki na zamówienie moich koleżanek. I wszyscy byli zadowoleni, ja ze mam z tego pieniądze i one ze maja cos oryginalnego
Teraz od czasu do czasu cos dziergam ale nic specjalnego. Wole robić na szydelku niż na drutach bo idzie to szybciej
paradise, Nelly lubią tę wiadomość