Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
poczwarkah wrote:Jeśli któraś z warszawsko-okolicznych mamuś jeszcze nierozpakowana i czuje że to nieprędko to można się jeszcze na 15 października zapisać na warsztaty MamoToJa, bo są miejsca wolne
Ja się tam jutro wybieram o ile nie urodzę do tego czasu
Matka fantastycznej 4 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKajaoli wrote:Co to za historie z ta suszarka i szumem?
nigdy o tym nie slyszalam..
Chodzi o to ze niektóre dzwieki usypiają inne draznią itd, i mozna to zastosowac w roznych celach. Są dzwieki ktore jak sie puszcza dzieciom to je uspokajają i usypiają tak jak szumy. Moją hanie uspokaja szum rzeki,bicie serca, znalazlam go na takiej str jak podalam linka.
Niezglebialam tego temtau glebiej, takze wiem tylko tyle.Kajaoli lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnysylwia1985 wrote:Strasznie boli mnie krocze caly czas biore paracetamol bo nie jestem w stanie nic zrobic.Wychodze w srode
-
Sylwia ogromne gratulacje!
Wiem co to masakryczne nacięcie bo po 3 dobach błagałam żeby mi jednego szwa koło tyłka zdjęli bo nie mogłam chodzić ani się wyprostować, a jak zdjęli to powiedziałam, że idę biegać- o niebo lepiej było. Trzymajcie się dzielnie aby się wydostać ze szpitala i będzie dobrze
Ja dzisiaj od 5 miałam polke rock&rolke ehh, usnął mi dopiero o 12 na spacerze i śpi do teraz (zaraz pewnie wstanie), bez smoka się nie obejdzie - wrzask niemiłosierny. Wczoraj wieczorem to samo, z cycków wydojonych po 100kroć mało co leciało i wrzask, zasnąć nie ma mowy, dostał mm i po godzinie znęcania się nad rodzicami i ciumnknięciu razy 3 usnął przy cycku, spał 5 godzin obudziłam go o 4. Normalnie sutki to mnie tak bolą od tego chwytania i puszczania, chwytania i puszczania, że boję się go przystawiać. Teraz odciągnęłam trochę w butle na wszelki wypadek i magazynuję kolejną dawkę.
Dziewczyny ile udaje Wam się odciągnąć mleka? Bo mi po 2 godzinach 40ml, szału nie maWiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 14:40
-
Sylwia gratulacje
Wszystkie ciotki z forum cieszą się, że masz juz swojego Nikusia
Ja dzisiaj miałam jednak podłączaną oksytocyne zeby sprawdzić wydolność łożyska. Tak zarządził ordynator na porannym obchodzie i nie miałam juz sił się z nim sprzeczać, z reszta chyba wie lepiej co robić. Bardzo dobry lekarz z niego, ma dobra opinie u mnie w mieściePo kroplowce wykresy wyszły prawidlowe, skurcze mialam bolesne ale nie byly to skurcze porodowe bo po wstaniu wszystko przeszlo. Moja dziewczynka widocznie jeszcze nie chce wyjść
I jak nic do jutra się nie wydarzy to rano dowiem się czy mnie wypuszczają do domu. Ale jak mnie wypuszcza to tylko na 4 dni. A potem powrót bo i tak juz będę po terminie.
Kakabaka, lubek, Kajaoli lubią tę wiadomość
-
Oesu jak mnie dzisiaj goni do kibelka. Coś mi się wydaje że mój organizm rozpoczął akcję oczyszczanie. A na jutro przecież mam skierowanie do szpitala. Mam nadzieje że wytrzymam
ao12., lubek, Aniqa, poczwarkah, ataga4, Kajaoli lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny na szybko tylko napisze ze w rosmanie mega promocja na pampersy z pampers premium care za 37 zl z 56 zl. 76 szt, to bardzo sie oplaca, rozmiar 1. Któras juz z was o tym pisala,ale przypomne wam jakbyscie chcialy. teraz ide na spacer z moim małym gacusiem rozdartym.
pestka, ataga4, Scęście lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, tak Was czytam i zastanawiam się, czy tylko ja jestem tutaj wyrodną matką i karmię dziecię butlą?
Toczyłam długą walkę o cyca, ale moja Małgosia cały czas była niechętna. Z bezsilności położne w szpitalu zaleciły mi dokarmianie mm. Pokarmu na początku miałam tyle co nic, więc na to poszłam, ale jak wróciłam do domu to od razu zaczął się nawał. Przystawiałam Małgosię co chwilę, ale ona albo krzyczała, albo spała. Po tygodniu poddałam się... Teraz odciągam jej mleczko kilka razy dziennie i resztę dokarmiam mm. Mała ma straszny apetyt, bo potrafi 90 ml zjeść na raz i widać, że rośnie w siłę. Póki co nie mamy problemów z brzuszkiem, ale i tak mam wyrzuty sumienia, że nie karmię jej piersią. Jedynie, gdy czasem nie może zasnąć, to wyjmuję jej cyca, Mała go poliże, przytuli się i zasypia.
Plus jest taki, że udało nam się wyregulować jej dzień przez stałe pory karmienia, kąpieli i spaceru.
Gratuluję dziewczętom, które ostatnio urodziły bobaski, trzymam kciuki za te w dwupakach, a mamusiom z dzieciaczkami życzę sił i radościania.g, Bergo, Kajaoli lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymitaka wrote:Dziewczyny ile udaje Wam się odciągnąć mleka? Bo mi po 2 godzinach 40ml, szału nie ma
-
nick nieaktualnyAniqa wrote:Dziewczyny na szybko tylko napisze ze w rosmanie mega promocja na pampersy z pampers premium care za 37 zl z 56 zl. 76 szt, to bardzo sie oplaca, rozmiar 1. Któras juz z was o tym pisala,ale przypomne wam jakbyscie chcialy. teraz ide na spacer z moim małym gacusiem rozdartym.
-
czesc Dziewczyny. Nie mogłam sie zmobilizować po wizycie, zeby napisać.
Wyszłam od lekarza, poszłam z Polą z wózkiem do kosmtyczki, a ona dostała tam takiej biegunki, ze cała sie przes*ała..Musiałam wezwać M zeby nad odwiózł do domu, bo nawet nie miałam jak wrócić z nią... Weszłysmy do domu i poszłysmy spać.
A na wizycie. Lekarz szukal pretekstu, zeby skierować mnie do szpitala, ale nie chciałam. Szyjka nie do konca zgładzona ma ok 1cm, przepuszcza jeden palec. Jak nie urodzę to poniedziałku to ze skierowaniem do szpitala.
Ale dzwoniłam do swojej położnej, która ma byc przy porodzie (dzwoniłam zapytac o szczepionkę engerixi powiedziała, ze zdzwonimy sie ok 12 jutro i umówimy na KTG i ona mnie dodatkowo zbada. Mówi, ze ma czuja, ze jutro sie rozkreci
lubek, ao12., ataga4, Kakabaka, Kajaoli lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny