X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka, gratulacje!! Ale Ci dobrze, jestes juz po! Szybko wracaj do siebie! Ile w koncu wazyl synek?

Kakabaka lubi tę wiadomość

• agatas Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Dziewczynki jestem na porodowce, w tej chwili jako jedyna rodzaca :) na IP o 12 mialam 3 cm rozwarcia, szyjka zgladzona. Jestem po ktg. Skurcze wydaja mi sie coraz mocniejsze i coraz czestsze. Jak na razie humor mnie nie opuszcza :-) Siedze na worku sako. Potem pewnie pojdzie w ruch pilka i wanna lub cieply prysznic.
    Trzymajcie kciuki zeby szybko poszlo!

Trzymamy baaardzo mocno zaciśnięte :D
    Ciekawe jak tam lubek :)

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Dziewczynki jestem na porodowce, w tej chwili jako jedyna rodzaca :) na IP o 12 mialam 3 cm rozwarcia, szyjka zgladzona. Jestem po ktg. Skurcze wydaja mi sie coraz mocniejsze i coraz czestsze. Jak na razie humor mnie nie opuszcza :-) Siedze na worku sako. Potem pewnie pojdzie w ruch pilka i wanna lub cieply prysznic.
    Trzymajcie kciuki zeby szybko poszlo!

trzymam kciuki żeby poszło szybciutko i bezboleśnie :)

age.png
  • anka_a Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka GRATULACJE!!!!!!!

Ataga4 i Lubek &&&&&&&&!!!!!!!

Ale emocje od rana!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 16:42

Kakabaka, lubek lubią tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka super- gratulacje :)

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka gratulacje :-)

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ja mam termin na 22 wg usg z 12 tygodnia i na 25 wg miesiączki. Czop "chyba" odszedł mi kilka dni temu - zaraz po tym, jak zaaplikowałam sobie wiesiołka dopochwowo. Potem drugiego dnia to samo i od tej pory spokój. I tak się zastanawiam czy można się kochać po odejściu czopa? Dodam, że mam dodatni gbs :/ Od dawna tego nie robiliśmy, ze względu na moje infekcje, ale teraz jest wszystko OK i tak nawet mam ochotę ;D Tylko troszkę się obawiam. Co o tym myślicie?

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • mad8 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka gratuluję.
    Ataga trzymam kciuki.

mama86, Kakabaka lubią tę wiadomość

relg3e5eyc9mcvbi.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha właśnie zobaczyłam podpis pod moim suwaczkiem :D

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMJ wrote:
    Cześć dziewczyny ja mam termin na 22 wg usg z 12 tygodnia i na 25 wg miesiączki. Czop "chyba" odszedł mi kilka dni temu - zaraz po tym, jak zaaplikowałam sobie wiesiołka dopochwowo. Potem drugiego dnia to samo i od tej pory spokój. I tak się zastanawiam czy można się kochać po odejściu czopa? Dodam, że mam dodatni gbs :/ Od dawna tego nie robiliśmy, ze względu na moje infekcje, ale teraz jest wszystko OK i tak nawet mam ochotę ;D Tylko troszkę się obawiam. Co o tym myślicie?

Z tego co nam położna na SR mówiła, to jeśli czop odszedł a GBS był dodatni to niestety seks na koniec ciązy nie jest wskazany, żeby nie nabawić się ewentualnej infekcji... wiec chyba będziesz musiała jednak trochę poczekać ;)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka - jeszcze w szpitalu
    1084656_DSC_0521.JPG

A tu na pierwszym spacerze
    1084694_DSC_0581.JPG

anka_a, ao12., Kajaoli, ataga4 lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yyyy sorry, chyba nie umiem dodawać zdjęć na forum :P

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    mysle, że od jabłka...nic innego nowego nie jadłam...wszystko inne jem to samo na co dzień i było ok...:/ więc metodą eliminacji jak na co dzień jest ok i wczoraj się prężył, a nowe tylko jabłkja..?;)
    wrażliwe dzieciątko po tacie alergiku obstawiam;)

A propo jedzenia w szpitalu- u mnie to jakaś komedia. Matki karmiące i np. ja czekająca na poród dostajemy to samo do jedzenia. W niedziele do ziemniaków byl kalafior (wydaje mi się ze jest wzdymający), a wczoraj na pierwsze zupa kalafiorowa, na drugie mięso z kurczaka ale z zielonym groszkiem. Na śniadanie zostaliśmy wedline z ogorkiem konserwowym w środku i jogurt truskawkowe. Dziś kompot do obiadu był ze śliwek. Czytalam co można jeść jak się karmi ale po szpitalnym menu jestem juz zielona jak ten groszek z obiadu =-O

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • MOI Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka w szpitalu:
    http://zmniejszacz.pl/zdjecie/179/1084656_DSC_0521.JPG

I na niedzielnym spacerku:
    http://zmniejszacz.pl/zdjecie/179/1084694_DSC_0581.JPG

Bergo, paaolka, Kasiula09 lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 wrote:
    A propo jedzenia w szpitalu- u mnie to jakaś komedia. Matki karmiące i np. ja czekająca na poród dostajemy to samo do jedzenia. W niedziele do ziemniaków byl kalafior (wydaje mi się ze jest wzdymający), a wczoraj na pierwsze zupa kalafiorowa, na drugie mięso z kurczaka ale z zielonym groszkiem. Na śniadanie zostaliśmy wedline z ogorkiem konserwowym w środku i jogurt truskawkowe. Dziś kompot do obiadu był ze śliwek. Czytalam co można jeść jak się karmi ale po szpitalnym menu jestem juz zielona jak ten groszek z obiadu =-O
    Hihi skąd ja to znam!!! W moim szpitalu była np. zupa fasolowa, łazanki z kapustą, marchewka z groszkiem, zupa brokułowa - czyli generalnie same "pierdzące" potrawy.

A na jabłko faktycznie trzeba uważać. Na szkole rodzenia mówili, ze można, a położna środowiskowa powiedziała żeby zaobserwować. Na pewno lepsze przetworzone np. w formie dżemu, niż takie surowe. No i chyba bezpieczniej bez skórki.

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kożuchowska urodziła a mój Adaś nie ma ochoty nigdzie wyłazić.
    W Łodzi pogoda tragiczna - szaro, buro i pada. :( Podobnie jak mój humor.

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama86, MOI - prawdopodobnie w szpitalu wiedzą, że coś takiego jak dzieta karmiących nie istnieje i dlatego podają wszystko. Spójrzcie na zalecenia fundacji "rodzić po ludzku" w tym temacie - http://www.gdzierodzic.info/artykul/72
    Ta restrykcyjna dieta powtarzana przez niektóre położne to mit dawno już obalony! :)

ao12., anka_a, Anoolka, DeLaCruz, lubek lubią tę wiadomość

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka wygrałaś wyscig miedzy Toobą, Atagą a Lubkiem :) Hehehe Gratulacje!

Ataga kciuki mocno zacisniete!

Na 15:30 ide do kosmtyczki skonczyc to co zaczelam wczoraj :) Wczoraj zrobiłam tylko dłonie, a dzisiaj brwi i stopy, a potem do szpitala na KTG.

Powodzonka Dziewuszki!

P.S. Własnie wyjełam z piekarnika szarlotke karmelotka i pachnie obłednie!!! ;-)

MOI, ao12., anka_a, paaolka, Kajaoli, Kakabaka lubią tę wiadomość

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zjadlam wczoraj kanapke i bylam wniebowzieta.Dostaje jedzenie dietetyczne ale chleb ciemny moge juz jesc:) yupi

MOI, ao12., anka_a lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Ja zjadlam wczoraj kanapke i bylam wniebowzieta.Dostaje jedzenie dietetyczne ale chleb ciemny moge juz jesc:) yupi
    A sprawdzasz sobie poziom cukru?

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
‹‹ 870 871 872 873 874 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ