X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • lubek Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze Wam powiem ciekawostke - jak zobaczylam bijace serduszko, zapytalam lekarza, czy mozemy posluchac, ale powiedzial, ze to jak walenie dziecka mlotkiem po glowie i ze nie bedziemy sluchac. Nie sprzeczalam sie oczywiscie, ale zdziwilam sie troche :)

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z racji iż się jeszcze nie przedstawiłam może teraz to nadrobię :D
    Więc mam na imię Jola i mam 23 lata.
    Póki co ukończyłam Europeistykę na wydziale zarządzania i obecnie jestem na rocznym kursie na Agenta Celnego, mieszkam w Rzeszowie na podkarpaciu ze swoim ukochanym chłopakiem mam nadzieję przyszłym mężem :D więcej może jakoś podczas rozmowy wyjdzie bo nie mam pomysłu co tu więcej powiedzieć :D jak wyglądam trochę na zdjęciu widać :D

moremi, lubek, Kajaoli lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    theagnes87 wrote:
    To daj znać juz po USG jak tam twoja fasolka się ma :) bo ja idę dzień po Tobie ;) Pozdrawiam
    Oczywiście, że dam znać :)

• mała_mi Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżizazzzzzz jak ja wam zazdraszczam tych usg... Ja to chyba ostatnia w kolejce jestem, bo 26.02 dopiero i to na 21.30 :/

A nerwa mam, aż mi żołądkiem przewraca, bo na poprzednim się tylko pęcherzyk pokazał....

q53jwvt.png
    Aniołki 24.09.13r (*) 6tc 5.01.14r (*) 7tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała_mi wrote:
    Dżizazzzzzz jak ja wam zazdraszczam tych usg... Ja to chyba ostatnia w kolejce jestem, bo 26.02 dopiero i to na 21.30 :/

A nerwa mam, aż mi żołądkiem przewraca, bo na poprzednim się tylko pęcherzyk pokazał....

Będzie dobrze :) Jesteśmy z Tobą :)

mała_mi lubi tę wiadomość

• paaolka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała_mi wrote:

Eee nie jestes ostatnia ;) Ja ide dopiero w przyszly piątek- 28 lutego, takze tez do tej pory bede w niepewnosci...Ale dzis zamierzam sie nie stresowac - zaraz idziemy z moim M na kolacje, dzis mija pół roku jak jestesmy małżeństwem :D no i takie opoznione walentynki tez sobie przy okazji robimy.. ;)

moremi lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski ale sie rozpisałyście!!! :)

Wiatm nowe Październikowe Mamusie - jest nad juz bardzo dużo :-) Będzie o czym pisać! Już jest!

Z racji tego, ze sie prezentowałysmy - Agata, mam 25 lat (w czerwcu), po ślubie 2,5 roku z męzem znamy sie 4 lata :) I mamy cudowną córcię 22 m-ce - Polę :) Studiuję budownictwo i mam zamiar się teraz bronić - inżynier :)
    I pracuję w sumie w zawodzie :)

Ja mam wizytę za tydzień 24.02 i też juz nie moge wytrzymać! Miałam dzisiaj głupie myśli, zeby skoczyć gdzies na USG zobaczyć czy wsio ok, ale na szczescie sie powstrzymałam :D

Trzymam kciuki za wizytujące i gratuluje już udanych wizyt!!! :-)

lubek, Kajaoli lubią tę wiadomość

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • mała_mi Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Eee nie jestes ostatnia ;) Ja ide dopiero w przyszly piątek- 28 lutego, takze tez do tej pory bede w niepewnosci...Ale dzis zamierzam sie nie stresowac - zaraz idziemy z moim M na kolacje, dzis mija pół roku jak jestesmy małżeństwem :D no i takie opoznione walentynki tez sobie przy okazji robimy.. ;)

Ale wam fajnie... Ja nie pamiętam kiedy ostatnio byłam z M na romantycznej kolacji. Ale to juz 7 lat po ślubie, to wiecie ;D

paaolka lubi tę wiadomość

q53jwvt.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziallena wrote:
    Lubek sliczny Groszek :) juz sie nie moge doczekac kiedy swoje zobacze :)

Drelin a mozna jesc wedzone ryby w ciazy?

Nie mozna ani lososia wedzonego ani makreli ze wzgledu na jakies bakterie. Ale podobno zalezy od sposobu wedzenia.. A ja mam tak wielka ochote na makrelke ..

nati8787, madziallena lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • nati8787 Koleżanka

Wysłany: 17 lutego 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie , e wcale nie ostatnie ja mam pierwsze usg pod koniec marca bo w uk do lekarza zapraszaja w 12tc , wiec lece do polski i pedze do lekarza:)
    Zdecydowalam sie przez miesiac nic nie powiem w pracy o ciazy , moja kolezanka obiecala mnie odciazyc :) a za nie caly miesiac lece do Polski wiec jak juz wroce moj kontrakt sie przedluzy na czas nieokreslony automatycznie:)dzis spokojny dzien, po pracy najadlam sie jak bak a po za tym non stop chce mi sie spac :))).
    Jak u was w tej chwili z nalogami? Ja na dzien dziesiejszy odstawilam ukochana kawe:( bo teraz zupelnie mi nie pasuje no i przestalam palic:) a co do nowych nalogow dodalam do swego menU znienawidzony wczesniej sok pomidorowy:) dzis dwa kartony :) .....

Nati
  • Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejo :) kawa mi też minęła ale za to rano mdłości i rzyganie :( a potem do pracy :( za to zjadłam niedawno zrazy z makaronikiem i jestem najedzona jak bączek :)

USG serduszkowe - 01.03. o 12.

Dziewczyny z Warszawy i okolic - wiecie gdzie chcecie rodzić?

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • madziallena Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odstawilam tez kawke i coca cole :) wyciskam sobie sama soki narazie mi sie chce a co bedzie potem nie wiem moze przerzuce sie na kubusie :P

nati8787 lubi tę wiadomość

ug378u69ac3gn4lp.png

c55fqqmzw4bt7k7s.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam swoją dzidzię!!!!! :D Ma 16 mm, widoczne rączki, nóżki, no i serduszko :D
    Serducho pikało jak szalone!!!! BUM BUM BUM BUM BUM!!!! Aż boję się, czy nie za bardzo, bo tętno aż 167!
    Wg lekarza to 8 tydzień i termin porodu przewiduje na 29 września, ale mam nadzieję, że mnie stąd nie wykopiecie, zwłaszcza, że zawsze trzeba doliczyć 2 dni marginesu :P :P :P Może jeszcze wskoczę na 1 października ;)

madziallena, mała_mi, pestka, Drelin, marta83, moremi, Kajaoli, paaolka, lubek, Eweloka84, Kakabaka, Strokrotka, agatas, Ciapulinka, caterinka lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • madziallena Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI cudownie!!!!

MOI lubi tę wiadomość

ug378u69ac3gn4lp.png

c55fqqmzw4bt7k7s.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jejku chwila mnie nie było i proszę, się rozmnażamy normalnie :)
    Ja jestem Karolina, 26 lat ;) z Mężem pół roku po ślubie:)
    Byłam na USG- wszystko w porządku, serduszko bije! Dziś byłam na morfologii i innym milionie badań- czekam na wyniki ;) a tak to żyje..mdłości i senność za mną chodzą, coś okropnego..ale ostatnio słoneczko to się naspaceruje chociaż :)
    i MOI pięknie! Cudowne uczucie na pewno :):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2014, 21:57

Drelin, mała_mi, moremi, Kajaoli, lubek, MOI, Kakabaka, Ciapulinka lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • mała_mi Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI supeeer!

Ja też tak chce... Echchch, jeszcze ponad tydzień.

MOI, Kakabaka lubią tę wiadomość

q53jwvt.png
  • nati8787 Koleżanka

Wysłany: 17 lutego 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam cudowne kolezanki:) jestem po trzech testach dwa z jednej firmy i jednym drogim -stiwerdzily zebym sie nie cieszyla na zapas bo testy moga oklamac , swietnie !!!:(

Nati
  • marta83 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nati8787 wrote:
    Mam cudowne kolezanki:) jestem po trzech testach dwa z jednej firmy i jednym drogim -stiwerdzily zebym sie nie cieszyla na zapas bo testy moga oklamac , swietnie !!!:(
    to super masz kolezanki. my trzymamy kciuki i sie cieszymy :)

marta
  • marta83 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moi ale ci fajnie :):) super ze wszystko w porzadku :)

MOI lubi tę wiadomość

marta
  • nati8787 Koleżanka

Wysłany: 17 lutego 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czas zrobic porzadek w swoich znajomosciach .. w jednej chwili zabraly mi cala radosc:( nie wiem.czy to tak aby sie same podbudowaly czy poprostu to tak by mi dopiec .....

Nie mniej jednak dziekuje Marta ze w swiecie wirtualnym mam wiecej wsparcia niz od ludzi ktorych mam wokol siebie
    ...
    marta83 wrote:
    to super masz kolezanki. my trzymamy kciuki i sie cieszymy :)

Nati
‹‹ 80 81 82 83 84 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ