X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • paradise Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny ;) Jednak chyba nic z tego. Byłam na IP. Odesłali mnie jeszcze do domku bo skurcze są zbyt słabe mimo tego, że są dla mnie bolesne. Lekarz powiedział, że nie będą mnie trzymać bo w domu będzie mi na pewno lepiej i mam poczekać jak coś bardziej się rozkręci. Zjem coś i kładę się do łóżka - czuję, że to będzie dłuuuuuga noc..

Nelly, ao12., ania.g, lubek, Kakabaka lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i karmienie;)
    dziewczyny powiedzcie mi ile wam zajmuje w nocy uspienie swoich dzieciaczkow?mój w dzień zasypia sam a w nocy kurcze chce sie bawic..:/ muszę go jakoś przestawic

iabql8x.png
    x8msush.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 01:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki, wczoraj, nawet nie wiem o której przyszła na świat nasza córeczka Karolinka. Wszystko stało się bardzo szybko. Przyjęli mnie na oddział z powodu małej ilości wód i słabych ruchów płodu. USG wyszło dobrze, ale Pani doktor zleciła kontrolę KTG 5 razy w odstępie co godzinę, dwie. Pierwszy zapis wyszedł w miarę dobrze. Drugi, miałam 40 minut i ciągłe jednostajne bicie serduszka, bez żadnych ruchów, a trzecie go jakiś Matrix. Tętno raz 200 a za chwilę 98, przebiegła lekarka i całyooddział postawiła na nogi, szybka decyzja o cięciu. Dosłownie po 10 minutach od tego momentu Karolinka była już na świecie. Okazało się, że była kilkukrotnie poowijana pepowina i każdy ruch sprawiał ze się przyduszala. Na szczęście dzięki czujności mojego lekarza wszystko się dobrze skończyło. Mała waży 2990 i ma 53 cm dostała 10 punktów. Widziałam ją tylko przez kilka sekund potem ją zabrali i zajęli się mną. Jako że CC nie było planowane byłam świeżo po kolacji. Wszystko zwymiotywalam. Uczucie okropne.... i naprawdę strasznie boli mnie brzuch bo kana bbył jeszcze zamknięty i teraz odchody bardzo wolno schodzą. Jutro będą mnie jeszcze raz brali pod znieczulenie żeby udroznic odpływ krwi. Bardzo się cieszę że mała juz jest po tej stronie ale nikomu nie życzę takiej nerwowki

Nelly, paaolka, Kajaoli, anka_a, ao12., Vilenka, ania.g, ataga4, DeLaCruz, Kasiula09, sylwia1985, Aniqa, lubek, Kakabaka, pestka, poczwarkah, agatas, Anoolka lubią tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 01:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze Renatkach ale się stresu najadłaś...współczuję! Ale dobrze że masz już córeczkę bezpieczną na świecie i że dostała 10 pkt :) Gratulacje :*
    Najważniejsze ze lekarze szybko zareagowali i że tak szybko poszło..
    Na pewno musisz teraz odpocząć i dojść do siebie...zdrówka dla Ciebie i małej Karolinki:*

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 01:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    A tak poza tym to mam straszny apetyt, Wy tez? Sadzilam, ze przed porodem raczej sie nie chce jesc, wiadomo dlaczego :)
    To jedz! Organizm zbiera siły, wie, że będzie ich potrzebował :-)

lubek lubi tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 01:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renatkach, gratulacje! Szybko fochodź do siebie i ciesz się maluszkiem!

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 02:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Renatkach! Pomimo ciezkich chwil masz juz Karolinke po drugiej stronie brzuszka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 02:20

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renatkach serdeczne gratulacje! Jak dobrze, ze bylas pod dobra opieką!!! Mam nadzieje, ze bardzo szybko staniesz na nogi! Forumowe Ciocie całują Karolinke :)

A u mnie zaskakująco spokojna noc - na siusiu tylko ze trzy razy, a skurczy zero. Oczywiście nie obyło się bez boli w kroczu i biodrach przy usypianiu, ale to bylo nieuniknione.

Mam tylko nadzieje, ze dam rade dzisiaj chodzic, bo chcialam podjechac gdzies kupic jakąs cieplejsza czapeczke dla Ignasia u rzucic okiem na dywany. Poza tym dzisiaj o 17 warsztaty Planeta dziecko :)

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renatkach gratulacje, jak dobrze, że byłaś pod dobrą opieką. Teraz odpoczywaj i ciesz się Karolinką :)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • anka_a Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renatkach gratulacjie! Buziaki dla maleństwa i spokojnego dochodzenia do siebie :*

Dziś udało mi się przespać noc i dopiero m. mnie obudził jak szedł do pracy :) Dziś mam wizyte u doktora i jestem ciekawa co dzisiaj powie.
    Miłego dnia!!!

Strokrotka lubi tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renatkach, gratuluję. Dobrze że wszystko tak się skończyło. Wracaj szybko do sił a córeczka niech zdrowo rośnie.

Matka fantastycznej 4 :)
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 00:35

Strokrotka, anka_a, Kakabaka, Nelly lubią tę wiadomość

• mama86 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renatkach gratulacje, byłas dzielna ;-) Strachu się najdlas ale masz juz Karolinke ;-)

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • mad8 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renatkach straszne miałaś przeżycia. Cieszę się, że wszystko skończyło się dobrze. Gratuluję córeczki. Szybko dochodź do siebie.

U mnie powtórka moczu wyszła dobrze i nie muszę iść do szpital, ufff.
    Za to po lekach które dostałam fatalnie się czułam. Teraz jest trochę lepiej.
    Bóle miesiączkowe odczuwam, ale stawiam, że dotrwam do terminu i będzie wywoływanie:(.
    Noce są coraz gorsze. Czy tylko ja budzę się 5 razy na siusiu?

relg3e5eyc9mcvbi.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renatkach bylo groznie, ale skonczylo sie dobrze i to najwazniejsze! malutka cala i zdrowa, ty tez mam nadzieje ze szybko dojdziesz do siebie! czekamy na forumowy powrot mamy i dziudziusia :)

• mama86 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mad8 wrote:
    Renatkach straszne miałaś przeżycia. Cieszę się, że wszystko skończyło się dobrze. Gratuluję córeczki. Szybko dochodź do siebie.

U mnie powtórka moczu wyszła dobrze i nie muszę iść do szpital, ufff.
    Za to po lekach które dostałam fatalnie się czułam. Teraz jest trochę lepiej.
    Bóle miesiączkowe odczuwam, ale stawiam, że dotrwam do terminu i będzie wywoływanie:(.
    Noce są coraz gorsze. Czy tylko ja budzę się 5 razy na siusiu?

Ja na siku wstaje zawsze miedzy 2 a 3. Czasami jeszcze drugi raz lece tak ok. 5. Wszystko zależy od tego ile wypilam przed snem a ostatnio strasznie wieczorami chce mi się pić.

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melduje sie w dwupaku. Dzisiaj cala noc bolal mnie brzuch a nad ranem biegunka - ale polozylam sie jeszcze spac i przeszlo wiec kolejny falszywy alarm

renatkah gratulacje :)

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no co wy dziewczyny :) rozpakowujcie sie w koncu :)

Eva0507, Kakabaka lubią tę wiadomość

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach gratulacje super że masz już Karolinkę przy sobie :) Ale strachu sie najadłaś dobrze ze lekarze szybko zareagowali :)

A ja dziś mysle o umyciu okien oczywiście nie wszystkich od razu ale partiami to może coś sie ruszy i u mnie :) U mnie dziś nocka przespana i o dziwo wstałam tylko jeden raz do łazienki a przeważnie wstaje dwa :)

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renatkah gratulacje, dobrze że maluszek jest juz z tobą.

Co do usypiania w nocy to hania tez jest aktywna wiecej w nocy czasem usypiam ja az godzine.

A do wagi to przytyla mi w 5 tyg az 1.5 kg na cycu, bo w poniedzialek miala 4 kg, w poniedzialek bylam z nia w osrodku bo mialam ja szczepic,lekarz zbadal i wyslal do pielegniarki szczepic,a ona powiedziala ze nie! Bo za wczesniej,i ma byc 7 do 8 tydzien, a ja mialam 5 skończony. I mamy byc w nast tyg.moze to i dobrze.

‹‹ 835 836 837 838 839 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ