Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Nawet nie żartuj z tymi wyrzutami sumienia... Nie cycki robią z ciebie dobrą mamę... Nie sposób podawania jedzenia dziecku... To nie jest sens macierzyństwa. Co to w ogóle za pomysł, zeby mieć wyrzuty sumienia???tofirus wrote:Dziewczyny, tak Was czytam i zastanawiam się, czy tylko ja jestem tutaj wyrodną matką i karmię dziecię butlą?
Toczyłam długą walkę o cyca, ale moja Małgosia cały czas była niechętna. Z bezsilności położne w szpitalu zaleciły mi dokarmianie mm. Pokarmu na początku miałam tyle co nic, więc na to poszłam, ale jak wróciłam do domu to od razu zaczął się nawał. Przystawiałam Małgosię co chwilę, ale ona albo krzyczała, albo spała. Po tygodniu poddałam się... Teraz odciągam jej mleczko kilka razy dziennie i resztę dokarmiam mm. Mała ma straszny apetyt, bo potrafi 90 ml zjeść na raz i widać, że rośnie w siłę. Póki co nie mamy problemów z brzuszkiem, ale i tak mam wyrzuty sumienia, że nie karmię jej piersią. Jedynie, gdy czasem nie może zasnąć, to wyjmuję jej cyca, Mała go poliże, przytuli się i zasypia.
Plus jest taki, że udało nam się wyregulować jej dzień przez stałe pory karmienia, kąpieli i spaceru.
Gratuluję dziewczętom, które ostatnio urodziły bobaski, trzymam kciuki za te w dwupakach, a mamusiom z dzieciaczkami życzę sił i radościScęście, misiulka2000, anka_a, Aniqa, Kajaoli lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnysylwia1985 wrote:Nikus nie potrafi ssac ani piersi ani z butli caly czas mu sie ulewa i wymiotuje
sutki mnie mega bola nawet karmiac przez kapturki bo mi laktacyjna kobieta zmasakrowala sutki zeby byly bardziej wystajace
-
Lubek daj znać co u Ciebie.
Bergo nikt nikogo nie zmusza do karmienia piersią jeśli sama tego nie chcesz ale musisz przyznać że mleko mamy jest najlepsze i najzdrowsze dla dziecka. Dlatego też spora większość z nas tak walczy o laktację i możliwość karmienia swojego dziecka mlekiem z piersi. Ale skoro Ty nie czujesz w sobie takiej potrzeby to nikt nie będzie Cię zmuszał ani oceniał negatywnie. To Twoje dziecko i Twoje piersi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 19:05
lubek, Kasiula09, Bergo, Anoolka, anka_a, Nelly, ao12., DeLaCruz, Kajaoli lubią tę wiadomość
-
ataga4 wrote:Lubek, co u Ciebie?
Nie pisze, bo nic nowego. Skurcze są wciąż, coraz bolesniejsze, ale wciąż - raz 7min, raz 10, raz 17, różnie. Wiec sytuacja wciąż nie na izbędam Wam znać, jak będziemy wyjeżdżać. W sumie wolałabym, żeby się jutro urodził, bo fajniejsza data
a w tym tempie to raczej na pewno się dzisiaj nie wyrobimy
Kakabaka, ao12. lubią tę wiadomość
-
Kakabaka wrote:Mam pytanie do dziewczyn tych "po" które miały w ciąży kłopot z puchnięciem rąk i nóg. Czy po porodzie ta opuchlizna zeszła? Jak tak to po jakim czasie? Bo ja strasznie opuchnięta jestem i zastanawiam się ile to potrwa.
MOI wrote:Kajaoli i inne mamy: wybudzacie swoje smyki na karmienie? Co robić gdy maluch spi jak kamień, co ile karmicie w dzień i w nocy?raz budzi sie po 2h i ssie 15 min, innym razem budzi sie po 5h i ssie 30min... on decyduje ile i keidy
sylwia1985 wrote:Dzisiaj o godzinie 0:10 przyszedl na swiat Nikus waga 3450 i 52cm porod ciezki: w skrucie szyjka sie nie rozwierala podali oxytocyne max dawka potem zzo ktore nie zadzialalo potem glebokie naciecie krocza i wyjecie dziecka na sile poprzez vacuumw koncu sie doczekalas! mimo ze bylo jak piszesz ciezko to juz napewno o tym zapominasz i tulisz synka!
a co to to vacuum?
mitaka wrote:Dziewczyny ile udaje Wam się odciągnąć mleka? Bo mi po 2 godzinach 40ml, szału nie ma
Anoolka wrote:A ja cały czas czekam aż odpadnie
Mam pytanie do mam chłopców, Wam też tak się maluszki zalewają siuśkami? Ja swojego Filipka muszę czasem nawet kilka razy dziennie przebierać bo jest mokryalbo sie przesikac, albo strzelac fontanna podczas zmiany pieluchy. moj mial dni ze sie nie przesikal ani razu, ale miał i takie keidy zmienialam mu 3 razy ubranko tylko w nocy a w dzien suchutko. zauwazylam ze tak bylo tylko do czasu gdy uwazalam na pepuszek i z racji tego zawijalam z przodu pampersa by byl pod pepuszkiem. jak odpadl pepek i pampersy sa nad nim i mocniej scisniete to jest ok i nic nie przesiaka
ale dzis to nawet mnie obsral brzydko piszac! zmieniam pieluszke, a tu nagle kleksiasty piard i zachlapana ja, on, koc tesciowej
i o
- Lubek.. mysle ze to nie minie
- tofiruszadna z ciebie wyroda matka, przestan glupoty pisac. tak samo cc nie ejst gorsze od sn jak mm od cyca
widocznie tego trzeba malej i tobie i rob jak uwazasz i z czym czujesz sie lepiej :*
Kakabaka, lubek, Anoolka, anka_a, ao12., Kajaoli lubią tę wiadomość
-
Dzięki
No i to jest super postawa- każdy robi jak uważa i nie zmuszamy, nie oceniamy
Pewnie tak jest, że kp jest najzdrowsze i dlatego piszę Wam- szacun!
Kakabaka wrote:Lubek daj znać co u Ciebie.
Bergo nikt nikogo nie zmusza do karmienia piersią jeśli sama tego nie chcesz ale musisz przyznać że mleko mamy jest najlepsze i najzdrowsze dla dziecka. Dlatego też spora większość z nas tak walczy o laktację i możliwość karmienia swojego dziecka mlekiem z piersi. Ale skoro Ty nie czujesz w sobie takiej potrzeby to nikt nie będzie Cię zmuszał ani oceniał negatywnie. To Twoje dziecko i Twoje piersi.Kakabaka, Kasiula09, lubek, anka_a, Nelly, DeLaCruz, Kajaoli lubią tę wiadomość
-
A ja sie mniej udzielalam wczoraj i dzis ale juz nadrobilam
chce wykorzystac piekna pogode i spedzamy czas poza domemwczoraj bylismy od 13-19 poza domem, a dzis od 12-17
a wiadomo ze jak tylko pare h bylam w domku to musialam a to sprzatnac a to sie umyc, a to kapanie malego, karmienie tez nie odbywa sie przed komputerem
maly uwielbia spac na powietrzu i dluuugo tak spi
no i od 2-3 dni ma chcice na moje cycuszki, bo ciagle by jadl
jak juz zasnie to spi te 3-4h, ale jak sie obudzi to ssie cyca 30 min, odlatuje wiec go odkladam, za 10 min poplakuje i ciumka wiec dostaje znow, possie 10 min i odlot wiec odkladam i znow ciumkanie.. no i tak czasem nawet poltorej h sie z nim babram zanim odleci na te 3-4h
wczoraj to mi oba cyce wyssal do zera a chcial dalej jesc i myslalam ze ebde leciec do apteki po mm ale zasnal jakso i jak wstal to juz piersi byly napelnione
w tatusia taki żerty
Anoolka, anka_a, ao12. lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyScęście wrote:ponoc to u chlopcow czesty zwyczaj
albo sie przesikac, albo strzelac fontanna podczas zmiany pieluchy. moj mial dni ze sie nie przesikal ani razu, ale miał i takie keidy zmienialam mu 3 razy ubranko tylko w nocy a w dzien suchutko. zauwazylam ze tak bylo tylko do czasu gdy uwazalam na pepuszek i z racji tego zawijalam z przodu pampersa by byl pod pepuszkiem. jak odpadl pepek i pampersy sa nad nim i mocniej scisniete to jest ok i nic nie przesiaka
ale dzis to nawet mnie obsral brzydko piszac! zmieniam pieluszke, a tu nagle kleksiasty piard i zachlapana ja, on, koc tesciowej
i o
A obsrana też zostałamKochane te nasze maluchy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 19:40
-
mitaka wrote:Ja dzisiaj od 5 miałam polke rock&rolke ehh, usnął mi dopiero o 12 na spacerze i śpi do teraz (zaraz pewnie wstanie), bez smoka się nie obejdzie - wrzask niemiłosierny. Wczoraj wieczorem to samo, z cycków wydojonych po 100kroć mało co leciało i wrzask, zasnąć nie ma mowy, dostał mm i po godzinie znęcania się nad rodzicami i ciumnknięciu razy 3 usnął przy cycku, spał 5 godzin obudziłam go o 4. Normalnie sutki to mnie tak bolą od tego chwytania i puszczania, chwytania i puszczania, że boję się go przystawiać. Teraz odciągnęłam trochę w butle na wszelki wypadek i magazynuję kolejną dawkę.
Dziewczyny ile udaje Wam się odciągnąć mleka? Bo mi po 2 godzinach 40ml, szału nie ma
Mitaka, wyglada na to, ze twoje dziecko tak jak moje, potrzebuje sie duzo przytulac. My probowalismy wczoraj pierwszy raz zaaplikowac smoka ale nie chce go i wypluwa
Jesli chodzi o mleko to odciagam 60ml z jednej piersi w 20 minut.
-
Anoolka wrote:Dady i pampersów, z jednymi i drugimi jest ten sam problem. Jak nie górą coś przecieknie to bokiem
-
nick nieaktualnyScescie zasmialam sie jak napisalas o obsraniu to dlatego ze mi Hania tez wyciela taki numer, nozki trzymalam w górze,a tu kichnięcie i petarda poszła na mnie na łóżeczko i panele heh. Teraz pieluche zmieniam ekspresowo heh
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 20:20
Scęście lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKajaoli wrote:Mitaka, wyglada na to, ze twoje dziecko tak jak moje, potrzebuje sie duzo przytulac. My probowalismy wczoraj pierwszy raz zaaplikowac smoka ale nie chce go i wypluwa
Jesli chodzi o mleko to odciagam 60ml z jednej piersi w 20 minut.Kajaoli lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnypestka wrote:My jeszcze lecimy na babydream, 2 razy na razie nam sie tylko tacie cos zdarzyło..maluszki są małe, pieluszki nie wszędzie dojegają niestety
-
Lubek &&&&&&&&&&
Sylwia powodzenia w dostawianiu. Smaruj sobie brodawki Twoim mlekiem podobno pomaga.
paulina.b.1991 to pewnie masz bliżej. Ja wysłałam raz mojego do Żabki to kupił brzoskwiniową Bavarie i smakowała jak sok gazowany a nie piwko. Niestety innych smaków nie mają
Biegam co chwilę do WC. Czuję go na wysokości spojenia łonowego i od środka w pochwie (jakby łaskotał szyjkę) może kręci główką i to tak odczuwam.
Ja będę starała się kp z czysto zdrowotnych powódek (dla mnie) no ale zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce. Nie czuję się gorszą mamą bo córę karmiłam mm i żadna kobieta nie powinna się z tego powodu czuć gorsza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 16:42
pestka, Bergo, ao12., lubek, Kakabaka lubią tę wiadomość
-
Sylwia nie martw się, początki są ciężkie. Przystawiaj Nikusia na pewno się uda:)
Tofirus żadna wyrodna! nawet nie pisz takich rzeczy, widocznie tak jest lepiej i dla Ciebie i dla małej:) to Ty jesteś mamą, Ty wiesz najlepiej
A co do odciagania ja teraz tego nie robie, czekam aż mi się kanaliki wszystkie ładnie odblokują jeszcze. Ale ja tez bez szału odciagałam raz 40 ml w 10 min, raz 80 ml w 2 albo 3h z obu piersi...nie wiem od czego to zależy. niestety:/ -
anka_a wrote:Ja będę starała się kp z czysto zdrowotnych powódek (dla mnie) no ale zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce. Nie czuję się gorszą mamą bo córę karmiłam mm i żadna kobieta nie powinna się z tego powodu czuć gorsza.
zgadzam się 100%