Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Paradise gratulacje!
Ale zaskoczenie, fajowo że tak szybko poszło
A pokażesz nam zdjęcie swojej córci?
Kakabaka powiem Ci ze własnie wydawało mi się ze jest co najmniej jeden większy maluszek ponad 4 kg u nas na forum, tylko tez nie pamiętałam który...w ogole moja pamięć jest ostatnio mega słaba..siostra co chwila dziwi mi się ze różnych ważnych szczeółow z zycia nie pamiętam..no ale co zrobić, przecież nie specjalnieKakabaka, Nelly lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyParadise gratulacje!
Dziewczyny,4 kg to dorodne te wasze maleństwa, moja to dopiero teraz ma ciut ponad 4 kg i jak ja karmie to rece bolą. Ale pamietam ze lezala ze mną na porodówce dziewczyna co urodzila naturalnie 4300,Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 19:28
-
nick nieaktualnyPestka,ja mam takie nastroje zmienne. Teraz w sumie juz troche mniej ale do niedawna to beczalam jak dziecko beczalo, albo mialam mysli ze po co mi byla ta ciaza jak bylam zla ze ciagle niemoge sie wyspac. Duzo mi teraz mąż pomaga,i zajmuje sie hanią, ma duzo wiecej cierpliwosci niz ja.
-
sylwia1985 wrote:Dzwonila do mnie kolezanka z pracy i szefostwo sie zmienilo ( szefowa tez w ciazy i juz poszla na L4) - ponoc przewalone teraz maja i rygor jest na maxa- hmmmm chyba musze sie pozegnac z powrotem zwlaszcza ze chce rok byc na macierzynskim
Wlasnie dziewczyny wy ile bedziecie na macierzynskim te ktore pracowaly? Bardziej oplaca sie na pol roku czy rok? wypelnialyscie w pracy jakies papiery?
Aniqa lubi tę wiadomość
-
Paradise GRATULACJE!!!
Ja już po wizycie...Rano złapały mnie dosc mocne skurcze (tzn wydaje mi isę że to skurcze...bo bolało mnie na środku brzucha, tak jakby taki ucisk...ciężko mi isę oddychało i było mi niedobrze) ale po kąpieli i odpoczynku, przeszły...
Lekarz powiedział że rozwarcie na 2 palce...
Wypisał mi też karte szpitaną i w pon idę na kolejne usg, związane z tymi nieszczęsnymi przepływami...a jak do 15.10 nie urodzę to mam iść na ktg... -
Paradise gratuluję. Z twojego opisu wynika, że miałaś super poród. Też bym tak chciała.
-
Kakabaka wrote:Duży chłopak faktycznie, ale mam czasem wrażenie, że nie czytacie moich postów
Mój Jędruś jest ciut młodszy, a waży więcej, bo z wczorajszych pomiarów wynika, że 4100. Wiem, że niewiele więcej i że nie chcesz się ścigać, ale jakoś mnie zabodło, że nikt nie zarejestrował tego że pisałam jaki wielki jest.
Ej... wiecie co? Chyba mi hormony świrująCo za głupoty mi przychodzą do łebka, żeby się przejmować urojonymi bzdurkami że mnie ignorujecie
Co ta ciąża robi z babeczkami
Ja pamietałam!Od Ciebie wiedziałam że powyżej 4 kg robią cc
Kakabaka lubi tę wiadomość
-
Aniqa wrote:Pestka,ja mam takie nastroje zmienne. Teraz w sumie juz troche mniej ale do niedawna to beczalam jak dziecko beczalo, albo mialam mysli ze po co mi byla ta ciaza jak bylam zla ze ciagle niemoge sie wyspac. Duzo mi teraz mąż pomaga,i zajmuje sie hanią, ma duzo wiecej cierpliwosci niz ja.
-
nick nieaktualnykurcze noc chyba nie będzie dla mnie łaskawa, Hania spała prawie cały dzień wiec w nocy jej sie spać nie będzie chciało. teraz sie budzi z kolejnej drzemki, bedzie cyc potem lulanko pewnie do 23 godziny a potem tylko chwilowe drzemki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 19:51
-
Nadrobiłam ale i tak połowy nie pamiętam
Jak dla mnie dresy do szpitala zbędne, trzeba wietrzyć krocze bo można sobie biedy narobić ( oczywiście jak nacinają albo się pęknie ale i same te odchody mogą narobić bałaganu).
Rogal do karmienia extra dzisiaj mi przyszedl i jestem mega zadowolona mam wolne ręce.
Uczucie jak kładą malucha niesamowite chociaż ja miałam go parę sekund a potem położyli go do czegoś ala solarium (ciepło wydawało) a mnie szyli na żywca, ale widok maleństwa obok niwelował ból, tzn bolało, ale kogo to obchodziło wtedy
Moje dziecko budzi się jak je tylko odkładam, nic kompletenie nic nie mogę zrobić, nawet załatwiam się w biegu yhhhhAniqa, Kajaoli, Nelly lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymitaka wrote:
Rogal do karmienia extra dzisiaj mi przyszedl i jestem mega zadowolona mam wolne ręce.
Moje dziecko budzi się jak je tylko odkładam, nic kompletenie nic nie mogę zrobić, nawet załatwiam się w biegu yhhhh
mam nadzieje że twoje dzieciatko zacznie dłuzej spac zebyś choć troszke odpoczeła. -
Chyba mnie dzisiaj hormony zalały na maxa. Przed chwilą dopiero mój mąż wrócił z pracy. Zmęczony i nie w humorze. I tak drętwo ze mną rozmawiał (na pewno wiecie o co mi chodzi), Teraz wziął psa i poszedł pobiegać a ja się pobeczałam że cały dzień na niego czekam sama w domu z psem jedynie a jak przychodzi to nawet nie chce ze mną porozmawiać. Głupia jestem bo zamiast dać mu spokój po ciężkim dniu to ja teraz popłakuję jaka to biedna jestem
Mam nadzieję że to hormony fisiują a nie że taki matołek ze mnie
-
paradise wrote:Witam sie tym razem nie w dwupaku! Wczoraj o 22:00 zostałam odeslana z IP z niemocnmi skurczami do domu. Polozylam się spac mimo tego ze skurcze były regularne i lekko bolesne. O 1:30 odeszły mi wody, plus biegunka i mocne skurcze. Pojechalismy ponownie do szpitala, gdzie po wypełnieniu papierów zostałam zaprowadzona na pordowke po 2:30 podlaczyli mnie do ktg i kazali czekać. Skurcze były bolesne ale dało się je wytrzymać, chociaż czasami nie panowalam nad oddechem. Ok 3:30 trafiłam na sale porodowa i o 4:05 urodziła się Lilka. Cały bolesny okres trwal jakieś 2h, jestem mega zadowolona. Fakt bolało ale po tych niektorych opowieściach myślałam ze jest o wiele gorzej. Wszystko tak szybko sie potoczyło ze nie skorzystałam nawet z znieczulenia. Lilka waży 3460 i ma 53 cm. Nie muszę pisac chyba ze jest najpiekniejszym skarbem świata?
Nadrobie Was jak wyjdziemy ze szpitala
Wieeeelkie gratulacje Kochana!!! Czekamy na zdjęcie Twojego skarbu -
Byłam dzisiaj na ktg i Gabrysia malo się ruszała, wiec doktor kazał iść coś zjeść i przyjść jeszcze raz żeby powtórzyć ktg. To drugie wyszło tak samo. Dostałam skierowanie na jutro do szpitala na testy oksytocyny na 8.00. Będą obserwować jak dziecko będzie reagowalo jak pojawia się skurcze. Ja pierdziele ale mam stracha. Doktor powiedział ze po podaniu oksytocyny może się akcja zacząć. Bez sensu trochę takie wywoływanie na siłę, ale nie wiem nie znam się. Badał mnie i szyjkę mam jeszcze zamknięta.
Lecę się kąpać, i ogolić bo mam być przygotowana na poród i oczywiście torbę dopakowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 21:11
paaolka, Kasiula09, lubek lubią tę wiadomość
-
theagnes87 wrote:A mam pytanie do Was, czy Wasze maluchy w nocy śpia w czapeczkach...Bo tak isę zastanawiam, bo u mnie w pokoju temperatura jest ok 20 stopni...rano jest chłodno i wiem że po kąpieli zakłada isę czapkę, ale czy potrem ją zdejmuję? Czy mała może spać cała noc w czapeczce?
Kaszulator wrote:Chyba muszę kupić sobie nianię elektroniczną, bo strach wyjść do łazienki albo do kuchni przez to ulewanie. Tym bardziej, że mój trzylatek zagłusza wszystko co się da. Co prawda mam małe mieszkanie, więc myślałam, że się obędzie bez tego gadżetu, no ale ten hałas Piotrusiowy...Czy któraś z Was ma może jakąś nianię elektroniczną i jest zadowolona? zastanawiam się, czy ze względu na to ulewanie nie powinnam kupić z kamerką, tylko czy nich aż tak dobrze widać?http://www.ceneo.pl/1353684#tab=click_scroll i mysle ze w zupelnosci wystarcza . mi chodzi glownie o dzwiek. nie musi byc wypasiona z kamerkami i setkami funkcji, zalezy mi by uslyszec co dzieje sie z malym gdy odejde do innego pomieszczenia w ktorym nei koneicznie ejst cisza
Kakabaka wrote:Dostałam skierowanie do szpitala na wtorek. Jędrek waży 4100 i dlatego lekarz zalecił cc. I tutaj mam pytanie do Was dziewuszki po cc jak wygląda pierwsze karmienie piersią maluszka i czy później nie ma z tym problemów. Całą ciążę byłam nastawiona na poród sn i nic nie wiem o cc
paradise wrote:Witam sie tym razem nie w dwupaku!super ze porod wspominasz mile
paaolka wrote:Kajaoli patrze na Twoje ustawione zdjęcie z Charlim i napatrzeć się nie mogęjest boski w tej pozie supermena
Kakabaka lubi tę wiadomość
-
paaolka wrote:Kajaoli patrze na Twoje ustawione zdjęcie z Charlim i napatrzeć się nie mogę
jest boski w tej pozie supermena
Niedlugo bedziemy podziwiac twoje malenstwo
paaolka lubi tę wiadomość