Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój nastrój też nie najlepszy, jestem zamyślona, roztargniona, nerwowa,i boje się tego co mnie czeka,czy wszystko będzie dobrze z Julią i ze mną ach az chce mi się ryczeć z bezradności.
MartaR.. wrote:Ale mam zmienne nastroje raz lęk ze milknę a raz radość ze to juz musze się wyspać ale jakoś to mi nie wychodzi za dużo emocji -
Pestka ja też dołączam się do gratulacji:).
Dziś mój organizm po wielu miesiącach przerwy przypomniał mi co to ból miesiączkowy. Aż się przestraszyłam, że to już bo wcześniej nie miałam żadnych skurczy itp. No ale szybko przeszło. -
moni28 wrote:Mój nastrój też nie najlepszy, jestem zamyślona, roztargniona, nerwowa,i boje się tego co mnie czeka,czy wszystko będzie dobrze z Julią i ze mną ach az chce mi się ryczeć z bezradności.
no i przede wszystkim stresa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 18:56
-
Pestka, gratulacje! Slicznosci!
Stokrotka, super i kibicuje w dalszych wlasnorecznych wytworstwachtez bardzo lubie, myslalam, ze zrobie wiecej dla Tymka, jak mam tyle czasu, ale i tak kazda rzecz sprawia ogromna frajde
.
Nelly, trzymam za Ciebie kciuki, jestes bardzo dzielna.
Scescie, fajnie, ze juz mozesz sobie wszystko zalatwiac i ze ukladacie sobie z maluszkiem codzienne zyciea energii po operacji zazdroscic, tylko nie przeforsowuj sie
A propos bujaczka, zaraz chyba kupie ten: http://www.smyk.com/tiny-love-wielofunkcyjny-lezaczek-bujaczek-lozeczko-3w1-18-kg,p1052151807,swiat-niemowlaka-p , tylko musze z mezem skonsultowac ktory kolor. Zdecydowalam sie na niego, bo ma opcje rozlozenia na calkiem plasko, moze wiec posluzyc nawet jako lozeczko turystyczne. W jakiejs ksiazce czytalam, ze dobrze uczyc maluszka od poczatku rozpoznawania dnia i nocy i m.in. mozna robic to tak, ze w ciagu dnia sie go kladzie spac do gondoli albo lozeczka wlasnie takiego, a tylko na noc do swojego lozeczka. Ten bujaczek sie chyba nadaje do tego, no i moze byc uzywany do 18kg! Moze ktorejs z Was sie spodoba tez, jest teraz w promocji.
Dzisiaj po ktg wszystko ok, bylam potem u poloznej, ktora w sumie nawet nie chciala mnie badac, ale poprosilam - sytuacja jest bez zmian, szyjka przepuszcza palec (czyli rozwarcie 2cm?, bo na szkole nam tlumaczyli, ze jak jest niezgladzona szyjka, to nie mozna mowic, ze rozwarcie), zalecenie duzo seksu, skakania na pilce i aktywnoscinie chciala wrozyc, jak lekarz, kiedy bede rodzic. Za to jak juz lezelam na fotelu stwierdzila, ze chyba dzidzius maly i bardzo sie zdziwila, jak mowie, ze nie, ze 3200g dwa tygodnie temu. Wiec malym brzuchem zaskoczylam nawet profesjonalistke
teraz mam nadzieje, ze sie na usg lekarz nie pomylil w pomiarach
. Zapytalam jej jeszcze o czop i nie mam, wiec chyba wypadl niepostrzezenie.
Za to chyba dopiero teraz zaczynam sie czuc jak w ciazy. Dzisiaj podbieglam do autobusu i musialo to komicznie wygladac, bo sie okazalo, ze moje nogi nie rozszerzaja sie jak zwykle i musze szybko przebierac, zeby uzyskac jakas predkosc(jezdzenie samochodem odpuscilam juz dawno, bo sie non stop balam, ze ktos we mnie wjezdza..), a jak wrocilam do domu, nioslam jeszcze ciezkie siaty (przy okazji, kupilam w Biedronce 256 chusteczek Dada Naturals (zielone), chyba maja jakis odswiezony sklad, bo wygladaja inaczej, niz na blogu srokao i inny maja sklad, w kazdym razie sklad jest mega, nie wiem, jaka cena, ale polecam, na pewno tanio, bo to jakis economy pack byl), to polozylam sie na chwile i usnelam, chociaz co chwila budzily mnie skurcze, jak w poniedzialek w nocy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 19:19
ania.g, Kajaoli, Nelly, ao12. lubią tę wiadomość
-
WITAMY NA SWIECIE:
1. 31.08 Aniqa - Hania 2660g, 56cmSN – 36t + 0d
2. 16.09 Kajaoli – Charlie 3298g, 49cmCC – 37t + 2d
3. 16.09 Joaśka – Majusia 3220g, 52cmCC – 37t + 4d
4. 18.09 gobsoon – Filipek 2970g, 55cm, Wojtuś 3050g, 56cm
, CC – 37t + 1d
5. 24.09 Scęście – Kuba 3000g, 52cmCC – 36t + 6d
6. 25.09 tofirus – Małgosia 2670g, 52cmSN – 38t + 5d
7. 26.09 Kaszalutor – Magdalenka 3120g, 58cmCC – 38t + 1d
8. 27.09 Smutas – Antoś 2800g , 53cmSN -
9. 30.09 DeLaCruz – Franek 3600g, 56cmCC – 39t + 5d
10. 02.10 pestka – Franek 3400g, 56cmSN – 39t + 5d
W oczekiwaniu na:
1. 01.10 MOI – Julia
2. 03.10 mitaka – Aleksander
3. 03.10 caterinka
4. 03.10 moni28 – Julia
5. 03.10 aga2319 – Madzia
6. 07.10 MartaR – Pola
7. 07.10 Zielono_mi:))))) – Juleczka
8. 08.10 Ulcio - Synuś
9. 08.10 Anoolka – Filip
10. 10.10 Lubek – Tymon
11. 10.10 Eva0507 – Naomi
12. 12.10 paulina.b.1991 -Adam
13. 12.10 agata4 – Kajetan/Adam
14. 13.10 margarita – Wojtuś CC
15. 13.10 ania.g – Marcel
16. 14.10 renatkach – Karolinka
17. 15.10 mama86 – Gabrysia
18. 15.10 Kakabaka – Jędrek
19. 16.10 Stokrotka – Ignaś/Wiktor
20. 16.10 ao12 – Julia/Hania/Alicja
21. 17.10 sylwia1985 – Nikuś
22. 17.10 mad8 – Wojtek
23. 18.10 paaolka – Krzyś
24. 18.10 Monica – Kuba
25. 18.10 paradise – Liliana
26. 19.10 Nelly
27. 19.10 poczwarkah – Witold
28. 20.10 anka_a – Julian
29. 20.10 theagnes87 – Rozalka
30. 20.10 Kasiulka09 – Zuzia
31. 21.10 agatas – Zosia
32. 22.10 Bergo – Syn
33. 22.10 Magdzialenka – Aleksander
34. 23.10 Pauletta – Majeczka
35. 25.10 loveyou88 – Michałek
36. 25.10 Avakesh – Maksymilian
37. 29.10 serek_84 – Gabrysia
38. 30.10 Mika85 – Aleksandra
39. 31.10 misiulka2000 – Filipek
40. 31.10 Agrafka - Matylda
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 19:27
Kajaoli, sylwia1985, Monica, ao12., Kakabaka lubią tę wiadomość
-
Bolą i to strasznie. Juz nie tylko podczas wstawania,ale nawet podczas chodzenia mało tego ból promieniuje na piszczele i stopy.
Bergo wrote:Dziewczyny, a bolą Was uda i pośladki? Ja się budzę w nocy obolała po bokach, tak jakby biodra i pośladki bolały, a dodatkowo promieniuje ten ból na uda. -
Bergo wrote:Dziewczyny, a bolą Was uda i pośladki? Ja się budzę w nocy obolała po bokach, tak jakby biodra i pośladki bolały, a dodatkowo promieniuje ten ból na uda.
Ja też często budzę się w nocy obolała, muszę zmienić wtedy bok na którym leże chociaż nie wiele to pomaga.
-
Lubek, niestety minęłyśmy się. Bo ja w Zośce u anestezjologa byłam na 16:50 a potem dopiero podreptałam na izbę.
Jestem po ktg, konsultacji i szybkim usg. Wszystko w normie i nadal nic nie zapowiada się wcześniej. Jeszcze 18 dni do cc. Marcelowi bardzo dobrze się w środku siedzi. Na izbie o dziwo nie było tłumu. Przyjęła mnie bardzo miła pani doktor. Kontrolne ktg mam za tydzień w sobotę a po drodze 7.10 ostatnią wizytę u prowadzącego. O to tyle z wieści.
A siedząc na izbie myślałam jak tam Nelly na patologi się trzyma.Nelly lubi tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
ania.g wrote:Lubek, niestety minęłyśmy się. Bo ja w Zośce u anestezjologa byłam na 16:50 a potem dopiero podreptałam na izbę.
Jestem po ktg, konsultacji i szybkim usg. Wszystko w normie i nadal nic nie zapowiada się wcześniej. Jeszcze 18 dni do cc. Marcelowi bardzo dobrze się w środku siedzi. Na izbie o dziwo nie było tłumu. Przyjęła mnie bardzo miła pani doktor. Kontrolne ktg mam za tydzień w sobotę a po drodze 7.10 ostatnią wizytę u prowadzącego. O to tyle z wieści.
A siedząc na izbie myślałam jak tam Nelly na patologi się trzyma.
tez myslalam o Nelly i tez dziwilam sie, ze tak malo ludzi, szczegolnie, ze wczoraj byl spadek cisnienia, podobno wiecej sie wtedy dzieje. Jak bylam w poniedzialek to bylo pelno. Ja na nastepne ktg mam przyjsc w terminie, czyli 9tego, po drodze tez wizyta u prowadzacej 6tego.
Nelly lubi tę wiadomość
-
ja mam wizyte w poradni neonatologicznej na 9.10... to chyba nie to samo? czy tak? tylko musze wlasnie na ta wizyte zalatwic sobie skierowanie od rodzinej i od razu na badanie bioderek wziac skierowanie...Aniqa wrote:Scescie a ty masz sie zglosic na wizyte z dzieckiem do poradni wad rozwojowych? Bo ja mam isc, jutro mam termin,ale jestem ciekawa czy każde dziecko ma taką wizyte czy wcześniaki?
-
Scęście wrote:wytlumaczcie mi czemu Kuba wali zawsze minute po zmianie pampka
? na zlosc mi robi czy cooo
lubek rozbawilas mniez tymi nogami hahaScęście lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyScęście wrote:wytlumaczcie mi czemu Kuba wali zawsze minute po zmianie pampka
? na zlosc mi robi czy cooo
lubek rozbawilas mniez tymi nogami haha
Mam mega kryzys, mała chyba ma kolki, nic niepomaga,a ja mam dosc tego ryku co az uszy zatyka. -
nick nieaktualnyScęście wrote:ja mam wizyte w poradni neonatologicznej na 9.10... to chyba nie to samo? czy tak? tylko musze wlasnie na ta wizyte zalatwic sobie skierowanie od rodzinej i od razu na badanie bioderek wziac skierowanie...
-
przed porodem mega mnie bolaby biodra i uda jak spalam.. co 1h srednio musialam pozycje zmieniac i nawet kolana mnie mocno bolaly jak spalam ze zgietymi nogami!Bergo wrote:Dziewczyny, a bolą Was uda i pośladki? Ja się budzę w nocy obolała po bokach, tak jakby biodra i pośladki bolały, a dodatkowo promieniuje ten ból na uda.
-
a mojego w szpitalu traktowali jak wczesniaka w sensie obserwacja itd, pobyt dluzszy ale w ksiazeczce zapisali ze ur 37tc, wiec pewnie dlatego nie mam tej wizyty...Aniqa wrote:To chyba nie to samo, pewnie mam zlecone bo hania jest wczesniakiem.
-
myslalam ze tylko chlopcy robia fontanne
oj biedulko, domyslam sie ze moze sie to frustrowac! ten placz napewno jest nieznosny, ty zdenerwowana i tym ze nie mozesz pomoc, i tym ze ona placze i nie masz czasu dla siebie bo krotko spi iwgl iwgl.. ale radzilas sie kogos? lekarza? podajesz jej cos?Aniqa wrote:Hania tez wali w co dopiero zmienionego pampersa,albo sika akurat wtedy jak go wymieniam.
Mam mega kryzys, mała chyba ma kolki, nic niepomaga,a ja mam dosc tego ryku co az uszy zatyka.