X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    myslalam ze tylko chlopcy robia fontanne :)
    oj biedulko, domyslam sie ze moze sie to frustrowac! ten placz napewno jest nieznosny, ty zdenerwowana i tym ze nie mozesz pomoc, i tym ze ona placze i nie masz czasu dla siebie bo krotko spi iwgl iwgl.. ale radzilas sie kogos? lekarza? podajesz jej cos?
    Zmęczyła sie i spi uff
    Ona niema wzdec caly czas,ale takie ataki, a najbardziej akurat wieczorem, czasem wcale niema, dawalam jej esputikon, sab simplex, testowalam specialne pozycje noszenia, kąpiele, teraz testuje termoforek, oczywiscie niby dieta co g... daje.

• Scęście Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widocznie swoje musi wycierpiec...
    u mnie kubus od 2 dni jak robi kupke to sie prezy i kwili troszke, i dziwi mnie to bo robi rzadkie kupki, predzej przy twardych powinien bolec brzus i dupka a on rzadkie robi i poplakuje w trakcie....
    Aniqa wrote:
    Zmęczyła sie i spi uff
    Ona niema wzdec caly czas,ale takie ataki, a najbardziej akurat wieczorem, czasem wcale niema, dawalam jej esputikon, sab simplex, testowalam specialne pozycje noszenia, kąpiele, teraz testuje termoforek, oczywiscie niby dieta co g... daje.

• mama86 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczwarkah wrote:
    No tak szczerze mówiąc to jeśli ktoś ma zwolnienie czyli niezdolność do pracy to się w tym czasie powinien kurować, a nie jeździć na wczasy, bo to niewłaściwe wykorzystanie zwolnienia i podlega karze.
    A na L4 chodzonym, owszem, można chodzić ale po to by załatwiać podstawowe sprawy typu zakupy i apteka, a nie latać po sklepach ;)
    Takie niestety jest prawo :(
    Pewnie masz rację ;-)

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubek a propo chusteczek. Czytałam analizę srokao i byłam ostatnio w netto i kupiłam z tamtad chusteczki. Zobaczymy czy rzeczywiście są takie dobre ;-)

lubek lubi tę wiadomość

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • anka_a Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla kolejnej ovu-mamy :)

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 00:33

• Scęście Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W mojej okolicy dziewcxyna przez cc urodzila 2 dni temu 6200 i 64cm ;O

• lubek Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 01:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Hania tez wali w co dopiero zmienionego pampersa,albo sika akurat wtedy jak go wymieniam.

Mam mega kryzys, mała chyba ma kolki, nic niepomaga,a ja mam dosc tego ryku co az uszy zatyka.
    Aniqa, probowalas masażu? Tylko trzeba go stosować profilaktycznie, nie w czasie kolki. Najprostszy to kreslenie słońca i polksiezyca na brzuszku, jak wpiszesz w wyszukiwarce na pewno są jakieś filmiki. W trakcie kolki coś kojarzę tez, żeby maluszka kłaść na swoim kolanie, ciepło i ucisk powinny pomoc brzuszku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 08:25

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 01:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 wrote:
    Lubek a propo chusteczek. Czytałam analizę srokao i byłam ostatnio w netto i kupiłam z tamtad chusteczki. Zobaczymy czy rzeczywiście są takie dobre ;-)

Tez bym kupiła te, ale chyba nie ma netto w mojej okolicy :(

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 02:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    W mojej okolicy dziewcxyna przez cc urodzila 2 dni temu 6200 i 64cm ;O
    Moze miał cukrzyce.

My mamy karmienie,pierwsze odkad zasnela czyli od ok22, robi postępy albo te krzyki ją tak zmęczyły,

Lubek, wlasnie czytalam o masazu po jedzeniu.trzeba robic go po kazdym jedzeniu zeby mial sens, musze wypróbowac.

lubek lubi tę wiadomość

• Nelly Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 02:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko na chwilę: dzisiejsza a właściwie wczorajsza indukcja przyniosła efekty: 2.10. o 22:50 przyszła na świat nasza córeczka, 54 cm, 3050 g i 10 pkt Apgar. Obie jesteśmy wyczerpane, ale szczęśliwe :-). Dobranoc!

Aniqa, Strokrotka, Kajaoli, anka_a, MartaR.., Monica, MOI, sylwia1985, misiulka2000, lubek, Kasiula09, paradise, ao12., ataga4, ania.g, poczwarkah, paaolka, caterinka, agatas, Kakabaka lubią tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 02:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:
    Ja tylko na chwilę: dzisiejsza a właściwie wczorajsza indukcja przyniosła efekty: 2.10. o 22:50 przyszła na świat nasza córeczka, 54 cm, 3050 g i 10 pkt Apgar. Obie jesteśmy wyczerpane, ale szczęśliwe :-). Dobranoc!
    Gratulacje! Odpoczywaj ,spokojnej nocki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 02:24

Nelly lubi tę wiadomość

• Strokrotka Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 03:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wreszcie!!! Gratulacje!!!
    Odpoczywajcie obie :)

Nelly lubi tę wiadomość

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 03:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana nasza wymordowalas sie ale teraz juz wszystko pojdzie w zapomnienie!!! Ogromne gratulacje! Odpiczywaj teraz patrzac na swojego aniolka <3
    Nelly wrote:

Nelly lubi tę wiadomość

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 04:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    wytlumaczcie mi czemu Kuba wali zawsze minute po zmianie pampka :P? na zlosc mi robi czy cooo :)

lubek rozbawilas mniez tymi nogami haha

Charlie tez tak robi :) pediatra mi zalecil zeby zmieniac pieluszke przed karmieniem i nawet jesli cos za chwile narobi podczas karmienia to nie przewijac od razu tylko dac mu pospac po karmieniu az sie sam obudzi i dopiero wtedy przewinac.
    Jak narazie to dobrze funkcjonuje i dziecko mi sie nie odparza.

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 04:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:

Nelly gratuluje! :) Zasluzylas sobie na wypoczynek :)

Nelly lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 04:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przewijam po karmieniu na spiocha. Raz sie rozbudza raz nie. Jak sie rozbudza to znow cyc i po 5 min praktycznie tylko trzymania go w buzi odlatuje :)
    Co u was? Charlie grzeczny ogolnie? Ty juz doszlas do siebie?

• anka_a Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś

Gratulacje!!!!!
    :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 16:31

Nelly lubi tę wiadomość

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scescie, Charlie jest bardzo kochany i grzeczniutki :) A ja juz dawno doszlam do siebie i funkcjonuje normalnie. Tzn. normalnie sie czuje ale wiadomo, ze teraz moim planingiem rzadzi Charlie, ktory nadal nie zdecydowal co ile czasu bedzie jadl :)
    Na poczatku, przez kilka dni jadl co 3 - 4 godziny. Dwa dni temu cos mu sie odwidzialo i je teraz co 1 - 2 godziny w nocy i co 4 godziny w dzien. Zobaczymy co bedzie dalej :)
    Wczoraj pierwszy spacerek do sklepu z Charlim w chusce i musze przyznac, ze bardzo mi se podobalo, Charliemu tez bo rozkosznie zasnal :)
    A ty widze, ze tez szybciutko wrocilas do obowiazkow i dzialasz pelna para - to dobrze. U nas tatus zostanie z synkiem sam na sam w nastepnym tygodniu bo jestem umowiona do fryzjera. Chyba odciagne pokarm dla synka i tatus bedzie musial sobie poradzic z butelka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 06:37

lubek, ao12., Kakabaka lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly gratulacje dobrze ze oksy się rozkręciła :-* mam nadzieje ze u mnie dzis oksy tez rozkręci poród...

Myślałam że się wyśpię w nocy bo ciężki dzień czeka mnie a tu Igoś dostał jakiejś biegunki i wymiotów usną dopiero o 3 w nocy trochę go przebudziłam to kiwną głową ze się lepiej czuje uff

Na 9mam się stawić w szpitalu żeby poszło sprawnie i szybko :-)

MOI, Nelly, sylwia1985, lubek, ao12., Kajaoli lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
‹‹ 803 804 805 806 807 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ