Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
pestka wrote:A w ogóle dziewczyny boli Was pierwsze zazsanie maluszków? bo mnie boli jak Franek pierwszy raz łapie brodawkę, potem już nie. I kurcze czekam aż to minie cały czas...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMOI wrote:Pytanie do karmiących mam: jak długo je wasze dziecko? Ostatnio Julka potrafi wisieć na cycu 40 minut a nawet godzinę, przysypia przy tym, więc co chwila ja glaszcze po policzku i aktywizuje. Ogólnie nie je lapczywie , ale na pewno ssie bo czuje, nie memla cyca. Pomimo tego długiego karmienia czuje się niedojedzona, chce brać wszystko do buzi, smoczek nie pomaga, nie wiem co robić
-
nick nieaktualnysylwia1985 wrote:dziewczyny czy wy te przewijaki macie na zatrzaski czy wkrety? Ja mam na zatrzask i zajmuje prawie pol lozeczka choc kupilam ten standardowy. Tez tak macie? Jak kladziecie malucha do lozeczka to wam on nie przeszkadza?
-
sylwia1985 wrote:dziewczyny czy wy te przewijaki macie na zatrzaski czy wkrety? Ja mam na zatrzask i zajmuje prawie pol lozeczka choc kupilam ten standardowy. Tez tak macie? Jak kladziecie malucha do lozeczka to wam on nie przeszkadza?
Ja zakupiłam łóżeczko 140x70cm i na tym mam taki przewijak co od spodu ma wkręcone 4-ry nóżki plastikowe, one blokują się na barierkach i dzięki temu przewijak nie spada z łóżeczka a można go swobodnie przesuwać w lewo i prawo. Zawsze można go łatwo zdjąć podnosząc do góry, bo nie jest przykręcony na stałe, ale nie sądzę by przeszkadzał, przynajmniej przez pierwsze 2-3 miesiące. Niestety nie mogłam sobie pozwolić na dodatkowy mebel w stylu przewijak stojący z braku miejsca, dlatego wybrałam taką opcję.Moje aniołki: 19.01.2009 (*) 7tc; 9.04.2010 (*) 7tc; 7.09.2012 (*) 7tc;
lekka niedoczynność tarczycy
oligoastenoteratozoospermia, hiperprolaktynemia i niewydolność II fazy
11.2011 AIM-nieudana; 03.2012 IVF-na 3 zarodkach-nieudane
Kariotypy-ok. Mtuacja MTHFR-> 5mg acifolid'u
-
ameritum wrote:Ja zakupiłam łóżeczko 140x70cm i na tym mam taki przewijak co od spodu ma wkręcone 4-ry nóżki plastikowe, one blokują się na barierkach i dzięki temu przewijak nie spada z łóżeczka a można go swobodnie przesuwać w lewo i prawo. Zawsze można go łatwo zdjąć podnosząc do góry, bo nie jest przykręcony na stałe, ale nie sądzę by przeszkadzał, przynajmniej przez pierwsze 2-3 miesiące. Niestety nie mogłam sobie pozwolić na dodatkowy mebel w stylu przewijak stojący z braku miejsca, dlatego wybrałam taką opcję.
sama mialam nie kupowac ale dostalam w prezencie i jestem zadowolona
-
Po urodzeniu na Kube 1 pampersy byly za duze a te 0-2kg idealne ale mialam tylko kilka szt, jakies gratisy do czegos. Do dzis jedziemy na 1 ale wczoraj w rossmanie kupilam 2 bo byly w promocji (39,99 - 42gr za szt) i otworzylam z ciekawosci porownac rozmiar i roznica jest nuewielka. Po rozlozeniu sa 2cm dluzsze. Zalozylam jedna i bylo ok
mam jeszcze pol paczki 1 i jak sie skoncza to juz bede uztwac tych 2
maly wazy 3200
-
nick nieaktualny
-
Mama86 niby fajnie ze do domku i w nim bedziesz czekac na rozwoj akcji alw z drugiej strony to juz koniec 40tc prawie wiec fajniej byloby byc juz po
Sutki bola mnie podczas pierwszego zasysu a potem nic nie czuje poza laskotaniemnie smaruje niczym
O 19.30 poszlam na urodziny i wrocilam 22.30 a maly dalej spal. Sciagniete 30ml sie nie przydalo. Teraz zjadl o 23.30 i podejrzewam ze do 3-4 bedzie spal -
nick nieaktualnyScęście wrote:Pampers zielone
jumbo pack 94szt
z 47 na 39.99 i jeszcze z karta rossne mialam - 1.20zl wiec wyszly mnie po 41gr
Moja tez tak jadla i tez licze ze chwile pospi, a dzis znow goscie byli u nas wiec troche odżylam od tych pieluch i kolek.
Dobranoc dziewczyny
Rozpakowania życzę,a pozostałym spokojnych snów.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2014, 00:23
-
A jesli o czas jedzenia chodzi to Kuba tak do 30min je. Ale i tak z przerwami gdzie tylko trzyma cyca w buzi i go tracam by ssal dalej. Po 30min to juz tylko go trzyma i nie robi problemu gdy mu zabieram.
Dzis cos mial "inny" niz zawsze dzien bo wstalismy o 9 no i wiadomo jedzonko. Pozniej 12.20 i wisial na cycu az do 13.40 z tym ze i ja zasnelam z nim wiec nie wiem ile ssal a ile trzymal. Pozniej sama mu dalam przed 15 bo o 15 na spacer chcialam isc. Poszlam do rodzicow i zdziwilo mnie ze o 16.30 juz wola jesc. Dalam mu ale nie zasnal i ciumkal. . Cala droge do domu nie spal a w domu o 17.30 chcial cyca ale mu nie lecialo i sie zloscil. Probowalam odessac i nic. Sciskalam piersi i sucho a maly sie denerwowal. W koncu o 18.30 zjadl ale nie za duzo. Sciagnelam z ledwoscia 30ml dla taty na czss mojego wyjscia i przed wyjsciem znow chcial jesc ale susza a cyce jak flaki. Balam sie ze mi mleko zanika. Ale widocznue za czesto dzis ssal i nie zdarzylo sie nagromadzac bo po 3h bycia na urodzinach garnuszki sa pelne i maly godzinke temu sie najadl porzadnieAniqa lubi tę wiadomość
-
Renatkach a jakie mm kupiłaś? Bo ja się zastanawiam nad kupnem... Jak mi mały nie prześpi przynajmniej dwóch godzin to pustynia. A dzisiaj od 3 do 6 cały czas ciumkał i wyciumkał po trochu a potem wielki żal, że z flaków nic nie leci
dobrze, że usnął i oby do 9 chociaż pospał bo znowu będą gorzkie żale
-
A nasz maly ma swoją porę aktywną od 23 do 2 średnio..:/kurcze jak go tego oduczyc? W okolicy kąpieli stary sie go 2-3h przetrzymać, pocwiczyc i w ogóle ale kurcze on dalej po23 i kaemieniu oczy jak 5zl...macie jakieś sposoby?
My w piątek i sobotę goscilismy siostrę M z mężem i dostaliśmy taki zapas pieluch 1 i 2 że chyba do swiat nam styknie:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2014, 08:44
-
Aniqa rozumiem Twoje wku******. My wczoraj akurat gosci nie mieliśmy, a piwka tez sobie nie odmowil. ( Jak tydzien temu byli znajomi na walkach KSW to sie zalatwil na cacy) i rez die denerwuje, bo jak sie zacznie w nocy to nie chce go na porodowce po 3 piwach
Moja córka w nocy miala jakies dziwne przerwy w spaniu. A teraz nadal śpi! Jestem w szoku
Paaolka ślicznie urzadzilas kacik!i szacun za samodzielnie uszyte literki
paaolka, Kajaoli lubią tę wiadomość
-
renatkach wrote:Dzisiaj ani razu nie ddałam małej mm, ale budzę ja co godzinę półtorej do karmienia. I od 21 śpi
tzn od karmienia do karmienia
tylko szkoda że ja nie zasypiam w takim tempie
No i super że karmienie idzie:)
Aniqa lubi tę wiadomość