X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz miałaś bardzo ciężki poród... Mimo tego opisujesz go bardzo spokojnie. Gratulacje jeszcze raz dla Was :)

Anoolka Ty miałaś CC planowane od początku prawda? Niepowazne troche podjescie skoro nie poczekali na właściwe badania... :/ Dla was tez serdeczne gratulacje - Filipek jest mega słodki!

Anoolka lubi tę wiadomość

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • Monica Ekspertka

Wysłany: 7 października 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny na wstępie jak zwykle bardzo serdecznie gratuluję rozpakowanych Mamusiom najważniejsze że już macie wszystko za sobą teraz tylko w spokoju dochodzić do siebie:)

Ja kiedy już postawiłam na coś co ma być to będzie wola Boga to dziś dowiedziałam się że czeka mnie cc które mam już w ten czwartek!:( nawet się psychicznie nie ma czasu przygotować boję się ale jednocześnie myślę pozytywnie. Jutro już do szpitala się stawiam.

Dlaczego cc?

1. coś skacze mi ciśnienie wysokie już dziś na badaniu miałam trzy razy mierzone powiedział że jak tym razem wyjdzie wysokie to tniemy i to jeszcze dziś na szczęście jakoś się ustabilizowało
    2. najważniejsze wskazanie medyczne Kuba waży 4800g:( z usg mówi że obstawia że waży tylko 4100 bo mam dużo wód płodowych ale nie będziemy ryzykować BO TAKA MASA DZIECKA JAK POKAZUJE USG JEST WSKAZANIEM MEDYCZNYM A przy astmie TO może jednak okazać się faktycznie zbyt duży a jeszcze jest długi powiedział cyt. O mój Boże gdzie ten dzieciaczek ma nóżki nie dał rady go zmierzyć mówi że już mu tam strasznie ciasno. Także odezwę się jak troszkę dojdę do siebie i mam nadzieję że będzie zdrowy mój kolosik:) Strach miesza mi się z ekscytacją po Waszych opisach cc ale jakoś przeżyłyście to i ja może dam rade:) pozdrawiam Mamusie.

Kakabaka, Anoolka lubią tę wiadomość

• margarita Debiutantka

Wysłany: 7 października 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny, chciałam Wam opisać moją akcję porodową. Nikogo oczywiście nie strasząc.Dnia 13 października miałam ustalony termin CC. 6 października byłam na badaniach kontrolnych i wszystkich innych przygotowujących do CC. Wszystko było w porządku. W piątek po raz kolejny miałam się zgłosić na wizytę kontrolną, ktg, usg, krew, posiew. Gdy wykonano mi ktg, które wyszło prawidłowo wezwano mnie na usg. A tam po dosłownie kilku sekundach od przyłożenia głowicy do brzucha na plecach i na boku Pani doktor robiąca USG wybiegła szybko z sali i po kilku kolejnych sekundach Ja byłam już przebrana w koszulę i szlafrok szpitalny i biegiem na wózku zawieziono mnie na salę przed operacyjną.Okazało się, że tętno dziecka było nie wyczuwalne. Tam kolejne ktg, badania, pytania, ankiety, kroplówki itp. Chyba ze 20 osób nade mną. Obraz ktg także był nieprawidłowy. Dla pewności podłączono mi jeszcze oksytocynę, aby wywołać skurcze i wykonanywano ponownie ktg i także zobaczono że tętno zanika. Potem już czekaliśmy, aż sala do CC się zwolni. Podano mi znieczulenie ogólne i było po wszystkim. Po porodzie powiedziano mi, że dziecko było owinięte pępowiną wokół szyi i dlatego tętno zanikało. Na całe moje szczęście miałam cały czas przy sobie swoja położną, która postawiła mnie na nogi. Cały czas był też przy mnie mąż, ale co przeżyliśmy w tym tak krótkim dla nas czasie to tylko my wiemy. Życzę Wam spokojnych rozwiązań i przede wszystkim szczęśliwych. Pozdrawiam.

Anoolka, Nelly lubią tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margarita wspolczuje - ale najwazniejsze ze juz jest po wszystkim. Zdrowka dla was:)

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz jestes bardzo dzielna. U mnie skonczylo sie cc po 16 godzinach bolesnych skurczy ale ja wspominam operacje jako ulge i ciesze sie, ze mi ja wreszcie zaproponowali bo mialam juz dosyc. Tym bardziej, ze tak jak ty bylam od wielu godzin podlaczona do oxy.

DeLaCruz, Monica lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margarita, straszne przezycie, nawet nie moge o tym myslec... Bardzo sie ciesze, ze wszystko sie udalo.
    Zycze wam samego zdrowka :)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margarita współczuje tego co przeżywałaś dobrze ze miałaś tą wizytę kontrolną bo nawet nie chce sobie wyobrażać co by mogło być jak by nie to i dobrze ze lekarze szybko zareagowali i że wszystko w porządku, dużo zdrówka dla was :)

age.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas szalenstwo M w koncu stwierdził, że jednak można poserduszkować to może mała zechce szybciej wyjść i coś sie może w końcu ruszy, bo do tej pory ostro sie zapierał że nic z tego nie bedzie, bo on dziecka po głowie nie bedzie bił

paulina.b.1991, ao12., anka_a lubią tę wiadomość

age.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro jutro pełnia to ciekawe ile październikowych maluchów się pojawi. :p

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka, niekompetencja lekarzy nieraz siega szczytu, przeciez mogla stac ci sie krzywda jak podali zle znieczulenie, co za konowaly. Bardzo mnie zdziwilo to, ze nie moglas podnosic glowy przez jeden dzien i nic nie jadlas przez trzy dni. Mi nic nie mowiono o podnoszeniu glowy i mialam lezec tylko 24 godziny. Cesarke mialam przed 19h i moglam zjesc lekkostrawne sniadanie na drugi dzien, zupe na obiad i na kolacje. Nazajutrz moglam juz jesc wszystko, musialam takze wstac i wziasc samodzielnie prysznic.
    Jesli chodzi o badanie na sluch to nie rozumiem dlaczego cie dodatkowo stresowali a nie wytlumaczyli, ze w wiekszosci przypadkow badanie drugiego ucha nie wychodzi - tak juz jest i trzeba powtarzac badanie za jakis czas. I jest to normalna procedura. Charliemu tez nie wyszlo pierwszy raz.

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 wrote:
    MOI gratulacje ;-) w końcu jakieś wieści od ciebie bo cioteczki juz się niepokoiły ;-)

Kasiula, ta twoja ginka cos sciemia. Ja mam termin na 15 i na ostatniej wizycie doktorek dal mi zwolnienie do 15 i powiedział ze jak do 15 nie urodze to mam tego 15 przyjść i da mi dalej zwolnienie. Wiec ja jak ostatnio byłam u niego to zapisałam się na wizytę 15 i jak urodze wczesniej to mam do niego przedzwonić ze nie przyjdę ;-) Także jak ginekolog ma dobre chęci to może wystawić zwolnienie nawet po terminie ;-)

moja dokladnie tak samo powiedziala

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monica, niczym sie nie martw kochana. Jesli dziecko jest duze to lepiej dla ciebie i dla niego zeby zrobili cc. Kazda z nas przechodzila to inaczej i jest to sprawa bardzo indywidualna wiec nie ma co sie negatywnie nastawiac bo moze okazac sie, ze poszlo swietnie i zachowasz dobre wspomnienie o wszystkim jak bylo np. w moim przypadku. Wiec glowa do gory i do akcji :) caly czas mysl tylko o swoim kochanym dziecku, ktore za chwilke zobaczysz i poznasz - uwierz mi, to wyjatkowa chwila, ktora wszystko ci wynagradza :) i daj nam koniecznie znac jak tylko dojdziesz do siebie :) czekamy tez na zdjecia maluszka :):):)

Aniqa, Kakabaka, Monica lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluje Wam i bardzo dziękuję, że dzielicie się swoimi przeżyciami z porodu. Nam czekającym bardzo to pomaga, a przynajmniej mi. Podziwiam Was wszystkie, a zwłaszcza te z przykrymi doświadczeniami. Z siebie pewnie też będę dumna po wszystkim :)
    Jutro mam wizytę u lekarza. Co prawda jeszcze nie wiem na którą godzinę, bo pani na recepcji przy poprzedniej wizycie nie sądziła że jeszcze się pojawię przed porodem i tak mnie zapisała bez konkretnej godziny. A ja muszę się zobaczyć z lekarzem bo będzie decydował czy dam radę urodzić Jędrusia naturalnie, czy cc.

lubek, paaolka, Kasiula09, Kajaoli, anka_a lubią tę wiadomość

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie zapowiada się nie przespana noc, dość że oczy już teraz mi się zamykają to Hania jest marudna i z doświadczenia wiem że w nocy nie chętnie będzie spała, chyba znów będę miała głupkowate myśli i będę znerwicowana.

• Scęście Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa a moze pomocz ja dluzej w cieplej wodzie kapiac? moze to ja zrelaksuje, zmeczy , bedzie duzo jadla po i moze zasnie na dluzej.. podobniez jesli dziecko lubi kapiele to mozna kapac nawet 15-20min, a to wywola glod, zrelaksuje ja.. hmm?

Kajaoli lubi tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my o 13:30 ruszylismy w miasto, lekarz, pzu, urzad miasta, spacer do biedronki i chwila na podworku u tesciow. wrocilismy chwile przed 16, Kubus jadl 40 min, sysal i sysal i od tej 16 nie spi :O nie placze, jest grzeczny, lezy macha raczkami i nozkami, czasem cos tam "powie" :) ja go co i raz biore i rozmawiamy, patrze na niego, mialam robic obiad ale przez to ze nie spi to mi szkoda go zostawic takiego lezacego i siedze przy nim i fbukujemy i bbfriendujemy :)

ao12., Kasiula09, pestka lubią tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale wam zazdroszcze ze macie juz swoje maluszki :)

Kakabaka, ao12., Eva0507, nadzieja!!!, anka_a lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    my o 13:30 ruszylismy w miasto, lekarz, pzu, urzad miasta, spacer do biedronki i chwila na podworku u tesciow. wrocilismy chwile przed 16, Kubus jadl 40 min, sysal i sysal i od tej 16 nie spi :O nie placze, jest grzeczny, lezy macha raczkami i nozkami, czasem cos tam "powie" :) ja go co i raz biore i rozmawiamy, patrze na niego, mialam robic obiad ale przez to ze nie spi to mi szkoda go zostawic takiego lezacego i siedze przy nim i fbukujemy i bbfriendujemy :)
    Masz małego aniołeczka w domu, też bym chciała mieć grzeczniutką córcię :)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    ale wam zazdroszcze ze macie juz swoje maluszki :)
    Jeszcze trochę Sylwia i będziesz mieć synka po tej stronie brzuszka :)

sylwia1985 lubi tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zycze tego kazdej mamusi :) by bobaski nie dawaly w kosc :) zmeczyl sie nic nie robieniem i wlasnie zasnal.. akurat do 20 do kapania sobie pospi a pozniej myju myju , 2 cyce i spac :* ide robic obiad :D o 18 hi hi hi :)

Kakabaka lubi tę wiadomość

‹‹ 828 829 830 831 832 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ