Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
mitaka wrote:Tzn ja odciągam to 40ml w kilka chwil tyle że potrzebuję dwóch godzin na wyprodukowanie tego.
Te szumy z biciem serca to rewelacja jak mój niunio pierwszy raz usłyszał to odpłynął w 10 sekund, teraz już gorzej ale ogólnie spokojniejszy jest przy tym
Co do karmienia piersią to właśnie się dzisiaj zastanawiałam czy kobietom faktycznie to sprawia przyjemność i w ogóle czy tylko tak mówią?Ja osobiście mogłabym nie karmić... pierwsze zassanie równa się świeczki w oczach, potem jest ok, ale żeby się dziecię jeszcze najadło i poszło spać, a to siedzenie ponad godzinę albo dłużej nie raz dobija.
Wiesz co, mnie tylko przez pierwsze 3 dni zassanie sprawiało ból, ale dlatego, że mały źle chwytał. Przystawialiśmy się nawet po 5-6 razy zanim dobrze złapał, ale dzięki temu teraz w ogóle mnie karmienie nie boli, a Franuś sam potrafi dobrze pierś złapać, nawet nic nie muszę podtrzymywać.Nelly lubi tę wiadomość
💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
Kajaoli wrote:A wlasnie, mam pytanie do mamusiek: czy wasze malenstwa tez sie zanosza placzem jak je sie przebiera, rozbiera, przed kapiela i po? Bo Charlie tak potrafi sie zaniesc, ze brakuje mu powietrza, wtedy trzeba przerywac czynnosc i go uspakajac.
To mnie troche martwi ale zastanawiam sie czy to nie jest normalne u wszystkich niemowlat.no i przy przebieraniu tez czesto mruczy, jak jest najedzony to mniej, ale jak na glodniaka go przebieram, przewijam to sie wkurza. no i mokra chusteczka na tylek = wrzask
przewaznie, bo nei zawsze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 22:40
DeLaCruz, Kajaoli lubią tę wiadomość
-
ania.g wrote:Nie jesteś i nie miej z tego powodu wyrzutów sumienia.
Ja po przebojach z dwiema córkami nie zamierzam teraz karmić piersią i wiem że mnie bój w szpitalu o to czeka.
No i po co taki nacisk w szpitalach? Przeciez kazdy jak wyjdzie do domu to i tak zrobi tak jak uwaza. Niepotrzebnie stresuja kobiety i dzieci przy okazji.
Bergo lubi tę wiadomość
-
pestka wrote:dla mnie kp jest ważne, bardzo chciałam karmić i bardzo się z tego cieszę, ale też nie jest tak, że żyje by karmić piersią
ciesze się, że maluszek dostaje to co najlepsze;) ale np: teraz malutka brzuszek boli bo ja dzis rano spróbowałam ryżu z jabłkami gotowanymi...eh:/
a co do ciążówych rzeczy to jeszcze nie próbowałam, ale brzuszka tez juz prawie nie mam;) mam zamiar zwazyć się w środę, to będą 2 tyg po porodzie i zobaczymy wtedy ile jeszcze mi zostało;)
Dla mnie w kp ważna też jest bliskość z dzieckiem, jak się przytula do cyca, widzę, że jest mu to potrzebne. Mój czasem się pręży po jedzeniu, ale nie zauważyłam, żeby moje jedzenie na to wpływało. Jadłam nawet bigos i fasolkę szparagową i żadna różnicaAnoolka lubi tę wiadomość
💙 2014
❤️ 2016
-
Kajaoli wrote:Taaaaak!
Dlatego zawsze szybciutko czyszcze mu pupke i zakladam druga pieluszke.
Najlepsze jest to, ze Charlie nie lubi byc przewijany, rozbierany itd. i strasznie krzyczy.
Natomiast jak go przebieram i nagle przestaje plakac to znaczy, ze zaraz bedzie fontanna
Mnie dostalo sie raz a Tata mial zaszczyt juz ze trzy razy dopiero wtedy nauczyl sie nie zostawiac malca bez pieluszki
A wlasnie, mam pytanie do mamusiek: czy wasze malenstwa tez sie zanosza placzem jak je sie przebiera, rozbiera, przed kapiela i po? Bo Charlie tak potrafi sie zaniesc, ze brakuje mu powietrza, wtedy trzeba przerywac czynnosc i go uspakajac.
To mnie troche martwi ale zastanawiam sie czy to nie jest normalne u wszystkich niemowlat.
Mój już trochę się ogarną, że krzywda mu się wtedy nie dzieje, ale na początku albo teraz jak ma fazę to potrafi się rozkręcić. Bardzo nie lubi być rozbierany, ale jak tylko ma świeżą pieluszkę i stópki schowane w ubranku to migiem się uspokaja
Poza tym jestem zdania, że dzieci powinny poznawać różne emocje i czasem trzeba pozwolić im popłakać. Oczywiście bez przesady - zaraz przytulić i wypieścić, bo dużo bliskości też im trzeba dać. W końcu muszą się oswoić z tym wielkim nowym światemWiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 22:48
Nelly, anka_a, Anoolka lubią tę wiadomość
💙 2014
❤️ 2016
-
DeLaCruz wrote:Mój już trochę się ogarną, że krzywda mu się wtedy nie dzieje, ale na początku albo teraz jak ma fazę to potrafi się rozkręcić. Bardzo nie lubi być rozbierany, ale jak tylko ma świeżą pieluszkę i stópki schowane w ubranku to migiem się uspokaja
DeLaCruz lubi tę wiadomość
-
ej a czy wam tez sie wydaje ze one, te nasze maluchy juz tak urosly? Kuba jeszcze nie ma 3 tygodni a widze juz ze praktycznie sie powiekszyl razy 2! i tak starsznie m iskzoda hi hi, taki malutki byl, chudziutki, a teraz poliki jak u chimika, szeroki brzuszek i tluste udka, no i dluzszy taki i w ogole.. gdzie jest moj malenki synek hi hi hi
ucieka czas, uciekaja te chwile, momenty...
Kajaoli, Aniqa, Nelly, ao12., Anoolka, pestka lubią tę wiadomość
-
A daj spokój, mój już się nie mieści w ubranka, które były za duże w szpitalu
A niby na cycku dzieci wolniej rosną, taa...
Niesamowicie się zmienia z dnia na dzień, już odwraca głowę na głos mamy i taty, patrzy na czarno-białe obrazki, uśmiecha się. Wcześniej tylko spał
Widać jak zaczyna poznawać świat, reaguje na nowe bodźce. A w ogóle niesamowita sprawa, jak się uspokaja przy piosence, którą śpiewał mu tata do brzuszka przez całą ciążę. Autentycznie kojarzy ją i sprawia, że czuje się bezpiecznie
Kajaoli, Aniqa, Nelly, pestka, ao12., anka_a, Anoolka lubią tę wiadomość
💙 2014
❤️ 2016
-
no moj tez wyrasta z ubranek, i wiecej czasu po jedzonku lezy i oglada swiat a dopiero po paru minutach zasypia, anie przy cycu jak do tej pory
a ja kurcze sluchalam ciagle jakiejs piosenk iw ciazy bo pamietam ze mowilam do meza ze ciekawi mneie czy bedzie sie rzy niej uspokajal i cholera nie wiem teraz co to za piosenka by mu piuscic haha
-
nick nieaktualnyScęście wrote:ja sie przestraszylam kilka razy bo gdy kuba plakal to az mu zabraklo powietrza chyba i zaczal kaslac i tak jakby sie dusic, ze 3 razy tak mialam i juz czarne scenariusze ze ma jakies problemy oddechowe i w ogole. placze przy wychodzeniu z wnaienki, do momentu wytarcia do suchego, nei lubi byc mokry wyjety poza wanne
no i przy przebieraniu tez czesto mruczy, jak jest najedzony to mniej, ale jak na glodniaka go przebieram, przewijam to sie wkurza. no i mokra chusteczka na tylek = wrzask
przewaznie, bo nei zawsze
Przy zmianie pieluchy jest bardzo spokojna, choc tez puszcza fontanny.
Teraz spała od 18.30 do 23.30, byl cyc, teraz na nim zasypia, jest słodka,uśmiecha sie przez sen.Kajaoli lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKajaoli wrote:Aniqa, ile ja bym dala za to zeby maly pospal od 18h30 do 23h30 !
Usneła mi na rękach i przełożyłam ją do łóżeczka, zobaczymy ile pośpi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 00:24
-
Skurcze rzeczywiście regularne i mocne, ale w badaniu szyjka jeszcze 1cm, na jeden palec. Dostałam w tylek lek rozkurczowy, teraz czekamy 2h czy się będzie rozkręcać czy wyciszac. Po 2h badanie po leku i będziemy decydować czy zostajemy czy czekamy w domu
Strokrotka, Nelly, Aniqa, Kajaoli, ao12., anka_a, poczwarkah, agatas lubią tę wiadomość