X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach to powodzenia moze juz niedlugo bedziesz tulila swoje malenstwo :-) wyslij mi moze liste to bede dalej kontynuowac, wyslalam Ci zaproszenie do przyjaciolek :-)

age.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi rozstepy pojawily sie z boku posladkow sa male, fioletowe i jest ich sporo :-( mam nadzieje ze chociaz brzuszek omina

age.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze dzieciaczki też się uśmiechają jak zjedzą cycka? :)

Nelly, Kajaoli, lubek, pestka lubią tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Zielono mi:-))))) Ekspertka

Wysłany: 8 października 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    A ja po wizycie, muszę się jeszcze dzisiaj zgłosić do szpitala na obserwację, bo mam mało wód płodów i słabe ruchy. Nie wiem czy mnie wypuszcza jeszcze. Ohhh

Kochana myślami jestem z Tobą ! Ja jutro z samego rana też muszę się wstawić do szpitala,bo moja Julcia dalej zamieszkuje mój brzuszek i będą wywoływać mi poród...boje się strasznie :-( Mam nadzieje,że nie zadomowimy na długo w szpitalu. Trzymaj się

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 13:45

so22pqr.png
  • anka_a Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello! Melduję się w dwupaku ;)
    Moi gratulacje!!!!
    Jak widać po opisach każdy poród jest inny i każda inaczej go przechodzi. Najważniejsze, że maluszki zdrowe :D
    Renatah powodzenia w szpitalu!

• paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    mi rozstepy pojawily sie z boku posladkow sa male, fioletowe i jest ich sporo :-( mam nadzieje ze chociaz brzuszek omina

Też tak mam :( takie jakby kropeczki kreseczki fioletowe tyle że bardziej na udach. Masakra.

Od wczorajszego wieczoru czuję się fatalnie. Dość lekki (ale wkurzający) ból pleców a najbardziej krzyża i dziwne uczucie jakbym miała cały czas mokre majtki. Też tak macie?

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale wam zazdroszcze :) Byc moze bedziecie tulily juz jutro swoje maluszki. Cos czuje ze mnie tez czeka wywolywanie porodu :(

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina ja sie tak czuje fatalnie od jakiegos tygodnia- ale z kazdym dniem coraz gorzej i jakies nowe dolegliwosci sie pojawiaja

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia a dzieciaczki i tak wyjdą jak same stwierdzą że chcą wyjść. Szkoda że się umówić z Maleństwami nie można.

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielono mi:-))))) wrote:
    Ja jutro z samego rana też muszę się wstawić do szpitala,bo moja Julcia dalej zamieszkuje mój brzuszek i będą wywoływać mi poród...boje się strasznie :-( Mam nadzieje,że nie zadomowimy na długo w szpitalu.
    Z obserwacji indukowanych kobiet w moim szpitalu mogę Cię tylko pocieszyć, że te po terminie zazwyczaj zaraz "zaskakują" (już przy próbnej dawce) i nie potrzebują oksytocyny przez cały poród. Życzę Ci, żeby u Ciebie tak było. Ale jeśli nawet nie zadziała od razu, na oxy też można urodzić naturalnie bez zbędnych interwencji medycznych, czego jestem przykładem.

DeLaCruz, Zielono mi:-))))), lubek, anka_a, Eva0507 lubią tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wlasnie robie zapiekanke ziemniaczana :) ledwo zywa ale daje rade:)

Strokrotka lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    ale wam zazdroszcze :) Byc moze bedziecie tulily juz jutro swoje maluszki. Cos czuje ze mnie tez czeka wywolywanie porodu :(

sylwia, ja nie miałam żadnych zwiastunów nadchodzącego porodu, a tu nagle w nocy "chlust" wody poszły i się zaczęło :) także nigdy nie wiadomo ;)

Kakabaka lubi tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    sylwia, ja nie miałam żadnych zwiastunów nadchodzącego porodu, a tu nagle w nocy "chlust" wody poszły i się zaczęło :) także nigdy nie wiadomo ;)
    mi też właśnie tak, leżę sobie na wyrku a tu wody chlust i pozamiatane.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:

- Anoolka twoja historia porodowa to jakas kompletna porazka. jak mozna tyle nie jesc, nie ruszac glowa, jak wgl robili zabieg bez tych wynikow - to przez nich bylas potem taka uziemniona... z badaniami malego mialas tyle stresow, a do tego ten twoj stan nie bardzo. najwazniejsze ze juz wszytsko jest wyjasnione i badania sa poprawne. a Ty jak po cc?
    Scęście najważniejsze że mam to już wszystko za sobą. Tylko nie wiem czy następnym razem będę chciała rodzić przez cc. Z drugiej strony leżała ze mną dziewczyna i ona po tych 12 godzinach leżenia po cc wstała, otrząsnęła się i poszła gadać przez telefon i ogólnie mówiła że dobrze się czuje 8) Jak widać każdy znosi inaczej. A ja już teraz w miarę ok, tylko szwy mnie ciągną ale na szczęście jutro idę ściągnąć :)

anka_a lubi tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa a ja tam codziennie mialam . Teraz chociaz mam osobna kuchnie to i tak przychodzi i patrzy co zrobilam zeby tylko jej syneczka nie uglodzic !!!

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zawsze sie zastanawialam jak to jest , bo na filmach pokazuja ze wody chlusnely a jak czytam na necie to wcale tak nie musi byc ze moga byc skurcze a wody odejda dopiero w szpitalu albo same albo poprzez przebicie- ciekawe jak bedzie u mnie?

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny tez czulyscie/czujecie takie rozpychanie przez dzieciaczka? takie prezenie i tez macie widoczne rozne partie ciala np kolano czy lokiec i czy was to boli. Ja sie zastanawiam czy to normalne ze maly tak strasznie buszuje - no chyba ze sie denerwuje ze ma malo miejsca- juz rozne glupoty przychodza mi do glowy pod koniec ciazy

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    dziewczyny tez czulyscie/czujecie takie rozpychanie przez dzieciaczka? takie prezenie i tez macie widoczne rozne partie ciala np kolano czy lokiec i czy was to boli. Ja sie zastanawiam czy to normalne ze maly tak strasznie buszuje - no chyba ze sie denerwuje ze ma malo miejsca- juz rozne glupoty przychodza mi do glowy pod koniec ciazy
    Sylwia moja mała też ma już mało miejsca i się rozpycha, czasem boli niemiłosiernie, ale trzeba wytrzymać, to już końcówka. Właśnie miałam wizytę u położnej. Następna za tydzień w środę o ile do tego czasu nie urodze. Powiedziała, jak nie urodze do 16-go to będzie wywołanie porodu.

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam właśnie na ostatnim USG, mój dzieć waży aż 3500 g!!! Do terminu jeszcze 11 dni. Ostatnio przybrał w 20 dni 650 g, jeśli teraz przybierze jeszcze 300 to jestem ugotowana... ;)

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renatkah i Zielono mi trzymajcie się kochane w tych szpitalach, trzymam kciuki żebyście jak najszybciej wyszły z maluszkami!

Aniqa widzę, że Twoja teściowa jest zakręcona tak jak moja :P

Ja bym wolała, żeby mi wody chlusnęły bo z tymi skurczami to sama nie wiem.. w nocy byłam pewna, że coś już zaczyna się dziać i nagle ustało.

Mnie czasami zaboli jak mała wypycha z całej siły nóżkę ale jak już wspominałam z reguły jest leniwa więc nie zdarza się z to zbyt często ;)

Zielono mi:-))))) lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
‹‹ 832 833 834 835 836 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ