X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz to się wreszcie rozkręcą te porody :)
    Wkońcu nasz miesiąc :)
    Pestka gratuluję!

Kajaoli, Scęście lubią tę wiadomość

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo wrote:
    o jaaaa... no to ładnie... Skurcze, lekka biegunka, mdłości, bóle jak na miesiączkę... aaaaa boje się :D :D :D

No kochana, dokladnie to samo bylo u mnie oprocz skurczy ,
    Torba juz spakowana? :)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Ja mam i nie wiem o co chodzi.

Ja miałam w zeszłym tygodniu przez kilka dni i tez nie wiem o co chodzi :-D

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    A ja zaraz lece sie szykowac bo o 14 mezu ma byc z pracy by popilnowac malego a ja ruszam zalatwiac sprawy na miescie :) musze skoczyc do kadr by zalatwic macierzynski, do pzu by wyplacic ubezpieczenie za narodziny malego i do wlascicieli mieszkania oplacic czynsz za pazdziernik i rachunki :) mam nadzieje ze tatus da sobie rade ale juz mi sie plakac chce ze musze wyjsc bez malego na 2h! :) ale pierwszy spacerek planujemy dopiero w niedziele... teraz tylko wietrze pomeiszczenie chwilke jak maly jest w drugim. on jednak wczesniaczek i nie chce go na gleboka wode rzucac jak donsozonego babla, bo jednak powinien jeszcze 2 tyg byc w brzuszku ;)
    Scescie ale masz powera, mam nadzieje ze tatuś sobie poradził ;-)

divers2288.gif
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez miałam mdłości, ale są bardzo zmienne! A porodu jak nie było tak nie ma! Ale zeby nie zapeszac to dzisiaj duzo mniej boli mnie kość łonowa :-)

PESTKA gratulacja :-)

Dziewczyny niedługo nie bedziemy nadążaly, która urodziła, a która jeszcze nie :-)

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas wrote:
    2wduhzn.jpg

Smutas fajny ten twój synek ;-)

divers2288.gif
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    Hej dziewczyny, ją na szybko chciałam sie pochwalić że wczoraj o 6:20 rano na świat przyszedł Franciszek! 3400g i 56 cm, poród sn;) ja jeszcze w szpitalu ale jutro wychodzę to zdam relacje i zalacze fote niedługo:)
    ah no i calusy dla forumowych ciotek:):)
    Gratulacje ogromne i witaj na świecie Franciszku :)

Jeśli chodzi o ZUS to ja miałam do tej pory spokój, a na ostatniej wizycie dowiedziałam się, że byli u mojego lekarza i sprawdzali moją całą dokumentację ciąży. Nie wiedziałam że mogą to robić.

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielono mi:-))))) wrote:
    Ale mają tupet...tym bardziej że to już końcówka ciąży. Ja jestem na zwolnieniu od maja i jestem w szoku bo ani razu do mnie nie zawitali

Tez jestem w szoku bo ja jestem od stycznia na zwolnieniu tym chodzacym i nikt mnie nie kontrolował, a poza tym skoro np. jestem na l4 z powodu bólów kręgosłupa to kto mi zabroni jechać np. na tydzien nad morze?! Masakra jakaś, niech kontrolują innych a nie kobiety w ciąży tuz przed samym porodem :-I

divers2288.gif
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    - szczerze powiem ze nie zapytalam.. ale u mnie 16' wiec narazie odpuszczam. dzis juz czwartek a w niedziele jedziemy na obiad do moich rodzicow to chwile pospacerujemy z wozeczkiem zanim pojdziemy :) a do niedzieli tylko wietrze mieszkanko 5 min ... zapytam o spacerki po week jak wpadnie polozna czy tam ktos ..
    Kajaoli wrote:
    Scescie, a co mowili o spacerach w szpitalu? Bo Charlie tez sie urodzil wczesniej (3 tygodnie) i kazali od razu z nim wychodzic na dwor. Tylko ze u nas 24 stopnie wiec raczej male ryzyko przeziebienia.

- smutas slodki jest!! :)

- vilenka moj Kuba urodzil sie 3kg i 52cm i 56 jest za duze. nosimy 50 bo mialam kilka sztuk :)

- agatas.. przerabane masz! naprawde sa wkurzajacy.. chyba tylko ty narzekasz na te kontrole, czy ktoras jeszcze tak sprawdzaja??
    agatas wrote:
    Dziewczyny,
    myślałam, że padnę...Zadzwonili przed chwilą moi dziadkowie, że były u nich dwie panie z zusu na kontroli. Zostawiły pismo, że mam wyjaśnić, czemu mnie nie ma w domu...
    K**wa 3 kontrola od maja. Oni chyba już całkiem na głowę upadli.
    Oczywiście od razu zadzwoniłam do tych babek z zusu, że jestem cały czas w domu, ale pod innym adresem (tamten jest zameldowania, a teraz wynajmuję mieszkanie i jestem pod innym - zresztą jakiś czas temu pismo w tej sprawie do nich składałam). Jutro muszę im zawieść pisemne oświadczenie i jestem pewna, że kontrolę ponowią... To teraz będę się bała nawet do sklepu po chleb wyjść :/
    Już mogliby dać mi spokój, a nie jeszcze na koniec stresować :(

- marta! 3mam kciuki by Pola szybko sie z toba przywitala :)
    nadzieja!!! wrote:
    Mam do Was takie pytanie, czy też może macie hemoroidy ?? Od dwóch dni czuję pieczenie w tatmtych okolicach i boje się, że to jednak te nieszczęsne hemoroidy ?? ;(
    ja mialam od 7mca mnie mordowaly. po porodzie jak reka odjal. nic nie ma i jest bosko!
    pestka wrote:
    Hej dziewczyny, ją na szybko chciałam sie pochwalić że wczoraj o 6:20 rano na świat przyszedł Franciszek! 3400g i 56 cm, poród sn;) ja jeszcze w szpitalu ale jutro wychodzę to zdam relacje i zalacze fote niedługo:)
    aaaaaa :) super. gratulacje. czekamy z niecierpliwoscia :)

- kakabaka to jakis zart chyba i mega przegiecie ;/

MartaR.., Kajaoli lubią tę wiadomość

• mama86 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    OOo! Ja tu czytam poprzednie posty a tu kolejna mamusia się rozpakowala;-) Gratulacje ;-)

divers2288.gif
  • Zielono mi:-))))) Ekspertka

Wysłany: 2 października 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:

No to witamy Franciszka...Gratulacje kochana

so22pqr.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie ma to jak prysznic :) zawsze lzej :)
    pewnie porod w wodzie bylby fajny bo woda naprawde ralaksuje. Tam gdzie mam zamiar rodzic mozna miec porod w wodzie ale placi sie za ta przyjemnosc 1000zl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 17:53

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wrocilam z miasta po 2h :)
    jak juz szlam po schodach to zadzownil tatus ze bejbi moje glodne mocno i kciuka ostro zasysa :) wiec na przywitanie mialam krzyk hehe :) cyc i spokoj, spi :)
    zlozylam wniosek o macierzynski, zglosilam ze urodzilam malenstwo do pzu i w ciagu tygodnia ma wplynac kasa (pamietacie to moje ubezpieczenie grupowe? co ostrzegalyscie ze moze to byc bubel skoro zapisalam sie na nie 3 mce przed porodem dopiero? ale ejdnak zadzialalo i kasa bedzie, wiec nie stracilam 1134 ktore poszly na skladki :) ). zaliczylam tez apteke po witamine d i k dla Kubusia i zaszlam do rodzinnej bo chcialam skierowanie na wizyte 9.10 do spzitala do pediatry ale pocalowalam klamke :( no i u wlascicili oplacilam mieszkanie i troche zmeczona wrocilam do domu.. zmeczona bo rana troszke zaczela ciagnac, jednak nogami przebieralam sporo, od miejsca do miejsca :) teraz was nadrobilam i czekam na gosci, maja wpasc przyjaciolki moje dwie z kolezanka :)

lubek, sylwia1985, paaolka, Kakabaka, ania.g, Kasiula09, Monica lubią tę wiadomość

• MartaR.. Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam zmienne nastroje raz lęk ze milknę a raz radość ze to juz musze się wyspać ale jakoś to mi nie wychodzi za dużo emocji

7a4aio4pfp2702id.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaR, trzymam kciuki, żebyś już jutro tuliła swoją córcie :)

Też od jakiegoś czasu mam gorszy apetyt i mdłości. W sumie jem bo "wypadałoby już coś zjeść" ale czasami wgl nie mam na to ochoty.

Nelly, dziękuje. Jak na razie wymaga to ode mnie dużo potu i cierpliwości. Pewnie gdybym robiła coś dla siebie rzuciłabym to w kąt po godzinie bo na początku nawet nie umiałam dobrze trzymać tego w ręce ;)

Pestka, kochana gratuluje :) czekamy na fotke! Trzymajcie się cieplutko <3

Mama86, to pewnie robisz już śliczne rzeczy po tylu latach i na pewno o wiele szybciej Ci to idzie niż mi. Naoglądałam się trochę na youtubie co wyprawiają niektóre dziewczyny na szydełku i jestem oczarowana ;)

Mnie znowu dzisiaj często boli brzuch i krzyż jak na okres, praktycznie większość dnia przeleżałam.

MartaR.., Nelly lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczescie niemiałam żadnej kontroli na l4, a łazilam po lumpeksach,po miescie i wcale mnie w domu nie było.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scescie a ty masz sie zglosic na wizyte z dzieckiem do poradni wad rozwojowych? Bo ja mam isc, jutro mam termin,ale jestem ciekawa czy każde dziecko ma taką wizyte czy wcześniaki?

• poczwarkah Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 wrote:
    Tez jestem w szoku bo ja jestem od stycznia na zwolnieniu tym chodzacym i nikt mnie nie kontrolował, a poza tym skoro np. jestem na l4 z powodu bólów kręgosłupa to kto mi zabroni jechać np. na tydzien nad morze?! Masakra jakaś, niech kontrolują innych a nie kobiety w ciąży tuz przed samym porodem :-I

No tak szczerze mówiąc to jeśli ktoś ma zwolnienie czyli niezdolność do pracy to się w tym czasie powinien kurować, a nie jeździć na wczasy, bo to niewłaściwe wykorzystanie zwolnienia i podlega karze.
    A na L4 chodzonym, owszem, można chodzić ale po to by załatwiać podstawowe sprawy typu zakupy i apteka, a nie latać po sklepach ;)
    Takie niestety jest prawo :(

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczwarka... no daj spokój... Prawo prawem, ale bądźmy ludźmi, a już szczególnie w swoim ciężarówkowym gronie... :)
    poczwarkah wrote:
    No tak szczerze mówiąc to jeśli ktoś ma zwolnienie czyli niezdolność do pracy to się w tym czasie powinien kurować, a nie jeździć na wczasy, bo to niewłaściwe wykorzystanie zwolnienia i podlega karze.
    A na L4 chodzonym, owszem, można chodzić ale po to by załatwiać podstawowe sprawy typu zakupy i apteka, a nie latać po sklepach ;)
    Takie niestety jest prawo :(

Kajaoli, Scęście lubią tę wiadomość

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej jakie super wieści na naszym forum :-D Nie chciałam marudzic, ale już nudnawo się tu robiło :-P
    Gratuluję nowej mamusi i wierzę, że jutro dojdą co najmniej 3 nowe (w tym ja oczywiście). Powodzenia dziewczyny!!!

MartaR.., Strokrotka, paaolka, Bergo, Kajaoli, Scęście, Nelly lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
‹‹ 801 802 803 804 805 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ