X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach to powodzenia moze juz niedlugo bedziesz tulila swoje malenstwo :-) wyslij mi moze liste to bede dalej kontynuowac, wyslalam Ci zaproszenie do przyjaciolek :-)

age.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi rozstepy pojawily sie z boku posladkow sa male, fioletowe i jest ich sporo :-( mam nadzieje ze chociaz brzuszek omina

age.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze dzieciaczki też się uśmiechają jak zjedzą cycka? :)

Nelly, Kajaoli, lubek, pestka lubią tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Zielono mi:-))))) Ekspertka

Wysłany: 8 października 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    A ja po wizycie, muszę się jeszcze dzisiaj zgłosić do szpitala na obserwację, bo mam mało wód płodów i słabe ruchy. Nie wiem czy mnie wypuszcza jeszcze. Ohhh

Kochana myślami jestem z Tobą ! Ja jutro z samego rana też muszę się wstawić do szpitala,bo moja Julcia dalej zamieszkuje mój brzuszek i będą wywoływać mi poród...boje się strasznie :-( Mam nadzieje,że nie zadomowimy na długo w szpitalu. Trzymaj się

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 13:45

so22pqr.png
  • anka_a Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello! Melduję się w dwupaku ;)
    Moi gratulacje!!!!
    Jak widać po opisach każdy poród jest inny i każda inaczej go przechodzi. Najważniejsze, że maluszki zdrowe :D
    Renatah powodzenia w szpitalu!

• paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    mi rozstepy pojawily sie z boku posladkow sa male, fioletowe i jest ich sporo :-( mam nadzieje ze chociaz brzuszek omina

Też tak mam :( takie jakby kropeczki kreseczki fioletowe tyle że bardziej na udach. Masakra.

Od wczorajszego wieczoru czuję się fatalnie. Dość lekki (ale wkurzający) ból pleców a najbardziej krzyża i dziwne uczucie jakbym miała cały czas mokre majtki. Też tak macie?

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale wam zazdroszcze :) Byc moze bedziecie tulily juz jutro swoje maluszki. Cos czuje ze mnie tez czeka wywolywanie porodu :(

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina ja sie tak czuje fatalnie od jakiegos tygodnia- ale z kazdym dniem coraz gorzej i jakies nowe dolegliwosci sie pojawiaja

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia a dzieciaczki i tak wyjdą jak same stwierdzą że chcą wyjść. Szkoda że się umówić z Maleństwami nie można.

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielono mi:-))))) wrote:
    Ja jutro z samego rana też muszę się wstawić do szpitala,bo moja Julcia dalej zamieszkuje mój brzuszek i będą wywoływać mi poród...boje się strasznie :-( Mam nadzieje,że nie zadomowimy na długo w szpitalu.
    Z obserwacji indukowanych kobiet w moim szpitalu mogę Cię tylko pocieszyć, że te po terminie zazwyczaj zaraz "zaskakują" (już przy próbnej dawce) i nie potrzebują oksytocyny przez cały poród. Życzę Ci, żeby u Ciebie tak było. Ale jeśli nawet nie zadziała od razu, na oxy też można urodzić naturalnie bez zbędnych interwencji medycznych, czego jestem przykładem.

DeLaCruz, Zielono mi:-))))), lubek, anka_a, Eva0507 lubią tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wlasnie robie zapiekanke ziemniaczana :) ledwo zywa ale daje rade:)

Strokrotka lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    ale wam zazdroszcze :) Byc moze bedziecie tulily juz jutro swoje maluszki. Cos czuje ze mnie tez czeka wywolywanie porodu :(

sylwia, ja nie miałam żadnych zwiastunów nadchodzącego porodu, a tu nagle w nocy "chlust" wody poszły i się zaczęło :) także nigdy nie wiadomo ;)

Kakabaka lubi tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    sylwia, ja nie miałam żadnych zwiastunów nadchodzącego porodu, a tu nagle w nocy "chlust" wody poszły i się zaczęło :) także nigdy nie wiadomo ;)
    mi też właśnie tak, leżę sobie na wyrku a tu wody chlust i pozamiatane.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:

- Anoolka twoja historia porodowa to jakas kompletna porazka. jak mozna tyle nie jesc, nie ruszac glowa, jak wgl robili zabieg bez tych wynikow - to przez nich bylas potem taka uziemniona... z badaniami malego mialas tyle stresow, a do tego ten twoj stan nie bardzo. najwazniejsze ze juz wszytsko jest wyjasnione i badania sa poprawne. a Ty jak po cc?
    Scęście najważniejsze że mam to już wszystko za sobą. Tylko nie wiem czy następnym razem będę chciała rodzić przez cc. Z drugiej strony leżała ze mną dziewczyna i ona po tych 12 godzinach leżenia po cc wstała, otrząsnęła się i poszła gadać przez telefon i ogólnie mówiła że dobrze się czuje 8) Jak widać każdy znosi inaczej. A ja już teraz w miarę ok, tylko szwy mnie ciągną ale na szczęście jutro idę ściągnąć :)

anka_a lubi tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa a ja tam codziennie mialam . Teraz chociaz mam osobna kuchnie to i tak przychodzi i patrzy co zrobilam zeby tylko jej syneczka nie uglodzic !!!

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zawsze sie zastanawialam jak to jest , bo na filmach pokazuja ze wody chlusnely a jak czytam na necie to wcale tak nie musi byc ze moga byc skurcze a wody odejda dopiero w szpitalu albo same albo poprzez przebicie- ciekawe jak bedzie u mnie?

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny tez czulyscie/czujecie takie rozpychanie przez dzieciaczka? takie prezenie i tez macie widoczne rozne partie ciala np kolano czy lokiec i czy was to boli. Ja sie zastanawiam czy to normalne ze maly tak strasznie buszuje - no chyba ze sie denerwuje ze ma malo miejsca- juz rozne glupoty przychodza mi do glowy pod koniec ciazy

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    dziewczyny tez czulyscie/czujecie takie rozpychanie przez dzieciaczka? takie prezenie i tez macie widoczne rozne partie ciala np kolano czy lokiec i czy was to boli. Ja sie zastanawiam czy to normalne ze maly tak strasznie buszuje - no chyba ze sie denerwuje ze ma malo miejsca- juz rozne glupoty przychodza mi do glowy pod koniec ciazy
    Sylwia moja mała też ma już mało miejsca i się rozpycha, czasem boli niemiłosiernie, ale trzeba wytrzymać, to już końcówka. Właśnie miałam wizytę u położnej. Następna za tydzień w środę o ile do tego czasu nie urodze. Powiedziała, jak nie urodze do 16-go to będzie wywołanie porodu.

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam właśnie na ostatnim USG, mój dzieć waży aż 3500 g!!! Do terminu jeszcze 11 dni. Ostatnio przybrał w 20 dni 650 g, jeśli teraz przybierze jeszcze 300 to jestem ugotowana... ;)

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renatkah i Zielono mi trzymajcie się kochane w tych szpitalach, trzymam kciuki żebyście jak najszybciej wyszły z maluszkami!

Aniqa widzę, że Twoja teściowa jest zakręcona tak jak moja :P

Ja bym wolała, żeby mi wody chlusnęły bo z tymi skurczami to sama nie wiem.. w nocy byłam pewna, że coś już zaczyna się dziać i nagle ustało.

Mnie czasami zaboli jak mała wypycha z całej siły nóżkę ale jak już wspominałam z reguły jest leniwa więc nie zdarza się z to zbyt często ;)

Zielono mi:-))))) lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
‹‹ 832 833 834 835 836 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ