Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Hello! Witam wszystkie mamusie
U mnie przez noc nic się nie wydarzyło. Rano był obchód i była fajna pani doktor i się mnie dziś pyta czy podlaczamy kroplowe, to ja jej na to czy jest taka potrzeba skoro jestem jeszcze przed terminem. To ona mi na to ze mam jeszcze trochę czasu i to ode mnie zależy. Powiedziałam jej ze wolalabym żeby się samo zaczęło tym bardziej ze termin mam na 15. Mówiła ze przegladala moja dokumentacje i widzi ze wszystko mam po zamykane jeszcze a zapisy mam ladne. Wiec do jutra zostaje na obserwacji i będą mi 3 razy dziennie robić zapis KTG a jutro rano lekarz zdecyduje czy mnie jutro puszcza do domu. Z tego co pamietam to jutro jest moj doktor prowadzacy wiec pewnie mnie pusciNelly, Aniqa, anka_a, lubek, Kajaoli lubią tę wiadomość
-
dzien dobry
u mnie dzis noc masakryczna spalam niecale trzy godziny jak sie obudzilam o polnocy tak wcale zasnac nie moglam glowa mnie boli okropnie mam nadzieje ze kolejna noc bedzie ok. Jeszcze do tego co sie poloze na boku to strasznie boli mnie biodro na ktorym leze masakra
-
Ja również mam termin na 15 ale u mnie nic się nie dzieje więc jestem w domu.
Chciałam Wam podziękować za wczorajszą pomoc przy kupnie fasolki do karmienia
Stanęłam wczoraj przed ścianą fasolek i zgłupiałamOdpaliłam wtedy szybko komóreczkę i nasze forum. Wszystkie miałyście fasolki z motherhood wiec wybór od razu stał się łatwiejszy
Wybrałam model premium i jestem mega zadowolona
Także dzięki za pomoc
Strokrotka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnypestka wrote:A nasz maly ma swoją porę aktywną od 23 do 2 średnio..:/kurcze jak go tego oduczyc? W okolicy kąpieli stary sie go 2-3h przetrzymać, pocwiczyc i w ogóle ale kurcze on dalej po23 i kaemieniu oczy jak 5zl...macie jakieś sposoby?
My w piątek i sobotę goscilismy siostrę M z mężem i dostaliśmy taki zapas pieluch 1 i 2 że chyba do swiat nam styknie:) -
nick nieaktualny
-
Kasiula09 wrote:pytanie głównie do mamusiek czy to prawda ze do porodu nie mozna miec pomalowanych paznokci u rąk i nóg?
Kajaoli, Nelly, Kasiula09, Anoolka lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
pestka wrote:A nasz maly ma swoją porę aktywną od 23 do 2 średnio..:/kurcze jak go tego oduczyc? W okolicy kąpieli stary sie go 2-3h przetrzymać, pocwiczyc i w ogóle ale kurcze on dalej po23 i kaemieniu oczy jak 5zl...macie jakieś sposoby?
Pestka, mi wytlumaczono w szpitalu, ze narazie maly bedzie aktywny przez cala dobe a moze nawet w nocy bardziej. I tak podobno bedzie przez jakis czas - jaki - to zalezy od dziecka.
Zalecono mi natomiast mowic przy nim normalnym glosem w ciagu dnia ( nawet jak spi ) , nie zaslaniac zaslon ( zeby spal w swietle dziennym ) natomiast w nocy koniecznie mowic przy nim szeptem, wykonywac malo ruchow, sciszyc telewizor itp.
Takie zachowanie rodzicow ma nauczyc malca kiedy sa pory aktywnosci w ciagu doby a kiedy spoczynku.
Tak na oko mysle, ze jest to kwestia trzech - czterech miesiecy zeby nauczyc dziecko, ze w nocy sie spi a oczka otwarte mamy w dzien. A co mysla o tym doswiadczone mamy?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2014, 11:11
Nelly, paaolka, Anoolka, DeLaCruz, pestka lubią tę wiadomość
-
Czesc kochane, witam sie w niedzielny poranek
Musze sie z wami podzielic, ze wczoraj pierwszy raz moi mezczyzni zostali sami w domku a ja spokojnie poszlam sobie do fryzjera, na poczte i zrobilam male zakupy na obiad.
Dzien wczesniej odciagnelam 60ml mleka dla szkraba i Tata napoil go butelka.
Wszystko poszlo jak po masle a ja mialam chwile dla siebie co sprawilo mi niesamowita przyjemnosc
ao12., lubek, paaolka, Bergo, Kasiula09, MOI, Kakabaka, Aniqa, pestka lubią tę wiadomość
-
Rano zaczelam krwawic i odeszly mi wody- mam delikatne skurcze i rozwarcie 1 cm leze na porodowce- trzymajcie kciuki
Eva0507, Kajaoli, Nelly, ao12., mama86, lubek, Strokrotka, paaolka, Bergo, Kasiula09, Anoolka, Vilenka, MOI, anka_a, Kakabaka, Aniqa, misiulka2000, nadzieja!!!, ataga4, xpatiiix3, poczwarkah, tofirus, paradise, ania.g, pestka, agatas, Eweloka84 lubią tę wiadomość
-
Kasiula09 wrote:pytanie głównie do mamusiek czy to prawda ze do porodu nie mozna miec pomalowanych paznokci u rąk i nóg?ania.g wrote:W moim nie można. Chodzi o to że jeśli masz cc to lekarz oceniając stan zdrowia w trakcie operacji sprawdza czy paznokcie nie sinieją.
Kasiula09, ania.g lubią tę wiadomość
-
Trzymamy kciuki Sylwia
Wózek zdarzylaś kupić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2014, 12:10