X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa, teściowa wymiata ;)
    Poczwarkah, nieźle podhodowałaś maluszka :) Tylko z tym usg jest tak że może przekłamywać o 0,5 kg w jedną i drugą stronę.

Matka fantastycznej 4 :)
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczwarkah, jak masz do terminu 11 dni to wypada 19.10 a ja tego dnia mam się ok 18 zameldować w Zośce. Ciekawe czy uda nam się spotkać :)

poczwarkah lubi tę wiadomość

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa nie no Twoja teściowa jest dobra.

Renatkach wysłałam jeszcze raz, jak najwyżej nie mozesz wysłac to ja odszukam tamta ostatnią i w razie co bede uzupełniać :)

Co do przemywania oczek nam na sr też babka mówiła najlepiej gazikiem i przegotowaną wodą, tylko jeden gazik jeden ruch i na jedno oczko i tak samo z drugim oczkiem.

Po cc można rodzić naturalnie ale widomo ryzyko jest. Mam w rodzinie kuzynke która pierwsze dziecko urodziła przez cc, za rok zaszła i urodziła sn, a potem chyba za dwa lata trzecie dziecko i znowu cc

Poczwarkah no no ładna waga.

Moje dziecko chyba szuka sobie wyjscia bokiem, cały dzień obkopuje bok i żebra a na sr to już chyba nie wiedziała co ma robić bo ostro sie wierciła i wypychała różne częsci ciała nieraz jest to bolesne ale i tak to kocham :)

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usypiam juz hanie ponad godz. Juz mnie kregoslup boli. Teraz jest nadzieja bo przytulila sie do cycusia,ona lubi spac na cycu.

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja piernicze właśnie w wydarzeniach mówili o kobiecie której zrobili cc, dziecko zdrowe, a u niej nie dość że wycieli jej macice to jeszcze prawdopodobnie zarazili sepsą, powoli wraca do zdrowia ale nawet nie może cieszyć się córeczką

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Usypiam juz hanie ponad godz. Juz mnie kregoslup boli. Teraz jest nadzieja bo przytulila sie do cycusia,ona lubi spac na cycu.
    Aniqa a używasz smoczka?

• paradise Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Jestem po wizycie. Dowiedziałam się, że mam rozwarcie na 2 palce, główka dosyć nisko no i raczej do terminu nie dotrwam. Po badaniu już jakieś ponad 2 godziny mam ciągle bóle jak na okres i lekko bolesne skurcze (da się wytrzymać) ale nie są regularne chociaż częste. Czuję, że coś się rozkręca - chociaż znowu może być to fałszywy alarm. Tak naprawdę nie wiem kiedy ruszyć do szpitala? Jak ból będzie silniejszy i skurcze regularne?

lubek, Nelly, Kajaoli, MartaR.., sylwia1985 lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy smoczek ale niezasypia z nim,nawet jeszcze nie umie go dobrze trzymac bo ciagle jej wypada.najszybciej jeszcze usypia na cycu.

• ania.g Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paradise, ostatnio na IP mówili że do szpitala jak skurcze są regularne i co 10 min.

Kajaoli lubi tę wiadomość

• paradise Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Ania w takim razie zaczynam mierzyć

ao12., ania.g, Kajaoli lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Powodzenia :)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Która z Was miała silne bóle krzyżowe przed porodem i ile dni wcześniej?

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:

Mi tez mowil lekarz 10 dni temu, ze nie dotrzymam, a termin mam jutro i nic :(, rozwarcie mam na palec caly czas. Ale rozwarcie na dwa palce to juz raczej poczatek porodu, tak mi sie wydaje, wiec trzymam kciuki i licz :).

btw podobno nie ma dowodow naukowych na to, ze w pelnie jest wiecej porodow, statystyka przeczy ogolnemu przekonaniu (rozmawialam o tym nawet z lekarzem na izbie i potwierdzal :)), chociaz ja mialam nadzieje, ze to bedzie dzis, wczoraj zrobilam ostatnia z rzeczy, ktore mialam na liscie do zrobienia przed porodem, wiec tym bardziej myslalam, ze jestem 'psychicznie uwolniona' :P.

A tak poza tym to mam straszny apetyt, Wy tez? Sadzilam, ze przed porodem raczej sie nie chce jesc, wiadomo dlaczego :)

Kajaoli lubi tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise powodzenia oby to nie byl falszywy alarm.

Ja tez mam apetyt zwlaszcza wieczorem zjem kolacje i za pol godziny znowu moge jesc

lubek, Eva0507 lubią tę wiadomość

age.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise trzymam kciuki żeby się rozkręciło:)

My po wizycie u położnej, Franulo zdrowy, wszystkie odruchy prawidłowe:) I przytył od piątku 145g! Jestem super happy:) I własnie usnął...ku przestrodze dla mam: nie jedzcie pełnoziarnistych rzeczy..nawet herbatników. Dziecko po tym brzuszek boli. Własnie sie przekonaliśmy na sobie i na Franuli:(

Kakabaka lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka_a wrote:
    Muszę Cię zmartwić bo przy cc każdy kolejny poród też jest przez cc. Za duże jest ryzyko pęknięcia maacicy podczas kolejnych porodów w linii blizny.
    nie jest to prawda :) w moim przypadku akurat tak bo ja mam chore biodra wiec nie moge sn, ale ogolnie pierwsze cc nie ejst przeciwwskazaniem do kolejnego bo znam nie jeden przypadek gdzie kobieta rodzila przez cc, a potem sn ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 20:51

Bergo, Nelly, Kakabaka lubią tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise! oby nie przeszlo :)

my juz po kapaniu, nakarmieni ;] idziemy spac :) znaczy synus spac a rodzice ogladac tv i sie glaskac po pleckach hi hi hi :)

paulina.b.1991, anka_a, Kasiula09 lubią tę wiadomość

• Strokrotka Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paradise moze Tobie się uda dzisuaj :)

Ja tez już w łóżku, przytulam się z coreczka i bede starala się usunąć, ale ból spojenia łonowego i bioder nie za bardzo mi pozwala na odpoczynek :/

Mam nadzieję, ze ta noc bedzie lepsza niż wczorajsza, bo mialam silne bole jak na @ z brzucha i z krzyza przez 3 godziny, spac nie moglam, a wszystko sie uspokoiło.. :) wiec albo niech sie rozkreca na maxa albo niech siedzi cicho! :)

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strokrotka wrote:
    Mam nadzieję, ze ta noc bedzie lepsza niż wczorajsza, bo mialam silne bole jak na @ z brzucha i z krzyza przez 3 godziny, spac nie moglam, a wszystko sie uspokoiło.. :) wiec albo niech sie rozkreca na maxa albo niech siedzi cicho! :)

Mam baaardzo podobnie.
    Niech nie straszy tylko uderzy bez uprzedzenia. :p

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • anka_a Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 16:36

‹‹ 834 835 836 837 838 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ