X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 00:42

• ao12. Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia gratulacje, masz już synka przy sobie. Miałaś ciężki poród, najważniejsze,że wszystko jest ok. Odpoczywaj, dużo zdrówka dla Was :)
    Jeszcze raz gratulacje dzielna mamo :)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Ehh dziś się chyba skumulowalo wszystko: myślałam co z Sylwia, czy coś się zadzieje u mnie, czujnie spalam bo miałam mamę obudzić telefonem o 5:30, bolą mnie dłonie w nocy (to chyba ten zespół ciesni nadgarstka), mąż trochę chory i przejęty terminem porodu i też spał na pół gwizdka i takim to sposobem żadne z nas się nie wyspalo.
    Ogarne się i kolo 12 zadzwonię do poloznej. Pewnie Stokrotka wróci wcześniej z ginka :-)

No to czekamy na info.
    Pewnie jak pójdę na IP to mnie zatrzymają. Jak chodzę to mnie dół brzucha ciągnie.

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia gratulacje! Szybko na pewno zapomnisz wszystko zle i będziesz się juz tylko cieszyć synkiem :)
    u mnie coś ruszyło, od wczoraj nieregularne skurcze, budziły mnie w nocy. Wczoraj odszedł tez kawałek czopa, chociaż nie byłam pewna na 100%. Skurcze cały czas są, wiec myślę, że przejdą w regularne, bo są inne niż przepowiadajace, bolesne i inaczej umiejscowione. No i o 9 odszedł mi cały czop, podbarwiony krwią, nie mam co do tego najmniejszych wątpliwości, że to on ;).
    Męża wyprawilam mimo wszystko do pracy, bo sądzę, że parę godzin się to będzie rozkrecalo, pech, że akurat dzisiaj oddawał rano samochód do przeglądu, no ale może zdążą zrobić do jego powrotu.
    A wczoraj miałam popołudniu depresyjno-placzliwy nastroj, co mi się nie zdarza nigdy, jakieś dziwne lęki, wiec byłam czujna, że coś się może zacząć dziać :). Narazie będę odpoczywać, spróbuję zasnąć, potem kąpiel i zobaczymy co dalej, ale jestem dobrej mysli;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 09:54

ao12., paulina.b.1991, DeLaCruz, ataga4, Kasiula09, Magdzialenka, anka_a, poczwarkah, Anoolka, Nelly, paaolka, Kakabaka, Kajaoli, Scęście lubią tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, gratuluję. Życzę Ci szybkiego powrotu do sił a synek niech zdrowo rośnie.

Matka fantastycznej 4 :)
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja siedze przed gabinetem i czekam na wizyte. Narazie jestem tylko po rozmowie z polozna (ktora nie bada tylko wlasciwie sorawdza ciśnienie itd) to powiedziala, ze jeszcze pewnie z tydzień pochodzę,bo brzuch wysoko.. Nie pocieszyla mnie. A najbardziej dobijaja mnie co chwile telefony od rodziny i znajomych. Nawet nie slysze w sluchawce "Cześć" tylko "Urodzilas juz????" Wrrr....

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia gratuluję! O ciężkim porodzie zaraz zapomnisz zobaczys:) moja sztuka też twardą była i też mocno mnie naciski żeby maluch wyszedł. Ale teraz najwazniejsze że jest już z Tobą:) no i super że mniejszy niż przewidywali;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i chciałam zauważyć że Nikus prawie posłuchał, spóźnił sie 11min na 12.10;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia gratulacje :)

ukdywn15f5oepb6t.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja w 40 tygodniu...
    Nic się nie dzieje co by zapowiadało zbliżający się poród...
    Dziś mam kolejne usg, które musze powtórzyć ze względu na przepływy...

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• poczwarkah Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia - współczuję cieżkiego porodu, ale na pewno szybko zapomnisz i będziesz już tylko cieszyć się malcem.

Lubek - super :) przeżywam razem z Tobą, bo wczoraj też miałam jakieś dziwne samopoczucie i zaczęły się skurcze :) Relacjonuj wszystko :)

lubek, anka_a, ao12., Kajaoli lubią tę wiadomość

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczwarkah wrote:
    Sylwia - współczuję cieżkiego porodu, ale na pewno szybko zapomnisz i będziesz już tylko cieszyć się malcem.

Lubek - super :) przeżywam razem z Tobą, bo wczoraj też miałam jakieś dziwne samopoczucie i zaczęły się skurcze :) Relacjonuj wszystko :)

Fajnie :)). Skurcze są co 15min, ale nie tak w punkt, sama nie wiem, raz odstęp 10min był, raz 19, wiec nie wiem czy to juz regularne ;). Trwają 40s-1min. No i boli to. To nie jest takie twardnienie, tylko ból, który każe zmienić sposób oddychania. Tragedii nie ma oczywiście i na razie się ciesze na każdy skurcz, hihi;). Powoli dopakowuje torbę, ogarniam dom i dopiero kąpiel, żeby sprawdzić czy się nie wycisza.

ataga4, poczwarkah, Nelly, MOI, Magdzialenka, paaolka, Vilenka, Kajaoli, anka_a lubią tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    A mój maly nie chce coś zasnąć...:/ zalaczylam mu suszarke, zobaczymy;
    Wasze dzieciaczki odrazu usypiaja w nocy? Mój ostatnio ładnie spal a dzis coś nie chce..
    ciekawe jak Sylwia:)
    Oj u mnie to samo było. Wczoraj w nocy często się wybudzał a w dzień to prawie nie spał...

Któraś z Was się pytała o budzenie na cyca...Jeśli śpi cztery godziny to już trzeba budzić bo może cukier spaść.

MOI lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia gratulacje :)

• poczwarkah Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    Fajnie :)). Skurcze są co 15min, ale nie tak w punkt, sama nie wiem, raz odstęp 10min był, raz 19, wiec nie wiem czy to juz regularne ;). Trwają 40s-1min. No i boli to. To nie jest takie twardnienie, tylko ból, który każe zmienić sposób oddychania. Tragedii nie ma oczywiście i na razie się ciesze na każdy skurcz, hihi;). Powoli dopakowuje torbę, ogarniam dom i dopiero kąpiel, żeby sprawdzić czy się nie wycisza.

Żeby nie było - skurcze to mi się zaczęły wczoraj i skończyły wczoraj. Dzisiaj czuję się już znów jak młody bóg ;)
    Twoje skurcze wyglądają obiecująco! :) Jakbym takie miała to pewnie był zaczęła sobie jakieś fajne jedzonko robić, żeby się wzmocnić przed porodem :)

ao12., Nelly, lubek, paaolka, anka_a lubią tę wiadomość

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • anka_a Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Theagnes87 powodzenia na USG! daj znać jak będziesz po ;) Idziemy równo z terminem.
    Myślałam, że do 40 tc nie dotrwam a tu niespodzianka. Dziś mam jedynie ból jak na @. Człowiek cały czas w gotowości teraz ;)
    Lubek, poczwarkah &&&&&&&&&& za rozkręcenie akcji! :D

lubek lubi tę wiadomość

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 00:42

lubek, Nelly, anka_a, Strokrotka lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strokrotka wrote:
    Ja siedze przed gabinetem i czekam na wizyte. Narazie jestem tylko po rozmowie z polozna (ktora nie bada tylko wlasciwie sorawdza ciśnienie itd) to powiedziala, ze jeszcze pewnie z tydzień pochodzę,bo brzuch wysoko.. Nie pocieszyla mnie. A najbardziej dobijaja mnie co chwile telefony od rodziny i znajomych. Nawet nie slysze w sluchawce "Cześć" tylko "Urodzilas juz????" Wrrr....
    O wiem o czym mówisz. Mąż zaczął teraz urlop. Jak reszta domowników zobaczyła że w normalny dzień pracujący samochód stoi pod domem to się zaczęło. Najpierw przyleciała teściowa z pytaniem czy rodzę, za chwilę o to samo pytał teść a potem szwagier. Na tym nie koniec. W szkole pytają szatniarki czy już i nauczyciele starszej córki...Wścieklizny wszyscy dostali...

Anoolka, anka_a, Strokrotka lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubek powodzenia oby akcja się rozpoczeła :)

Theagnes, anka_a i ja z wami ide równiutko :) u mnie nic sie nie dzieje jedynie rano troszke ból jak na @ i tyle

lubek, anka_a lubią tę wiadomość

age.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    MOI spojrzalam na suwaczek pod Twoim postem i w pierwszej chwili mysle "o matko 43 tydzien ciązy...jak to?" ale patrze ze to Twoj a Julka juz na swiecie :)
    Chyba musisz sobie zmienic :P
    A jak sie w ogole macie z Julcią? :)
    Mamy się dobrze, choć próbujemy opanować sztukę zasypiania w nocy =-O
    Poza tym mam wątpliwości co do karmienia. Jak często karmić, jak to się ma do snu dziecka, czy wybudzac, czy mała prawidłowo przybiera na wadze itp.
    Tak masz rację, muszę zmienić świeczek i koniecznie pokazać wam moją Żyrafke :-)

paaolka, anka_a lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
‹‹ 859 860 861 862 863 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ