X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz umyłam, ale tylko w jednym pokoju :)

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam isę i ja, widzę że niezłe emocje tutaj są :)
    Ja po wczorajszym usg...
    Współczynnik mózgowo-pępowinowy 2 tyg. temu był przy dolnej granicy, tak teraz jest przy górnej granicy...:) (tak własnie jest z dokładnością badań usg...ehhh), a dodam, że powtarzałam pomiary na tym samym sprzęcie i u tego samego lekarza...
    Mała waży obecnie (ponoć) 3400 g, ale główkę nadal ma małą, w porównaniu do innych dzieci, bo zaledwie 32 cm...Ale lekarz powiedział żeby tym isę nie martwić, bo nie każde dziecko musi miec dużą głowę i każdy z nas jest inny...
    Wcześniej wód miałam 11 cm a teraz wyszło 13 cm...więc z tymi pomiarami to naprawde jest różnie...

U mnie brak jakichkolwiek oznak zbliżajacego się porodu...boje isę tylko że przenosze tą ciążę, a tego bym nie chciała...
    Zwolnienie mam do 20.10, ale ponoć można przedłużyć i nie trzeba brać od razu macierzyńskiego

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• ania.g Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę ja co noc czuje mega bóle jak na @ i w krzyżu. A rano magicznym sposobem wszystko znika. Na szczęście do cięcia zostało 6 dni więc jakoś wytrzymam.
    Dzisiaj ogarnęły mnie wątpliwości czy ciuszki w rozmiarze 56 w ogóle się przydadzą. Teściowa powiedziała że mój mąż ważył 3750 i miał 56 cm. Chyba wyjmę torbę z samochodu i dopakuję tych na 62 parę sztuk.

Matka fantastycznej 4 :)
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzialenka wrote:
    A ja chyba wzorem Bergo umyję okna...
    Ja też myłam okna w sobotę i co ....nic nie pomogło :(

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    myslsiz ze to od tego ryzu? mi takie cos dawano na obiad w szpitalu. ryz polany gotowanym jablkiem... wiec chyba nei powinien byc problemowy taki posilek jak w szpital ugo serwuja matkom karmiacym..
    mysle, że od jabłka...nic innego nowego nie jadłam...wszystko inne jem to samo na co dzień i było ok...:/ więc metodą eliminacji jak na co dzień jest ok i wczoraj się prężył, a nowe tylko jabłkja..?;)
    wrażliwe dzieciątko po tacie alergiku obstawiam;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 13:12

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    A wlasnie, mam pytanie do mamusiek: czy wasze malenstwa tez sie zanosza placzem jak je sie przebiera, rozbiera, przed kapiela i po? Bo Charlie tak potrafi sie zaniesc, ze brakuje mu powietrza, wtedy trzeba przerywac czynnosc i go uspakajac.
    To mnie troche martwi ale zastanawiam sie czy to nie jest normalne u wszystkich niemowlat.

nasz płacze w kąpieli, czasem mniej czasem bardziej, czasami się zanosi...maluszki się pewnie boją albo tego nie lubią..nie wiem.

iabql8x.png
    x8msush.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju dziewczyny co za emocje tutaj dzis :) Lubek, Kakabaka, Ataga trzymam mocno kciuki za Was! :) Zaraz bedą kolejne maluszki, ale super :D

lubek lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czop po troszku odchodzi dalej. Boli mnie krzyż strasznie, podpięłam się pod TENS. Ale skurczy to ja raczej nie mam. Wysprzątałam w 3 godziny całe mieszkanie- okna, podłogi itd. No trochę dałam sobie w kość ;)

Kajaoli lubi tę wiadomość

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paaolka a jak tam sytuacja u Ciebie?
    U mnie cisza, może przed burzą ;)
    Chciałabym aby już się coś zaczęło, bo jak nie to czeka mnie w czwartek wywołanie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 13:36

paaolka lubi tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogłaszam wszem i wobec że dnia dzisiejszego o godzinie 11:25 przez cc przyszedł na świat nasz synek Jędruś :)
    Teraz poszedł z tatą się szczepić :)
    Ssie cycusia jakby nic innego w życiu nie robił :)

Bergo, Kasiula09, paaolka, ao12., pestka, misiulka2000, agatas, anka_a, ataga4, sylwia1985, paulina.b.1991, Nelly, Strokrotka, ania.g, Anoolka, Kajaoli, Zielono mi:-))))), Scęście, kasiakra, Magdzialenka, Aniqa, MOI, lubek lubią tę wiadomość

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko! Cudnie! Gratulacje wielkie ogromne :) Dobrze wszystko u Was? :)

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    Paaolka a jak tam sytuacja u Cibie?
    U mnie cisza, może przed burzą ;)
    Chciałabym aby już się coś zaczęło, bo jak nie to czeka mnie w czwartek wywołanie :(

U mnie tez nic się nie dzieje...niby w nocy wydawało mi się ze jakiś skurcz mnie łapie, ale wstałam do łazienki i przeszło, a energii mam więcej niż przez ostatnie tygodnie nawet ;)

Może faktycznie to taka cisza przed burzą u nas.. ;)

Ale widzisz Ty masz w czwartek wywołanie w razie czego (choć życze Ci żeby samo się zaczęło) a ja nie wiem ile jeszcze z brzuszkiem się będę bujać...jak nie urodze do soboty to ide na ktg, a potem co dwa dni w razie czego mam chodzic i w przyszły czwartek na wizyte, lekarz wtedy zdecyduje co dalej..ale na razie nie jestem zapisana, bo licze ze cos wcześniej jednak się rozkręci ;)

ao12. lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka super moje gratulacje :) A jakie wymiary miał ? Odpoczywaj kochana :)

age.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka wrote:
    Ogłaszam wszem i wobec że dnia dzisiejszego o godzinie 11:25 przez cc przyszedł na świat nasz synek Jędruś :)

Kakabaka GRATULACJE!!!! :D To szybko Ci zrobili to cc, super że Jędruś już na świecie :) bardzo się ciesze razem z Tobą :)

Własnie, a ile Jędruś w końcu ważył? Tyle ile zapowiadali?;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 14:04

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Zielono mi:-))))) Ekspertka

Wysłany: 14 października 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezuśku kochane....kiedy Ja Was nadrobie :-)

Trzymam kciuki za przyszłe mamuśki :-)

I gratulacje dla tych które już tulą swoje maluszki jak Ja :-)

My z Juleczką od niedzieli jesteśmy w domku. Ja dochodzę jakoś do siebie w skrócie opiszę poród:
    Z samego rana w zeszły czwartek stawiłam się na IP w celu przyspieszenia porodu z rozwarciem szyjki na 1cm i skurczami powoli robiacymi się regularnymi...podłączyli mnie pod ktg i oxy...oxy dawało silniejsze skurcze ale nie powodowało rozwarcia bo ono zatrzymało się na 3 lub 4cm. I tak męczyłam się ze skurczami podchodzącymi do 120-130 bez znieczulenia (bo na tym etapie jeszcze nie mogli dać). Ponoć byłam zajebiście wytrzymała bo położna mówiła ze inna z takimi skurczami już się drą (ale mi pocieszenie)
    Decyzje o cesarce podjął mój lekarz bo Julce na takich wysokich skurczach spadało tętno....cdn kochane:-)

ao12., anka_a, Anoolka, Kajaoli, lubek lubią tę wiadomość

so22pqr.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka wrote:
    Gratulacje :)
    Odpoczywajcie, dużo zdrówka dla Was :)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 00:45

paaolka, ao12., anka_a, agatas, Kasiula09, Nelly, Anoolka, Magdzialenka, Aniqa, MOI, Kajaoli, ania.g, Kakabaka, lubek lubią tę wiadomość

• ao12. Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Dziewczynki jestem na porodowce, w tej chwili jako jedyna rodzaca :) na IP o 12 mialam 3 cm rozwarcia, szyjka zgladzona. Jestem po ktg. Skurcze wydaja mi sie coraz mocniejsze i coraz czestsze. Jak na razie humor mnie nie opuszcza :-) Siedze na worku sako. Potem pewnie pojdzie w ruch pilka i wanna lub cieply prysznic.
    Trzymajcie kciuki zeby szybko poszlo!
    Agata wszystkie trzymamy kciuki aby szybko i jak najmniej boleśnie Ci poszło :)
    Trzymaj się.

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Dziewczynki jestem na porodowce, w tej chwili jako jedyna rodzaca :) na IP o 12 mialam 3 cm rozwarcia, szyjka zgladzona. Jestem po ktg. Skurcze wydaja mi sie coraz mocniejsze i coraz czestsze. Jak na razie humor mnie nie opuszcza :-) Siedze na worku sako. Potem pewnie pojdzie w ruch pilka i wanna lub cieply prysznic.
    Trzymajcie kciuki zeby szybko poszlo!

Ataga mocno trzymam kciuki! :) Jak fajnie że już rozwarcie posuwa się do przodu, jeszcze dziś będziesz miała swojego Kajtusia! :D :D

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • agatas Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka wrote:

Gratulacje ogromne :D I jak z wagą? Faktycznie taki duży jest?
    Trzymam mocno kciuki za resztę :D Jej ile tu się dzisiaj dzieje...

Ja wczoraj byłam na wizycie u mojego gina. Szyjka już bardzo mocno skrócona, ale zamknięta. Zosia według usg powoli dobija do 3kg. Za tydzień mam się zgłosić do niego (o ile się nie wyklujemy), czyli dzień przed terminem i powie co i jak dalej.

Kakabaka lubi tę wiadomość

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
‹‹ 869 870 871 872 873 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ