X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • pestka Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez dziś jedną pierś boli, staram sie trochę odciagnac;)
    a dziewczyny powiedzcie mi jak z hormonami? Bo ją to placze to sie smieje..normalnie mam dziś strach że nie podolam..szczególnie jak malutek płacze....mialyscie coś takiego?

Kakabaka lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po ktg. Tetno super a skurczy brak... No coz. Nie bedzie jutro prezentu ur. :-)

Dzis zaczne dzialac z mezem :-) nawet moj suwaczek to mowi :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 17:09

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g - no kto wie, może się spotkamy gdzieś na korytarzu :)
    ataga - no Twój rzeczywiście pobił wszelkie rekordy. Ale myślałam ze jak przewidywana waga urodzeniowa powyżej 4 kg to robią cesarkę... W każdym razie dobrze że masz pozytywne nastawienie. Kto wie, może uda się bez problemu :)

ania.g lubi tę wiadomość

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga no to niezły klocek się szykuje, też myślałam że jak dziecko waży 4kg albo i więcej to już cc robią ale widać że nie koniecznie i jak lekarz mówi że dasz rade to na pewno dasz :)

age.png
  • Vilenka Przyjaciółka

Wysłany: 9 października 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno w Zośce ostatnio urodziło się dziecko sn które ważyło 5,5kg..

7u22flw1a3vjzwk7.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja sie boje !!!! boje sie zeby sie krzywka mojemu dziecku nie stala zeby sie nie zaklinowal !!!

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie tym razem nie w dwupaku! Wczoraj o 22:00 zostałam odeslana z IP z niemocnmi skurczami do domu. Polozylam się spac mimo tego ze skurcze były regularne i lekko bolesne. O 1:30 odeszły mi wody, plus biegunka i mocne skurcze. Pojechalismy ponownie do szpitala, gdzie po wypełnieniu papierów zostałam zaprowadzona na pordowke po 2:30 podlaczyli mnie do ktg i kazali czekać. Skurcze były bolesne ale dało się je wytrzymać, chociaż czasami nie panowalam nad oddechem. Ok 3:30 trafiłam na sale porodowa i o 4:05 urodziła się Lilka. Cały bolesny okres trwal jakieś 2h, jestem mega zadowolona. Fakt bolało ale po tych niektorych opowieściach myślałam ze jest o wiele gorzej. Wszystko tak szybko sie potoczyło ze nie skorzystałam nawet z znieczulenia. Lilka waży 3460 i ma 53 cm. Nie muszę pisac chyba ze jest najpiekniejszym skarbem świata? :) Nadrobie Was jak wyjdziemy ze szpitala :)

poczwarkah, Kasiula09, Vilenka, paulina.b.1991, Kakabaka, Anoolka, DeLaCruz, ao12., Pauletta, misiulka2000, pestka, Kajaoli, paaolka, Strokrotka, nadzieja!!!, lubek, agatas, Scęście, ataga4, caterinka, ania.g, Bergo, Nelly, Magdzialenka, Eva0507, sylwia1985, MartaR.., anka_a lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIĘĘĘĘĘĘKNIE :) Gratulacje paradise :)
    Też już bym chciała, szczególnie że miałyśmy ten sam dokładnie termin! :)

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • Vilenka Przyjaciółka

Wysłany: 9 października 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    a ja sie boje !!!! boje sie zeby sie krzywka mojemu dziecku nie stala zeby sie nie zaklinowal !!!

Będziesz pod opieką :) nie martw się na zapas :)

7u22flw1a3vjzwk7.png
  • DeLaCruz Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:
    Do mam karmiących jak radzicie sobie z twardymi bolącymi piersiami.

Lekko "pogłaskać" w kierunku brodawki, żeby mleko spłynęło, nie ściskać, aż tylko trochę pierś zmięknie, a potem przystawiać, przystawiać, przystawiać :) Mały ssak odciągnie :)

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Kasiula09 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise gratulacje :) szybciutko poszło :) teraz odpoczywajcie sobie :)

age.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Nie chcę się z nikim ścigać :-) ale nasz Kajtek pod względem wagi i wielkości będzie chyba nr 1 w naszym październikowym gronie...

Otóż na dzień dzisiejszy waży.....ta dam ta dam ta daaaam.....4 kg !!!!!

Jak powtórzyłam to mężowi, to z dumą w głosie powiedział: "MÓJ SYN." :-D
    Duży chłopak faktycznie, ale mam czasem wrażenie, że nie czytacie moich postów :(
    Mój Jędruś jest ciut młodszy, a waży więcej, bo z wczorajszych pomiarów wynika, że 4100. Wiem, że niewiele więcej i że nie chcesz się ścigać, ale jakoś mnie zabodło, że nikt nie zarejestrował tego że pisałam jaki wielki jest.
    Ej... wiecie co? Chyba mi hormony świrują :) Co za głupoty mi przychodzą do łebka, żeby się przejmować urojonymi bzdurkami że mnie ignorujecie :) Co ta ciąża robi z babeczkami :)

DeLaCruz, ao12., nadzieja!!!, lubek, ataga4 lubią tę wiadomość

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    dziewczyny ktore urodzily jakie to uczucie gdy polozono wam na piersi wasze malenstwo? ja sobie nie moge tego wyobrazic
    Mi popłynęły łzy ze wzruszenia, taki wielki wybuch miłości :)Piękne uczucie :)
    Chociaż słyszałam że niektóre dziewczyny nie czują od razu nic do maluchów tylko przychodzi to z czasem :P

• Vilenka Przyjaciółka

Wysłany: 9 października 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise gratulacje!!! ja też już chcę!!

7u22flw1a3vjzwk7.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Chyba wszystkie ubranka w rozm. 56 będę musiała schować do worków...a takie śliczne są niektóre :)

Acha, a od początku ciąży przytyłam 14 kg. Książkowo :)

Mój mały też miał być gigantem, owszem spory jest, ale ciuszki 56 są dobre albo ZA DUŻE :O w niektóre 50 nawet wchodzi ;) Także z tymi rozmiarami nigdy nie wiadomo ;p

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Witam sie tym razem nie w dwupaku! Ok 3:30 trafiłam na sale porodowa i o 4:05 urodziła się Lilka.
    Ogromniaste gratulacje :)

• DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Witam sie tym razem nie w dwupaku! Wczoraj o 22:00 zostałam odeslana z IP z niemocnmi skurczami do domu. Polozylam się spac mimo tego ze skurcze były regularne i lekko bolesne. O 1:30 odeszły mi wody, plus biegunka i mocne skurcze. Pojechalismy ponownie do szpitala, gdzie po wypełnieniu papierów zostałam zaprowadzona na pordowke po 2:30 podlaczyli mnie do ktg i kazali czekać. Skurcze były bolesne ale dało się je wytrzymać, chociaż czasami nie panowalam nad oddechem. Ok 3:30 trafiłam na sale porodowa i o 4:05 urodziła się Lilka. Cały bolesny okres trwal jakieś 2h, jestem mega zadowolona. Fakt bolało ale po tych niektorych opowieściach myślałam ze jest o wiele gorzej. Wszystko tak szybko sie potoczyło ze nie skorzystałam nawet z znieczulenia. Lilka waży 3460 i ma 53 cm. Nie muszę pisac chyba ze jest najpiekniejszym skarbem świata? :) Nadrobie Was jak wyjdziemy ze szpitala :)

Jeeeju.. Jak ja Ci zazdroszczę takiego porodu.. Gratulacje Mamuśka! :)

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka tu jest tyle postów ze nie sposób wszytsko zapamiętać nie smutaj :) Twój Jędrek też dorodny chłopak :)

Kakabaka lubi tę wiadomość

age.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    Kakabaka tu jest tyle postów ze nie sposób wszytsko zapamiętać nie smutaj :) Twój Jędrek też dorodny chłopak :)
    :* :)(:

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 17:58

Kasiula09 lubi tę wiadomość

• Pauletta Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paradise gratki. To urodziny juz z/dzidziolkiem. Maja ma jutri szanse hihi

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
‹‹ 839 840 841 842 843 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ