X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • lubek Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze Wam powiem ciekawostke - jak zobaczylam bijace serduszko, zapytalam lekarza, czy mozemy posluchac, ale powiedzial, ze to jak walenie dziecka mlotkiem po glowie i ze nie bedziemy sluchac. Nie sprzeczalam sie oczywiscie, ale zdziwilam sie troche :)

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z racji iż się jeszcze nie przedstawiłam może teraz to nadrobię :D
    Więc mam na imię Jola i mam 23 lata.
    Póki co ukończyłam Europeistykę na wydziale zarządzania i obecnie jestem na rocznym kursie na Agenta Celnego, mieszkam w Rzeszowie na podkarpaciu ze swoim ukochanym chłopakiem mam nadzieję przyszłym mężem :D więcej może jakoś podczas rozmowy wyjdzie bo nie mam pomysłu co tu więcej powiedzieć :D jak wyglądam trochę na zdjęciu widać :D

moremi, lubek, Kajaoli lubią tę wiadomość

• Aneta90 Przyjaciółka

Wysłany: 17 lutego 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    theagnes87 wrote:
    To daj znać juz po USG jak tam twoja fasolka się ma :) bo ja idę dzień po Tobie ;) Pozdrawiam
    Oczywiście, że dam znać :)

Aneta90
  • mała_mi Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżizazzzzzz jak ja wam zazdraszczam tych usg... Ja to chyba ostatnia w kolejce jestem, bo 26.02 dopiero i to na 21.30 :/

A nerwa mam, aż mi żołądkiem przewraca, bo na poprzednim się tylko pęcherzyk pokazał....

q53jwvt.png
    Aniołki 24.09.13r (*) 6tc 5.01.14r (*) 7tc
  • Aneta90 Przyjaciółka

Wysłany: 17 lutego 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała_mi wrote:
    Dżizazzzzzz jak ja wam zazdraszczam tych usg... Ja to chyba ostatnia w kolejce jestem, bo 26.02 dopiero i to na 21.30 :/

A nerwa mam, aż mi żołądkiem przewraca, bo na poprzednim się tylko pęcherzyk pokazał....

Będzie dobrze :) Jesteśmy z Tobą :)

mała_mi lubi tę wiadomość

Aneta90
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała_mi wrote:

Eee nie jestes ostatnia ;) Ja ide dopiero w przyszly piątek- 28 lutego, takze tez do tej pory bede w niepewnosci...Ale dzis zamierzam sie nie stresowac - zaraz idziemy z moim M na kolacje, dzis mija pół roku jak jestesmy małżeństwem :D no i takie opoznione walentynki tez sobie przy okazji robimy.. ;)

moremi lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski ale sie rozpisałyście!!! :)

Wiatm nowe Październikowe Mamusie - jest nad juz bardzo dużo :-) Będzie o czym pisać! Już jest!

Z racji tego, ze sie prezentowałysmy - Agata, mam 25 lat (w czerwcu), po ślubie 2,5 roku z męzem znamy sie 4 lata :) I mamy cudowną córcię 22 m-ce - Polę :) Studiuję budownictwo i mam zamiar się teraz bronić - inżynier :)
    I pracuję w sumie w zawodzie :)

Ja mam wizytę za tydzień 24.02 i też juz nie moge wytrzymać! Miałam dzisiaj głupie myśli, zeby skoczyć gdzies na USG zobaczyć czy wsio ok, ale na szczescie sie powstrzymałam :D

Trzymam kciuki za wizytujące i gratuluje już udanych wizyt!!! :-)

lubek, Kajaoli lubią tę wiadomość

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • mała_mi Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Eee nie jestes ostatnia ;) Ja ide dopiero w przyszly piątek- 28 lutego, takze tez do tej pory bede w niepewnosci...Ale dzis zamierzam sie nie stresowac - zaraz idziemy z moim M na kolacje, dzis mija pół roku jak jestesmy małżeństwem :D no i takie opoznione walentynki tez sobie przy okazji robimy.. ;)

Ale wam fajnie... Ja nie pamiętam kiedy ostatnio byłam z M na romantycznej kolacji. Ale to juz 7 lat po ślubie, to wiecie ;D

paaolka lubi tę wiadomość

q53jwvt.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziallena wrote:
    Lubek sliczny Groszek :) juz sie nie moge doczekac kiedy swoje zobacze :)

Drelin a mozna jesc wedzone ryby w ciazy?

Nie mozna ani lososia wedzonego ani makreli ze wzgledu na jakies bakterie. Ale podobno zalezy od sposobu wedzenia.. A ja mam tak wielka ochote na makrelke ..

nati8787, madziallena lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • nati8787 Koleżanka

Wysłany: 17 lutego 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie , e wcale nie ostatnie ja mam pierwsze usg pod koniec marca bo w uk do lekarza zapraszaja w 12tc , wiec lece do polski i pedze do lekarza:)
    Zdecydowalam sie przez miesiac nic nie powiem w pracy o ciazy , moja kolezanka obiecala mnie odciazyc :) a za nie caly miesiac lece do Polski wiec jak juz wroce moj kontrakt sie przedluzy na czas nieokreslony automatycznie:)dzis spokojny dzien, po pracy najadlam sie jak bak a po za tym non stop chce mi sie spac :))).
    Jak u was w tej chwili z nalogami? Ja na dzien dziesiejszy odstawilam ukochana kawe:( bo teraz zupelnie mi nie pasuje no i przestalam palic:) a co do nowych nalogow dodalam do swego menU znienawidzony wczesniej sok pomidorowy:) dzis dwa kartony :) .....

Nati
  • Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejo :) kawa mi też minęła ale za to rano mdłości i rzyganie :( a potem do pracy :( za to zjadłam niedawno zrazy z makaronikiem i jestem najedzona jak bączek :)

USG serduszkowe - 01.03. o 12.

Dziewczyny z Warszawy i okolic - wiecie gdzie chcecie rodzić?

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • madziallena Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odstawilam tez kawke i coca cole :) wyciskam sobie sama soki narazie mi sie chce a co bedzie potem nie wiem moze przerzuce sie na kubusie :P

nati8787 lubi tę wiadomość

ug378u69ac3gn4lp.png

c55fqqmzw4bt7k7s.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam swoją dzidzię!!!!! :D Ma 16 mm, widoczne rączki, nóżki, no i serduszko :D
    Serducho pikało jak szalone!!!! BUM BUM BUM BUM BUM!!!! Aż boję się, czy nie za bardzo, bo tętno aż 167!
    Wg lekarza to 8 tydzień i termin porodu przewiduje na 29 września, ale mam nadzieję, że mnie stąd nie wykopiecie, zwłaszcza, że zawsze trzeba doliczyć 2 dni marginesu :P :P :P Może jeszcze wskoczę na 1 października ;)

madziallena, mała_mi, pestka, Drelin, marta83, moremi, Kajaoli, paaolka, lubek, Eweloka84, Kakabaka, Strokrotka, agatas, Ciapulinka, caterinka lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • madziallena Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI cudownie!!!!

MOI lubi tę wiadomość

ug378u69ac3gn4lp.png

c55fqqmzw4bt7k7s.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jejku chwila mnie nie było i proszę, się rozmnażamy normalnie :)
    Ja jestem Karolina, 26 lat ;) z Mężem pół roku po ślubie:)
    Byłam na USG- wszystko w porządku, serduszko bije! Dziś byłam na morfologii i innym milionie badań- czekam na wyniki ;) a tak to żyje..mdłości i senność za mną chodzą, coś okropnego..ale ostatnio słoneczko to się naspaceruje chociaż :)
    i MOI pięknie! Cudowne uczucie na pewno :):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2014, 21:57

Drelin, mała_mi, moremi, Kajaoli, lubek, MOI, Kakabaka, Ciapulinka lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • mała_mi Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI supeeer!

Ja też tak chce... Echchch, jeszcze ponad tydzień.

MOI, Kakabaka lubią tę wiadomość

q53jwvt.png
  • nati8787 Koleżanka

Wysłany: 17 lutego 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam cudowne kolezanki:) jestem po trzech testach dwa z jednej firmy i jednym drogim -stiwerdzily zebym sie nie cieszyla na zapas bo testy moga oklamac , swietnie !!!:(

Nati
  • marta83 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nati8787 wrote:
    Mam cudowne kolezanki:) jestem po trzech testach dwa z jednej firmy i jednym drogim -stiwerdzily zebym sie nie cieszyla na zapas bo testy moga oklamac , swietnie !!!:(
    to super masz kolezanki. my trzymamy kciuki i sie cieszymy :)

marta
  • marta83 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moi ale ci fajnie :):) super ze wszystko w porzadku :)

MOI lubi tę wiadomość

marta
  • nati8787 Koleżanka

Wysłany: 17 lutego 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czas zrobic porzadek w swoich znajomosciach .. w jednej chwili zabraly mi cala radosc:( nie wiem.czy to tak aby sie same podbudowaly czy poprostu to tak by mi dopiec .....

Nie mniej jednak dziekuje Marta ze w swiecie wirtualnym mam wiecej wsparcia niz od ludzi ktorych mam wokol siebie
    ...
    marta83 wrote:
    to super masz kolezanki. my trzymamy kciuki i sie cieszymy :)

Nati
‹‹ 80 81 82 83 84 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ