X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka może jeszcze dołączymy do tego zacnego 4osobowego (raczej 8os) grona? :p

Strokrotka lubi tę wiadomość

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Dziewczyny dacie rade, dzis bedziecie mamusiami!

A ja z innej beczki, cholera jasna ile trzeba uzbierac zaswiadczen do tego becikowego,ja juz wrócilam z zus i us i mam dopiero część, masakra.

Czekamy na położną,będzie ważyć mojego pulpecika.
    ja wczoraj to zalatwialam :) u mnie jest potrzebne: akt urodzenia dziecka, dowody osobiste rodzicow, zaswidaczenie o dochodach za 2012 rok (jesli skladam w pazdzierniku, bo jak w listopadzie to juz za 2013 rok) i zaswiadczenie od lekarza ze bylam pod opieka od 5 tyg ciazy (do 10tc musi byc wystawione zaswiadczenie). jesli dziecko nie ma skonczonych 3 miesiecy to nie jest potrzebny pesel, powyzej juz tak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 09:46

• Scęście Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    !!!! jupi! :) wlasnie na palec weszla mi obraczka! :)

Kakabaka, sylwia1985, ao12., Nelly, Anoolka, paaolka, DeLaCruz, pestka lubią tę wiadomość

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka wrote:
    Jestem pod ktg. Lekarze mają w nosie zalecenie lekarza prowadzącego o cc. Powiedzieli że sami sprawdza czy dam radę urodzić. Zmierzyli mi miednicę i zrobili USG i wyszło że Jędruś waży już 4370 więc chyba raczej będą ciąć.

Ciekawe na ile wymierza mojego byczka :-)

Kakabaka, paaolka lubią tę wiadomość

• mama86 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scescie a to zaświadczenie o dochodach to od pracodawcy czy ze skarbowki?

Dziewuszki ja po obchodzie i dziś nie wychodze. Ordynator powtórzył to samo co mi powiedziała rano polozna - ze zapisują się regularne skurcze. Mówił ze wie, ze obiecal mi ze dziś wyjdę ale woli żebym została z nimi trochę dluzej a najlepiej urodziła ;-) Kroplowki mi dzisiaj nie podłączają. Bede miala robione codziennie ktg. Także moje wakacje się przedłużają najprawdopodobniej do porodu. Nawet mi to pasuje, bo całymi dniami sama jestem w domu. Gdyby się zaczelo to nie wiem czy maz zdarzylby z zakorkowanego trójmiasta przyjechac do szpitala, a tak to jestem spokojniejsza :-)

Może mnie tez dziś weźmie ;-) Mam co jakiś czas bóle podbrzusza. I od 3 dni luźne kupki ;-) Jestem podekscytowana =-O

Nelly, Strokrotka lubią tę wiadomość

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 00:44

ao12., Scęście, Magdzialenka, Strokrotka, Nelly, Kasiula09, Anoolka, paaolka, pestka, DeLaCruz, agatas, anka_a, lubek lubią tę wiadomość

• ao12. Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo wrote:
    No właśnie nie wiem :) Na razie się uspokoiło.
    To tak jak ja miałam w niedzielę, wszystko przeszło po spacerze :(

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się zbiorowo rozkręciłyśmy bo fajna data urodzenia 14.10.14 :)
    Miałam skurcze co 9 minut potem prawie całkiem zanikły i teraz znowu się rozkręcają. Dochodzą do 70. Na 99% będę miała cc. Tylko nie wiadomo o której bo dużo cięć mają. Dali mi antybiotyk bo pęcherz już dawno pękł a po 6h zawsze dają.

ataga4, Strokrotka, Nelly, Kasiula09, Anoolka, paaolka, ania.g, pestka, agatas, anka_a, lubek lubią tę wiadomość

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • Magdzialenka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strokrotka wrote:
    paulina a my to sie chyba pościgamy, ale z listopadówkami :)
    A ja z razem z Wami :)

Strokrotka, paulina.b.1991 lubią tę wiadomość

ukdywn15f5oepb6t.png
  • ao12. Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Wykapalam się, umylam włosy, wyszykowalam, czas jechać na IP. Trzymajcie dziewczynki kciukasy żeby akcja się rozwijała i szybkim tempie! :-) (i że to nie fałszywy alarm)
    Powinnam mieć dostęp do netu z komórki.
    Powodzenia :)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 wrote:
    Scescie a to zaświadczenie o dochodach to od pracodawcy czy ze skarbowki?
    poszlam do skarbowego, powiedzialam ze chce takie zaswiadczenie i pani dala mi wniosek do wypelnienia, i za 3 dni do odbioru zaswiadczenie :) nie wiem czy wszystkie urzedy maja identyczny wzor ale moge wrzucic na fb jaki ja wypelnialam :)

• Scęście Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to kochane czekamy na wasze maluchy :)

moj maluch to dzis w nocy tak spal ze nawet jesc nie chcial :O co i raz sie budzil, postekiwal, dawalam mu cyca to wypluwal... zmienialam pieluszke to zasypial.. wiec dawal znac ze mu niefajnie przy dupce :) najadl sie dopiero o 8 rano i spi :)

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 00:44

Strokrotka, Nelly, Scęście, ao12., paaolka, agatas, anka_a, pestka, lubek lubią tę wiadomość

• Bergo Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeee u mnie to raczej nic się nie dzieje. A już miałam nadzieję, że dziś go zobaczę :) Wkurzyłam się i postanowiłam się przetyrać. Myję okna :D :D :D

Anoolka, Scęście, ao12., paaolka, anka_a, ataga4, Kajaoli, lubek lubią tę wiadomość

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fiu fiu fiu ale mamy fajne relacje na zywo :D

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • Vilenka Przyjaciółka

Wysłany: 14 października 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie cisza....
    Powodzenia dziewczyny!!

7u22flw1a3vjzwk7.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja swojego M ogarnę i chyba IP zawita. Ojjj O.o bo narazie cisza ale wolę się upewnić.

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany, dobrze że tu nie wchodziłam w nocy!!! :)
    Ataga, Lubek, Kakabaka - powodzenia!!!

Najlepsze jest to, że ja w nocy też czułam tępy ból podbrzusza i pleców (tak jak lubek opisywała) i dwie i pół godziny się z tym męczyłam w ogóle nie mogąc zasnąć. Miałam nadzieję, że się to przekształci w jakieś skurcze, ale się nie przekształciło, więc wzięłam nospę forte, w miarę przeszło i zasnęłam. Teraz trochę też mnie boli w krzyżu i pobolewa podbrzusze, ale raczej słabo, więc się nie nastawiam. Tym bardziej że żadnego czopa, żadnych wód ani niczego innego nie było. No, oprócz tego że wczoraj w sumie 5x zaliczyłam kibelek na czynność numer 2.
    Krótko mówiąc olewam temat i jadę dziś na te warsztaty. Też chcę wygrac fotelik :P

ao12., Scęście, Bergo, anka_a, lubek lubią tę wiadomość

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba wzorem Bergo umyję okna...

ukdywn15f5oepb6t.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja umylam okna w tamtym tygodniu i nic nie pomogly zeby cos sie rozkrecilo i nie wiem co jeszcze moge zrobic :-(

age.png
‹‹ 868 869 870 871 872 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: