Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
no na dzisiaj sie umawialam z Nikusiem ze wychodzi 10. 10 - zobaczymy czy poslucha - mam nadzieje ze tak bo maz ma wolny weekendzik wiec wolalabym urodzic - bede go martretowala po pracy z serduchowaniem bo ostatnio nie mial sily- hmmm moze cos ruszy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 08:30
ao12., paaolka, lubek lubią tę wiadomość
-
jak tak czytam o tych waszych hormonalnych placzach to ciesze sie ze mnie to ominelo
poporodowych zali tez narazie nie doczekalam i mam nadzieje ze tak zostanie
Renatkach! przestan pisac bzdury.. ja po cc tez mialam zbyt malo pokarmu a maly musial jesc co 3h wiec byl na ich butli (bebiko 1 plyn) pisalam 2 strony temu chyba komus o tym, ze ja urodzilam w srode o 18:20 a przyniesli mi o 19 malego i dostawili do cyca, i to bylo tyle jego cyca do 6 rano ,, czyli 12h nie jadl mojego mleczka wiec musieli go tam karmic. o 6 rano mi go przyniesi i dostawili, widzieli ze nie dojadl bo to sama siara byla, prawie nie zasysal wiec znow dostal butle i kazano mi po cycu dawac mu jeszcze 5-10ml butli, mialam ja ciagle na stoliku i mi wymieniano co 4h na nowa. dopiero w piatek od rana wpychalam mu cyca na sile i mowilam ze nie chce tej butli ze ebde cycem probowac no i tak zostalo do dzis, jest tylko na cycu. gdy byl nawal to sciagalam i dawalam do butelki i fakt ze 2 dni lepiej mu bylo jesc z butelki moje mleko ale juz 5 dnia w szpitalu umial sam najesc sie z cyca, wiec calusienke dwa dni ostatnie szpitalne jadl tylko cyca a nie mleko z cyca ale podane w butelce, i teraz w domu tez ani razu nei odciagalam a mleko gromadzi sie ze ho hoKajaoli, Kakabaka, Anoolka lubią tę wiadomość
-
sylwia1985 wrote:no na dzisiaj sie umawialam z Nikusiem ze wychodzi 10. 10 - zobaczymy czy poslucha - mam nadzieje ze tak bo maz ma wolny weekendzik wiec wolalabym urodzic - bede go martretowala po pracy z serduchowaniem bo ostatnio nie mial sily- hmmm moze cos ruszy
-
a ja nadrobilam nocne komentarze i lece sprzatac bo kolo 9 ma byc u mnei ten caly patronaż
lekarka z polozna. wieczorem ogarnialam ale maz o 3 w trase sie zbieral i jak to chlop, tu okruchy po sniadaniu, tam piach z butow, zachlapana umywalka
a wiec lece
Kakabaka lubi tę wiadomość
-
Zielono_mi ogromne gratulacje
Teraz wypoczywajcie
Renatkach na pewno nie jesteś wyrodną matką nawet tak nie mów podobno po CC tego pokarmu jest znikoma ilość ale nie poddawaj się dostawiaj małą do cyca i za chwile bedziesz miała pokarm cierpliwości.
Ja nadal w dwupaku mycie okien nic a nic nie ruszyło mojego uparciuszka. -
Aktualizacja listy o kolejne dzieciaczki
WITAMY NA SWIECIE:
1. 31.08 Aniqa - Hania 2660g, 56cmSN – 36t + 0d
2. 16.09 Kajaoli – Charlie 3298g, 49cmCC – 37t + 2d
3. 16.09 Joaśka – Majusia 3220g, 52cmCC – 37t + 4d
4. 18.09 gobsoon – Filipek 2970g, 55cm , Wojtuś 3050g, 56cm, CC – 37t + 1d
5. 24.09 Scęście – Kuba 3000g, 52cmCC – 36t + 6d
6. 25.09 tofirus – Małgosia 2670g, 52cmSN – 38t + 5d
7. 26.09 Kaszalutor – Magdalenka 3120g, 58cmCC – 38t + 1d
8. 26.09 03.10 caterinka – Milenka 3400g, 53cm
9. 27.09 Smutas – Antoś 2800g , 53cmSN – 39t + 0d
10. 28.09 mitaka – Oluś 3450g, 55cmSN -
11. 30.09 DeLaCruz – Franek 3600g, 56cmCC – 39t + 5d
12. 01.10 Anoolka – Filipek 3600g, 56cmCC – 39t + 0d
13. 01.10 pestka – Franek 3400g, 56cmSN – 39t + 5d
14. 02.10 Nelly – Magda 3050g, 54cmSN – 37t + 4d
15. 03.10 margarita – Wojtuś 3230g, 54cmCC –
16. 04.10 MOI – Julcia 3340g, 58cmSN – 41t + 1d
17. 05.10 MartaR – Pola 3840g, 54cm– SN – 40t + …
18. 06.10 moni28 – Julia 3480g, 58cm- SN – 40t + 2d
19. 08.10 renatkach – Karolinka 2990g , 53 cm- CC – 39t + 1d
20. 09.10 paradise – Liliana 3460g, 53 cm- SN – 38t + 4d
21. 09.10 Zielono_mi:))))) - Juleczka 2970 g, 47 cm- CC – 40t + 4d
W oczekiwaniu na:
1. 03.10 aga2319 – Madzia
2. 08.10 Ulcio - Synuś
3. 10.10 Lubek – Tymon
4. 10.10 Eva0507 – Naomi
5. 12.10 paulina.b.1991 -Adam
6. 12.10 agata4 – Kajetan/Adam
7. 15.10 mama86 – Gabrysia
8. 15.10 Kakabaka – Jędrek
9. 16.10 Stokrotka – Ignaś/Wiktor
10. 16.10 ao12 – Julia/Hania/Alicja
11. 17.10 sylwia1985 – Nikuś
12. 17.10 mad8 – Wojtek
13. 18.10 paaolka – Krzyś
14. 18.10 Monica – Kuba
15. 19.10 poczwarkah – Witold
16. 13.10 ania.g – Marcel
17. 20.10 anka_a – Julian
18. 20.10 theagnes87 – Rozalka
19. 20.10 Kasiula09 – Zuzia
20. 21.10 agatas – Zosia
21. 22.10 Bergo – Syn
22. 22.10 Magdzialenka – Aleksander
23. 23.10 Pauletta – Majeczka
24. 25.10 loveyou88 – Michałek
25. 25.10 Avakesh – Maksymilian
26. 29.10 serek_84 – Gabrysia
27. 30.10 Mika85 – Aleksandra
28. 31.10 misiulka2000 – Filipek
29. 31.10 Agrafka – Matylda
sylwia1985 lubi tę wiadomość
-
Scęście wrote:a ja nadrobilam nocne komentarze i lece sprzatac bo kolo 9 ma byc u mnei ten caly patronaż
lekarka z polozna. wieczorem ogarnialam ale maz o 3 w trase sie zbieral i jak to chlop, tu okruchy po sniadaniu, tam piach z butow, zachlapana umywalka
a wiec lece
-
sylwia1985 wrote:Pytanie do was dziewuszki ktore urodzilyscie. Czy faktycznie zgadzala wam sie waga malucha z Usg ostatniego z urodzeniem ? niby jest jakis margines bledu ale jak bylo u was?
Podpinam się pod pytaniesylwia1985 lubi tę wiadomość
-
renatkach wrote:I mam doła bo co za matka ze mnie skoro nawet swojego dziecka nakarmić nie umiem.l a z drugiej strony nie umiem patrzeć jak ona tak płacze.
Kochana, nie ma czegoś takiego, że nie wykarmisz dziecka. Jak masz cycki to wykarmiszTylko trzeba cierpliwości. Powiem Ci tak. Jak mnie przez pierwsze 2 dni pytali czy mam pokarm, odpowiadałam bez wahania, że tak. Mimo, że nie wiedziałam, ile tak naprawdę go jest. Po prostu wiedziałam, że inaczej będą mi dziecko dokarmiać i z rozkręceniem laktacji będzie ciężko. Trzeba maluszka jak najczęściej przystawiać, kiedy tylko chce. Sam wystymuluje Ci laktację. I będzie dzieciątko szczęśliwe, że tyle przy cycu spędza. I nie zastanawiaj się, czy masz odpowiednią ilość pokarmu, bo jeśli nie będziesz dokarmiać i będziesz przystawiać na żądanie, to będzie go dokładnie tyle, ile potrzeba maluszkowi. Nie będzie głodny. I nie daj sobie wmówić, że po cc nie będziesz karmić. To nieprawda! Trzeba pozytywnie myśleć, karmienie musi sprawiać Ci przyjemność, musisz odsunąć od siebie wszystkie złe myśli z tym związane i KARMIĆ
Jesteś mamusią, na pewno dasz radę wykarmić, tylko bądź cierpliwa i pewna siebie. I pamiętaj, że to Ty decydujesz o dziecku, a nie ktoś inny i nie musisz się zgadzać na dokarmianie. Jako mama wiesz, co dla niego lepsze. Na pewno sobie poradzisz!
Trzymam kciuki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 09:22
Kajaoli, ataga4, Kakabaka, Strokrotka, Aniqa, agatas, lubek, Anoolka, Nelly, anka_a lubią tę wiadomość
💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
renatkach wrote:I mam doła bo co za matka ze mnie skoro nawet swojego dziecka nakarmić nie umiem.l a z drugiej strony nie umiem patrzeć jak ona tak płacze.
No co ty Renatkach? Przeciez tyle razy tu pisalysmy, ze nie ma czym sie przejmowac bo na poczatku nie ma duzo pokarmu a dzieci duzo nie jedza. Moje dziecko bylo dokarmiane w klinice mlekiem modyfikowanym ze strzykawki w malych dawkach: 15ml.
Glukoze mialo tylko wtedy podawane jak trzeba bylo mu zrobic zastrzyk.
Dlatego dziwie sie, ze u ciebie w szpitalu dokarmiaja glukoza jesli ona ma tylko wlasciwosci uspakajajace a nie odzywcze.
No i to by tlumaczylo dlaczego mala placze. Moze popros meza zeby kupil male opakowanie mm i strzykawki ( jak dziecko ma podawane minimalne dawki ze strzykawki to nie traci odruchu ssania - tak mi tlumaczyla specjalistka od laktacji w klinice).
Staraj sie przystawiac dziecko jak najczesciej do piersi, nawet jak nic nie leci bo to rozkreci ci laktacje.
Jesli bedzie za wolno sie rozkrecac popros o laktator elektryczny lub uzywaj wlasnego pomiedzy karmieniami.
Zobaczysz, ze bedzie ok
poczwarkah, Kasiula09, lubek lubią tę wiadomość
-
Jeszcze dodam, że jestem przykładem, że po cc może być duuuużo mleka, tylko trzeba przystawiać, nawet jeśli 5 minut temu się skończyło karmić. Od początku ani razu nie użyłam laktatora, nie dokarmiałam. Mały ślicznie rośnie tylko na cycku
Kajaoli, Kakabaka, Aniqa, Anoolka lubią tę wiadomość
💙 2014
❤️ 2016
-
Renatkach, w pełni popieram Kajaoli - przystawiaj jak najcześciej, nawet jak Ci się wydaje że nic nie leci. I proszę mi tu nie gadać że na początku leciała sama "siara" i że to dziecku nie wystarczy. Siara jest najbardziej odżywcza i najlepsza. A dziecko w pierwszej dobie życia potrzebuje tylko 10-15 ml pokarmu, bo ma jeszcze zapas energii zmagazynowany w wątrobie z brzuszka.
No ale jeśli naprawdę świrujesz że masz na razie za mało, to rzeczywiście strzykawka z mlekiem będzie ok. A już na pewno lepsza niż butelka z glukozą. Podawać dziekcu sam cukier? BRRRRRR. Za przeproszeniem poje***ło ich w tym szpitalu chyba. Lepiej podawać mm, tam przynajmniej coś jest, a nie same węglowodany.
Będzie dobrzeDeLaCruz, ataga4, Kajaoli, Kasiula09, lubek, Nelly, anka_a lubią tę wiadomość
-
ataga4 wrote:Podpinam się pod pytanie
U mnie dwa tygodnie przed porodem mały ważył 3400, a urodził się 3650, więc lekarz trafił. Ale równie dobrze Franuś mógł ważyć 3800-3900, bo taki się zapowiadał.💙 2014
❤️ 2016
-
Nasze osatnie usg bylo robione na cztery dni przed porodem i wykazalo 3300gr wagi. Cztery dni pozniej Charlie urodzil sie z waga 3298gr. Wyglada na to, ze w trakcie usg pomylono sie o okolo 150gr.
-
Hej ale mi się ciężko ogarnąć dziś jakoś dopiero zaczęłam wracać do życia zaraz idę na zdjęcie szwów ...Pola płacze często nie wiemy co jej dolega uczymy się siebie mam nadzieje ze z dnia na dzień będzie lepiej...
Mój opis porodu będzie krótki ponieważ sam poród był krótki trwał 35minutmówili potem na mnie ekspesowa mamuśka w następnym poście dokończe bo musze lecieć
ao12., Kakabaka, Kajaoli, Anoolka, DeLaCruz, anka_a lubią tę wiadomość
-
"Jako mama wiesz, co dla niego lepsze"
To są święte słowa... Z tym, że dla jednych jest lepsze karmienie piersią, dla innych mm...DeLaCruz wrote:Kochana, nie ma czegoś takiego, że nie wykarmisz dziecka. Jak masz cycki to wykarmiszTylko trzeba cierpliwości. Powiem Ci tak. Jak mnie przez pierwsze 2 dni pytali czy mam pokarm, odpowiadałam bez wahania, że tak. Mimo, że nie wiedziałam, ile tak naprawdę go jest. Po prostu wiedziałam, że inaczej będą mi dziecko dokarmiać i z rozkręceniem laktacji będzie ciężko. Trzeba maluszka jak najczęściej przystawiać, kiedy tylko chce. Sam wystymuluje Ci laktację. I będzie dzieciątko szczęśliwe, że tyle przy cycu spędza. I nie zastanawiaj się, czy masz odpowiednią ilość pokarmu, bo jeśli nie będziesz dokarmiać i będziesz przystawiać na żądanie, to będzie go dokładnie tyle, ile potrzeba maluszkowi. Nie będzie głodny. I nie daj sobie wmówić, że po cc nie będziesz karmić. To nieprawda! Trzeba pozytywnie myśleć, karmienie musi sprawiać Ci przyjemność, musisz odsunąć od siebie wszystkie złe myśli z tym związane i KARMIĆ
Jesteś mamusią, na pewno dasz radę wykarmić, tylko bądź cierpliwa i pewna siebie. I pamiętaj, że to Ty decydujesz o dziecku, a nie ktoś inny i nie musisz się zgadzać na dokarmianie. Jako mama wiesz, co dla niego lepsze. Na pewno sobie poradzisz!
Trzymam kciuki
Kajaoli, Anoolka lubią tę wiadomość