Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki dziewczyny
Jednak chyba nic z tego. Byłam na IP. Odesłali mnie jeszcze do domku bo skurcze są zbyt słabe mimo tego, że są dla mnie bolesne. Lekarz powiedział, że nie będą mnie trzymać bo w domu będzie mi na pewno lepiej i mam poczekać jak coś bardziej się rozkręci. Zjem coś i kładę się do łóżka - czuję, że to będzie dłuuuuuga noc..
Nelly, ao12., ania.g, lubek, Kakabaka lubią tę wiadomość
-
dziewczynki, wczoraj, nawet nie wiem o której przyszła na świat nasza córeczka Karolinka. Wszystko stało się bardzo szybko. Przyjęli mnie na oddział z powodu małej ilości wód i słabych ruchów płodu. USG wyszło dobrze, ale Pani doktor zleciła kontrolę KTG 5 razy w odstępie co godzinę, dwie. Pierwszy zapis wyszedł w miarę dobrze. Drugi, miałam 40 minut i ciągłe jednostajne bicie serduszka, bez żadnych ruchów, a trzecie go jakiś Matrix. Tętno raz 200 a za chwilę 98, przebiegła lekarka i całyooddział postawiła na nogi, szybka decyzja o cięciu. Dosłownie po 10 minutach od tego momentu Karolinka była już na świecie. Okazało się, że była kilkukrotnie poowijana pepowina i każdy ruch sprawiał ze się przyduszala. Na szczęście dzięki czujności mojego lekarza wszystko się dobrze skończyło. Mała waży 2990 i ma 53 cm dostała 10 punktów. Widziałam ją tylko przez kilka sekund potem ją zabrali i zajęli się mną. Jako że CC nie było planowane byłam świeżo po kolacji. Wszystko zwymiotywalam. Uczucie okropne.... i naprawdę strasznie boli mnie brzuch bo kana bbył jeszcze zamknięty i teraz odchody bardzo wolno schodzą. Jutro będą mnie jeszcze raz brali pod znieczulenie żeby udroznic odpływ krwi. Bardzo się cieszę że mała juz jest po tej stronie ale nikomu nie życzę takiej nerwowki
Nelly, paaolka, Kajaoli, anka_a, ao12., Vilenka, ania.g, ataga4, DeLaCruz, Kasiula09, sylwia1985, Aniqa, lubek, Kakabaka, pestka, poczwarkah, agatas, Anoolka lubią tę wiadomość
-
O kurcze Renatkach ale się stresu najadłaś...współczuję! Ale dobrze że masz już córeczkę bezpieczną na świecie i że dostała 10 pkt
Gratulacje :*
Najważniejsze ze lekarze szybko zareagowali i że tak szybko poszło..
Na pewno musisz teraz odpocząć i dojść do siebie...zdrówka dla Ciebie i małej Karolinki:* -
Renatkach serdeczne gratulacje! Jak dobrze, ze bylas pod dobra opieką!!! Mam nadzieje, ze bardzo szybko staniesz na nogi! Forumowe Ciocie całują Karolinke
A u mnie zaskakująco spokojna noc - na siusiu tylko ze trzy razy, a skurczy zero. Oczywiście nie obyło się bez boli w kroczu i biodrach przy usypianiu, ale to bylo nieuniknione.
Mam tylko nadzieje, ze dam rade dzisiaj chodzic, bo chcialam podjechac gdzies kupic jakąs cieplejsza czapeczke dla Ignasia u rzucic okiem na dywany. Poza tym dzisiaj o 17 warsztaty Planeta dziecko -
Renatkach gratulacjie! Buziaki dla maleństwa i spokojnego dochodzenia do siebie :*
Dziś udało mi się przespać noc i dopiero m. mnie obudził jak szedł do pracyDziś mam wizyte u doktora i jestem ciekawa co dzisiaj powie.
Miłego dnia!!!Strokrotka lubi tę wiadomość
-
Renatkach gratulacje, byłas dzielna
Strachu się najdlas ale masz juz Karolinke
-
Renatkach straszne miałaś przeżycia. Cieszę się, że wszystko skończyło się dobrze. Gratuluję córeczki. Szybko dochodź do siebie.
U mnie powtórka moczu wyszła dobrze i nie muszę iść do szpital, ufff.
Za to po lekach które dostałam fatalnie się czułam. Teraz jest trochę lepiej.
Bóle miesiączkowe odczuwam, ale stawiam, że dotrwam do terminu i będzie wywoływanie:(.
Noce są coraz gorsze. Czy tylko ja budzę się 5 razy na siusiu? -
mad8 wrote:Renatkach straszne miałaś przeżycia. Cieszę się, że wszystko skończyło się dobrze. Gratuluję córeczki. Szybko dochodź do siebie.
U mnie powtórka moczu wyszła dobrze i nie muszę iść do szpital, ufff.
Za to po lekach które dostałam fatalnie się czułam. Teraz jest trochę lepiej.
Bóle miesiączkowe odczuwam, ale stawiam, że dotrwam do terminu i będzie wywoływanie:(.
Noce są coraz gorsze. Czy tylko ja budzę się 5 razy na siusiu?
Ja na siku wstaje zawsze miedzy 2 a 3. Czasami jeszcze drugi raz lece tak ok. 5. Wszystko zależy od tego ile wypilam przed snem a ostatnio strasznie wieczorami chce mi się pić.
-
renatkach gratulacje super że masz już Karolinkę przy sobie
Ale strachu sie najadłaś dobrze ze lekarze szybko zareagowali
A ja dziś mysle o umyciu okien oczywiście nie wszystkich od razu ale partiami to może coś sie ruszy i u mnieU mnie dziś nocka przespana i o dziwo wstałam tylko jeden raz do łazienki a przeważnie wstaje dwa
-
nick nieaktualnyRenatkah gratulacje, dobrze że maluszek jest juz z tobą.
Co do usypiania w nocy to hania tez jest aktywna wiecej w nocy czasem usypiam ja az godzine.
A do wagi to przytyla mi w 5 tyg az 1.5 kg na cycu, bo w poniedzialek miala 4 kg, w poniedzialek bylam z nia w osrodku bo mialam ja szczepic,lekarz zbadal i wyslal do pielegniarki szczepic,a ona powiedziala ze nie! Bo za wczesniej,i ma byc 7 do 8 tydzien, a ja mialam 5 skończony. I mamy byc w nast tyg.moze to i dobrze.