X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w dwupaku, niestety nic się nie rozkręciło przez noc :(
    Zaraz zabiorę się za gotowanie rosołu, może dziecko do wieczora się namyśli :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2014, 09:09

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello! Witam wszystkie mamusie :-)
    U mnie przez noc nic się nie wydarzyło. Rano był obchód i była fajna pani doktor i się mnie dziś pyta czy podlaczamy kroplowe, to ja jej na to czy jest taka potrzeba skoro jestem jeszcze przed terminem. To ona mi na to ze mam jeszcze trochę czasu i to ode mnie zależy. Powiedziałam jej ze wolalabym żeby się samo zaczęło tym bardziej ze termin mam na 15. Mówiła ze przegladala moja dokumentacje i widzi ze wszystko mam po zamykane jeszcze a zapisy mam ladne. Wiec do jutra zostaje na obserwacji i będą mi 3 razy dziennie robić zapis KTG a jutro rano lekarz zdecyduje czy mnie jutro puszcza do domu. Z tego co pamietam to jutro jest moj doktor prowadzacy wiec pewnie mnie pusci ;-)

Nelly, Aniqa, anka_a, lubek, Kajaoli lubią tę wiadomość

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry :-) u mnie dzis noc masakryczna spalam niecale trzy godziny jak sie obudzilam o polnocy tak wcale zasnac nie moglam glowa mnie boli okropnie mam nadzieje ze kolejna noc bedzie ok. Jeszcze do tego co sie poloze na boku to strasznie boli mnie biodro na ktorym leze masakra

age.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również mam termin na 15 ale u mnie nic się nie dzieje więc jestem w domu.
    Chciałam Wam podziękować za wczorajszą pomoc przy kupnie fasolki do karmienia :)
    Stanęłam wczoraj przed ścianą fasolek i zgłupiałam :) Odpaliłam wtedy szybko komóreczkę i nasze forum. Wszystkie miałyście fasolki z motherhood wiec wybór od razu stał się łatwiejszy :) Wybrałam model premium i jestem mega zadowolona :) Także dzięki za pomoc :)

Strokrotka lubi tę wiadomość

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pytanie głównie do mamusiek czy to prawda ze do porodu nie mozna miec pomalowanych paznokci u rąk i nóg?

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    A nasz maly ma swoją porę aktywną od 23 do 2 średnio..:/kurcze jak go tego oduczyc? W okolicy kąpieli stary sie go 2-3h przetrzymać, pocwiczyc i w ogóle ale kurcze on dalej po23 i kaemieniu oczy jak 5zl...macie jakieś sposoby?
    My w piątek i sobotę goscilismy siostrę M z mężem i dostaliśmy taki zapas pieluch 1 i 2 że chyba do swiat nam styknie:)
    Ja zauważyłam ze jak kąpiemy hanie na wieczor to po kąpieli jest bardziej aktywna i trudno ją uspac wiec kąpiemy rano albo popołudniu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    pytanie głównie do mamusiek czy to prawda ze do porodu nie mozna miec pomalowanych paznokci u rąk i nóg?
    W moim przypadku nieprawda. U mnie niemialo to znaczenia.

• anka_a Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Miłej niedzieli dziewczyny rozpakowanie i czekające ;)

• paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No witamy dalej w dwupaku.
    Mały spacer, <3 i cisza narazie.

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    W moim nie można. Chodzi o to że jeśli masz cc to lekarz oceniając stan zdrowia w trakcie operacji sprawdza czy paznokcie nie sinieją.

Kajaoli, Nelly, Kasiula09, Anoolka lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    A nasz maly ma swoją porę aktywną od 23 do 2 średnio..:/kurcze jak go tego oduczyc? W okolicy kąpieli stary sie go 2-3h przetrzymać, pocwiczyc i w ogóle ale kurcze on dalej po23 i kaemieniu oczy jak 5zl...macie jakieś sposoby?

Pestka, mi wytlumaczono w szpitalu, ze narazie maly bedzie aktywny przez cala dobe a moze nawet w nocy bardziej. I tak podobno bedzie przez jakis czas - jaki - to zalezy od dziecka.
    Zalecono mi natomiast mowic przy nim normalnym glosem w ciagu dnia ( nawet jak spi ) , nie zaslaniac zaslon ( zeby spal w swietle dziennym ) natomiast w nocy koniecznie mowic przy nim szeptem, wykonywac malo ruchow, sciszyc telewizor itp.
    Takie zachowanie rodzicow ma nauczyc malca kiedy sa pory aktywnosci w ciagu doby a kiedy spoczynku.
    Tak na oko mysle, ze jest to kwestia trzech - czterech miesiecy zeby nauczyc dziecko, ze w nocy sie spi a oczka otwarte mamy w dzien. A co mysla o tym doswiadczone mamy? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2014, 11:11

Nelly, paaolka, Anoolka, DeLaCruz, pestka lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kochane, witam sie w niedzielny poranek :)
    Musze sie z wami podzielic, ze wczoraj pierwszy raz moi mezczyzni zostali sami w domku a ja spokojnie poszlam sobie do fryzjera, na poczte i zrobilam male zakupy na obiad.
    Dzien wczesniej odciagnelam 60ml mleka dla szkraba i Tata napoil go butelka.
    Wszystko poszlo jak po masle a ja mialam chwile dla siebie co sprawilo mi niesamowita przyjemnosc :)

ao12., lubek, paaolka, Bergo, Kasiula09, MOI, Kakabaka, Aniqa, pestka lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rano zaczelam krwawic i odeszly mi wody- mam delikatne skurcze i rozwarcie 1 cm leze na porodowce- trzymajcie kciuki

Eva0507, Kajaoli, Nelly, ao12., mama86, lubek, Strokrotka, paaolka, Bergo, Kasiula09, Anoolka, Vilenka, MOI, anka_a, Kakabaka, Aniqa, misiulka2000, nadzieja!!!, ataga4, xpatiiix3, poczwarkah, tofirus, paradise, ania.g, pestka, agatas, Eweloka84 lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, trzymamy mocno :)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia Sylwia :)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    ania.g wrote:
    W moim nie można. Chodzi o to że jeśli masz cc to lekarz oceniając stan zdrowia w trakcie operacji sprawdza czy paznokcie nie sinieją.
    U nas też nie można, przy porodzie sn tak samo patrzy się, czy nie sinieją paznokcie. Oczywiście czasem poród rozpoczyna się nagle i kobieta nie zdąży zmyć lakieru (leżałam z taką w sali poporodowej), ale w Twoim interesie jest przygotować też paznokcie na wszelki wypadek.

Kasiula09, ania.g lubią tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, jesteśmy z Tobą, dasz radę, już za chwilę powiatasz Nikusia :-)

km5svcqg6fuae1xg.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy kciuki Sylwia ;-) Wózek zdarzylaś kupić ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2014, 12:10

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikus czekal na wozek :)

Sylwia powodzenia!!!

paaolka, ataga4, anka_a lubią tę wiadomość

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Rano zaczelam krwawic i odeszly mi wody- mam delikatne skurcze i rozwarcie 1 cm leze na porodowce- trzymajcie kciuki

Widzisz Sylwia doczekałas się :) super! powodzenia i oby szybko poszło :)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
‹‹ 854 855 856 857 858 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ