Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
mam balsam babydreem dla kobiet w ciazy przeciw rozstepom i specjalne ampulki z dermiki ale jak widac nie pomaga - po porodzie bede musiala zainwestowac w cos lepszego zeby choc troche znikly albo zeby mniej bylo ich widac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 10:21
-
Witam sie w ten pazdziernikowo - chlodny poranek. Mimo wszystko jestem zdeterminowana na dzisiaj i wyjdziemy sobie z Charlim i pieskiem na dlugi spacerDeLaCruz, anka_a, pestka, Kakabaka lubią tę wiadomość
-
Witam się i ja
W nocy przeszłam kryzys, miałam bardzo mocne bóle ale wskoczyłam do wanny i przeszło. Od rana za to jestem pełna energii, wysprzątałam calutki dom w 2 godzinki
Dzisiaj mam wizytę, może dowiem się czegoś nowego.
Moni super, że wychodzicie do domku
Kajaoli w taki razie miłego spacerku życzęKajaoli lubi tę wiadomość
-
Witam Was
Po pierwsze gratuluję dzieciaczków i donoszonych ciąż
Jestem mamusią lutową 2015. Chciałam się Was zapytać czy któraś z Was, a raczej czy któreś dziecko miało na połówkowym stwierdzone ognisko hyperechogeniczne czyli "jasna plamka" w lewej komorze serca? U mojej Poli właśnie to wykryto.
Wiem, że nie jest to wadą, ale zastanawiam się w którym tyg ciąży to znika, bo mam iść na jeszcze jedno usg (oprócz tego z III trymestru) i nie wiem w którym tyg dokładnie.
Pozdrawiam Was i życzę pomyślnych i szybkich porodówPola
Hania -
ataga4 wrote:Dzień dobry:-)
Mam pytanko do mamus ktore już urodziły, jak pielenujecie oczka maluszkow? Przemywacie jalowym gazikiem i solą fizjologiczna? Nie ropieja maluszkom oczka?
A te mamusie ktore używają emolientow do kąpieli, czy potem balsmujecie cialko czymś jeszcze?
A jak się sprawdzają w praktyce "fasolki"- poduszki do karmienia?
Ataga, ja przemywam gazikiem i sola fizjologiczna i jednego dnia oczka sa czysciutkie a innego ropieja, nie wiem od czego to zalezy. Bede musiala zapytac sie pediatry.
Jesli chodzi o poduszke, ktora nazywam bananem to towarzyszy mi od poczatku ciazy, dzieki niej mniej mi dokuczal nocny bol plecow.
Zabralam ja ze soba do szpitala (przewidzialam tylko poszewke na zmiane) i karmie na niej malego od poczatku. Stanowi dobra podpore dla lokci jak trzyma sie dziecko przy piersi. Jest tez bardzo praktyczna w nocy gdyz zdarza mi sie przysnac na siedzaco w lozku podczas karmienia a ze jestesmy ladnie otuleni poducha to mam gwarancje, ze maly nie wypadnie mi z rak albo ze sie przesunie.
Jestem tez z niej zadowolona przy karmieniu spod pachy.
ataga4 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMy juz po pierwszym spacerku dzis, slonce grzeje,górskie powietrze to niech wdycha. teraz sobie mała zasypia. A nasz pierwszy spacer byl 2 dni po wyjsciu ze szpitala,czyli tak w 7 dniu, teraz chodzimy codziennie bo jak ją "wytłucze" w wózku to lepiej jej schodzą gazy.
ao12., lubek, Nelly, anka_a, pestka, Kakabaka lubią tę wiadomość
-
- Ulcio jeszcze w dwupaku
- mnie rozstepy ominely a bylam pewna ze sie pojawia, mam doslownie ze 3 fioletowe paski na lewym udzie. ale skora nie pekla ni nic wiec mysle ze to zblednie...
- Moni to super ze do domku! czekamy na fotki malej w swoim lozeczku
- Kajaoli u mnie szaro buro i ponuro i dzis odpuszczam spacer, jakos boje sie z nim w taka pogode spacerowac, moze wyjdziemy w gondoli na balkon na 5 min sobie powdychac powietrzaWiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 11:11
-
ataga4 wrote:Dzień dobry:-)
Mam pytanko do mamus ktore już urodziły, jak pielenujecie oczka maluszkow? Przemywacie jalowym gazikiem i solą fizjologiczna? Nie ropieja maluszkom oczka?
A te mamusie ktore używają emolientow do kąpieli, czy potem balsmujecie cialko czymś jeszcze?
A jak się sprawdzają w praktyce "fasolki"- poduszki do karmienia?
Po kąpieli niczym nie balsamuję, ale jeśli Magda będzie miała suchą skórkę, przetestuję domowe, naturalne metody, np. dodawanie krochmalu do wody.
Poduszkę do karmienia mam (Poofi) i uwielbiam, stosuję ją zawsze, kiedy karmię na siedząco. [/QUOTE]ataga4, Kajaoli lubią tę wiadomość
-
sylwia1985 wrote:dziewczyny ktore juz urodzily- macie po ciazy rozstepy? bardzo sa widoczne? czym smarujecie? Moj brzuch jest mega napiety i mam kilka rozstepow ale wiadomo skora jest napieta i zastanawiam sie jak beda wygladaly po porodzie a myslalam ze mnie to ominie
bo jeszcze trzy tygodnie temu mialam jeden a z kazdym dniem coraz wiecej sie pojawia:(
-
sylwia1985 wrote:dziewczyny ktore juz urodzily- macie po ciazy rozstepy? bardzo sa widoczne? czym smarujecie? Moj brzuch jest mega napiety i mam kilka rozstepow ale wiadomo skora jest napieta i zastanawiam sie jak beda wygladaly po porodzie a myslalam ze mnie to ominie
bo jeszcze trzy tygodnie temu mialam jeden a z kazdym dniem coraz wiecej sie pojawia:(
Na brzuchu nic mi nie wylazło. Mam kilka na biodrach, ale nie zamierzam z nimi nic robić, bo mi i mężowi nie przeszkadzają💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...