Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
sylwia1985 wrote:dziewczyny czy kupowalyscie przed porodem jakies leki dla maluszka? ( na kolke, goraczke) czy tam w szpitalu wszsytko powiedza? i czy kupowalyscie na wszelki wypadek mleko modyfikowane zeby miec w domu ? ja sie zastanawiam czy kupic czy moze poczekac az sie Nikus urodzi ale nie wiem czy moj bedzie umial potem to kupic
-
Ulcio gratulacje.
Zielono mi cudna córcia.
Nelly super, że nie straciłaś pozytywnego nastawienia mimo wywoływania porodu. Obyśmy my, te jeszcze nierozpakowane, przeżyły nasze porody równie spokojnie.
U mnie 6 dni do terminu, ale pewnie przyjdzie mi dłużej poczekać.
Sylwia1985 ja nie mam leków ani mleka mm. Liczę, że nie będą potrzebne, a jeśli tak, to wolę najpierw poradzić się lekarza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2014, 11:01
Nelly lubi tę wiadomość
-
sylwia1985 wrote:dziewczyny czy kupowalyscie przed porodem jakies leki dla maluszka? ( na kolke, goraczke) czy tam w szpitalu wszsytko powiedza? i czy kupowalyscie na wszelki wypadek mleko modyfikowane zeby miec w domu ? ja sie zastanawiam czy kupic czy moze poczekac az sie Nikus urodzi ale nie wiem czy moj bedzie umial potem to kupic
Nic nie kupowałam i na razie się nie przydałoNelly lubi tę wiadomość
💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
Nelly, super poród
Ja dopóki nie zaczęło się komplikować też bardzo dobrze wspominam. A najprzyjemniejsze było polewanie się ciepłą wodą pod prysznicem, aż czułam wydzielające się endorfiny, takie przyjemne dreszcze na całym ciele i masaż wykonywany przez mojego męża - bardzo relaksujące
Nelly, ao12., Kajaoli lubią tę wiadomość
💙 2014
❤️ 2016
-
nick nieaktualny
-
Kochane trudno znaleźć czas żeby napisać, ale wkrótce się zmobilizuje i opiszę dokładnie swój poród. Może mój opis też doda otuchy dziewczynom czekajacym na swoje maluszki. Tak na szybko mogę powiedzieć, ze o godzinie 21 wyladowalam na porodowce z marnymi 2 cm rozwarcia, za to skurczami co 3 minuty. Skurcze bardzo szybko się rozkrecaly, a ja cały czas chodziłam i w momencie skurczu opierała się o łóżko, męża, parapet
Nagle okazalo się ze mam 4 cm, a po polgodzinnym prysznicu zrobiło się 8! Z ośmiu do dziesięciu to już jak pierdniecie i zaczelo się parcie, które u mnie trwało 20 min. Szybciutko zobaczyłam Juleczke na swoim brzuchu i po prostu nie wierzylam, ze już po wszystkim! Byłam w szoku, ale pomyślałam, że w takim razie mogę niedługo rodzic drugie dziecko. Julka przyszła na świat o 23.55 więc na samej porodowce nie spędziłam dużo czasu, a ból był na prawdę do zniesienia! Trzeba się temu poddać, przyjmować każdy skurcz i wtedy płynie...
paaolka, Strokrotka, Nelly, Kasiula09, lubek, Agusia ;), Agusia ;), tofirus, Vilenka, ataga4, ao12., agatas, anka_a, sylwia1985, Anoolka, pestka, Kajaoli, Kakabaka lubią tę wiadomość
-
Jako że jeszcze nie mogę pochwalić się zdjęciem mojego malucha, to wstawiam chociaż jego kącik
wczoraj skończyłam literki..nabawiłam się z nimi trochę, bo ręcznie szyłam, i nie do końca mi się podobają, ale trudno, będą już takie
potem jeszcze zawiesimy karuzelkę, ale na początek chyba nie będzie mu potrzebnaWiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2014, 13:03
MOI, lubek, DeLaCruz, Kasiula09, Strokrotka, Vilenka, ataga4, ao12., agatas, anka_a, sylwia1985, Nelly, nadzieja!!!, Kajaoli lubią tę wiadomość
-
DeLaCruz wrote:Nic nie kupowałam i na razie się nie przydało
Ja zakupiłam, ze względu na małą miejscowość i brak dyżurnych aptek nocnych:
-masc majerankowa na katar
-gaziki ze spirytusem
-sol morska
-wode do przemywania oczek (na kilka dni, później przegotowana woda)
-octenisept
-czopki na goraczke panadol baby
-rumianek w expresie na kolki i termoforek mały
no i już w sklepie MM, bo nie wiem czy po CC będę miała mleko. Wogóle nie wiem czy będę miała. Jestem w na rozwiazaniu i wyglądam jak szczaw, a biustu wcale, więc skad mam mieć mleko?! No chyba że się samo zrobi na zawołanie juz po bo narazie nic na to nie wskazuje. Hmm...
Paoolka śliczny kącik, u mnie też juz wszystko czeka.
paaolka lubi tę wiadomość
Moje aniołki: 19.01.2009 (*) 7tc; 9.04.2010 (*) 7tc; 7.09.2012 (*) 7tc;
lekka niedoczynność tarczycy
oligoastenoteratozoospermia, hiperprolaktynemia i niewydolność II fazy
11.2011 AIM-nieudana; 03.2012 IVF-na 3 zarodkach-nieudane
Kariotypy-ok. Mtuacja MTHFR-> 5mg acifolid'u
-
Aniqa wrote:A u nas sliczna pogoda, wiekszosc dnia spedzimy z małą na zewnątrz. Niech ją jeszcze liznie słońce.
My też korzystamyNiedługo się skończy taka ładna pogoda i długo się na dworze nie posiedzi.
Aniqa lubi tę wiadomość
💙 2014
❤️ 2016
-
ameritum wrote:Ja zakupiłam, ze względu na małą miejscowość i brak dyżurnych aptek nocnych:
-masc majerankowa na katar
-gaziki ze spirytusem
-sol morska
-wode do przemywania oczek (na kilka dni, później przegotowana woda)
-octenisept
-czopki na goraczke panadol baby
-rumianek w expresie na kolki i termoforek mały
no i już w sklepie MM, bo nie wiem czy po CC będę miała mleko. Wogóle nie wiem czy będę miała. Jestem w na rozwiazaniu i wyglądam jak szczaw, a biustu wcale, więc skad mam mieć mleko?! No chyba że się samo zrobi na zawołanie juz po bo narazie nic na to nie wskazuje. Hmm...
Paoolka śliczny kącik, u mnie też juz wszystko czeka.
Zobaczysz jak Ci cycki urosną zaraz po porodzieMi się balony zrobiły, że hoho, a też miałam CC
Przeszłam z małego B do sporego E ;p
paaolka, ataga4, ameritum, ao12., Nelly, pestka lubią tę wiadomość
💙 2014
❤️ 2016
-
DeLaCruz wrote:Zobaczysz jak Ci cycki urosną zaraz po porodzie
Mi się balony zrobiły, że hoho, a też miałam CC
Przeszłam z małego B do sporego E ;p
To mnie tez pociesza..bo mi tez nic nie urosły jak na razie, a miałam nadzieje chociaż w ciąży widzieć je większymi, hehe
-
ataga4 wrote:Paoolka, śliczny kącik dla Krzysia
A literki bardzo ładnie wyglądają
U mnie pościel czeka na Kajtusia i się kurzy...
Ja kupiłam tylko sol fizjologiczna + jałowe gaziki do oczek, octenisept, wodę morską do noska, i termoforek z pestkami wiśni (wiem, wiem, termofofrek zdecydowanie nie należy do grupy leków, ale może ulży w cierpieniu), a żadnych innych "leków" na razie nie kupowałam. MM też nie, liczę na to że jak DeLaCruz przeskoczę parę numerów i będzie czym karmić
Dziekuje Ataga
Ja właśnie na razie pościeli nie zakładam, i tak na początku w rożku albo w w śpiworku będę małego kładła wiec pościel przyda się trochę później..
Mam ten sam zestaw tzw."leczniczy"no i jeszcze mamy z warsztatów tą witaminkę D dla maluchów, to tez wyrób medyczny w końcu
ataga4 lubi tę wiadomość
-
Paolka sliczny jest Krzysiowy kacik i literki tez sa piekne! co sie ich czepiasz? ja bym byla dumna jakbym sama takie zrobila, ale ja za leniwa i nawet nie probuje
My za chwilke idziemy na spacerekczekalismy az tatus wroci bo mamusia nie radzi wozka
a to 3 pietro
no i pospacerujemy 2 h, i na 17 wrocimy, bo na 19 mamusia leci na 2h na urodzinki kolezanki i trzeba sciagnac mleczko dla tatusia, no i wykapac malego Kubusia i przygotowac tacie do nianczenia
pozdrawiam dziewuszkite w dwupakach i te juz z maluchami na zewnatrz
PS. co u Gobson? nie pamietam ktore litery podwojnie sie pisze w jej nickujak blizniaki?
paaolka lubi tę wiadomość
-
Scęście wrote:Paolka sliczny jest Krzysiowy kacik i literki tez sa piekne! co sie ich czepiasz? ja bym byla dumna jakbym sama takie zrobila, ale ja za leniwa i nawet nie probuje
Bo ja perfekcjonistką z natury jestem i nie mogę przezyc jak cos krzywo jesttakie zbocznie moje ...
ale dziękuję!:*
Miłego spacerku Sceściei wieczoru na urodzinkach
-
no i mamy wozeczek:)
ta dam
dokladnie taki zielony:)
http://www.altrak24.com/aukcje/danny_sport/kolorystyka/wozek_danny_sport_18.jpg
a tu dokladnie opis wozeczka
http://allegro.pl/wozek-3w1-danny-sport-dorjan-pomp-kola-torba-i4687668893.html
a i jeszcze kupilam jednak ten przewijak
wiec wszystko juz gotoweteraz tylko czekam az synek opusci brzuszek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2014, 16:08
paaolka, Nelly, Anoolka, anka_a, ao12., Kajaoli lubią tę wiadomość
-
Paoolka, cudny kącik, gratuluję pomysłu i wykonania.
Dziewczyny zamartwiające się małymi piersiami, przystawiajcie często małego ssaka jak już ochłonie po porodzie (spokojnie, sam się upomni) i poczekajcie parę dni, a szczęki Wam opadną na widok własnych balonówataga4, paaolka, Anoolka, anka_a, DeLaCruz, ao12. lubią tę wiadomość