Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnysylwia1985 wrote:melduje sie w dwupaku. Dzisiaj cala noc bolal mnie brzuch a nad ranem biegunka - ale polozylam sie jeszcze spac i przeszlo wiec kolejny falszywy alarm
renatkah gratulacje
Kurcze a wiekszosci pisze na necie ze jak sie ma cukrzyce w ciazy to powoduje wczesniejszy poród. -
Renatkach, gratulacje! Wspolczuje nerwow, ale dobrze, ze sie wszystko dla malej skonczylo dobrze
tez sie dziwie historiom z pepowina, przeciez natura by nie popelnila takiego bledu..
A dzisiaj witam sie w terminie porodukolo 15 pojade na IP na ktg i zobaczymy co dalej. W nocy mialam skurcze ze 4-5 w regularnych odstepach, ale jak juz mialam je zapisywac, ucichly
, wiec wciaz nic nie zapowiada u mnie zmian.
sylwia1985, Kakabaka, ania.g, Nelly lubią tę wiadomość
-
Aniqa wrote:Sylwia bo juz niewiem czy pisalas o tym, jak sie ma ta twoja cukrzyca do porodu? Jak masz rodzic?
Kurcze a wiekszosci pisze na necie ze jak sie ma cukrzyce w ciazy to powoduje wczesniejszy poród. -
Ja wczoraj tez zabralam się za sprzątanie ale okna sobie podarowałam. Wieczorem bylam padnieta bo dawno sie tak nie wymeczylam. Ale jak na razie efektu nie maMój maz wczoraj stwierdził ze mogłam z tym sprzątaniem poczekać do poniedzialku bo woli żebym nie rodziła w weekend
-
ciekawa jestem jak mi cycki urosna hihihihi - chociaz cos mi sie wydaje ze bede miala malo mleka bo moj biust nie nalezy do duzych ale podobno nie ma reguly
Dzwonila do mnie kolezanka z pracy i szefostwo sie zmienilo ( szefowa tez w ciazy i juz poszla na L4) - ponoc przewalone teraz maja i rygor jest na maxa- hmmmm chyba musze sie pozegnac z powrotem zwlaszcza ze chce rok byc na macierzynskim
Wlasnie dziewczyny wy ile bedziecie na macierzynskim te ktore pracowaly? Bardziej oplaca sie na pol roku czy rok? wypelnialyscie w pracy jakies papiery?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 10:19
-
- Lubek chyba nowa fotka co? tutaj juz pokazny brzuszek ale i tak maly
- ja nie mialam stanikow do karmienia typowo i do teraz nie mam. w spzitalu pierwsze 3 dni bylam bez, ja byl nawal to zalozylam bluzeczke sportowa taka krotka, czy tam stnaik sportowy i wkladki, latwo syzbko do gory cyc czy na dol, jak zlapalam ;] w domu tez w tej bluzeczce smigam, na wyjscia i gosci zakladam swoje normalne biustonosze sprzed ciazy -
sylwia1985 wrote:ciekawa jestem jak mi cycki urosna hihihihi - chociaz cos mi sie wydaje ze bede miala malo mleka bo moj biust nie nalezy do duzych ale podobno nie ma reguly
Dzwonila do mnie kolezanka z pracy i szefostwo sie zmienilo ( szefowa tez w ciazy i juz poszla na L4) - ponoc przewalone teraz maja i rygor jest na maxa- hmmmm chyba musze sie pozegnac z powrotem zwlaszcza ze chce rok byc na macierzynskim
Wlasnie dziewczyny wy ile bedziecie na macierzynskim te ktore pracowaly? Bardziej oplaca sie na pol roku czy rok? wypelnialyscie w pracy jakies papiery?
ja planuje rok, ale wezme opcje pierwsze pol roku platne 100%, drugie 60%. Oplaca sie to tak samo (no, wyjawszy koszt pieniadza w czasie, wtedy pierwsza opcja lepsza ;P), ale nie wiem, co sie bedzie dzialo za pol roku, wiec tak jest dla mnie optymalniej. -
Scęście wrote:- Lubek chyba nowa fotka co? tutaj juz pokazny brzuszek ale i tak maly
- ja nie mialam stanikow do karmienia typowo i do teraz nie mam. w spzitalu pierwsze 3 dni bylam bez, ja byl nawal to zalozylam bluzeczke sportowa taka krotka, czy tam stnaik sportowy i wkladki, latwo syzbko do gory cyc czy na dol, jak zlapalam ;] w domu tez w tej bluzeczce smigam, na wyjscia i gosci zakladam swoje normalne biustonosze sprzed ciazy
tak, nowazrobie zaraz kolaz i wrzuce na fb pelne 9 kafelkow
chyba rzeczywiscie miedzy 8 a 9 najwieksza roznica, obwod tez juz 98
Scęście, Nelly lubią tę wiadomość
-
Ja następną wizytę mam na środę, dzień przed terminem, jak nie urodze do 16-go to czeka mnie wywołanie porodu ze względu na cukrzycę ciążową. Pewnie Sylwia będziesz miała tak samo.
A odno odnośnie wstawania w nocy do toalety, to ja tak 2,czasem 3 razy wstaje:-) i potem mam problem z zaśnięciem.. -
ao12. wrote:Ja następną wizytę mam na środę, dzień przed terminem, jak nie urodze do 16-go to czeka mnie wywołanie porodu ze względu na cukrzycę ciążową. Pewnie Sylwia będziesz miała tak samo.
A odno odnośnie wstawania w nocy do toalety, to ja tak 2,czasem 3 razy wstaje:-) i potem mam problem z zaśnięciem..dokladnie to samo
-
ja na miecierzynski zamierzam isc na rok i platny w 80%, jak urodze mam zglosic w zakladzie pracy i wtedy wypelnic wniosek.
Mi piersi urosly zaledwie o rozmiar jak byly male tak i sa male myslalam ze bede w ciazy cieszyc sie pokazniejszym biustem a tu niestety -
Hej!
Dotrwałam w dwupaku do kolejnej wizyty... dziś na 12 i zobaczymy co powie doktor. Dostałam przypływ energii i gotuję wałówkę dla małżona na potem, zabrałam się za szycie brakującej wyprawki. Jadę do rodziców po łóżeczko i wszystko już będzie przygotowane dla młodego
Do potemczas szykować gołąbki!
lubek lubi tę wiadomość
-
anka_a wrote:Renatkach gratulacjie! Buziaki dla maleństwa i spokojnego dochodzenia do siebie :*
Dziś udało mi się przespać noc i dopiero m. mnie obudził jak szedł do pracyDziś mam wizyte u doktora i jestem ciekawa co dzisiaj powie.
Miłego dnia!!!
Też dzis mam wizyte i jestem troche zaniepokojona, bo nie dość że w moczu wyszły mi duże leukocyty i liczna flora bakteryjna(a na posiewie wyszło że brak bakterii) - i tego nie rozumiem...To jeszcze usg wyszło mi niezbyt dobrze z tymi przepływami...i tak isę zastanawiam czy nie brać ze sobą torby, w razie jakby mi dał skierowanie do szpitala...
Renatkach GRATULACJE!!!!
A mam pytanie do Was, czy Wasze maluchy w nocy śpia w czapeczkach...Bo tak isę zastanawiam, bo u mnie w pokoju temperatura jest ok 20 stopni...rano jest chłodno i wiem że po kąpieli zakłada isę czapkę, ale czy potrem ją zdejmuję? Czy mała może spać cała noc w czapeczce? -
Nowym mamusiom serdecznie gratuluję!
U mnie zupełny brak czasu. Malutka w nocy też jest bardziej aktywna i potrafi nie spać np. od 24 do 2. Poza tym niestety jest się ulewa. Mogę ją karmić tylko na poduszce do karmienia lekko pod kątem, żeby zwolnić trochę wypływ mleka. Po karmieniu na rękach albo na leżąco potrafi zwymiotowaćTakże trochę stresu jest.
Do tego Piotruś strasznie kaszle po zaśnięciu i rano, lekarka stwierdziła, że to kaszel alergiczny, ale na no...w domu jedyny nowy element to Magdalenka, więc nie wiem
Ja biorę na razie urlop na pół roku, zobaczę co będzie później. -
Chyba muszę kupić sobie nianię elektroniczną, bo strach wyjść do łazienki albo do kuchni przez to ulewanie. Tym bardziej, że mój trzylatek zagłusza wszystko co się da. Co prawda mam małe mieszkanie, więc myślałam, że się obędzie bez tego gadżetu, no ale ten hałas Piotrusiowy...Czy któraś z Was ma może jakąś nianię elektroniczną i jest zadowolona? zastanawiam się, czy ze względu na to ulewanie nie powinnam kupić z kamerką, tylko czy nich aż tak dobrze widać?