X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    dziewczyny czy kupowalyscie przed porodem jakies leki dla maluszka? ( na kolke, goraczke) czy tam w szpitalu wszsytko powiedza? i czy kupowalyscie na wszelki wypadek mleko modyfikowane zeby miec w domu ? ja sie zastanawiam czy kupic czy moze poczekac az sie Nikus urodzi ale nie wiem czy moj bedzie umial potem to kupic
    nie kupowalam nic z tych rzeczy o ktore pytasz :)

• mad8 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulcio gratulacje.
    Zielono mi cudna córcia.
    Nelly super, że nie straciłaś pozytywnego nastawienia mimo wywoływania porodu. Obyśmy my, te jeszcze nierozpakowane, przeżyły nasze porody równie spokojnie.
    U mnie 6 dni do terminu, ale pewnie przyjdzie mi dłużej poczekać.

Sylwia1985 ja nie mam leków ani mleka mm. Liczę, że nie będą potrzebne, a jeśli tak, to wolę najpierw poradzić się lekarza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2014, 11:01

Nelly lubi tę wiadomość

relg3e5eyc9mcvbi.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    dziewczyny czy kupowalyscie przed porodem jakies leki dla maluszka? ( na kolke, goraczke) czy tam w szpitalu wszsytko powiedza? i czy kupowalyscie na wszelki wypadek mleko modyfikowane zeby miec w domu ? ja sie zastanawiam czy kupic czy moze poczekac az sie Nikus urodzi ale nie wiem czy moj bedzie umial potem to kupic

Nic nie kupowałam i na razie się nie przydało :)

Nelly lubi tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ufff odkurzylam cale pietro- ale sie zmeczylam mam nadzieje ze teraz cos ruszy :)

no to ja tez nie bede kupowala

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2014, 11:19

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly, super poród :) Ja dopóki nie zaczęło się komplikować też bardzo dobrze wspominam. A najprzyjemniejsze było polewanie się ciepłą wodą pod prysznicem, aż czułam wydzielające się endorfiny, takie przyjemne dreszcze na całym ciele i masaż wykonywany przez mojego męża - bardzo relaksujące :)

Nelly, ao12., Kajaoli lubią tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dalej w dwupaku. Na jutro termin a ja czuję że do gwiazdki się doturlam podwójnie. :p
    Tylko już dwie noce z rzędu miałam biegunkę małą ale to raczej nic dziwnego teraz.

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas sliczna pogoda, wiekszosc dnia spedzimy z małą na zewnątrz. Niech ją jeszcze liznie słońce.

paulina.b.1991, DeLaCruz, Kajaoli lubią tę wiadomość

• MOI Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane trudno znaleźć czas żeby napisać, ale wkrótce się zmobilizuje i opiszę dokładnie swój poród. Może mój opis też doda otuchy dziewczynom czekajacym na swoje maluszki. Tak na szybko mogę powiedzieć, ze o godzinie 21 wyladowalam na porodowce z marnymi 2 cm rozwarcia, za to skurczami co 3 minuty. Skurcze bardzo szybko się rozkrecaly, a ja cały czas chodziłam i w momencie skurczu opierała się o łóżko, męża, parapet :-) Nagle okazalo się ze mam 4 cm, a po polgodzinnym prysznicu zrobiło się 8! Z ośmiu do dziesięciu to już jak pierdniecie i zaczelo się parcie, które u mnie trwało 20 min. Szybciutko zobaczyłam Juleczke na swoim brzuchu i po prostu nie wierzylam, ze już po wszystkim! Byłam w szoku, ale pomyślałam, że w takim razie mogę niedługo rodzic drugie dziecko. Julka przyszła na świat o 23.55 więc na samej porodowce nie spędziłam dużo czasu, a ból był na prawdę do zniesienia! Trzeba się temu poddać, przyjmować każdy skurcz i wtedy płynie...

paaolka, Strokrotka, Nelly, Kasiula09, lubek, Agusia ;), Agusia ;), tofirus, Vilenka, ataga4, ao12., agatas, anka_a, sylwia1985, Anoolka, pestka, Kajaoli, Kakabaka lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jako że jeszcze nie mogę pochwalić się zdjęciem mojego malucha, to wstawiam chociaż jego kącik ;) wczoraj skończyłam literki..nabawiłam się z nimi trochę, bo ręcznie szyłam, i nie do końca mi się podobają, ale trudno, będą już takie ;)

1065992_PicsArt_1413022939184.jpg

potem jeszcze zawiesimy karuzelkę, ale na początek chyba nie będzie mu potrzebna ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2014, 13:03

MOI, lubek, DeLaCruz, Kasiula09, Strokrotka, Vilenka, ataga4, ao12., agatas, anka_a, sylwia1985, Nelly, nadzieja!!!, Kajaoli lubią tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • ameritum Znajoma

Wysłany: 11 października 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    Nic nie kupowałam i na razie się nie przydało :)

Ja zakupiłam, ze względu na małą miejscowość i brak dyżurnych aptek nocnych:
    -masc majerankowa na katar
    -gaziki ze spirytusem
    -sol morska
    -wode do przemywania oczek (na kilka dni, później przegotowana woda)
    -octenisept
    -czopki na goraczke panadol baby
    -rumianek w expresie na kolki i termoforek mały
    no i już w sklepie MM, bo nie wiem czy po CC będę miała mleko. Wogóle nie wiem czy będę miała. Jestem w na rozwiazaniu i wyglądam jak szczaw, a biustu wcale, więc skad mam mieć mleko?! No chyba że się samo zrobi na zawołanie juz po bo narazie nic na to nie wskazuje. Hmm... :P

Paoolka śliczny kącik, u mnie też juz wszystko czeka.

paaolka lubi tę wiadomość

Moje aniołki: 19.01.2009 (*) 7tc; 9.04.2010 (*) 7tc; 7.09.2012 (*) 7tc;
    lekka niedoczynność tarczycy
    oligoastenoteratozoospermia, hiperprolaktynemia i niewydolność II fazy :(
    11.2011 AIM-nieudana; 03.2012 IVF-na 3 zarodkach-nieudane
    Kariotypy-ok. Mtuacja MTHFR-> 5mg acifolid'u
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    A u nas sliczna pogoda, wiekszosc dnia spedzimy z małą na zewnątrz. Niech ją jeszcze liznie słońce.

My też korzystamy :) Niedługo się skończy taka ładna pogoda i długo się na dworze nie posiedzi.

Aniqa lubi tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mam które urodziły:
    o co się Was pytali na IP + jakie dokumenty wypełniałyście?

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ameritum wrote:
    Ja zakupiłam, ze względu na małą miejscowość i brak dyżurnych aptek nocnych:
    -masc majerankowa na katar
    -gaziki ze spirytusem
    -sol morska
    -wode do przemywania oczek (na kilka dni, później przegotowana woda)
    -octenisept
    -czopki na goraczke panadol baby
    -rumianek w expresie na kolki i termoforek mały
    no i już w sklepie MM, bo nie wiem czy po CC będę miała mleko. Wogóle nie wiem czy będę miała. Jestem w na rozwiazaniu i wyglądam jak szczaw, a biustu wcale, więc skad mam mieć mleko?! No chyba że się samo zrobi na zawołanie juz po bo narazie nic na to nie wskazuje. Hmm... :P

Paoolka śliczny kącik, u mnie też juz wszystko czeka.

Zobaczysz jak Ci cycki urosną zaraz po porodzie ;) Mi się balony zrobiły, że hoho, a też miałam CC ;) Przeszłam z małego B do sporego E ;p

paaolka, ataga4, ameritum, ao12., Nelly, pestka lubią tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    Zobaczysz jak Ci cycki urosną zaraz po porodzie ;) Mi się balony zrobiły, że hoho, a też miałam CC ;) Przeszłam z małego B do sporego E ;p

To mnie tez pociesza.. ;) bo mi tez nic nie urosły jak na razie, a miałam nadzieje chociaż w ciąży widzieć je większymi, hehe :P

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 00:40

paaolka, DeLaCruz lubią tę wiadomość

• paaolka Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Paoolka, śliczny kącik dla Krzysia :) A literki bardzo ładnie wyglądają :)

U mnie pościel czeka na Kajtusia i się kurzy...

Ja kupiłam tylko sol fizjologiczna + jałowe gaziki do oczek, octenisept, wodę morską do noska, i termoforek z pestkami wiśni (wiem, wiem, termofofrek zdecydowanie nie należy do grupy leków, ale może ulży w cierpieniu ;-) ), a żadnych innych "leków" na razie nie kupowałam. MM też nie, liczę na to że jak DeLaCruz przeskoczę parę numerów i będzie czym karmić :)

Dziekuje Ataga :)

Ja właśnie na razie pościeli nie zakładam, i tak na początku w rożku albo w w śpiworku będę małego kładła wiec pościel przyda się trochę później..

Mam ten sam zestaw tzw."leczniczy" ;) no i jeszcze mamy z warsztatów tą witaminkę D dla maluchów, to tez wyrób medyczny w końcu ;)

ataga4 lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka sliczny jest Krzysiowy kacik i literki tez sa piekne! co sie ich czepiasz? ja bym byla dumna jakbym sama takie zrobila, ale ja za leniwa i nawet nie probuje :)

My za chwilke idziemy na spacerek :) czekalismy az tatus wroci bo mamusia nie radzi wozka :( a to 3 pietro :( no i pospacerujemy 2 h, i na 17 wrocimy, bo na 19 mamusia leci na 2h na urodzinki kolezanki i trzeba sciagnac mleczko dla tatusia, no i wykapac malego Kubusia i przygotowac tacie do nianczenia :)

pozdrawiam dziewuszki :) te w dwupakach i te juz z maluchami na zewnatrz :)

PS. co u Gobson? nie pamietam ktore litery podwojnie sie pisze w jej nicku :) jak blizniaki? :)

paaolka lubi tę wiadomość

• paaolka Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    Paolka sliczny jest Krzysiowy kacik i literki tez sa piekne! co sie ich czepiasz? ja bym byla dumna jakbym sama takie zrobila, ale ja za leniwa i nawet nie probuje :)

Bo ja perfekcjonistką z natury jestem i nie mogę przezyc jak cos krzywo jest ;) takie zbocznie moje ... ;) ale dziękuję!:*

Miłego spacerku Sceście :) i wieczoru na urodzinkach :)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i mamy wozeczek:)
    ta dam :)
    dokladnie taki zielony:)

http://www.altrak24.com/aukcje/danny_sport/kolorystyka/wozek_danny_sport_18.jpg

a tu dokladnie opis wozeczka
    http://allegro.pl/wozek-3w1-danny-sport-dorjan-pomp-kola-torba-i4687668893.html

a i jeszcze kupilam jednak ten przewijak :)

wiec wszystko juz gotowe :) teraz tylko czekam az synek opusci brzuszek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2014, 16:08

paaolka, Nelly, Anoolka, anka_a, ao12., Kajaoli lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paoolka, cudny kącik, gratuluję pomysłu i wykonania.

Dziewczyny zamartwiające się małymi piersiami, przystawiajcie często małego ssaka jak już ochłonie po porodzie (spokojnie, sam się upomni) i poczekajcie parę dni, a szczęki Wam opadną na widok własnych balonów ;-)

ataga4, paaolka, Anoolka, anka_a, DeLaCruz, ao12. lubią tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
‹‹ 850 851 852 853 854 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ