X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • loveyou88 Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem z wawy i będę rodziła w szpitalu bródnowskim:) Lekarze ok, przy kilku porodach byłam tam jako studentka, także od podszewki:)

uwo9lhb8zmyz8z02.png
  • Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mhm... ja się zdecydowałam na solec - stamtąd mam prywatnego lekarza i tam też położną będę miała chyba, że cesarka będzie to wiadomo pójdzie szybko ;)
    loveyou88 wrote:
    Ja jestem z wawy i będę rodziła w szpitalu bródnowskim:) Lekarze ok, przy kilku porodach byłam tam jako studentka, także od podszewki:)

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • marta83 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nati tak czasami jest i nic na to nie poradzisz:) najwazniejsze ze to ty masz si cieszyc i ty masz byc szczesliwa :):)

nati8787 lubi tę wiadomość

marta
  • Inusia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa Panienka wrote:
    hejo :) kawa mi też minęła ale za to rano mdłości i rzyganie :( a potem do pracy :( za to zjadłam niedawno zrazy z makaronikiem i jestem najedzona jak bączek :)

USG serduszkowe - 01.03. o 12.

Dziewczyny z Warszawy i okolic - wiecie gdzie chcecie rodzić?

Ja Otwock ;) Syna tam rodziłam, mój lekarz tam pracuje, więc nie kombinuję.

"Są w życiu rzeczy,o które warto walczyć do samego końca..."
    dxom2n0axvrn3fue.png
    akeuxzkrjqh8xpez.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2014, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na nic jakakolwiek wiara w cuda... dwie godziny temu poroniłam... mimo bijącego serduszka... rano mam zabieg łyżeczkowania.
    Trzymam za Was kciuki.

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    destiny3007 wrote:
    na nic jakakolwiek wiara w cuda... dwie godziny temu poroniłam... mimo bijącego serduszka... rano mam zabieg łyżeczkowania.
    Trzymam za Was kciuki.

Ojej... Destiny tak mi przykro.. Trzymaj sie kochana

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Aneta90 Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego 2014, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    destiny3007 wrote:
    Trzymam za Was kciuki.
    Destiny strasznie mi przykro :( trzymaj się cieplutko:) następnym razem się uda trzymam kciuki za kolejną fasolkę

Aneta90
  • Aneta90 Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego 2014, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wy też tak macie, że wasze podbrzusze jest jakby opuchnięte i takie twardsze w dotyku? Bo ja mam normalnie jakbym nie wiadomo ile zjadła i tak mnie wybuliło niżej brzucha.

Aneta90
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta90 wrote:
    Dziewczyny czy Wy też tak macie, że wasze podbrzusze jest jakby opuchnięte i takie twardsze w dotyku? Bo ja mam normalnie jakbym nie wiadomo ile zjadła i tak mnie wybuliło niżej brzucha.

Aneta ja tak miałam, nawet brzucha nie mogłam wciągnąć, bo tak mnie rozdęło...teraz jest lepiej ale nadl nosze lużnieksze spodnie aby mnie nie uciskały ;)

Dziewczyny powidzcie jak zdobić aby na dole pod postem pokazywał się taki pasek z ciążą jak Wam???????

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka :) destiny bardzo mi przykro trzymaj sie <3
    theagnes możesz sobie nacisnąć u mnie na ten suwaczek i Cie przekietuje na stronie i tam już wszystko jest dobrze opisane krok po kroku co i jak :)

preg.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aby zrobic wlasny suwaczek, nacisnij np na moj albo jakis inny. Zostaniesz skierowana na strone, na ktorej bedziesz mogla zrobic swoj wlasny :)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczynki :) wszystkie wyspane i w dobrym humorze? Ja chyba rozpoczne dzien kubkiem goracego kakao :)

Kakabaka, Kasiula09 lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Nie mozna ani lososia wedzonego ani makreli ze wzgledu na jakies bakterie. Ale podobno zalezy od sposobu wedzenia.. A ja mam tak wielka ochote na makrelke ..

Kurcze....a ja w sobote zjadlam łososia wędzonego na kanapce :/ i wczesniej w sosie jadlam...masakra, nie mialam o tym pojecia ze moge dzidzi zaszkodzic :( no to teraz tym bardziej zaczelam sie stresowac...

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny zawskazówki ;)

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• MOI Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Destiny trzymaj się!!! :(

Kajaoli, czuję się jakby mnie czołg przejechał. Myślę, że to przez brak wczorajszej popołudniowej drzemki jestem tak totalnie nieprzytomna i niedospana ;) Jestem już w pracy i chyba zaraz wyskoczę na kawkę. A jak jest z wami, zrezygnowałyście z kawy, czy popijacie?
    Ja się przerzuciłam na słabszą "pojedynczą", choć najbardziej na świecie lubię podwójne espresso z mlekiem. Dodam, że godzę się na kawkę, ale tylko dlatego, że jest prawdziwa, świeżo mielona, a nie jakaś przetworzona "rozpuszczalska" ;)

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Kurcze....a ja w sobote zjadlam łososia wędzonego na kanapce :/ i wczesniej w sosie jadlam...masakra, nie mialam o tym pojecia ze moge dzidzi zaszkodzic :( no to teraz tym bardziej zaczelam sie stresowac...

Też słyszałam, żeby isę wystrzagać surowych ryb, szczególnie zrezygnować z suszi, łososia surowego i makreli, bo są tam jakieś bakterie które mogą być groźne dla płodu

Kajaoli lubi tę wiadomość

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• Viola Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie, ja wczoraj mialam wizyte i nie pisalam caly dzien bo bylam zdenerwowana i nie chcialam sie nakrecac. Wiadmomosci nie sa dobre, tzn. lekarz nic nie powiedzial, musialam z niego sila wyciagac co mysli na moj temat. Pecherzyk rosnie, jest piekny i ma 22 mm, to sie zgadza i jest zgodne w wiekiem ciazy, natomiast zarodek jest mini-mini i ma tylko 3 mm, i tu nawet gin nie zaznaczyl "CRL" przy pomiarze tylko zaznaczyl pomiar jako CD, wiec jakis tam sobie, nie byl pewny czy to w ogole jest zarodek. Zalamalam sie wczoraj. Objawy do wczoraj mialam w takim samym natezeniu, ale od wizyty chyba zadziala podswiadomosc i tak jakby mi zelzaly. Plamienia ustaly, wiec nie wiem co mam myslec, tzn. wiem ale ciagle sie ludze ze ciagle jest czas na wzrost zarodka i pojawienie sie serduszka.
    Aha, w pecherzyku bylo spore pole "zarodkowe" ale nie zmierzyl go bo powiedzial ze nie jest pewny czy to jest TO i za tydzien juz wszystko powinno sie wyjasnic i zmierzyl na sile cokolwiek bo go zmusilam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2014, 08:25

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:

Jak juz zjadlas to trudno ale nie przejmuj sie od razu i nie mysl, ze zaszkodzilas dziecku jedna anapka z lososiem, czy dwiema. Czytam wszedzie, ze jesli nie powinno sie jesc tych produktow w czasie ciazy to dlatego, ze istnieje ryzyko zakazenia bakteryjnego. Ale to tylko ryzyko.

paaolka lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Witam wszystkie, ja wczoraj mialam wizyte i nie pisalam caly dzien bo bylam zdenerwowana i nie chcialam sie nakrecac. Wiadmomosci nie sa dobre, tzn. lekarz nic nie powiedzial, musialam z niego sila wyciagac co mysli na moj temat. Pecherzyk rosnie, jest piekny i ma 22 mm, to sie zgadza i jest zgodne w wiekiem ciazy, natomiast zarodek jest mini-mini i ma tylko 3 mm, i tu nawet gin nie zaznaczyl "CRL" przy pomiarze tylko zaznaczyl pomiar jako CD, wiec jakis tam sobie, nie byl pewny czy to w ogole jest zarodek. Zalamalam sie wczoraj. Objawy do wczoraj mialam w takim samym natezeniu, ale od wizyty chyba zadziala podswiadomosc i tak jakby mi zelzaly. Plamienia ustaly, wiec nie wiem co mam myslec, tzn. wiem ale ciagle sie ludze ze ciagle jest czas na wzrost zarodka i pojawienie sie serduszka.
    Aha, w pecherzyku bylo spore pole "zarodkowe" ale nie zmierzyl go bo powiedzial ze nie jest pewny czy to jest TO i za tydzien juz wszystko powinno sie wyjasnic i zmierzyl na sile cokolwiek bo go zmusilam.

Trzymam kciuki za ciebie i za maleństwo, aby rosło....

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• MOI Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak to jest ze śledziami??? Podjadłabym sobie śledzika, tylko czy na pewno jest to bezpieczne????

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
‹‹ 81 82 83 84 85 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ