Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Aniqa wrote:Dziewczyny dacie rade, dzis bedziecie mamusiami!
A ja z innej beczki, cholera jasna ile trzeba uzbierac zaswiadczen do tego becikowego,ja juz wrócilam z zus i us i mam dopiero część, masakra.
Czekamy na położną,będzie ważyć mojego pulpecika.u mnie jest potrzebne: akt urodzenia dziecka, dowody osobiste rodzicow, zaswidaczenie o dochodach za 2012 rok (jesli skladam w pazdzierniku, bo jak w listopadzie to juz za 2013 rok) i zaswiadczenie od lekarza ze bylam pod opieka od 5 tyg ciazy (do 10tc musi byc wystawione zaswiadczenie). jesli dziecko nie ma skonczonych 3 miesiecy to nie jest potrzebny pesel, powyzej juz tak.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 09:46
-
Kakabaka wrote:Jestem pod ktg. Lekarze mają w nosie zalecenie lekarza prowadzącego o cc. Powiedzieli że sami sprawdza czy dam radę urodzić. Zmierzyli mi miednicę i zrobili USG i wyszło że Jędruś waży już 4370 więc chyba raczej będą ciąć.
Ciekawe na ile wymierza mojego byczka
Kakabaka, paaolka lubią tę wiadomość
-
Scescie a to zaświadczenie o dochodach to od pracodawcy czy ze skarbowki?
Dziewuszki ja po obchodzie i dziś nie wychodze. Ordynator powtórzył to samo co mi powiedziała rano polozna - ze zapisują się regularne skurcze. Mówił ze wie, ze obiecal mi ze dziś wyjdę ale woli żebym została z nimi trochę dluzej a najlepiej urodziłaKroplowki mi dzisiaj nie podłączają. Bede miala robione codziennie ktg. Także moje wakacje się przedłużają najprawdopodobniej do porodu. Nawet mi to pasuje, bo całymi dniami sama jestem w domu. Gdyby się zaczelo to nie wiem czy maz zdarzylby z zakorkowanego trójmiasta przyjechac do szpitala, a tak to jestem spokojniejsza
Może mnie tez dziś weźmieMam co jakiś czas bóle podbrzusza. I od 3 dni luźne kupki
Jestem podekscytowana
Nelly, Strokrotka lubią tę wiadomość
-
Tak się zbiorowo rozkręciłyśmy bo fajna data urodzenia 14.10.14
Miałam skurcze co 9 minut potem prawie całkiem zanikły i teraz znowu się rozkręcają. Dochodzą do 70. Na 99% będę miała cc. Tylko nie wiadomo o której bo dużo cięć mają. Dali mi antybiotyk bo pęcherz już dawno pękł a po 6h zawsze dają.ataga4, Strokrotka, Nelly, Kasiula09, Anoolka, paaolka, ania.g, pestka, agatas, anka_a, lubek lubią tę wiadomość
-
mama86 wrote:Scescie a to zaświadczenie o dochodach to od pracodawcy czy ze skarbowki?
nie wiem czy wszystkie urzedy maja identyczny wzor ale moge wrzucic na fb jaki ja wypelnialam
-
no to kochane czekamy na wasze maluchy
moj maluch to dzis w nocy tak spal ze nawet jesc nie chcialco i raz sie budzil, postekiwal, dawalam mu cyca to wypluwal... zmienialam pieluszke to zasypial.. wiec dawal znac ze mu niefajnie przy dupce
najadl sie dopiero o 8 rano i spi
-
O rany, dobrze że tu nie wchodziłam w nocy!!!
Ataga, Lubek, Kakabaka - powodzenia!!!
Najlepsze jest to, że ja w nocy też czułam tępy ból podbrzusza i pleców (tak jak lubek opisywała) i dwie i pół godziny się z tym męczyłam w ogóle nie mogąc zasnąć. Miałam nadzieję, że się to przekształci w jakieś skurcze, ale się nie przekształciło, więc wzięłam nospę forte, w miarę przeszło i zasnęłam. Teraz trochę też mnie boli w krzyżu i pobolewa podbrzusze, ale raczej słabo, więc się nie nastawiam. Tym bardziej że żadnego czopa, żadnych wód ani niczego innego nie było. No, oprócz tego że wczoraj w sumie 5x zaliczyłam kibelek na czynność numer 2.
Krótko mówiąc olewam temat i jadę dziś na te warsztaty. Też chcę wygrac fotelikao12., Scęście, Bergo, anka_a, lubek lubią tę wiadomość