X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:
    Paoolka, cudny kącik, gratuluję pomysłu i wykonania.

Dziewczyny zamartwiające się małymi piersiami, przystawiajcie często małego ssaka jak już ochłonie po porodzie (spokojnie, sam się upomni) i poczekajcie parę dni, a szczęki Wam opadną na widok własnych balonów ;-)

Dziękuję :)

Chciałabym takie balony zobaczyć u siebie, mężu pewnie tez by nie pogardził takimi haha ;)

Nelly lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • anka_a Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 16:39

paaolka, Nelly lubią tę wiadomość

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem że nasze pazdziernikowe dzieciaczki to jeszcze maluchy, ale jaki rozmiar pieluszek noszą? Czy na kogoś "1" były za małe np po tygodniu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Wiem że nasze pazdziernikowe dzieciaczki to jeszcze maluchy, ale jaki rozmiar pieluszek noszą? Czy na kogoś "1" były za małe np po tygodniu?
    Mój maluch jak się urodził to miał 3600, teraz ma 1,5 tyg i dalej 1 są dobre i pewnie trochę je jeszcze ponosi :)

ataga4 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Ja dalej dada 1, hania ok 4.5 kg ale juz bede przechodzic na 2.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2014, 16:53

ataga4 lubi tę wiadomość

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:
    Paoolka, cudny kącik, gratuluję pomysłu i wykonania.

Dziewczyny zamartwiające się małymi piersiami, przystawiajcie często małego ssaka jak już ochłonie po porodzie (spokojnie, sam się upomni) i poczekajcie parę dni, a szczęki Wam opadną na widok własnych balonów ;-)

o to jest nadzieja bo u mnie tez praktycznie nic sie nie ruszyly przez ciaze

Nelly lubi tę wiadomość

age.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka kacik super :-) a literki tez bardzo fajne ja bym sie cieszyla jak bym takie zrobila ale u mnie niestety brak talentu

Ja z aptecznych rzeczy dla malej mam octenisept, sol morska do noska, sol fizjologiczna i tyle jak cos bedzie potrzeba to bedziemy na biezaco dokupowac, a mm tez jak bedzie potrzeba w ogole tyle jest ich rodzajow ze ja nawet nie wiem jakie bym miala kupic na chwile obecna

paaolka lubi tę wiadomość

age.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy wy te przewijaki macie na zatrzaski czy wkrety? Ja mam na zatrzask i zajmuje prawie pol lozeczka choc kupilam ten standardowy. Tez tak macie? Jak kladziecie malucha do lozeczka to wam on nie przeszkadza?

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nelly super opis porodu!

no i piękne literki i pościel:)))

sylwia ja tych rzeczy co piszesz nie kupowałam;)

dziewczyny powiedzcie mi, ile wasi mężczyźni są z wami po porodzie?:)

Scęście zazdroszcze ściągania mleczka! mi coś dalej słabo to idzie;) aaa..i okazało się, że w piersi miałam dwa kanaliki przytkane. Moja połozna zrobiła mi masaż, rozbiła te kanaliki pouciskała i odrazu lepiej. Dziś M zrobił to samo i już sie czuję dobrze;) także na szczęście niż poważnego aż tak.

Nelly, ataga4, paaolka lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:

Na Frania tak. Teraz jedziemy na Dada 2 i są o wiele lepsze dla niego. Trochę pieluszka wisi, ale są jakieś bardziej miękkie, bardziej przyjemne dla pupy i tak go nie uwierają :)

ataga4 lubi tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my mamy babydream 1 i dada 1 i sa super:)

ataga4 lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    dziewczyny powiedzcie mi, ile wasi mężczyźni są z wami po porodzie?:)
    Mój chce jak najdłużej. Teraz bierze urlop okolicznościowy, 2 dni opieki nad dzieckiem i 2 tygodnie ojcowskiego, a kombinuje, żeby jeszcze na mnie wziąć zwolnienie u lekarza pierwszego kontaktu (w szpitalu nie chcieli mu dać). No i chce wziąć urlop rodzicielski.

km5svcqg6fuae1xg.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzisiaj dziewczyna z sali urodziła chłopca o wadze 4700 przez poród sn ;-) I mówi ze się dużo nie nameczyla. O 9.00 wody jej odeszły a o 12.40 mały był na świecie. Mówi ze trzy parcia i było po strachu ;-)

ataga4, Nelly, ao12., Kasiula09, Anoolka, paaolka, Kakabaka, anka_a lubią tę wiadomość

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 wrote:
    Dziewczyny, dzisiaj dziewczyna z sali urodziła chłopca o wadze 4700 przez poród sn ;-) I mówi ze się dużo nie nameczyla. O 9.00 wody jej odeszły a o 12.40 mały był na świecie. Mówi ze trzy parcia i było po strachu ;-)
    no to niezle !!!!

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie jak to jest z tymi urlopami dla mezow. Wiem ze jest cos takiego jak tacierzynski i opiekunczy ale co sie bardziej oplaca? czy w szpitalu daja jakis papier czy co? czy maz poprostu zglasza w pracy ze urodzilo mu sie dziecko i dostaje?
    Chyba tacierzynski 2 tygodni i opiekunczy tak samo + jeszcze jakies okolicznosciowe ( bo cos takiego tez jest)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2014, 18:42

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalitria urodziła :) "Athena Barbara przyszła na swiat wzpraj o 8.38 rano przez cc. 2 tyg przed terminem, 50cm i 3440g żywej wagi." zajrzyjscie w pamietnik :)

sylwia1985, Bergo, Anoolka, Kajaoli, Kakabaka, anka_a lubią tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj chodzil do pracy caly czas i nadal chodzi :) wlasna firma :)

• Scęście Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a przewijak na pol lozeczka ale mi nie przeszkadza. jak wkladam malego to jest i tak za duzo miejsca bo to malenstwo :)

• lubek Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eva0507 wrote:
    Czy tylko ja zostałam "przeterminowana" ? Czy jeszcze są jakieś dzieciaczki uparciuszki?

Eve, jestesmy obydwie przeterminowane z 9tego. W tabelce mam co prawda 10, ale z USG i oficjalny termin byl 9tego.

Nie pisalam Wam, co po ktg w terminie, czyli dwa dni temu, a sie dzialo, tzn ok 15.00 podlaczono ktg i mały był bardzo ruchliwy, sądziłam, że to przez to, że zaraz przed zjadłam jabłko. Ale jak patrzyłam na wartości to tętno skakało mu momentami powyżej 180, generalnie utrzymywało się między 160-180. Wiec leżałam prawie z godzinę pod ktg, chyba czekali aż się uspokoi. Potem do lekarz, która przestraszyła mnie, że zapis jej się bardzo nie podoba, że albo jestem odwodniona albo mam infekcje albo jest źle. Wiec dostałam litr elektrolitów i lazilam z kroplowka po korytarzu, pobrali mi też crp, morfologie i elektrolity. Potem przyjechał mój mąż i juz razem poszliśmy na ktg i zapis był książkowy, wiec rzeczywiście byłam odwodniona, znów czekałam na wizytę juz u innej lekarz, bo zmienił się dyżur i ta zbadała mnie, szyjka przepuszcza palec, wiec bez zmian, 1,5cm, główka we wchodzie. Powiedziała, że szyjka jest dość gruba, wiec to rozwieranie chyba nie będzie łatwe. Zrobiła tez usg bardzo dokładnie i wszystko pięknie i wody i przepływy, poprosiłam, żeby zobaczyła wymiary i bylo jakieś 3400. Z badań wyszło, że mam mało sodu, wiec kazała mi więcej solic, to by się zgadzało, bo w kuchni prawie w ogóle nie używam soli i mało sole ogólnie.

Dzisiaj znow ktg, bo kazali sie zglosic dwa dni pozniej, ksiazkowe, usg tez, AFI 7, wiec jeszcze mam czas. Na oko oczywiscie polozna mowi, ze maly max 3200, ale jak zmierzyla na usg, wyszlo jej 3500. Przeplywy, lozysko, wszystko pieknie, wiec duzo seksu, nieoficjalnie omowilysmy tez rycyne (sama zaczela ten temat :)), ale nie wiem, czy sie zdecyduje. W badaniu recznym bez zmian, zbadala mnie bolesnie, chyba celowo, zeby moze cos zainicjowac, ostrzegala, ze moge plamic, ale nic takiego sie nie dzieje, wiec jestem pancerna :(.

Teraz kolejne ktg we wtorek, ale jestem cierpliwa, nie mam wiekszych dolegliwosci, wiec poczekam, az synek bedzie gotowy, dopoki wszystkie badania sa dobre, mam czas ;)

ataga4, Nelly, Anoolka, Kajaoli, anka_a lubią tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:
    Mój chce jak najdłużej. Teraz bierze urlop okolicznościowy, 2 dni opieki nad dzieckiem i 2 tygodnie ojcowskiego, a kombinuje, żeby jeszcze na mnie wziąć zwolnienie u lekarza pierwszego kontaktu (w szpitalu nie chcieli mu dać). No i chce wziąć urlop rodzicielski.

Nelly, piekny porod :) tez jestem przekonana, ze odpowiednie nastawienie to polowa sukcesu :)

ciekawa bylam wlasnie, jak to w Zosce, czy daja to zwolnienie czy trzeba isc do pierwszego kontaktu. Wyjasnili jakos dlaczego nie?

Nelly lubi tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
‹‹ 851 852 853 854 855 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ