X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula to myj bardzo dokladnie te okna, nawet po 2 razy to moze co ruszy jak sie ponaciagasz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    melduje sie w dwupaku. Dzisiaj cala noc bolal mnie brzuch a nad ranem biegunka - ale polozylam sie jeszcze spac i przeszlo wiec kolejny falszywy alarm

renatkah gratulacje :)
    Sylwia bo juz niewiem czy pisalas o tym, jak sie ma ta twoja cukrzyca do porodu? Jak masz rodzic?
    Kurcze a wiekszosci pisze na necie ze jak sie ma cukrzyce w ciazy to powoduje wczesniejszy poród.

• lubek Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renatkach, gratulacje! Wspolczuje nerwow, ale dobrze, ze sie wszystko dla malej skonczylo dobrze :) tez sie dziwie historiom z pepowina, przeciez natura by nie popelnila takiego bledu..

A dzisiaj witam sie w terminie porodu :) kolo 15 pojade na IP na ktg i zobaczymy co dalej. W nocy mialam skurcze ze 4-5 w regularnych odstepach, ale jak juz mialam je zapisywac, ucichly :), wiec wciaz nic nie zapowiada u mnie zmian.

sylwia1985, Kakabaka, ania.g, Nelly lubią tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Sylwia bo juz niewiem czy pisalas o tym, jak sie ma ta twoja cukrzyca do porodu? Jak masz rodzic?
    Kurcze a wiekszosci pisze na necie ze jak sie ma cukrzyce w ciazy to powoduje wczesniejszy poród.
    jak nie urodze 16 to mam dzwonic do poloznej i zadecyudujemy co dalej ale ja zrobie to 15 i zobaczymy co mi powie

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Eva0507 Ekspertka

Wysłany: 9 października 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez cisza... Mamy wizyte na 14 zobaczymy co dr powie..
    Póki co Naomcia sie nie słucha i wyjsć nie chce :(

ckai43r8qxen3hco.png
    hchy9jcg3aamtfbp.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja wczoraj tez zabralam się za sprzątanie ale okna sobie podarowałam. Wieczorem bylam padnieta bo dawno sie tak nie wymeczylam. Ale jak na razie efektu nie ma ;-) Mój maz wczoraj stwierdził ze mogłam z tym sprzątaniem poczekać do poniedzialku bo woli żebym nie rodziła w weekend B-)

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie wiem czy juz o to pytałam czy nie...skleroza ;-). Ale to pytanie do mamus które urodziły, jest Was coraz coraz więcej :-)
    Czy tak naprawdę potrzebny jest do szpitala stanik do karmienia? Czy uzywalyscie?

• DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi stanik był bardzo potrzebny. Cycki urosły o 2 rozmiary, jeszcze jak poszło mleko w nawale to nie ma szans bez. I wkładki laktacyjne!

Nelly lubi tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawa jestem jak mi cycki urosna hihihihi - chociaz cos mi sie wydaje ze bede miala malo mleka bo moj biust nie nalezy do duzych ale podobno nie ma reguly

Dzwonila do mnie kolezanka z pracy i szefostwo sie zmienilo ( szefowa tez w ciazy i juz poszla na L4) - ponoc przewalone teraz maja i rygor jest na maxa- hmmmm chyba musze sie pozegnac z powrotem zwlaszcza ze chce rok byc na macierzynskim

Wlasnie dziewczyny wy ile bedziecie na macierzynskim te ktore pracowaly? Bardziej oplaca sie na pol roku czy rok? wypelnialyscie w pracy jakies papiery?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 10:19

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    - Lubek chyba nowa fotka co? tutaj juz pokazny brzuszek ale i tak maly :)

- ja nie mialam stanikow do karmienia typowo i do teraz nie mam. w spzitalu pierwsze 3 dni bylam bez, ja byl nawal to zalozylam bluzeczke sportowa taka krotka, czy tam stnaik sportowy i wkladki, latwo syzbko do gory cyc czy na dol, jak zlapalam ;] w domu tez w tej bluzeczce smigam, na wyjscia i gosci zakladam swoje normalne biustonosze sprzed ciazy ;)

• lubek Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    ciekawa jestem jak mi cycki urosna hihihihi - chociaz cos mi sie wydaje ze bede miala malo mleka bo moj biust nie nalezy do duzych ale podobno nie ma reguly

Dzwonila do mnie kolezanka z pracy i szefostwo sie zmienilo ( szefowa tez w ciazy i juz poszla na L4) - ponoc przewalone teraz maja i rygor jest na maxa- hmmmm chyba musze sie pozegnac z powrotem zwlaszcza ze chce rok byc na macierzynskim

Wlasnie dziewczyny wy ile bedziecie na macierzynskim te ktore pracowaly? Bardziej oplaca sie na pol roku czy rok? wypelnialyscie w pracy jakies papiery?

ja planuje rok, ale wezme opcje pierwsze pol roku platne 100%, drugie 60%. Oplaca sie to tak samo (no, wyjawszy koszt pieniadza w czasie, wtedy pierwsza opcja lepsza ;P), ale nie wiem, co sie bedzie dzialo za pol roku, wiec tak jest dla mnie optymalniej.

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    - Lubek chyba nowa fotka co? tutaj juz pokazny brzuszek ale i tak maly :)

- ja nie mialam stanikow do karmienia typowo i do teraz nie mam. w spzitalu pierwsze 3 dni bylam bez, ja byl nawal to zalozylam bluzeczke sportowa taka krotka, czy tam stnaik sportowy i wkladki, latwo syzbko do gory cyc czy na dol, jak zlapalam ;] w domu tez w tej bluzeczce smigam, na wyjscia i gosci zakladam swoje normalne biustonosze sprzed ciazy ;)

tak, nowa :) zrobie zaraz kolaz i wrzuce na fb pelne 9 kafelkow :D chyba rzeczywiscie miedzy 8 a 9 najwieksza roznica, obwod tez juz 98 :)

Scęście, Nelly lubią tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek ale malusi brzusio-pozazdroscic

lubek lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja następną wizytę mam na środę, dzień przed terminem, jak nie urodze do 16-go to czeka mnie wywołanie porodu ze względu na cukrzycę ciążową. Pewnie Sylwia będziesz miała tak samo.
    A odno odnośnie wstawania w nocy do toalety, to ja tak 2,czasem 3 razy wstaje:-) i potem mam problem z zaśnięciem..

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    Ja następną wizytę mam na środę, dzień przed terminem, jak nie urodze do 16-go to czeka mnie wywołanie porodu ze względu na cukrzycę ciążową. Pewnie Sylwia będziesz miała tak samo.
    A odno odnośnie wstawania w nocy do toalety, to ja tak 2,czasem 3 razy wstaje:-) i potem mam problem z zaśnięciem..
    no to idziemy rowno :) dokladnie to samo

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na miecierzynski zamierzam isc na rok i platny w 80%, jak urodze mam zglosic w zakladzie pracy i wtedy wypelnic wniosek.
    Mi piersi urosly zaledwie o rozmiar jak byly male tak i sa male myslalam ze bede w ciazy cieszyc sie pokazniejszym biustem a tu niestety

age.png
  • anka_a Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Dotrwałam w dwupaku do kolejnej wizyty... dziś na 12 i zobaczymy co powie doktor. Dostałam przypływ energii i gotuję wałówkę dla małżona na potem, zabrałam się za szycie brakującej wyprawki. Jadę do rodziców po łóżeczko i wszystko już będzie przygotowane dla młodego :)

Do potem ;) czas szykować gołąbki!

lubek lubi tę wiadomość

• theagnes87 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka_a wrote:
    Renatkach gratulacjie! Buziaki dla maleństwa i spokojnego dochodzenia do siebie :*

Dziś udało mi się przespać noc i dopiero m. mnie obudził jak szedł do pracy :) Dziś mam wizyte u doktora i jestem ciekawa co dzisiaj powie.
    Miłego dnia!!!

Też dzis mam wizyte i jestem troche zaniepokojona, bo nie dość że w moczu wyszły mi duże leukocyty i liczna flora bakteryjna :( (a na posiewie wyszło że brak bakterii) - i tego nie rozumiem...To jeszcze usg wyszło mi niezbyt dobrze z tymi przepływami...i tak isę zastanawiam czy nie brać ze sobą torby, w razie jakby mi dał skierowanie do szpitala...

Renatkach GRATULACJE!!!!

A mam pytanie do Was, czy Wasze maluchy w nocy śpia w czapeczkach...Bo tak isę zastanawiam, bo u mnie w pokoju temperatura jest ok 20 stopni...rano jest chłodno i wiem że po kąpieli zakłada isę czapkę, ale czy potrem ją zdejmuję? Czy mała może spać cała noc w czapeczce?

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• Kaszulator Ekspertka

Wysłany: 9 października 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowym mamusiom serdecznie gratuluję!:)

U mnie zupełny brak czasu. Malutka w nocy też jest bardziej aktywna i potrafi nie spać np. od 24 do 2. Poza tym niestety jest się ulewa. Mogę ją karmić tylko na poduszce do karmienia lekko pod kątem, żeby zwolnić trochę wypływ mleka. Po karmieniu na rękach albo na leżąco potrafi zwymiotować :( Także trochę stresu jest.
    Do tego Piotruś strasznie kaszle po zaśnięciu i rano, lekarka stwierdziła, że to kaszel alergiczny, ale na no...w domu jedyny nowy element to Magdalenka, więc nie wiem :)
    Ja biorę na razie urlop na pół roku, zobaczę co będzie później.

atdc82c3zv5r778l.png
    relg3e5echnxgpnz.png
  • Kaszulator Ekspertka

Wysłany: 9 października 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba muszę kupić sobie nianię elektroniczną, bo strach wyjść do łazienki albo do kuchni przez to ulewanie. Tym bardziej, że mój trzylatek zagłusza wszystko co się da. Co prawda mam małe mieszkanie, więc myślałam, że się obędzie bez tego gadżetu, no ale ten hałas Piotrusiowy...Czy któraś z Was ma może jakąś nianię elektroniczną i jest zadowolona? zastanawiam się, czy ze względu na to ulewanie nie powinnam kupić z kamerką, tylko czy nich aż tak dobrze widać?

atdc82c3zv5r778l.png
    relg3e5echnxgpnz.png
‹‹ 836 837 838 839 840 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ