Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
destiny3007 wrote:Z racji iż się jeszcze nie przedstawiłam może teraz to nadrobię
Więc mam na imię Jola i mam 23 lata.
Póki co ukończyłam Europeistykę na wydziale zarządzania i obecnie jestem na rocznym kursie na Agenta Celnego, mieszkam w Rzeszowie na podkarpaciu ze swoim ukochanym chłopakiem mam nadzieję przyszłym mężem więcej może jakoś podczas rozmowy wyjdzie bo nie mam pomysłu co tu więcej powiedzieć jak wyglądam trochę na zdjęciu widać -
Viola, pamietam, jak przed badaniem, moj gin wytlumaczym mi co chce zobaczyc na ekranie. Powiedzial, ze jesli tego nie zobaczy to znaczy, ze cos jest nie tak:
Ma byc pecherzyk z koronka dookola a w srodku przyczepiony zarodek.
To wszystko jest widoczne u ciebie wiec nie wiem o co chodzilo twojemu lekarzowi.
Z tego co mowisz to pecherzyk jest prawidlowej wielkosci i jak porownamy dwa zdjecia i miejsce, jakie zajmuje w srodku zarodek to wszystko jest ok. Idz za kilka dni do innego lekarza. Mysle, ze to cie uspokoi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2014, 09:33
Viola lubi tę wiadomość
-
Tak wlasnie chce zrobic, dziekuje Kajaoli. Bije od Ciebie ogromny spokoj...juz Ci to pisalam kiedys:-)
Kajaoli wrote:Pamietam, jak przed badaniem, moj gin wytlumaczym mi co chce zobaczyc na ekranie. Powiedzial, ze jesli tego nie zobaczy to znaczy, ze cos jest nie tak:
Ma byc pecherzyk z koronka dookola a w srodku przyczepiony zarodek.
To wszystko jest widoczne u ciebie wiec nie wiem o co chodzilo twojemu lekarzowi.
Z tego co mowisz to pecherzyk jest prawidlowej wielkosci i jak porownamy dwa zdjecia i miejsce, jakie zajmuje w srodku zarodek to wszystko jest ok. Idz za kilka dni do innego lekarza. Mysle, ze to cie uspokoi.Kajaoli lubi tę wiadomość
-
Kajaoli wrote:Jak juz zjadlas to trudno ale nie przejmuj sie od razu i nie mysl, ze zaszkodzilas dziecku jedna anapka z lososiem, czy dwiema. Czytam wszedzie, ze jesli nie powinno sie jesc tych produktow w czasie ciazy to dlatego, ze istnieje ryzyko zakazenia bakteryjnego. Ale to tylko ryzyko.
No to mnie troche uspokoilas Kajaoli :-* dla pewnosci powiem o tym swojej ginekolog jak bede szla w przyszlym tyg...ale i tak wiecej lososia nie tkne do konca ciązy.Kajaoli lubi tę wiadomość
-
cudownie :* :* gratulacje ogromne! oby tak dalej!
lubek wrote:Już po . Mały Groszek ma 6mm i serduszko bije 129/min!!! Pęcherzyk 16mm, zoltkowy 4mm. Lekarz powiedział, że wszystko wzorowo! Śmiesznie, jak zaczął robić usg, napięcie milion procent, jego pierwsze slowa: 'jest ciaza'... 'żywa'lubek lubi tę wiadomość
-
wiesz co? z ta makrelą to słyszałam że nei powinno się ani tunczyka... ze lepiej łosoś i mrozone filety.... ale moze glupote slyszalam.
Drelin wrote:Zależy na czym Ci zależy ciązę można w zasadzie już potwierdzić, ale jak chcesz zobaczyć cos więcej to koło 7-8 tyg
A skoro jesteś po stracie ciąży, to może wcześniej? Moze luteinę albo duphaston dostaniesz.
No to ja uciekam do pracy. A jak będę rano wracała, to kupię sobie makrelę -
naprawdę dałaś rade ten sok? boooze ja wymiotuje na sam jego zapach! jak czuje od meza ze go pil to mi neidobrze a tez chcialabym jakis warzywny soczek pic dla mojej niunci :* narazie tylko wyciskam pomarancze, znaczyyy....... blenduje cale i mam sok pomaranczowy z miazszem :*
nati8787 wrote:Jak u was w tej chwili z nalogami? Ja na dzien dziesiejszy odstawilam ukochana kawe:( bo teraz zupelnie mi nie pasuje no i przestalam palic:) a co do nowych nalogow dodalam do swego menU znienawidzony wczesniej sok pomidorowy:) dzis dwa kartony .....Viola, nati8787 lubią tę wiadomość
-
aaa... czytalam twoj wpis i mi sie lezka zakrecila za te raczki i nozki i serduszko!
MOI wrote:Widziałam swoją dzidzię!!!!! Ma 16 mm, widoczne rączki, nóżki, no i serduszko
Serducho pikało jak szalone!!!! BUM BUM BUM BUM BUM!!!! Aż boję się, czy nie za bardzo, bo tętno aż 167!
Wg lekarza to 8 tydzień i termin porodu przewiduje na 29 września, ale mam nadzieję, że mnie stąd nie wykopiecie, zwłaszcza, że zawsze trzeba doliczyć 2 dni marginesu Może jeszcze wskoczę na 1 październikaViola, MOI lubią tę wiadomość
-
o boże... co sie stalo kochana... czemu tak to jest! czemu nam zabieraja nasze malenstwa a inni swoje krzywdza
destiny3007 wrote:na nic jakakolwiek wiara w cuda... dwie godziny temu poroniłam... mimo bijącego serduszka... rano mam zabieg łyżeczkowania.
Trzymam za Was kciuki. -
kochana, bardzo dziwne podejscie lekarza. my wsyztskei jednak mamy nadzieje ze twoja niuniulka podrosnie, juz pewnie rosnie jak na drozdzach bo ten lekarz ja wkurzyl ze sie jej uczepic ze jest neiwiadomo czym! ona mu pokaze! a serce z nerwow pewnie jej bije bum bum 180/min :* :*Viola wrote:Witam wszystkie, ja wczoraj mialam wizyte i nie pisalam caly dzien bo bylam zdenerwowana i nie chcialam sie nakrecac. Wiadmomosci nie sa dobre, tzn. lekarz nic nie powiedzial, musialam z niego sila wyciagac co mysli na moj temat. Pecherzyk rosnie, jest piekny i ma 22 mm, to sie zgadza i jest zgodne w wiekiem ciazy, natomiast zarodek jest mini-mini i ma tylko 3 mm, i tu nawet gin nie zaznaczyl "CRL" przy pomiarze tylko zaznaczyl pomiar jako CD, wiec jakis tam sobie, nie byl pewny czy to w ogole jest zarodek. Zalamalam sie wczoraj. Objawy do wczoraj mialam w takim samym natezeniu, ale od wizyty chyba zadziala podswiadomosc i tak jakby mi zelzaly. Plamienia ustaly, wiec nie wiem co mam myslec, tzn. wiem ale ciagle sie ludze ze ciagle jest czas na wzrost zarodka i pojawienie sie serduszka.
Aha, w pecherzyku bylo spore pole "zarodkowe" ale nie zmierzyl go bo powiedzial ze nie jest pewny czy to jest TO i za tydzien juz wszystko powinno sie wyjasnic i zmierzyl na sile cokolwiek bo go zmusilam.Viola lubi tę wiadomość
-
Aneta90 wrote:No wiesz bo jeszcze nic nie wykryto tylko ostatnio byl pecherzyk pewnie ze sie pochwale A Ty jak masz w koncu 8 tc bo na suwaku inaczej Ci pokazuje
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Cześć Dziewczęta, pochwalę się: wczoraj miałam pierwsze USG, jest serduszko! Biło jak szalone, to cudowna, niezapomniana chwila. Maleństwo ma 10 mm więc jest maciupeńkie ale już je kochamy Wczoraj cały wieczór spędziliśmy na oglądaniu zdjęć, ciągle nam było mało
moremi, Kakabaka, Kajaoli, MOI, lubek, Kasiula09, Eweloka84 lubią tę wiadomość