X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam termin na poniedzialek, a porodu ni widu ni słychu :) Ale może jeszcze zlapie mnie z zaskoczenia :D

Belly mówi, ze termin mam na 16.10., ale z OM mam na 13.10. i lekarz trzyma sie tego terminu.

mama86 ja uwazam, ze jak nie ma podstaw to po co wywoływać poród??? Przeciez jest +/- 2 tygodnie. Moze Maleństwa nie są jeszcze gotowe? Jak nie urodzę do poniedzialku to mam zamiar powiedziec lekarzowi, ze chce zrobic wszystko zeby wywoływania w szpitalu unikąĆ. A uwierzcie mi, ze byłam na 10000% przekonana, ze urodze we wrzesniu, a na pewno przed terminem... A tu takie zaskoczenie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2014, 09:09

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej w sobotni poranek :)
    Dzis zaczynam ostatni tydzień ciąży...matko jak to zleciało! :) Po cichu liczyłam że już na tydzień przed będę tulić malucha, a tu nic...choć miałam mocny długi skurcz w nocy, to jak wstałam do łazienki, wszystko przeszło...no wiec dziś z męzem jedziemy jeszcze do galerii na zakupki i może jakiś spacer w taką ładną pogode zaliczymy ;)

Nelly pięknie opisałaś swój poród :) widać że dla Ciebie to było cudowne przeżycie:) tez bym chciała tak miło wspominać swój, mam chociaż nadzieje że nie będzie trwał wiele godzin..

Strokrotka, Nelly lubią tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 00:39

Strokrotka, paaolka, Nelly, anka_a lubią tę wiadomość

• Kakabaka Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly przepiękny opis porodu. Nie należał do łatwych a opisujesz go jakby urodzić dziecko to najłatwiejsza i najpiękniejsza czynność w życiu. Wszystkim nam życzę takiego podejścia do tej chwili w swoim życiu :) Jeszcze raz gratulacje :)
    Renatkach nieustawaj w walce bo z tego co piszesz wszystko idzie w jak najlepszym kierunku :)
    Ja się dzisiaj wybieram do sklepu po podusię do karmienia. Polecacie coś czy wszystkie są dobre?

Nelly, ataga4, anka_a, Kajaoli lubią tę wiadomość

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka mi siostra dała taką:

6e8242f966b37ebdmed.jpg

http://motherhood.pl/sklep/fasolka-motherhood-1

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2014, 09:28

paaolka, Kakabaka lubią tę wiadomość

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L swoje maluszki, powodzenia, uwierzcie w swoje siły, macie ich pod dostatkiem! Niech Wasze porody będą cudownym doświadczeniem!"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 00:39

paaolka, Strokrotka, Nelly, Kakabaka lubią tę wiadomość

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka, ja mam taką jak Stokrotka, tzn z Motherhood, ale w innych kolorach :)

paaolka, Kakabaka lubią tę wiadomość

• paaolka Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka a ja kupiłam na allegro taką:

1064983_4624092486.jpg

fajna jest, spora i ma te metki, które dzieciaki tak kochają, myśle że będzie młodemu służyła jeszcze potem jako podpórka do siadania ;)

tu masz linka jakbys chciała zobaczyć:
    http://allegro.pl/rogal-fasolka-poduszka-do-karmienia-mietus-i4689027761.html

sprzedawca ma tez inne kolory i wzory ;)

Kakabaka, Kajaoli lubią tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly :) podziwiam Cie za tak spokojne podejscie do sprawy :) dzieki temu tak jak piszesz twoj porod byl cudownym doswiadczeniem.. przy pomocy cudownej poloznej! Nie poddalas sie, wyluzowalas i teraz mozesz dumnie wspierac mamusie czekajace na porod a im z toba napewno bedzie latwiej :)

Nelly, ataga4, ao12. lubią tę wiadomość

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 00:40

• Strokrotka Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy rzeczywiscie przed samym porodem aktywność Waszych pociech była duzo mniejsza?
    Nie pamietam jak bylo z Polą. A teraz Mały cały czas sie rozpycha... Tzn ciesze się z tego, bo jestem spokojniejsza niz gdyby sie nie ruszał :) Ale pytam z ciekawości. I czy zauważylyście konkretne opuszczenie sie brzucha??

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Nelly...brakuje mi słów żeby coś odpisać na Twój opis porodu... Dzięki za słowa otuchy :-) Widać, że byłaś świadoma porodu, przygotowana, i ta położna...skarb kobieta, i tu znów potwierdza się, że najważniejsza przy porodzie jest położna (nie lekarz).
    Jeżeli poród przebiega prawidłowo, lekarz ani razu nawet nie zagląda, u mnie jedyną osobą, która poza mężem mi towarzyszyła, była położna, dopiero na ostatnich parę minut wezwała drugą położną do pomocy.

km5svcqg6fuae1xg.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja w dwupaku. Nikus jednak nie posluchal mamusi i nadal siedzi w brzuszku

Nelly wspanialy opis porodu :)

Nelly lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Theagnes87....jeszcze pytanko co do tych autobusów....Czy na tym samym bilecie mogę przesiadać się pomiędzy liniami zwykłymi i przyspieszonymi?

Tzn, jeśli to jest nadal strefa 1 to jak najbardziej...

ataga4 lubi tę wiadomość

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj idziemy z mezusiem zamowic wozek dla malego bo jednak boje sie ze potem nie bede w stanie tego zrobic. Wybierzemy razem zaplacimy a moj go w nastepnym tygodniu odbierze

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Nelly pięknie opisałaś swój poród :) widać że dla Ciebie to było cudowne przeżycie:) tez bym chciała tak miło wspominać swój, mam chociaż nadzieje że nie będzie trwał wiele godzin..
    U mnie długo trwało wywoływanie, a sam efektywny poród nie - na porodówce spędziłam ok. 5 godzin. Myślę, że wiele zależy od nastawienia: jak ktoś się spina i blokuje, to bardziej boli i dłużej trwa. A jak ktoś zamiast walczyć z bólem próbuje mu się poddać i z nim popłynąć, natura sama prowadzi :-)

ataga4, paaolka, lubek, agatas, anka_a lubią tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    theagnes87 wrote:
    Tzn, jeśli to jest nadal strefa 1 to jak najbardziej...

Dzięki!! :)

• poczwarkah Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ataga, na bilecie 75-minutowym możesz po prostu jeździć przez 75 min wszystkim czym chcesz - metrem, autobusem, tramwajem, byle w pierwszej strefie :) Ale żeby wyjechać do drugiej strefy to trzeba aż za miasto się wybrać, więc nie musisz się tym stresować. W razie czego zawsze wewnątrz autobusu na schemacie trasy masz zaznaczony przystanek graniczny jeśli autobus wjeżdża w II strefę. Metro i tramwaje do drugiej strefy nie wjeżdżają w ogóle :)

ataga4, Scęście, paaolka lubią tę wiadomość

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:
    U mnie długo trwało wywoływanie, a sam efektywny poród nie - na porodówce spędziłam ok. 5 godzin. Myślę, że wiele zależy od nastawienia: jak ktoś się spina i blokuje, to bardziej boli i dłużej trwa. A jak ktoś zamiast walczyć z bólem próbuje mu się poddać i z nim popłynąć, natura sama prowadzi :-)

Nelly, zgadzam się z Tobą. My z mężem cały czas sobie powtarzaliśmy, że im bardziej boli, tym bliżej do spotkania z Małą i to naprawdę skutkowało. Położna mi mówiła, że pozytywne nastawienie to 90% udanego porodu, ona może mi pomóc tylko w 10%.

ataga4, Nelly, agatas lubią tę wiadomość

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy kupowalyscie przed porodem jakies leki dla maluszka? ( na kolke, goraczke) czy tam w szpitalu wszsytko powiedza? i czy kupowalyscie na wszelki wypadek mleko modyfikowane zeby miec w domu ? ja sie zastanawiam czy kupic czy moze poczekac az sie Nikus urodzi ale nie wiem czy moj bedzie umial potem to kupic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2014, 10:39

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
‹‹ 849 850 851 852 853 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ