X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • lubek Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka wrote:
    Lubek podziwiam Twój spokój :)
    Bo jeszcze nie jestem przekonana, że to już docelowa akcja :)

Kakabaka lubi tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczwarkah wrote:
    Jeśli któraś z warszawsko-okolicznych mamuś jeszcze nierozpakowana i czuje że to nieprędko to można się jeszcze na 15 października zapisać na warsztaty MamoToJa, bo są miejsca wolne :) Ja się tam jutro wybieram o ile nie urodzę do tego czasu :)
    A mi brakuje mocy.

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia kochana trzymaj się gratuluję Nikusiu witaj :-)

Lubekkciuki zaciskam :-)

lubek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Co to za historie z ta suszarka i szumem? :) nigdy o tym nie slyszalam..
    Heh ja sie wszystkiego chytam.
    Chodzi o to ze niektóre dzwieki usypiają inne draznią itd, i mozna to zastosowac w roznych celach. Są dzwieki ktore jak sie puszcza dzieciom to je uspokajają i usypiają tak jak szumy. Moją hanie uspokaja szum rzeki,bicie serca, znalazlam go na takiej str jak podalam linka.

Niezglebialam tego temtau glebiej, takze wiem tylko tyle.

Kajaoli lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Strasznie boli mnie krocze caly czas biore paracetamol bo nie jestem w stanie nic zrobic.Wychodze w srode
    Sylwia jeszcze raz gratulacje, doskonale cie rozumie, mnie nacieli pewnie mniej,ale siadanie i chodzenie to masakra, rana bolała. Ale co dzien będzie lepiej.

• poczwarkah Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    A mi brakuje mocy.

A Ty już zapisana na jutro?

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia gratulacje. Bidusia. Zycze szybkiego powrotu do formy.

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ogromne gratulacje! :) Wiem co to masakryczne nacięcie bo po 3 dobach błagałam żeby mi jednego szwa koło tyłka zdjęli bo nie mogłam chodzić ani się wyprostować, a jak zdjęli to powiedziałam, że idę biegać- o niebo lepiej było. Trzymajcie się dzielnie aby się wydostać ze szpitala i będzie dobrze :)

Ja dzisiaj od 5 miałam polke rock&rolke ehh, usnął mi dopiero o 12 na spacerze i śpi do teraz (zaraz pewnie wstanie), bez smoka się nie obejdzie - wrzask niemiłosierny. Wczoraj wieczorem to samo, z cycków wydojonych po 100kroć mało co leciało i wrzask, zasnąć nie ma mowy, dostał mm i po godzinie znęcania się nad rodzicami i ciumnknięciu razy 3 usnął przy cycku, spał 5 godzin obudziłam go o 4. Normalnie sutki to mnie tak bolą od tego chwytania i puszczania, chwytania i puszczania, że boję się go przystawiać. Teraz odciągnęłam trochę w butle na wszelki wypadek i magazynuję kolejną dawkę.

Dziewczyny ile udaje Wam się odciągnąć mleka? Bo mi po 2 godzinach 40ml, szału nie ma :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 14:40

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia gratulacje ;-) Wszystkie ciotki z forum cieszą się, że masz juz swojego Nikusia :-D

Ja dzisiaj miałam jednak podłączaną oksytocyne zeby sprawdzić wydolność łożyska. Tak zarządził ordynator na porannym obchodzie i nie miałam juz sił się z nim sprzeczać, z reszta chyba wie lepiej co robić. Bardzo dobry lekarz z niego, ma dobra opinie u mnie w mieście ;-) Po kroplowce wykresy wyszły prawidlowe, skurcze mialam bolesne ale nie byly to skurcze porodowe bo po wstaniu wszystko przeszlo. Moja dziewczynka widocznie jeszcze nie chce wyjść ;-) I jak nic do jutra się nie wydarzy to rano dowiem się czy mnie wypuszczają do domu. Ale jak mnie wypuszcza to tylko na 4 dni. A potem powrót bo i tak juz będę po terminie.

Kakabaka, lubek, Kajaoli lubią tę wiadomość

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • paradise Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Dziewczyny ile udaje Wam się odciągnąć mleka? Bo mi po 2 godzinach 40ml, szału nie ma :/

Mi jak na razie też ok 40-50ml. Sutki też mnie bolą, chyba muszę zacząć je czymś smarować.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oesu jak mnie dzisiaj goni do kibelka. Coś mi się wydaje że mój organizm rozpoczął akcję oczyszczanie. A na jutro przecież mam skierowanie do szpitala. Mam nadzieje że wytrzymam :/

ao12., lubek, Aniqa, poczwarkah, ataga4, Kajaoli lubią tę wiadomość

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na szybko tylko napisze ze w rosmanie mega promocja na pampersy z pampers premium care za 37 zl z 56 zl. 76 szt, to bardzo sie oplaca, rozmiar 1. Któras juz z was o tym pisala,ale przypomne wam jakbyscie chcialy. teraz ide na spacer z moim małym gacusiem rozdartym.

pestka, ataga4, Scęście lubią tę wiadomość

• tofirus Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tak Was czytam i zastanawiam się, czy tylko ja jestem tutaj wyrodną matką i karmię dziecię butlą?
    Toczyłam długą walkę o cyca, ale moja Małgosia cały czas była niechętna. Z bezsilności położne w szpitalu zaleciły mi dokarmianie mm. Pokarmu na początku miałam tyle co nic, więc na to poszłam, ale jak wróciłam do domu to od razu zaczął się nawał. Przystawiałam Małgosię co chwilę, ale ona albo krzyczała, albo spała. Po tygodniu poddałam się... Teraz odciągam jej mleczko kilka razy dziennie i resztę dokarmiam mm. Mała ma straszny apetyt, bo potrafi 90 ml zjeść na raz i widać, że rośnie w siłę. Póki co nie mamy problemów z brzuszkiem, ale i tak mam wyrzuty sumienia, że nie karmię jej piersią. Jedynie, gdy czasem nie może zasnąć, to wyjmuję jej cyca, Mała go poliże, przytuli się i zasypia.
    Plus jest taki, że udało nam się wyregulować jej dzień przez stałe pory karmienia, kąpieli i spaceru.

Gratuluję dziewczętom, które ostatnio urodziły bobaski, trzymam kciuki za te w dwupakach, a mamusiom z dzieciaczkami życzę sił i radości :)

ania.g, Bergo, Kajaoli lubią tę wiadomość

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Ja będę ściągać i zamrażać na czarną godzinę jak mi przyjdą pojemniki na mleko. No i właśnie zaczęłam się zastanawiać ile ml je taki dwutygodniowy noworodek?

• DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nam właśnie odpadł pępu0zek! :D

Strokrotka, pestka, lubek, anka_a, Aniqa, paradise, ataga4, Nelly, Kakabaka, Kajaoli lubią tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Dziewczyny na szybko tylko napisze ze w rosmanie mega promocja na pampersy z pampers premium care za 37 zl z 56 zl. 76 szt, to bardzo sie oplaca, rozmiar 1. Któras juz z was o tym pisala,ale przypomne wam jakbyscie chcialy. teraz ide na spacer z moim małym gacusiem rozdartym.
    Ja już kupiłam, chciałabym tylko przestrzec przed chusteczkami z babydreama. Kupiłam w promocji czteropak i do niczego się nie nadają. Są strasznie suche i mąż stwierdził że będzie nimi w samochodzie kurze wycierał :P

• Strokrotka Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc Dziewczyny. Nie mogłam sie zmobilizować po wizycie, zeby napisać.
    Wyszłam od lekarza, poszłam z Polą z wózkiem do kosmtyczki, a ona dostała tam takiej biegunki, ze cała sie przes*ała.. :( Musiałam wezwać M zeby nad odwiózł do domu, bo nawet nie miałam jak wrócić z nią... Weszłysmy do domu i poszłysmy spać.

A na wizycie. Lekarz szukal pretekstu, zeby skierować mnie do szpitala, ale nie chciałam. Szyjka nie do konca zgładzona ma ok 1cm, przepuszcza jeden palec. Jak nie urodzę to poniedziałku to ze skierowaniem do szpitala.
    Ale dzwoniłam do swojej położnej, która ma byc przy porodzie (dzwoniłam zapytac o szczepionkę engerix B) i powiedziała, ze zdzwonimy sie ok 12 jutro i umówimy na KTG i ona mnie dodatkowo zbada. Mówi, ze ma czuja, ze jutro sie rozkreci :)

lubek, ao12., ataga4, Kakabaka, Kajaoli lubią tę wiadomość

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 15:16

• paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka - no to czekamy aż się rozkręci :p
    Ja jutro pojadę na IP i zobaczymy co i jak bo dziś nie mam totalnie siły. W dodatku dyżurna lekarka na ginekologii przez telefon mnie wkurzyła.

Strokrotka lubi tę wiadomość

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każda z nas czeka na rozwój sytuacji... Ale ja tez dzisiaj bez sił kompletenie..

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
‹‹ 861 862 863 864 865 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ