X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy dobrze pamiętam, że któraś z Was wygrała na warsztatach "Mamo to ja" fotelik? :)

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Tzn ja odciągam to 40ml w kilka chwil tyle że potrzebuję dwóch godzin na wyprodukowanie tego.

Te szumy z biciem serca to rewelacja jak mój niunio pierwszy raz usłyszał to odpłynął w 10 sekund, teraz już gorzej ale ogólnie spokojniejszy jest przy tym :)

Co do karmienia piersią to właśnie się dzisiaj zastanawiałam czy kobietom faktycznie to sprawia przyjemność i w ogóle czy tylko tak mówią? ;) Ja osobiście mogłabym nie karmić... pierwsze zassanie równa się świeczki w oczach, potem jest ok, ale żeby się dziecię jeszcze najadło i poszło spać, a to siedzenie ponad godzinę albo dłużej nie raz dobija.

Wiesz co, mnie tylko przez pierwsze 3 dni zassanie sprawiało ból, ale dlatego, że mały źle chwytał. Przystawialiśmy się nawet po 5-6 razy zanim dobrze złapał, ale dzięki temu teraz w ogóle mnie karmienie nie boli, a Franuś sam potrafi dobrze pierś złapać, nawet nic nie muszę podtrzymywać.

Nelly lubi tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    A wlasnie, mam pytanie do mamusiek: czy wasze malenstwa tez sie zanosza placzem jak je sie przebiera, rozbiera, przed kapiela i po? Bo Charlie tak potrafi sie zaniesc, ze brakuje mu powietrza, wtedy trzeba przerywac czynnosc i go uspakajac.
    To mnie troche martwi ale zastanawiam sie czy to nie jest normalne u wszystkich niemowlat.
    ja sie przestraszylam kilka razy bo gdy kuba plakal to az mu zabraklo powietrza chyba i zaczal kaslac i tak jakby sie dusic, ze 3 razy tak mialam i juz czarne scenariusze ze ma jakies problemy oddechowe i w ogole. placze przy wychodzeniu z wnaienki, do momentu wytarcia do suchego, nei lubi byc mokry wyjety poza wanne :) no i przy przebieraniu tez czesto mruczy, jak jest najedzony to mniej, ale jak na glodniaka go przebieram, przewijam to sie wkurza. no i mokra chusteczka na tylek = wrzask ;) przewaznie, bo nei zawsze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 22:40

DeLaCruz, Kajaoli lubią tę wiadomość

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Nie jesteś i nie miej z tego powodu wyrzutów sumienia.
    Ja po przebojach z dwiema córkami nie zamierzam teraz karmić piersią i wiem że mnie bój w szpitalu o to czeka.

No i po co taki nacisk w szpitalach? Przeciez kazdy jak wyjdzie do domu to i tak zrobi tak jak uwaza. Niepotrzebnie stresuja kobiety i dzieci przy okazji.

Bergo lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    dla mnie kp jest ważne, bardzo chciałam karmić i bardzo się z tego cieszę, ale też nie jest tak, że żyje by karmić piersią ;) ciesze się, że maluszek dostaje to co najlepsze;) ale np: teraz malutka brzuszek boli bo ja dzis rano spróbowałam ryżu z jabłkami gotowanymi...eh:/

a co do ciążówych rzeczy to jeszcze nie próbowałam, ale brzuszka tez juz prawie nie mam;) mam zamiar zwazyć się w środę, to będą 2 tyg po porodzie i zobaczymy wtedy ile jeszcze mi zostało;)

Dla mnie w kp ważna też jest bliskość z dzieckiem, jak się przytula do cyca, widzę, że jest mu to potrzebne. Mój czasem się pręży po jedzeniu, ale nie zauważyłam, żeby moje jedzenie na to wpływało. Jadłam nawet bigos i fasolkę szparagową i żadna różnica ;)

Anoolka lubi tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Taaaaak! :) Dlatego zawsze szybciutko czyszcze mu pupke i zakladam druga pieluszke.
    Najlepsze jest to, ze Charlie nie lubi byc przewijany, rozbierany itd. i strasznie krzyczy.
    Natomiast jak go przebieram i nagle przestaje plakac to znaczy, ze zaraz bedzie fontanna :)
    Mnie dostalo sie raz a Tata mial zaszczyt juz ze trzy razy dopiero wtedy nauczyl sie nie zostawiac malca bez pieluszki :)

A wlasnie, mam pytanie do mamusiek: czy wasze malenstwa tez sie zanosza placzem jak je sie przebiera, rozbiera, przed kapiela i po? Bo Charlie tak potrafi sie zaniesc, ze brakuje mu powietrza, wtedy trzeba przerywac czynnosc i go uspakajac.
    To mnie troche martwi ale zastanawiam sie czy to nie jest normalne u wszystkich niemowlat.

Mój już trochę się ogarną, że krzywda mu się wtedy nie dzieje, ale na początku albo teraz jak ma fazę to potrafi się rozkręcić. Bardzo nie lubi być rozbierany, ale jak tylko ma świeżą pieluszkę i stópki schowane w ubranku to migiem się uspokaja :)
    Poza tym jestem zdania, że dzieci powinny poznawać różne emocje i czasem trzeba pozwolić im popłakać. Oczywiście bez przesady - zaraz przytulić i wypieścić, bo dużo bliskości też im trzeba dać. W końcu muszą się oswoić z tym wielkim nowym światem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 22:48

Nelly, anka_a, Anoolka lubią tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    Mój już trochę się ogarną, że krzywda mu się wtedy nie dzieje, ale na początku albo teraz jak ma fazę to potrafi się rozkręcić. Bardzo nie lubi być rozbierany, ale jak tylko ma świeżą pieluszkę i stópki schowane w ubranku to migiem się uspokaja :)
    no to moj identyko ;)

DeLaCruz lubi tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej a czy wam tez sie wydaje ze one, te nasze maluchy juz tak urosly? Kuba jeszcze nie ma 3 tygodni a widze juz ze praktycznie sie powiekszyl razy 2! i tak starsznie m iskzoda hi hi, taki malutki byl, chudziutki, a teraz poliki jak u chimika, szeroki brzuszek i tluste udka, no i dluzszy taki i w ogole.. gdzie jest moj malenki synek hi hi hi ;) ucieka czas, uciekaja te chwile, momenty...

Kajaoli, Aniqa, Nelly, ao12., Anoolka, pestka lubią tę wiadomość

• DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A daj spokój, mój już się nie mieści w ubranka, które były za duże w szpitalu ;) A niby na cycku dzieci wolniej rosną, taa... :D Niesamowicie się zmienia z dnia na dzień, już odwraca głowę na głos mamy i taty, patrzy na czarno-białe obrazki, uśmiecha się. Wcześniej tylko spał ;) Widać jak zaczyna poznawać świat, reaguje na nowe bodźce. A w ogóle niesamowita sprawa, jak się uspokaja przy piosence, którą śpiewał mu tata do brzuszka przez całą ciążę. Autentycznie kojarzy ją i sprawia, że czuje się bezpiecznie :)

Kajaoli, Aniqa, Nelly, pestka, ao12., anka_a, Anoolka lubią tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no moj tez wyrasta z ubranek, i wiecej czasu po jedzonku lezy i oglada swiat a dopiero po paru minutach zasypia, anie przy cycu jak do tej pory ;) a ja kurcze sluchalam ciagle jakiejs piosenk iw ciazy bo pamietam ze mowilam do meza ze ciekawi mneie czy bedzie sie rzy niej uspokajal i cholera nie wiem teraz co to za piosenka by mu piuscic haha :D

• lubek Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie kciuki, skurcze co 5-6, jedziemy na izbę :)

Scęście, Bergo, Kajaoli, Aniqa, paaolka, Nelly, Kakabaka, ataga4, ania.g, pestka, MOI, sylwia1985, Kasiula09, ao12., anka_a, Anoolka, MartaR.., agatas lubią tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3mam i czekamy!! :)

lubek lubi tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ide spac!! bede jutro :) rozpakowujcie sie kochane :) bo juz polowa pazdziernika prawie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    ja sie przestraszylam kilka razy bo gdy kuba plakal to az mu zabraklo powietrza chyba i zaczal kaslac i tak jakby sie dusic, ze 3 razy tak mialam i juz czarne scenariusze ze ma jakies problemy oddechowe i w ogole. placze przy wychodzeniu z wnaienki, do momentu wytarcia do suchego, nei lubi byc mokry wyjety poza wanne :) no i przy przebieraniu tez czesto mruczy, jak jest najedzony to mniej, ale jak na glodniaka go przebieram, przewijam to sie wkurza. no i mokra chusteczka na tylek = wrzask ;) przewaznie, bo nei zawsze :)
    A ja sie zastanawialam co to znaczy, hania drze sie niesamowicie od momentu z wody do wytarcia, myslalam ze tylko my tak mamy.

Przy zmianie pieluchy jest bardzo spokojna, choc tez puszcza fontanny.

Teraz spała od 18.30 do 23.30, byl cyc, teraz na nim zasypia, jest słodka,uśmiecha sie przez sen.

Kajaoli lubi tę wiadomość

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubek, mocno trzymamy:)

lubek lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubek powodzenia , kurcze ale ze tyle wytrzymalas w domu? Ja bym gnała do szpitala juz dawno. Dzielna jestes, szybkiego,bezbolesnego porodu życzę!

lubek lubi tę wiadomość

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa, ile ja bym dala za to zeby maly pospal od 18h30 do 23h30 ! ;)

Scęście lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Aniqa, ile ja bym dala za to zeby maly pospal od 18h30 do 23h30 ! ;)
    Ja do niedawna też! to jest pierwszy raz.
    Usneła mi na rękach i przełożyłam ją do łóżeczka, zobaczymy ile pośpi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 00:24

• lubek Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 01:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skurcze rzeczywiście regularne i mocne, ale w badaniu szyjka jeszcze 1cm, na jeden palec. Dostałam w tylek lek rozkurczowy, teraz czekamy 2h czy się będzie rozkręcać czy wyciszac. Po 2h badanie po leku i będziemy decydować czy zostajemy czy czekamy w domu :)

Strokrotka, Nelly, Aniqa, Kajaoli, ao12., anka_a, poczwarkah, agatas lubią tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 01:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubek powodzenia! Oby to bylo TO :)

Nelly, lubek lubią tę wiadomość

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
‹‹ 865 866 867 868 869 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ