X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Dziewczyny daje malemu piers ale sie denerwuje bo narazie jest siara i musze mu butle dawac.Co zrobic by bylo mleko? Tez tak mialyscie na poczatku? Bo przeciez maly musi cos jesc
    Sylwia, na początku w piersiach jest tylko odrobina siary, ale i potrzeby malucha są minimalne - parę stron temu któraś wkleiła rysunek poglądowy. W pierwszej dobie maluch głównie odpoczywa po porodzie, w drugiej trzeba go już regularnie przystawiać, coś tam sobie wyssie, ale przede wszystkim zaspokoi potrzebę ssania, która stymuluje produkcję mleka w następnych dniach. Dopiero jak przyjdzie nawał w 3/4 dobie zacznie więcej jeść, teraz ma jeszcze zapasy i nie potrzebuje dokarmiania!

poczwarkah, anka_a, Anoolka, MOI, Kasiula09, agatas, DeLaCruz, ataga4 lubią tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mad8 wrote:
    Ataga i Lubek serdeczne gratulacje.

Ja się już niecierpliwię, a tu nic kompletnie:/.

U mnie tez nic, mąż się niecierpliwi...dzisiaj mam wizytę u położnej, dowiem się czy jutro będę miała wywołanie, chociaż się go boję- wolałabym aby się samo wszystko rozkręciło.

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Dziewczyny daje malemu piers ale sie denerwuje bo narazie jest siara i musze mu butle dawac.Co zrobic by bylo mleko? Tez tak mialyscie na poczatku? Bo przeciez maly musi cos jesc
    Sylwia siara jest najbardziej odżywcza, dawaj mu do picia cyca bo tam teraz jest najwiecej skladnikow odzywczych.

anka_a, Anoolka, ao12., MOI, Nelly, DeLaCruz lubią tę wiadomość

• poczwarkah Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, dziewczyny dobrze mówią, siara jest właśnie najlepsza! Nie musisz dokarmiać go.

Zazdroszczę wszystkim rodzącym :) U mnie cisza jak makiem zasiał.

Anoolka, anka_a, Nelly, DeLaCruz lubią tę wiadomość

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak się nazywał ten specyfik na kolki który miał tam czegoś najwięcej, przez co podobno skuteczniejszy?

Matka fantastycznej 4 :)
  • pestka Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny super !! Gratuluję! Kakabaka piękny syn!
    A Franek nie spal od północy do 4..jego faza czuwania sie dziś mocno przesunęła
    masakra jakaś..czemu moje dziecie nie może normalnie w nocy spać? Sorki musiałam sie trochę pozalic..

Kakabaka lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • anka_a Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Dziewczyny, jak się nazywał ten specyfik na kolki który miał tam czegoś najwięcej, przez co podobno skuteczniejszy?

Chyba był to Bobotic Forte

ania.g lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 15:16

DeLaCruz lubi tę wiadomość

• pestka Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas maly na dwa imiona;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ataga gratulacje :)

ataga4 lubi tę wiadomość

• pestka Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia przystawiaj Nikusia, tak jak dziewczyny piszą. Tyle mu na razie wystarczy. Potem będzie kawał i dużo mleczka zobaczysz:)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    bobotic

• mad8 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    U mnie tez nic, mąż się niecierpliwi...dzisiaj mam wizytę u położnej, dowiem się czy jutro będę miała wywołanie, chociaż się go boję- wolałabym aby się samo wszystko rozkręciło.

Też wolałabym, żeby akcja sama się zaczęła, ale nie wiem czy będzie mi to dane. Siostra czekała 11 dni po terminie a i tak miała wywoływanie;(.
    Daj znać po wizycie.
    Ja wybiorę się w piątek do gin i zobaczymy co mi powie.

ao12. lubi tę wiadomość

relg3e5eyc9mcvbi.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • pestka Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z ciekawości jakie mają fazy aktywności wasze dzieci? Nasz ma poranną właśnie od 10-12, potem kapielowa około 18-20 i właśnie nocną..wcześniej było 22-1 albo 23-2 dziś poszalal...

Kajaoli lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie, Bobotic. Dzięki. Jeszcze nie mam a właśnie mi się przypomniało.

• ania.g Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszyscy mamy po dwa imiona. Więc Marcel też będzie miał na drugie tak jak mój tata.

• Scęście Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Hej dziewczynki :-) Nasz Kajtus urodzil sie o 19:25 wazac 3700g i mierzac 56cm, czyli nie taki king kong ;-)
    ogromne gratulacje ataga! :) czyli wszystkie wczorajsze urodzily :) hi hi i kakabaka i lubek i ty! gratuluje dziewczyny!! :)
    no to czekamy az reszta maluchow ebdzie chciala przywitac sie z mamusiami!

ataga4, Kakabaka lubią tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    Dziewczyny super !! Gratuluję! Kakabaka piękny syn!
    A Franek nie spal od północy do 4..jego faza czuwania sie dziś mocno przesunęła
    masakra jakaś..czemu moje dziecie nie może normalnie w nocy spać? Sorki musiałam sie trochę pozalic..
    ale co robi w tych h kiedy nie spi? po prostu lezy sam sobie? czy musisz przy nim byc bo inaczej placze? czy coo? :)

• MOI Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    Dziewczyny z ciekawości jakie mają fazy aktywności wasze dzieci? Nasz ma poranną właśnie od 10-12, potem kapielowa około 18-20 i właśnie nocną..wcześniej było 22-1 albo 23-2 dziś poszalal...

Na razie zauważam jedną wieczorną fazę aktywności Julci, kiedy akurat trzeba pójść spać. Wystarczy, że odłożę ją do łóżeczka po cycku, a tu oczy jak 5 złotych i fikanie rączkami na wszystkie strony!!! Smoczek nie pomaga, otulaczek też średnio. Takie zasypianie trwa u nas 1,5 godziny. Całe szczęście, że jak już Julcia zaśnie, to i my możemy pospać (dziś papu o 4.30 i 7.30).

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejny tydzień w dwupaku minął :) i czekamy, u mnie też całkowita cisza

ukdywn15f5oepb6t.png
‹‹ 875 876 877 878 879 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ