X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • MOI Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia kup czyste masło shea np.Balsamique albo na wagę z mydlarni- dla mnie to najlepszy kosmetyk!

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie i ja w dwupaku, niestety na mnie pelnia tez nie podziala chyba bo jak narazie nic sie nie dzieje

age.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam balsam babydreem dla kobiet w ciazy przeciw rozstepom i specjalne ampulki z dermiki ale jak widac nie pomaga - po porodzie bede musiala zainwestowac w cos lepszego zeby choc troche znikly albo zeby mniej bylo ich widac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 10:21

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Zielono mi:-))))) Ekspertka

Wysłany: 8 października 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:
    Dzisiaj z Julią wychodzimy do domku:-)

Superrrrr ale Wam fajnie ;-)

A moja Julcia dalej w brzuszku więc jutro muszę zameldować się w szpitalu z samego rana :-(

so22pqr.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

Witam sie w ten pazdziernikowo - chlodny poranek. Mimo wszystko jestem zdeterminowana na dzisiaj i wyjdziemy sobie z Charlim i pieskiem na dlugi spacer :)

DeLaCruz, anka_a, pestka, Kakabaka lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja ;) W nocy przeszłam kryzys, miałam bardzo mocne bóle ale wskoczyłam do wanny i przeszło. Od rana za to jestem pełna energii, wysprzątałam calutki dom w 2 godzinki ;) Dzisiaj mam wizytę, może dowiem się czegoś nowego.

Moni super, że wychodzicie do domku :)

Kajaoli w taki razie miłego spacerku życzę :)

Kajaoli lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was :) Po pierwsze gratuluję dzieciaczków i donoszonych ciąż :)
    Jestem mamusią lutową 2015. Chciałam się Was zapytać czy któraś z Was, a raczej czy któreś dziecko miało na połówkowym stwierdzone ognisko hyperechogeniczne czyli "jasna plamka" w lewej komorze serca? U mojej Poli właśnie to wykryto.
    Wiem, że nie jest to wadą, ale zastanawiam się w którym tyg ciąży to znika, bo mam iść na jeszcze jedno usg (oprócz tego z III trymestru) i nie wiem w którym tyg dokładnie.
    Pozdrawiam Was i życzę pomyślnych i szybkich porodów :)

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś ja nie pomoge bo czegos takiego nie bylo u mnie

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Dzień dobry:-)
    Mam pytanko do mamus ktore już urodziły, jak pielenujecie oczka maluszkow? Przemywacie jalowym gazikiem i solą fizjologiczna? Nie ropieja maluszkom oczka?
    A te mamusie ktore używają emolientow do kąpieli, czy potem balsmujecie cialko czymś jeszcze?
    A jak się sprawdzają w praktyce "fasolki"- poduszki do karmienia?

Ataga, ja przemywam gazikiem i sola fizjologiczna i jednego dnia oczka sa czysciutkie a innego ropieja, nie wiem od czego to zalezy. Bede musiala zapytac sie pediatry.
    Jesli chodzi o poduszke, ktora nazywam bananem to towarzyszy mi od poczatku ciazy, dzieki niej mniej mi dokuczal nocny bol plecow.
    Zabralam ja ze soba do szpitala (przewidzialam tylko poszewke na zmiane) i karmie na niej malego od poczatku. Stanowi dobra podpore dla lokci jak trzyma sie dziecko przy piersi. Jest tez bardzo praktyczna w nocy gdyz zdarza mi sie przysnac na siedzaco w lozku podczas karmienia a ze jestesmy ladnie otuleni poducha to mam gwarancje, ze maly nie wypadnie mi z rak albo ze sie przesunie.
    Jestem tez z niej zadowolona przy karmieniu spod pachy.

ataga4 lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po pierwszym spacerku dzis, slonce grzeje,górskie powietrze to niech wdycha. teraz sobie mała zasypia. A nasz pierwszy spacer byl 2 dni po wyjsciu ze szpitala,czyli tak w 7 dniu, teraz chodzimy codziennie bo jak ją "wytłucze" w wózku to lepiej jej schodzą gazy.

ao12., lubek, Nelly, anka_a, pestka, Kakabaka lubią tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    - Ulcio jeszcze w dwupaku :)

- mnie rozstepy ominely a bylam pewna ze sie pojawia, mam doslownie ze 3 fioletowe paski na lewym udzie. ale skora nie pekla ni nic wiec mysle ze to zblednie...

- Moni to super ze do domku! czekamy na fotki malej w swoim lozeczku :)

- Kajaoli u mnie szaro buro i ponuro i dzis odpuszczam spacer, jakos boje sie z nim w taka pogode spacerowac, moze wyjdziemy w gondoli na balkon na 5 min sobie powdychac powietrza :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 11:11

• Nelly Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Dzień dobry:-)
    Mam pytanko do mamus ktore już urodziły, jak pielenujecie oczka maluszkow? Przemywacie jalowym gazikiem i solą fizjologiczna? Nie ropieja maluszkom oczka?
    A te mamusie ktore używają emolientow do kąpieli, czy potem balsmujecie cialko czymś jeszcze?
    A jak się sprawdzają w praktyce "fasolki"- poduszki do karmienia?
    Oczka przecieram jałowym gazikiem i solą fizjologiczną. Na razie codziennie są czyściutkie.
    Po kąpieli niczym nie balsamuję, ale jeśli Magda będzie miała suchą skórkę, przetestuję domowe, naturalne metody, np. dodawanie krochmalu do wody.
    Poduszkę do karmienia mam (Poofi) i uwielbiam, stosuję ją zawsze, kiedy karmię na siedząco. [/QUOTE]

ataga4, Kajaoli lubią tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    dziewczyny ktore juz urodzily- macie po ciazy rozstepy? bardzo sa widoczne? czym smarujecie? Moj brzuch jest mega napiety i mam kilka rozstepow ale wiadomo skora jest napieta i zastanawiam sie jak beda wygladaly po porodzie a myslalam ze mnie to ominie :( bo jeszcze trzy tygodnie temu mialam jeden a z kazdym dniem coraz wiecej sie pojawia:(
    Ja nie mam

km5svcqg6fuae1xg.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po wizycie, muszę się jeszcze dzisiaj zgłosić do szpitala na obserwację, bo mam mało wód płodów i słabe ruchy. Nie wiem czy mnie wypuszcza jeszcze. Ohhh

3i49tv7325tdkkap.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 00:35

Kajaoli lubi tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    A ja po wizycie, muszę się jeszcze dzisiaj zgłosić do szpitala na obserwację, bo mam mało wód płodów i słabe ruchy. Nie wiem czy mnie wypuszcza jeszcze. Ohhh
    moze beda wywolywac porod ? Jestes juz na koncowce wiec to mozliwe

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze my jeszcze nie mamy wozka. Stwierdzilismy ze kupimy dopiero jak Nikus sie urodzi

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 00:35

• DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    dziewczyny ktore juz urodzily- macie po ciazy rozstepy? bardzo sa widoczne? czym smarujecie? Moj brzuch jest mega napiety i mam kilka rozstepow ale wiadomo skora jest napieta i zastanawiam sie jak beda wygladaly po porodzie a myslalam ze mnie to ominie :( bo jeszcze trzy tygodnie temu mialam jeden a z kazdym dniem coraz wiecej sie pojawia:(

Na brzuchu nic mi nie wylazło. Mam kilka na biodrach, ale nie zamierzam z nimi nic robić, bo mi i mężowi nie przeszkadzają :)

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży miałam dużo większy brzuch niż teraz, a nie miałam rozstępów. Teraz mimo mniejszego brzucha - rozstępy są :(

Lezałam (na boku) z córą na łóżku i skoczyła mi mała na brzuch... Mam nadzieję, ze wszystko OK...

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
‹‹ 831 832 833 834 835 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ