X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatas wrote:
    Dziewczyny,
    myślałam, że padnę...Zadzwonili przed chwilą moi dziadkowie, że były u nich dwie panie z zusu na kontroli. Zostawiły pismo, że mam wyjaśnić, czemu mnie nie ma w domu...
    K**wa 3 kontrola od maja. Oni chyba już całkiem na głowę upadli.
    Oczywiście od razu zadzwoniłam do tych babek z zusu, że jestem cały czas w domu, ale pod innym adresem (tamten jest zameldowania, a teraz wynajmuję mieszkanie i jestem pod innym - zresztą jakiś czas temu pismo w tej sprawie do nich składałam). Jutro muszę im zawieść pisemne oświadczenie i jestem pewna, że kontrolę ponowią... To teraz będę się bała nawet do sklepu po chleb wyjść :/
    Już mogliby dać mi spokój, a nie jeszcze na koniec stresować :(

Powinni przychodzić na kontrolę pod adres który podałaś na zwolenieniu, nie rozumiem czemu przychodza na zameldowania. Ja też jestem gdzie indziej zameldowana, ale podaję adres swojego mieszkania lekarzowi do zwolnienia i wsio.
    Ale trzecia kontrola w ciąży to rzeczywiście trochę przegięcie... A od kiedy jesteś na zwolnieniu?

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • nadzieja!!! Przyjaciółka

Wysłany: 2 października 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do Was takie pytanie, czy też może macie hemoroidy ?? Od dwóch dni czuję pieczenie w tatmtych okolicach i boje się, że to jednak te nieszczęsne hemoroidy ?? ;(

5b092n0a9aspxqzu.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paradise, piękna maskotka! Skoro sprawia Ci to przyjemność, dziergaj dalej, póki masz czas i ochotę. Że też sama nie wpadłam na pomysł, żeby mojej coś zrobić - uwielbiam szydełko, zrobiłam już sporo bluzeczek, serwetek, świątecznych maskotek i innych gadżetów, ale jakoś nie pomyślałam o tym w kontekście swojego malucha...
    Kajaoli wrote:
    Nelly kochana, wiem co przezywasz. Trzymaj sie mocno i mysl o nagrodzie. A mowili juz cos o ewentualnej cc? Czy wolisz wlasnymi silami?
    Jeśli trzecia dawka oxy + przebicie pęcherza płodowego nie zadziała, wtedy nie będzie wyjścia i pójdę pod nóż. Ale wolę naturalnie.

paradise lubi tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilenka wrote:
    Dziewczyny które urodziły, jaki rozmiar ubranek są odpowiednie dla waszych brzdąców? 56, 62? :)

Czarlie urodzil sie ze wzrostem 49cm i od poczatku ubieram go w ciuszki 56. Ale z tego co widze, to 56 we Francji jest takie jak 50 w Niemczech albo w Polsce wiec moze przygotuj sobie kilka ciuszkow z kazdego rozmiaru?

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaR.. wrote:
    Ja jestem juz po wizycie i rozwarcie postąpiło od wczoraj dziś już mam 2cm jutro mam się stawić do lekarza na wywołanie porodu także może jak dobrze pójdzie jutro zobaczę Polcie :-)

Marta, powodzenia :) trzymam kciuki zeby szybko poszlo :)

MartaR.. lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Hej
    Aniqa, dla mnie sudocrem to jakaś pomyłka. Kiepsko się rozprowadza i tak jak piszesz nie wiele pomaga. Dla mnie nr 1 to linomag maść. Cena normalna i dobrze działa.
    Dziś mam wizytę w Zośce u anestezjologa. Zamierzam przy okazji odwiedzić izbę przyjęć bo od rana boli mnie dół brzucha jakbym mięśnie ponaciągała.

O, możliwe, że się widziałaśmy! Byłam dzisiaj na ktg o 9, potem czekałam na wizytę u położnej do 11 gdzieś :)

ania.g lubi tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • pestka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ją na szybko chciałam sie pochwalić że wczoraj o 6:20 rano na świat przyszedł Franciszek! 3400g i 56 cm, poród sn;) ja jeszcze w szpitalu ale jutro wychodzę to zdam relacje i zalacze fote niedługo:)
    ah no i calusy dla forumowych ciotek:):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 16:09

Kajaoli, nadzieja!!!, ataga4, lubek, tofirus, ao12., paaolka, misiulka2000, Magdzialenka, Kasiula09, poczwarkah, Vilenka, sylwia1985, MartaR.., agatas, Aniqa, Zielono mi:-))))), Strokrotka, Kakabaka, paradise, MOI, renatkach, anka_a, Smutas lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Kajaoli Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo wrote:
    Mdłości na koniec ciąży? Co jest? Też tak macie?

Ja tez je mialam przed samym porodem. Moze to juz? :)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka! Moje gratulacje!!!:):)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    Hej dziewczyny, ją na szybko chciałam sie pochwalić że wczoraj o 6:20 rano na świat przyszedł Franciszek! 3400g i 56 cm, poród sn;) ja jeszcze w szpitalu ale jutro wychodzę to zdam relacje i zalacze fote niedługo:)
    ah no i calusy dla forumowych ciotek:):)
    Gratulacje Pestka :) Dużo zdrówka dla Was, wypoczywajcie :)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka a miałaś czekać na mnie;[
    Oczywiście wielkie gratulacje. Forumowe ciocie cieszą się że poszerza się grono maluszków;]

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:
    Pestka a miałaś czekać na mnie;[
    Oczywiście wielkie gratulacje. Forumowe ciocie cieszą się że poszerza się grono maluszków;]

moni zrobili mi próbę oxy, gdyby nie to pewnie bym sie jeszcze turlala z brzuszkiem;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • loveyou88 Ekspertka

Wysłany: 2 października 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja również gratuluje rozpakowanym Mamusiom:) Ja dziś byłam też w zośce na 12 na wizyte kwalifikacyjną do domu narodzin i obok rodziła jakaś Pani i tak krzyczała jakby ją ze skóry pbdzierali;( o matko, prawie się popłakałam i mąż widziałam strach w oczach;)
    Ja też mam mdłości i ból okresowy:)

uwo9lhb8zmyz8z02.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro wybieram się na szpital. Zobaczymy czy nmnie wypuszczą, samą czy z Julią;]
    pestka wrote:
    moni zrobili mi próbę oxy, gdyby nie to pewnie bym sie jeszcze turlala z brzuszkiem;)

MOI lubi tę wiadomość

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka gratulacje! :) Czyli mamy drugiego Franusia już :D Ale super! Czekamy na relacje i fotki maluszka :)

MartaR, Moni, czekamy tez na Wasze maleńswta :)
    A no i oczywiście na Julcię MOI :)

Smutas cudny jest twój synek :) i fotogeniczny ;)

Paradise utalentowana kobieto dziergaj kolejne zabawki bo dobrze Ci to wychodzi :)

Scęście ja Ciebie tez podziwiam że masz tyle energii :) ale pamiętam że Ty byłas przerażona przejściem na zwolnienie, bo bałaś się nicnierobienia ;) wiec chyba masz to w naturze że nie usiedzisz w miejscu :D ale oszczędzaj się jeszcze trochę, połóg to połóg ;)

Agatas współczuje tej kontroli z ZUSu..w ogóle to jakies nienormalne jest żeby na końcówce ciąży jeszcze kontrolowali ciężarne, to chyba jasne, ze zwykle już w ostatnim miesiącu się nie pracuje, bo ciężko już w ogóle jest z takim brzuszkiem...Ja na szczęście nie miałam żadnej kontroli, a od marca na zwolnieniu siedziałam.

Co do mdłości to ja też mam ostatnio od 2 dni..a przez całą ciąże nie miałam w ogóle...i zastanawiałam się czy to normalne, ale skoro tez macie to jestem spokojniejsza ;)

MartaR.., Strokrotka, paradise, MOI lubią tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o jaaaa... no to ładnie... Skurcze, lekka biegunka, mdłości, bóle jak na miesiączkę... aaaaa boje się :D :D :D
    Kajaoli wrote:
    Ja tez je mialam przed samym porodem. Moze to juz? :)

Kajaoli, Kakabaka lubią tę wiadomość

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja byłam dziś u swojego lekarza i miałam usg, synek waży 3105g, lezy głowką w dól i jest ona ponoc juz bardzo nisko...ale szyjki mi nie sprawdzil normalnie, tylko po usg stwierdzil ze 2cm ma na pewno jeszcze i ze nic sie nie rozwiera...Jak wczesniej nie urodze to 17go mam dzwonic umawiac sie na ktg na 18go. Ale mam nadzieje ze nie bede musiala az tyle czekac ;) dostałam tez skierowanie na powtórzenie kilku badań i chyba skocze już jutro, żeby w razie czego w poniedziałek mieć już aktualne wyniki.
    Ciekawa jestem jak wiarygodny jest ten pomiar z usg, bo wg ginka Mały może do terminu wazyc kolo 3,5kg. I mogłoby tak zostać ;)

lubek, Strokrotka, paradise, Kajaoli, ataga4 lubią tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello, ja juz po KTG i nic ciekawego się nie dowiedziałam, pytalam się doktorka czy widać tam jakieś skurcze czy cos co powie nam ze poród się zbliża. To on mi na to, ze KTG nie służy do rejestrowania skurczy i ze rejestruje tylko te wyczuwalne prze ze mnie. W końcu nie wiem ja myslalam ze KTG rejestruje skurcze takie których ja nie czuje a które juz się pojawiają :-I

Sylwia, fajny ten bujaczek, ja mam podobny, mam nadzieje ze Gabi będzie chciała w nim leżeć ;-) Ułatwi nam to życie, gdy będę chciała cos w kuchni zrobić będę mogła ją ze sobą zabrać :-)

Nelly trzymamy za ciebie kciuki, zobaczysz wszystko będzie dobrze :-)

Paradise fajne te maskotki. Ja tez robię na szydelku ale trochę dłużej nic ty bo od dziecka ;-) Kiedyś za czasów licealnych robilam szaliki, torebki, rękawiczki na zamówienie moich koleżanek. I wszyscy byli zadowoleni, ja ze mam z tego pieniądze i one ze maja cos oryginalnego ;-)
    Teraz od czasu do czasu cos dziergam ale nic specjalnego. Wole robić na szydelku niż na drutach bo idzie to szybciej ;-)

paradise, Nelly lubią tę wiadomość

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka gratulacje :-) szybkiego powrotu do pelni sil i czekamy na relacje i fotki Franusia :-)

age.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow no to porody sie szykuja na raz :)
    pestka super - gratki i czekamy na focie i relacje z porodu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 17:09

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
‹‹ 800 801 802 803 804 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ