X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauletta wrote:
    A opieke na dziecko mozna wziac od tak? Kto to wypisuje
    Ot tak, 2 dni w roku należą się z kodeksu pracy, sama wypisujesz w formie przyjętej u Ciebie/męża w pracy

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    A w ogóle dziewczyny boli Was pierwsze zazsanie maluszków? bo mnie boli jak Franek pierwszy raz łapie brodawkę, potem już nie. I kurcze czekam aż to minie cały czas...;)
    Tak, boli pierwsze zassanie, a na jednym sutku (który mi się strasznie rozrósł w szerz) nie tylko pierwsze. Konsultantka laktacyjna doradziła mi ściągać z tej piersi trochę mleka przed karmieniem, żeby sutek zmiękł i faktycznie trochę mniej to boli. A drugi boli tylko w momencie pierwszego zassania.

km5svcqg6fuae1xg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2014, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    Mam bóle krzyżowe i w dodatku czuję jak dziecko mocno napiera mi na szyjkę...może coś się zacznie ;)
    Kibicuje żeby tak.

ao12. lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2014, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Pytanie do karmiących mam: jak długo je wasze dziecko? Ostatnio Julka potrafi wisieć na cycu 40 minut a nawet godzinę, przysypia przy tym, więc co chwila ja glaszcze po policzku i aktywizuje. Ogólnie nie je lapczywie , ale na pewno ssie bo czuje, nie memla cyca. Pomimo tego długiego karmienia czuje się niedojedzona, chce brać wszystko do buzi, smoczek nie pomaga, nie wiem co robić :-(
    Moja je intensywnie tak pare minut potem jakby zasypiala wiec ja hop do gory na ramionko do odbekniecia, chwilke potrzymam i znów w dól na cycusia i znów pije potem góra i tak dopóki ma dość albo usina.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2014, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    dziewczyny czy wy te przewijaki macie na zatrzaski czy wkrety? Ja mam na zatrzask i zajmuje prawie pol lozeczka choc kupilam ten standardowy. Tez tak macie? Jak kladziecie malucha do lozeczka to wam on nie przeszkadza?
    Ja niemam przewijaka,w łóżeczku mam polozony podklad taki jak bralam na lozko do szpitala,i tam przewijam.

• ameritum Znajoma

Wysłany: 12 października 2014, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    dziewczyny czy wy te przewijaki macie na zatrzaski czy wkrety? Ja mam na zatrzask i zajmuje prawie pol lozeczka choc kupilam ten standardowy. Tez tak macie? Jak kladziecie malucha do lozeczka to wam on nie przeszkadza?

Ja zakupiłam łóżeczko 140x70cm i na tym mam taki przewijak co od spodu ma wkręcone 4-ry nóżki plastikowe, one blokują się na barierkach i dzięki temu przewijak nie spada z łóżeczka a można go swobodnie przesuwać w lewo i prawo. Zawsze można go łatwo zdjąć podnosząc do góry, bo nie jest przykręcony na stałe, ale nie sądzę by przeszkadzał, przynajmniej przez pierwsze 2-3 miesiące. Niestety nie mogłam sobie pozwolić na dodatkowy mebel w stylu przewijak stojący z braku miejsca, dlatego wybrałam taką opcję.

Moje aniołki: 19.01.2009 (*) 7tc; 9.04.2010 (*) 7tc; 7.09.2012 (*) 7tc;
    lekka niedoczynność tarczycy
    oligoastenoteratozoospermia, hiperprolaktynemia i niewydolność II fazy :(
    11.2011 AIM-nieudana; 03.2012 IVF-na 3 zarodkach-nieudane
    Kariotypy-ok. Mtuacja MTHFR-> 5mg acifolid'u
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ameritum wrote:
    Ja zakupiłam łóżeczko 140x70cm i na tym mam taki przewijak co od spodu ma wkręcone 4-ry nóżki plastikowe, one blokują się na barierkach i dzięki temu przewijak nie spada z łóżeczka a można go swobodnie przesuwać w lewo i prawo. Zawsze można go łatwo zdjąć podnosząc do góry, bo nie jest przykręcony na stałe, ale nie sądzę by przeszkadzał, przynajmniej przez pierwsze 2-3 miesiące. Niestety nie mogłam sobie pozwolić na dodatkowy mebel w stylu przewijak stojący z braku miejsca, dlatego wybrałam taką opcję.
    Mam identyczna opcje tylko 70cm bo lozeczko 120x60 :-) sama mialam nie kupowac ale dostalam w prezencie i jestem zadowolona :-)

• Scęście Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po urodzeniu na Kube 1 pampersy byly za duze a te 0-2kg idealne ale mialam tylko kilka szt, jakies gratisy do czegos. Do dzis jedziemy na 1 ale wczoraj w rossmanie kupilam 2 bo byly w promocji (39,99 - 42gr za szt) i otworzylam z ciekawosci porownac rozmiar i roznica jest nuewielka. Po rozlozeniu sa 2cm dluzsze. Zalozylam jedna i bylo ok :-) mam jeszcze pol paczki 1 i jak sie skoncza to juz bede uztwac tych 2 :-) maly wazy 3200 :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2014, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scescie a jakie byly w promocji tz z jakiej firmy?

• Scęście Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama86 niby fajnie ze do domku i w nim bedziesz czekac na rozwoj akcji alw z drugiej strony to juz koniec 40tc prawie wiec fajniej byloby byc juz po :-)

Sutki bola mnie podczas pierwszego zasysu a potem nic nie czuje poza laskotaniem :-) nie smaruje niczym :-)

O 19.30 poszlam na urodziny i wrocilam 22.30 a maly dalej spal. Sciagniete 30ml sie nie przydalo. Teraz zjadl o 23.30 i podejrzewam ze do 3-4 bedzie spal :-)

• Scęście Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pampers zielone :-) jumbo pack 94szt :-) z 47 na 39.99 i jeszcze z karta rossne mialam - 1.20zl wiec wyszly mnie po 41gr :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2014, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    Pampers zielone :-) jumbo pack 94szt :-) z 47 na 39.99 i jeszcze z karta rossne mialam - 1.20zl wiec wyszly mnie po 41gr :-)
    To fajna cena, ja jeszcze w ciazy kupilam z pampers 80 szt za 35 zl,ale te tez moge na zapas kupic,co mi tam ,i tak sie wykozysta.
    Moja tez tak jadla i tez licze ze chwile pospi, a dzis znow goscie byli u nas wiec troche odżylam od tych pieluch i kolek.

Dobranoc dziewczyny :)
    Rozpakowania życzę,a pozostałym spokojnych snów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2014, 00:23

• Scęście Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jesli o czas jedzenia chodzi to Kuba tak do 30min je. Ale i tak z przerwami gdzie tylko trzyma cyca w buzi i go tracam by ssal dalej. Po 30min to juz tylko go trzyma i nie robi problemu gdy mu zabieram.
    Dzis cos mial "inny" niz zawsze dzien bo wstalismy o 9 no i wiadomo jedzonko. Pozniej 12.20 i wisial na cycu az do 13.40 z tym ze i ja zasnelam z nim wiec nie wiem ile ssal a ile trzymal. Pozniej sama mu dalam przed 15 bo o 15 na spacer chcialam isc. Poszlam do rodzicow i zdziwilo mnie ze o 16.30 juz wola jesc. Dalam mu ale nie zasnal i ciumkal. . Cala droge do domu nie spal a w domu o 17.30 chcial cyca ale mu nie lecialo i sie zloscil. Probowalam odessac i nic. Sciskalam piersi i sucho a maly sie denerwowal. W koncu o 18.30 zjadl ale nie za duzo. Sciagnelam z ledwoscia 30ml dla taty na czss mojego wyjscia i przed wyjsciem znow chcial jesc ale susza a cyce jak flaki. Balam sie ze mi mleko zanika. Ale widocznue za czesto dzis ssal i nie zdarzylo sie nagromadzac bo po 3h bycia na urodzinach garnuszki sa pelne i maly godzinke temu sie najadl porzadnie :-)

Aniqa lubi tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lece spac :-) dobranoc!

• renatkach Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj ani razu nie ddałam małej mm, ale budzę ja co godzinę półtorej do karmienia. I od 21 śpi :) tzn od karmienia do karmienia :) tylko szkoda że ja nie zasypiam w takim tempie :)

Aniqa, anka_a, Kajaoli lubią tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renatkach a jakie mm kupiłaś? Bo ja się zastanawiam nad kupnem... Jak mi mały nie prześpi przynajmniej dwóch godzin to pustynia. A dzisiaj od 3 do 6 cały czas ciumkał i wyciumkał po trochu a potem wielki żal, że z flaków nic nie leci :/ dobrze, że usnął i oby do 9 chociaż pospał bo znowu będą gorzkie żale

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nasz maly ma swoją porę aktywną od 23 do 2 średnio..:/kurcze jak go tego oduczyc? W okolicy kąpieli stary sie go 2-3h przetrzymać, pocwiczyc i w ogóle ale kurcze on dalej po23 i kaemieniu oczy jak 5zl...macie jakieś sposoby?
    My w piątek i sobotę goscilismy siostrę M z mężem i dostaliśmy taki zapas pieluch 1 i 2 że chyba do swiat nam styknie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2014, 08:44

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa rozumiem Twoje wku******. My wczoraj akurat gosci nie mieliśmy, a piwka tez sobie nie odmowil. ( Jak tydzien temu byli znajomi na walkach KSW to sie zalatwil na cacy) i rez die denerwuje, bo jak sie zacznie w nocy to nie chce go na porodowce po 3 piwach :/

Moja córka w nocy miala jakies dziwne przerwy w spaniu. A teraz nadal śpi! Jestem w szoku :)

Paaolka ślicznie urzadzilas kacik! :) i szacun za samodzielnie uszyte literki :)

paaolka, Kajaoli lubią tę wiadomość

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    Dzisiaj ani razu nie ddałam małej mm, ale budzę ja co godzinę półtorej do karmienia. I od 21 śpi :) tzn od karmienia do karmienia :) tylko szkoda że ja nie zasypiam w takim tempie :)
    myślę że w szybkim zasypianiu wszystkie sie niedługo wyszkolimy;)
    No i super że karmienie idzie:):)

Aniqa lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to odlatuje w nocyszybciej niz Kuba :-) on sobie ssie a ja spie :-D potem sie budze z cycem na wierzchu a Kuba spi obok :-)

‹‹ 853 854 855 856 857 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ