X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz to się wreszcie rozkręcą te porody :)
    Wkońcu nasz miesiąc :)
    Pestka gratuluję!

Kajaoli, Scęście lubią tę wiadomość

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo wrote:
    o jaaaa... no to ładnie... Skurcze, lekka biegunka, mdłości, bóle jak na miesiączkę... aaaaa boje się :D :D :D

No kochana, dokladnie to samo bylo u mnie oprocz skurczy ,
    Torba juz spakowana? :)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Ja mam i nie wiem o co chodzi.

Ja miałam w zeszłym tygodniu przez kilka dni i tez nie wiem o co chodzi :-D

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    A ja zaraz lece sie szykowac bo o 14 mezu ma byc z pracy by popilnowac malego a ja ruszam zalatwiac sprawy na miescie :) musze skoczyc do kadr by zalatwic macierzynski, do pzu by wyplacic ubezpieczenie za narodziny malego i do wlascicieli mieszkania oplacic czynsz za pazdziernik i rachunki :) mam nadzieje ze tatus da sobie rade ale juz mi sie plakac chce ze musze wyjsc bez malego na 2h! :) ale pierwszy spacerek planujemy dopiero w niedziele... teraz tylko wietrze pomeiszczenie chwilke jak maly jest w drugim. on jednak wczesniaczek i nie chce go na gleboka wode rzucac jak donsozonego babla, bo jednak powinien jeszcze 2 tyg byc w brzuszku ;)
    Scescie ale masz powera, mam nadzieje ze tatuś sobie poradził ;-)

divers2288.gif
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez miałam mdłości, ale są bardzo zmienne! A porodu jak nie było tak nie ma! Ale zeby nie zapeszac to dzisiaj duzo mniej boli mnie kość łonowa :-)

PESTKA gratulacja :-)

Dziewczyny niedługo nie bedziemy nadążaly, która urodziła, a która jeszcze nie :-)

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas wrote:
    2wduhzn.jpg

Smutas fajny ten twój synek ;-)

divers2288.gif
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    Hej dziewczyny, ją na szybko chciałam sie pochwalić że wczoraj o 6:20 rano na świat przyszedł Franciszek! 3400g i 56 cm, poród sn;) ja jeszcze w szpitalu ale jutro wychodzę to zdam relacje i zalacze fote niedługo:)
    ah no i calusy dla forumowych ciotek:):)
    Gratulacje ogromne i witaj na świecie Franciszku :)

Jeśli chodzi o ZUS to ja miałam do tej pory spokój, a na ostatniej wizycie dowiedziałam się, że byli u mojego lekarza i sprawdzali moją całą dokumentację ciąży. Nie wiedziałam że mogą to robić.

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielono mi:-))))) wrote:
    Ale mają tupet...tym bardziej że to już końcówka ciąży. Ja jestem na zwolnieniu od maja i jestem w szoku bo ani razu do mnie nie zawitali

Tez jestem w szoku bo ja jestem od stycznia na zwolnieniu tym chodzacym i nikt mnie nie kontrolował, a poza tym skoro np. jestem na l4 z powodu bólów kręgosłupa to kto mi zabroni jechać np. na tydzien nad morze?! Masakra jakaś, niech kontrolują innych a nie kobiety w ciąży tuz przed samym porodem :-I

divers2288.gif
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    - szczerze powiem ze nie zapytalam.. ale u mnie 16' wiec narazie odpuszczam. dzis juz czwartek a w niedziele jedziemy na obiad do moich rodzicow to chwile pospacerujemy z wozeczkiem zanim pojdziemy :) a do niedzieli tylko wietrze mieszkanko 5 min ... zapytam o spacerki po week jak wpadnie polozna czy tam ktos ..
    Kajaoli wrote:
    Scescie, a co mowili o spacerach w szpitalu? Bo Charlie tez sie urodzil wczesniej (3 tygodnie) i kazali od razu z nim wychodzic na dwor. Tylko ze u nas 24 stopnie wiec raczej male ryzyko przeziebienia.

- smutas slodki jest!! :)

- vilenka moj Kuba urodzil sie 3kg i 52cm i 56 jest za duze. nosimy 50 bo mialam kilka sztuk :)

- agatas.. przerabane masz! naprawde sa wkurzajacy.. chyba tylko ty narzekasz na te kontrole, czy ktoras jeszcze tak sprawdzaja??
    agatas wrote:
    Dziewczyny,
    myślałam, że padnę...Zadzwonili przed chwilą moi dziadkowie, że były u nich dwie panie z zusu na kontroli. Zostawiły pismo, że mam wyjaśnić, czemu mnie nie ma w domu...
    K**wa 3 kontrola od maja. Oni chyba już całkiem na głowę upadli.
    Oczywiście od razu zadzwoniłam do tych babek z zusu, że jestem cały czas w domu, ale pod innym adresem (tamten jest zameldowania, a teraz wynajmuję mieszkanie i jestem pod innym - zresztą jakiś czas temu pismo w tej sprawie do nich składałam). Jutro muszę im zawieść pisemne oświadczenie i jestem pewna, że kontrolę ponowią... To teraz będę się bała nawet do sklepu po chleb wyjść :/
    Już mogliby dać mi spokój, a nie jeszcze na koniec stresować :(

- marta! 3mam kciuki by Pola szybko sie z toba przywitala :)
    nadzieja!!! wrote:
    Mam do Was takie pytanie, czy też może macie hemoroidy ?? Od dwóch dni czuję pieczenie w tatmtych okolicach i boje się, że to jednak te nieszczęsne hemoroidy ?? ;(
    ja mialam od 7mca mnie mordowaly. po porodzie jak reka odjal. nic nie ma i jest bosko!
    pestka wrote:
    Hej dziewczyny, ją na szybko chciałam sie pochwalić że wczoraj o 6:20 rano na świat przyszedł Franciszek! 3400g i 56 cm, poród sn;) ja jeszcze w szpitalu ale jutro wychodzę to zdam relacje i zalacze fote niedługo:)
    aaaaaa :) super. gratulacje. czekamy z niecierpliwoscia :)

- kakabaka to jakis zart chyba i mega przegiecie ;/

MartaR.., Kajaoli lubią tę wiadomość

• mama86 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    OOo! Ja tu czytam poprzednie posty a tu kolejna mamusia się rozpakowala;-) Gratulacje ;-)

divers2288.gif
  • Zielono mi:-))))) Ekspertka

Wysłany: 2 października 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:

No to witamy Franciszka...Gratulacje kochana

so22pqr.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie ma to jak prysznic :) zawsze lzej :)
    pewnie porod w wodzie bylby fajny bo woda naprawde ralaksuje. Tam gdzie mam zamiar rodzic mozna miec porod w wodzie ale placi sie za ta przyjemnosc 1000zl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 17:53

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wrocilam z miasta po 2h :)
    jak juz szlam po schodach to zadzownil tatus ze bejbi moje glodne mocno i kciuka ostro zasysa :) wiec na przywitanie mialam krzyk hehe :) cyc i spokoj, spi :)
    zlozylam wniosek o macierzynski, zglosilam ze urodzilam malenstwo do pzu i w ciagu tygodnia ma wplynac kasa (pamietacie to moje ubezpieczenie grupowe? co ostrzegalyscie ze moze to byc bubel skoro zapisalam sie na nie 3 mce przed porodem dopiero? ale ejdnak zadzialalo i kasa bedzie, wiec nie stracilam 1134 ktore poszly na skladki :) ). zaliczylam tez apteke po witamine d i k dla Kubusia i zaszlam do rodzinnej bo chcialam skierowanie na wizyte 9.10 do spzitala do pediatry ale pocalowalam klamke :( no i u wlascicili oplacilam mieszkanie i troche zmeczona wrocilam do domu.. zmeczona bo rana troszke zaczela ciagnac, jednak nogami przebieralam sporo, od miejsca do miejsca :) teraz was nadrobilam i czekam na gosci, maja wpasc przyjaciolki moje dwie z kolezanka :)

lubek, sylwia1985, paaolka, Kakabaka, ania.g, Kasiula09, Monica lubią tę wiadomość

• MartaR.. Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam zmienne nastroje raz lęk ze milknę a raz radość ze to juz musze się wyspać ale jakoś to mi nie wychodzi za dużo emocji

7a4aio4pfp2702id.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaR, trzymam kciuki, żebyś już jutro tuliła swoją córcie :)

Też od jakiegoś czasu mam gorszy apetyt i mdłości. W sumie jem bo "wypadałoby już coś zjeść" ale czasami wgl nie mam na to ochoty.

Nelly, dziękuje. Jak na razie wymaga to ode mnie dużo potu i cierpliwości. Pewnie gdybym robiła coś dla siebie rzuciłabym to w kąt po godzinie bo na początku nawet nie umiałam dobrze trzymać tego w ręce ;)

Pestka, kochana gratuluje :) czekamy na fotke! Trzymajcie się cieplutko <3

Mama86, to pewnie robisz już śliczne rzeczy po tylu latach i na pewno o wiele szybciej Ci to idzie niż mi. Naoglądałam się trochę na youtubie co wyprawiają niektóre dziewczyny na szydełku i jestem oczarowana ;)

Mnie znowu dzisiaj często boli brzuch i krzyż jak na okres, praktycznie większość dnia przeleżałam.

MartaR.., Nelly lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczescie niemiałam żadnej kontroli na l4, a łazilam po lumpeksach,po miescie i wcale mnie w domu nie było.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scescie a ty masz sie zglosic na wizyte z dzieckiem do poradni wad rozwojowych? Bo ja mam isc, jutro mam termin,ale jestem ciekawa czy każde dziecko ma taką wizyte czy wcześniaki?

• poczwarkah Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 wrote:
    Tez jestem w szoku bo ja jestem od stycznia na zwolnieniu tym chodzacym i nikt mnie nie kontrolował, a poza tym skoro np. jestem na l4 z powodu bólów kręgosłupa to kto mi zabroni jechać np. na tydzien nad morze?! Masakra jakaś, niech kontrolują innych a nie kobiety w ciąży tuz przed samym porodem :-I

No tak szczerze mówiąc to jeśli ktoś ma zwolnienie czyli niezdolność do pracy to się w tym czasie powinien kurować, a nie jeździć na wczasy, bo to niewłaściwe wykorzystanie zwolnienia i podlega karze.
    A na L4 chodzonym, owszem, można chodzić ale po to by załatwiać podstawowe sprawy typu zakupy i apteka, a nie latać po sklepach ;)
    Takie niestety jest prawo :(

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczwarka... no daj spokój... Prawo prawem, ale bądźmy ludźmi, a już szczególnie w swoim ciężarówkowym gronie... :)
    poczwarkah wrote:
    No tak szczerze mówiąc to jeśli ktoś ma zwolnienie czyli niezdolność do pracy to się w tym czasie powinien kurować, a nie jeździć na wczasy, bo to niewłaściwe wykorzystanie zwolnienia i podlega karze.
    A na L4 chodzonym, owszem, można chodzić ale po to by załatwiać podstawowe sprawy typu zakupy i apteka, a nie latać po sklepach ;)
    Takie niestety jest prawo :(

Kajaoli, Scęście lubią tę wiadomość

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej jakie super wieści na naszym forum :-D Nie chciałam marudzic, ale już nudnawo się tu robiło :-P
    Gratuluję nowej mamusi i wierzę, że jutro dojdą co najmniej 3 nowe (w tym ja oczywiście). Powodzenia dziewczyny!!!

MartaR.., Strokrotka, paaolka, Bergo, Kajaoli, Scęście, Nelly lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
‹‹ 801 802 803 804 805 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ