Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Aniqa nie no Twoja teściowa jest dobra.
Renatkach wysłałam jeszcze raz, jak najwyżej nie mozesz wysłac to ja odszukam tamta ostatnią i w razie co bede uzupełniać
Co do przemywania oczek nam na sr też babka mówiła najlepiej gazikiem i przegotowaną wodą, tylko jeden gazik jeden ruch i na jedno oczko i tak samo z drugim oczkiem.
Po cc można rodzić naturalnie ale widomo ryzyko jest. Mam w rodzinie kuzynke która pierwsze dziecko urodziła przez cc, za rok zaszła i urodziła sn, a potem chyba za dwa lata trzecie dziecko i znowu cc
Poczwarkah no no ładna waga.
Moje dziecko chyba szuka sobie wyjscia bokiem, cały dzień obkopuje bok i żebra a na sr to już chyba nie wiedziała co ma robić bo ostro sie wierciła i wypychała różne częsci ciała nieraz jest to bolesne ale i tak to kocham -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny. Jestem po wizycie. Dowiedziałam się, że mam rozwarcie na 2 palce, główka dosyć nisko no i raczej do terminu nie dotrwam. Po badaniu już jakieś ponad 2 godziny mam ciągle bóle jak na okres i lekko bolesne skurcze (da się wytrzymać) ale nie są regularne chociaż częste. Czuję, że coś się rozkręca - chociaż znowu może być to fałszywy alarm. Tak naprawdę nie wiem kiedy ruszyć do szpitala? Jak ból będzie silniejszy i skurcze regularne?
lubek, Nelly, Kajaoli, MartaR.., sylwia1985 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
paradise wrote:Dzięki Ania w takim razie zaczynam mierzyć
Mi tez mowil lekarz 10 dni temu, ze nie dotrzymam, a termin mam jutro i nic, rozwarcie mam na palec caly czas. Ale rozwarcie na dwa palce to juz raczej poczatek porodu, tak mi sie wydaje, wiec trzymam kciuki i licz
.
btw podobno nie ma dowodow naukowych na to, ze w pelnie jest wiecej porodow, statystyka przeczy ogolnemu przekonaniu (rozmawialam o tym nawet z lekarzem na izbie i potwierdzal), chociaz ja mialam nadzieje, ze to bedzie dzis, wczoraj zrobilam ostatnia z rzeczy, ktore mialam na liscie do zrobienia przed porodem, wiec tym bardziej myslalam, ze jestem 'psychicznie uwolniona'
.
A tak poza tym to mam straszny apetyt, Wy tez? Sadzilam, ze przed porodem raczej sie nie chce jesc, wiadomo dlaczego
Kajaoli lubi tę wiadomość
-
paradise trzymam kciuki żeby się rozkręciło:)
My po wizycie u położnej, Franulo zdrowy, wszystkie odruchy prawidłowe:) I przytył od piątku 145g! Jestem super happy:) I własnie usnął...ku przestrodze dla mam: nie jedzcie pełnoziarnistych rzeczy..nawet herbatników. Dziecko po tym brzuszek boli. Własnie sie przekonaliśmy na sobie i na Franuli:(Kakabaka lubi tę wiadomość
-
anka_a wrote:Muszę Cię zmartwić bo przy cc każdy kolejny poród też jest przez cc. Za duże jest ryzyko pęknięcia maacicy podczas kolejnych porodów w linii blizny.
w moim przypadku akurat tak bo ja mam chore biodra wiec nie moge sn, ale ogolnie pierwsze cc nie ejst przeciwwskazaniem do kolejnego bo znam nie jeden przypadek gdzie kobieta rodzila przez cc, a potem sn
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 20:51
Bergo, Nelly, Kakabaka lubią tę wiadomość
-
Paradise moze Tobie się uda dzisuaj
Ja tez już w łóżku, przytulam się z coreczka i bede starala się usunąć, ale ból spojenia łonowego i bioder nie za bardzo mi pozwala na odpoczynek
Mam nadzieję, ze ta noc bedzie lepsza niż wczorajsza, bo mialam silne bole jak na @ z brzucha i z krzyza przez 3 godziny, spac nie moglam, a wszystko sie uspokoiło..wiec albo niech sie rozkreca na maxa albo niech siedzi cicho!
-
Strokrotka wrote:Mam nadzieję, ze ta noc bedzie lepsza niż wczorajsza, bo mialam silne bole jak na @ z brzucha i z krzyza przez 3 godziny, spac nie moglam, a wszystko sie uspokoiło..
wiec albo niech sie rozkreca na maxa albo niech siedzi cicho!
Mam baaardzo podobnie.
Niech nie straszy tylko uderzy bez uprzedzenia. :p