Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Scęście, ja po cc z dnia na dzień coraz lepiej. Ale na początku byłam przerażona.. Dziewczyny po sn śmigały bez problemu, a mnie ta rana strasznie wkurzała i ograniczała mobilność. Miałam kiedyś operację kolana i wiem, ile jest babrania się z taką raną. No i w końcu to operacja brzuszna, obawa o przepukliny, szwy wewnętrzne i infekcje.. Zdecydowanie mi się nie podoba💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
no ja nie wiem czy sobie nie szkodze bo nic sie nie oszczedzam, sprzatam mieszkanie, nsoze malego w nosidle z 3 i na 3 pietro, sporo chodze, latam po meiscie i juz dzis czuje bol pod skora pod blizna.. pewnie narobie sobie zrostow i tyle ebdzie..
-
Dziewczyny gratuluję!
margarita współczuję bardzo porodu, ale masz to już za soba i dzieciaczka przy sobie, to najwazniejsze;)
nadrobiłam Was;)
Scęście super, że Twój Kubuś taki spokojniutki:) a w nocy jak go karmisz to usypiasz go potem?
Delacruz niesamowicie opisujesz poród, ja swój 12h wspominam ciężko, skurcze mnie wykańczały. Ale kolejny maluszek za parę lat jak najbardziej;)
Dziewczyny już niedługo i wszystkie będziecie miały swoje pociechy! -
pestka wrote:Scęście super, że Twój Kubuś taki spokojniutki:) a w nocy jak go karmisz to usypiasz go potem?
nie no ogolnie on odlatuje przy cycu ;] a lbo tak jak juz 2 noce z rzedu, leze na boku i on ssie cyca i nagle budze sie z cycem na wierzchu a babel spiania.g, pestka, ao12. lubią tę wiadomość
-
Scescie nie wiem jak to jest po cc ale na sr położna mówiła ze po porodzie sn należy się oszczędzać tzn. nie dźwigać ogolnie i unikać wysiłku fizycznego bo może to w przyszłości skutkować niedotrzymaniem moczu lub obniżaniem się macicy. Po to właśnie pierwszych 14 (o ile dobrze pamiętam ) tygodni macierzynskiego nie możemy oddać tatusiowi (i np.wrócić do pracy ) żeby odpoczywać i się nie przemeczac fizycznie. Wiadomo ze w praktyce wygląda to inaczej.
Ja będę się starała oszczędzać bo nie podoba mi się wizja siurania w majty, ale zobaczymy jak to wyjdzie bo ja tak jak ty zawsze wszędzie latalam, obrotna bylam, jezdzilam i latalam po miescie bo zawsze znalazłam cos do załatwieniaŻadnej pracy się nie bałam w domu zawsze miałam posprzatane, ugotowane itp. W ciąży trochę (nawet bardzo) przystopowalam i juz nie mogę się doczekać aż wrócę do dawnego trybu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 22:04
Scęście, Nelly, Kakabaka lubią tę wiadomość
-
ania.g wrote:Jestem po ostatniej wizycie u gina prowadzącego. Skierowanie na cc wystawione. Posiew na GBS pobrany, wynik poznam dopiero po przyjęciu do szpitala 19.10 wieczorem. Główka Marcela bardzo nisko, szyjka krótka ale zamknięta. Doktorek twierdzi że do 20.10 spokojnie doczekam. Może. Tylko wyszłam z gabinetu a pojawiły się skurcze, jeszcze gorszy ucisk na krocze i ból w krzyżu. A i zaczęłam nagle chodzić kaczkowatym krokiem czego nie robiłam do tej pory. Normalnie nie mogę nóg złączyć.
-
U nas karmionko:)dziś zdejmuja mi szwy, jupi! i mamy wizyte u poloznej środowiskowej
także ruchliwy dzień sie zapowiada a ja sie ciesze bo dłuższe wyjście z domu dobrze mi zrobi:) moze polozna pozwoli nam chodzić już z małym na spacerki:):
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 02:24
-
Dzień dobry:-)
Mam pytanko do mamus ktore już urodziły, jak pielenujecie oczka maluszkow? Przemywacie jalowym gazikiem i solą fizjologiczna? Nie ropieja maluszkom oczka?
A te mamusie ktore używają emolientow do kąpieli, czy potem balsmujecie cialko czymś jeszcze?
A jak się sprawdzają w praktyce "fasolki"- poduszki do karmienia?Kajaoli, Nelly lubią tę wiadomość
-
melduje sie w dwupaku - wczoraj padlam wiec nie bylo serduchowania- mezus wrocil dopiero przed 22 bo jeszcze byl jakies sprawy pozalatwiac.
U mnie niby cos sie rozkreca i mam nadzieje ze to wkrotce ale potem mija i dupa... zaczynam sie juz stresowac co bedzie gdy nie urodze do 16 ? ale poczekam jeszcze do 15 - jak nic nie ruszy to bede dzwonila do poloznej chociaz nie chce lezec w szpitalu -
Ataga jeżeli chodzi o emolienty jak np balneum to ja nie smarowałam juz niczym - pediatra mówiła, ze to by bylo juz za dużo.
Fasolka do karmienia - z Pola jej nie miałam, ale moja siostra i moja sasiadka baaardzo sobie chwalą. Teraz mam juz.
Co do przemmywania oczek - gazik i sol fizjologiczna.
Ja tez w dwukapku - narazie pełnia nie działa na mnie - chociaż znowu miałam fałszywy alarm w nocy, prwie 3 godziny skurczy, ale ustąpiły.. Także nasmażyłam z rana naleśników, mam pod opieką siostrzeńca mojego męża i działam dalej czekając na Ignasia
Ciekawe czy na którąś z nas (Was) podziała pełnia
Miłego dnia Mamusiepaaolka, ataga4, anka_a lubią tę wiadomość
-
U mnie w nocy tez cos jakby się zaczynało, chyba pierwszy raz czułam cos w rodzaju skurczy i mocne kłucie w szyjce, ale przeszło i teraz nic nie czuje, mam tylko wrazenie że brzuch mi napiął się do granic możliwości i że małemu jest strasznie ciasno....
Chciałabym już do przyszłego tygodnia mieć synka po tej stronie brzuszka, ale zobaczymy jaki on ma dla nas plan
Na mnie raczej ta pełnia nie podziała..ale ciekawa jestem własnie czy będzie wysyp nowych maleństw
Strokrotka, anka_a lubią tę wiadomość
-
DeLaCruz, Anoolka, Margarita jak fajnie ze opisałyscie swoje porody :*
Lekko nie było z tego co widać, każda na swój sposób się nacierpiała...ale super że maluszki już z Wami i możecie je przytulać, całować
Margarita Ty w ogóle stresu ogromnego się najadłaś...ja bym tam chyba się zaryczała i załamała, dobrze że wszystko się skończyło pozytywnie!
Anoolka lubi tę wiadomość
-
ataga4 wrote:Dzień dobry:-)
Mam pytanko do mamus ktore już urodziły, jak pielenujecie oczka maluszkow? Przemywacie jalowym gazikiem i solą fizjologiczna? Nie ropieja maluszkom oczka?
A te mamusie ktore używają emolientow do kąpieli, czy potem balsmujecie cialko czymś jeszcze?
A jak się sprawdzają w praktyce "fasolki"- poduszki do karmienia?ataga4 lubi tę wiadomość
-
Melduję się kochane w dwupaku
Julcia nie skusiła się na opuszczenie brzuszka w pełnie.
Mówię jej,że ma jeszcze czas do wieczora....a jak się nie zdecyduje to jutro na 7 rano w szpitalu się meldujemy brrrr:-(
Już się boje o niczym innym nie myślę,jak to będzie czy mój organizm zareaguje szybko czy będą mnie męczyćTyle stresu na sam koniec.
Dziś od 1 do 3 w nocy nie spałam bo miałam bóle @ i promieniowały mi na krzyże ale po jakiś 2 godz.ustały a już miałam nadzieję...
A co tam u ULCIO na dziś ma termin, może już synka urodziła???Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 09:58
-
dziewczyny ktore juz urodzily- macie po ciazy rozstepy? bardzo sa widoczne? czym smarujecie? Moj brzuch jest mega napiety i mam kilka rozstepow ale wiadomo skora jest napieta i zastanawiam sie jak beda wygladaly po porodzie a myslalam ze mnie to ominie
bo jeszcze trzy tygodnie temu mialam jeden a z kazdym dniem coraz wiecej sie pojawia:(